Kako se izogniti prevari prek e-poštnega sporočila o lažnem predstavljanju Dropbox

Kako odstraniti Dropbox Email Scam - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Vodnik za odstranjevanje 'Dropbox Email Scam'

Kaj je 'Dropbox Email Scam'?

Prevaranti, ki stojijo za to prevaro, skušajo nič hudega sluteče prejemnike pretentati, da predložijo svoje poverilnice Microsoftovega računa. Ljudje poskušajo prevarati s povezavo v dokumentu PDF, ki se prenese preko povezave Dropbox v skupni rabi, ki je v drugem dokumentu PDF. Ta dokument je mogoče odpreti prek povezave v elektronskem sporočilu z lažnim predstavljanjem. Zato ne zaupajte tej prevaranski e-pošti in, kar je še pomembneje, ne vnašajte informacij na zavajajočem spletnem mestu.

Dropbox Email Scam e-poštna neželena akcijaDa bi bilo to e-poštno sporočilo z lažnim predstavljanjem bolj verodostojno, ga prevaranti preoblečejo v avtomatizirano e-poštno sporočilo podjetja Dropbox. To je le eden izmed številnih primerov, ko prevaranti izkoriščajo ime znanega podjetja ali organizacije, da prejemnike prevarajo, da so prejeti e-poštni naslovi uradni in zakoniti. To e-poštno sporočilo vsebuje povezavo, namenjeno odpiranju dokumenta PDF, ki vsebuje povezavo do skupne rabe Dropbox. Ta povezava nato odpre stran Dropbox, ki vsebuje drug dokument PDF. Drugi dokument PDF vsebuje še eno povezavo, ki odpira ponarejeno Microsoftovo stran za prijavo. Glavni namen te prevare je pretentati ljudi, da vnesejo svoje poverilnice Microsoftovega računa, tako da jim lahko odgovorni prevaranti ukradejo račune. Z vnosom zgoraj omenjenih poverilnic bi uporabniki goljufom omogočili dostop do Microsoftovih izdelkov in storitev, kot so Office, Skype, Outlook, OneDrive itd. Nato lahko dostopajo do gostujočih datotek, fotografij, stikov in drugih osebnih podatkov. Prevaranti jih lahko uporabljajo glede na vrsto podatkov, do katerih dostopajo, za lažne nakupe, širjenje lažnih e-poštnih sporočil, oglaševalske akcije z nezaželeno pošto, krajo identitet itd. Ukradene račune lahko prodajo tudi tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem). Zato vam toplo priporočamo, da ne odpirate povezav ali datotek, ki so vključene v dvomljiva e-poštna sporočila, kot je ta.

Povzetek grožnje:
Ime Dropbox Email Prevara
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, socialni inženiring, goljufije.
Lažna trditev Prevaranti, ki stojijo za tem e-poštnim sporočilom, trdijo, da je družba Eden Sellings delila dokument, ki si ga lahko ogledate prek navedene povezave.
Preobleka To e-poštno sporočilo je prikrito kot samodejno sporočilo podjetja Dropbox.
Simptomi Nepooblaščeni spletni nakupi, spremenjena gesla za spletni račun, kraja identitete, nezakonit dostop do računalnika.
Metode distribucije Zavajajoča e-poštna sporočila, prevarantski spletni pojavni oglasi, tehnike zastrupitve z iskalniki, napačno črkovane domene.
Škoda Izguba občutljivih zasebnih podatkov, denarna izguba, kraja identitete.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

V spletu je veliko elektronskih prevar. Nekateri drugi primeri so ' V lokalnem omrežju je prišlo do ogrožene elektronske prevare ',' Aruba.it Prevara po e-pošti 'in' Prejeta transakcija v e-poštno prevaro z denarnico Blockchain '. V večini primerov prevaranti, ki stojijo za njimi, poskušajo ljudi zvabiti v finančne transakcije ali zagotavljanje občutljivih informacij. Kiber kriminalci tudi prek e-pošte zavajajo prejemnike pri namestitvi zlonamerne programske opreme. Običajno širijo kampanje z nezaželeno pošto, ki se uporabljajo za distribucijo odkupne programske opreme, trojanskih programov in drugih zlonamernih programov.

Kako kampanje z neželeno pošto okužijo računalnike?

Običajno kiber kriminalci pošiljajo e-poštna sporočila z zlonamerno datoteko, ki jim je priložena, ali s povezavo, ki prenese zlonamerno datoteko. V vsakem primeru je njihov glavni cilj pretentati prejemnike, da izvršijo zlonamerno datoteko, ki povzroči namestitev prevarantske programske opreme. Običajno priložijo zlonamerni Microsoft Office, dokumente PDF, izvršljive datoteke (.exe), datoteke JavaScript in arhivske datoteke (ZIP, RAR). Upoštevajte, da zlonamerni dokumenti, odprti z Microsoft Office 2010 in drugimi različicami, izdanimi po letu 2010, računalnikov ne okužijo samodejno - zlonamerno programsko opremo namestijo le, če jim uporabniki dovolijo zagon ukazov makrov z ročnim omogočanjem urejanja / vsebine. Te različice vključujejo način „Zaščiten pogled“, starejše različice pa te funkcije ne vključujejo in samodejno namestijo zlonamerno programsko opremo, ne da bi za to prosili dovoljenje.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme

Prilogam in povezavam do spletnih mest v nepomembnih e-poštnih sporočilih ne bi smeli zaupati ali jih odpirati, še posebej, če so e-poštna sporočila prejeta z neznanih, sumljivih naslovov. Vso programsko opremo in datoteke je treba prenesti samo z uradnih spletnih strani in prek neposrednih povezav za prenos. Uporaba drugih kanalov ni varna. Nekaj ​​primerov dvomljivih virov so omrežja Peer-to-Peer (npr. Hudourniški odjemalci, eMule), neuradne strani, spletna mesta za brezplačno gostovanje datotek in prenosniki tretjih oseb. Tovrstni kanali se običajno uporabljajo za distribucijo neželenih, celo zlonamernih programov. Uporabljajo se lahko tudi tretji namestitelji. Nameščeno programsko opremo je treba posodobiti in aktivirati samo z orodji / funkcijami, ki jih nudijo uradni razvijalci programske opreme. Neodvisni posodobitelji in aktivatorji pogosto okužijo računalnike z zlonamernimi programi. Poleg tega je nezakonito aktiviranje licenčnih programov s kakršnimi koli orodji za 'cracking' (neuradna aktivacija). Redno pregledujte operacijski sistem / računalnik z uglednim protivirusnim ali protivohunskim programom in posodabljajte to programsko opremo. Če ste že odprli zlonamerne priloge, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranitev vdrte zlonamerne programske opreme.

Besedilo, predstavljeno v e-poštnem sporočilu 'Dropbox Email Scam':

Dropbox sem uporabil za skupno rabo datoteke z vami.

Ubuntu-Setup-IP-Adresse

Zaradi varnosti bi se morali za ogled prijaviti v svoj e-poštni naslov.

Za ogled kliknite tukaj.

Posnetek zaslona Dokument PDF namenjen odpiranju strani Dropbox:

dropbox email prevara pdf dokument, ki vodi do

Besedilo v tem dokumentu:

Eden Sellings je dal datoteko v skupno rabo z vami prek DropBox-a

Oblak za skupno rabo dokumentov


DOSTOPNI DOKUMENT

Prijazni pozdravi

Skupina DropBox

Posnetek zaslona drugi dokument PDF ki vsebuje povezavo do lažne Microsoftove strani za prijavo:

dropbox email scam pdf dokument, ki vodi do lažne Microsoftove prijavne strani

Besedilo v tem dokumentu:

Warum ist Yahoo meine Standardsuchmaschine?

Z DropBoxom ste z vami delili zasebni dokument
Skupna raba točke prek spleta
DOSTOPNI DOKUMENT
Hvala
Eden

Posnetek zaslona ponarejene strani Microsoftovega računa:

dropbox email prevara ponarejena spletna stran Microsoft

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in ugotovili sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

Wie man ein Programm im Linux-Terminal ausführt

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Options« in počistite možnosti »Hide Empty Locations« in »Hide Windows Entries«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

laptop bleibt beim machen von windows ready windows 10 hängen

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite »Izbriši«.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Če sledite tem korakom, odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .