Kako se izogniti goljufijam z e-poštnimi prevarami RedCross

Kako odstraniti RedCross Email Scam - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

RedCross Vodnik za odstranjevanje prevar po e-pošti

Kaj je 'RedCross Email Scam'?

V internetu je veliko prevar z e-pošto. Prevaranti pošiljajo sporočila, da zavedejo nič hudega sluteče prejemnike pri zagotavljanju osebnih podatkov, prenašanju denarja itd. V tem primeru poskušajo izkoristiti strah pred izbruhom koronavirusa in ljudi skušajo pretentati, da pošiljajo bitkoine, češ da bo to podprlo World Health Prizadevanja organizacije (WHO) za preprečevanje in odzivanje na pandemijo. Ne zaupajte tej ali drugim podobnim prevaram. Še pomembneje je, da denarja ne nakažete na navedene naslove denarnice Bitcoin ali kako drugače.

RedCross e-poštna kampanja za vsiljeno poštoV tej elektronski prevari piše, da je Mednarodni odbor (ICRC) Rdečega križa vzpostavil sistem za nadzor in boj proti koronavirusu ter zagotavljanje humanitarne podpore žrtvam COVID-19 po vsej Evropi. Za podporo humanitarnim delavcem, zdravstvenim delavcem in pomoči ICRC pri zagotavljanju več testnih kompletov in ventilatorjev prejemnike prosimo, naj prispevajo v odzivni sklad COVID-19. Omenja se, da si organizacija prizadeva zbrati 675 milijonov dolarjev za kritična prizadevanja v državah, ki najbolj potrebujejo pomoč. Upoštevajte, da ta prevara temelji na dejstvu, da je več mednarodnih uradov Rdečega križa zaprosilo za donacije Bitcoinov, vendar niti Mednarodni odbor Rdečega križa niti Svetovna zdravstvena organizacija s to prevara nimata ničesar. Zato prezrite to e-poštno sporočilo.

Povzetek grožnje:
Ime RedCross Prevara po e-pošti.
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, socialni inženiring, goljufije.
Ponarejena trditev Prevaranti zbirajo donacije za posameznike, ki jih prizadene COVID-19.
Naslov kripto denarnice Cyber ​​Criminal 176irSfVQsVMZWaM9Bab7TYE3WsdzmW1m2
Preobleka To e-poštno sporočilo je prikrito kot sporočilo koordinatorja Solidarnostnega odzivnega sklada ICRC.
Simptomi Nepooblaščeni spletni nakupi, spremenjena gesla za spletni račun, kraja identitete, nezakonit dostop do računalnika.
Metode distribucije Zavajajoča e-poštna sporočila, prevarantski spletni pojavni oglasi, tehnike zastrupitve z iskalniki, napačno črkovane domene.
Škoda Izguba občutljivih zasebnih podatkov, denarna izguba, kraja identitete.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Še nekaj primerov podobnih prevar po e-pošti je ' Primeri COVID-19 so presegli 300.000 prevar po e-pošti ',' Okužite svojo družino z elektronsko prevaro CoronaVirus 'in' Microsoftova elektronska prevara '. Prevaranti, ki stojijo za njimi, običajno ustvarijo prihodek s prevaro prejemnikov pri pošiljanju denarja (običajno kriptovalute) ali zagotavljanju občutljivih podatkov (kot so podatki o kreditni kartici), vendar se lahko ta e-poštna sporočila uporabljajo za širjenje prevar in distribucijo zlonamerne programske opreme. Kriminalci pošiljajo e-pošto z zlonamernimi prilogami ali povezavami, namenjenimi odpiranju spletnih strani z zlonamernimi datotekami. Pošiljajo e-poštna sporočila, da razmnožujejo odkupno programsko opremo, trojanske programe in drugo zlonamerno programsko opremo. Na primer zlonamerna programska oprema, vključno z Emotet , TrickBot , LokiBot , Učbenik itd.

wie installiert man pip python

Kako kampanje z neželeno pošto okužijo računalnike?

Računalniki se okužijo po e-pošti le, če prejemniki odprejo priloženo zlonamerno datoteko ali tovrstno datoteko, ki je bila prenesena prek navedene povezave do spletnega mesta. V večini primerov kiber kriminalci priložijo dokumente Microsoft Office, dokumente PDF, izvršljive datoteke (npr. .Exe), datoteke JavaScript ali arhivske datoteke, kot so ZIP, RAR. Njihov glavni cilj je pretentati prejemnike k izvajanju zlonamerne datoteke. Ko na primer prejemniki odprejo zlonamerni dokument MS Office, jih prosijo, da omogočijo urejanje / vsebino (omogočijo ukaze za makre). Če je dovoljeno, dokument namesti zlonamerno programsko opremo. Upoštevajte, da to velja samo za dokumente, ki se odprejo z MS Office 2010 ali novejšim. Starejše različice ne vključujejo načina 'Protected View' in okužijo računalnike, ne da bi zahtevali dovoljenje za omogočanje makro ukazov. Če povzamemo, računalniki so varni, če zlonamerne datoteke, poslane prek teh prevarantskih e-poštnih sporočil, ostanejo neodprte.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme

Programsko opremo je treba naložiti samo z uradnih, zaupanja vrednih spletnih mest in prek neposrednih povezav. Kanalov, kot so prenosniki in namestitveni programi tretjih oseb, neuradna spletna mesta, omrežja Peer-to-Peer (hudourniški odjemalci, eMule itd.), Strani za brezplačno nalaganje in brezplačno gostovanje datotek ne smete uporabljati za prenos ali namestitev programske opreme. Prilog in povezav v nepomembnih e-poštnih sporočilih, poslanih z neznanih, sumljivih naslovov, ne bi smeli odpirati. Odsvetujemo vam odpiranje kakršne koli vsebine e-pošte, če obstajajo razlogi za dvom, ali je to varno. Nameščeno programsko opremo je treba posodobiti in aktivirati z orodji, ki so jih oblikovali uradni razvijalci programske opreme. Za distribucijo zlonamerne programske opreme lahko uporabite druga orodja. Upoštevajte, da je nezakonita uporaba orodij za razbijanje (neuradni aktivatorji) za aktiviranje kakršne koli licenčne programske opreme (obiti plačano aktivacijo). Na koncu redno pregledujte računalnike z ugledno protivirusno ali protivohunsko programsko opremo in poskrbite, da je ta posodobljena. Prav tako je treba tovrstno programsko opremo posodabljati. Če ste že odprli zlonamerne priloge, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranjevanje infiltrirane zlonamerne programske opreme.

Besedilo, predstavljeno v e-poštnem sporočilu 'RedCross Email Scam':

Zadeva: Solidarnostni odzivni sklad Covid-19

Spoštovani bodoči donator,

Mednarodni odbor Rdečega križa (ICRC) v partnerstvu s Svetovno zdravstveno organizacijo (WHO) in Centrom za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC) neskončno sodelujeta pri nadzoru izbruha novega koronavirusa 2019 (COVID-19) v Wuhanu. mesto, provinca Hubei, ki se je začelo decembra 2019.
-

Mednarodni Rdeči križ je vzpostavil sistem za obvladovanje incidentov za usklajevanje domačih in mednarodnih odzivov javnega zdravja za postavitev matičnega virusa. Solidarnostni odzivni sklad COVID-19 je tako varen način za posameznike, človekoljubja in podjetja, da prispevajo k prizadevanjem ICRC za odziv na pandemijo.

Mednarodni odbor Rdečega križa zagotavlja humanitarno podporo žrtvam COVID-19 po Evropi
-

V pomoč pri podpori našim humanitarnim delavcem, zdravstvenim delavcem in zagotavljanju več testnih kompletov in prezračevalcev COVID-19 za žrtve COVID-19 v ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, Italiji, Španiji, Nemčiji, Franciji, Avstraliji in nekaterih drugih delih Evrope , Japonske in nekaterih drugih delov Azije in Afrike, Solidarnostni odzivni sklad Covid-19 išče vašo pomoč pri zbiranju sredstev.

Načrt strateške pripravljenosti in odzivanja opisuje potrebo po financiranju v višini najmanj 675 milijonov ameriških dolarjev za prizadevanja za kritičen odziv v državah, ki najbolj potrebujejo pomoč do aprila 2020. Z razvojem tega izbruha se bodo potrebe po financiranju verjetno povečale. Darovati v odzivni sklad COVID-19 prek varne digitalne valute (spodaj Bitcoin denarnica).

Financiranje zgoraj omenjenega projekta predstavlja ogromne stroške in prosimo za dobrovoljno donacijo. Vsak prispevan znesek bo daleč pri reševanju življenj.

Tu lahko optično preberete QR kodo Bitcoin za mednarodne Rdeči križ, da prispevate


Opomba: Če se črtna koda ne prikaže, kliknite na sliko, da se prikaže črtna koda
Ali pa tukaj kopirajte in prilepite naš Bitcoin naslov za donacije: 176irSfVQsVMZWaM9Bab7TYE3WsdzmW1m2

Še enkrat se vam zahvaljujem za vaš prispevek dobre volje v boju proti virusu.

Steam und Steam-Spiele werden nicht geöffnet

Prosimo, pomagajte nam deliti to sporočilo, da bomo čim več dosegli, da bomo pomagali Podpori za vse nujne humanitarne potrebe Mednarodnega Rdečega križa.
Za več poizvedb nam prijazno pišite na helpfunding@redcross-international.org


S spoštovanjem

Paul Handerson
Koordinator Solidarnostnega odzivnega sklada ICRC
Mednarodni odbor Rdečega križa
Avenija miru 19
1202 Ženeva
Švica
koordinator@redcross-international.org

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

ubuntu auf partition installieren

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - običajno je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in prepoznali sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

ungefilterte suchmaschine 2020

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslon z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z mreženjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Možnosti« in počistite možnosti »Skrij prazne lokacije« in »Skrij vnose v sistemu Windows«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Der PC ist auf einen Fehler gestoßen und muss neu gestartet werden

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite 'Delete'.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Sledite tem korakom in odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v vašem računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .

Zanimivi Članki

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

Za igranje najboljših iger v sistemu Linux vam ni treba porabiti denarja. Sestavili smo seznam čudovitih brezplačnih iger za Linux, tako da lahko uživate v igrah v sistemu Linux, ne da bi skrbeli za denarnico. Zdaj si oglejte najboljše brezplačne igre Linux!

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

E-poštni virus AT&T

E-poštni virus AT&T

Kako odstraniti virus AT&T Email - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Gwx.exe virus

Gwx.exe virus

Kako odstraniti virus Gwx.exe - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Orodna vrstica WeatherBlink

Orodna vrstica WeatherBlink

Kako se znebiti orodne vrstice WeatherBlink - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Kako odstraniti virus Supreme Email Email - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako se znebiti orodne vrstice InboxAce - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako odstraniti oglase Android-recaptcha.info - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?


Kategorije