Kako se izogniti visoki uporabi CPU, ki jo povzroča postopek MsMpEng.exe?

Kako se izogniti visoki uporabi CPU, ki jo povzroča postopek MsMpEng.exe?

Kako se izogniti visoki uporabi CPU, ki jo povzroča postopek MsMpEng.exe v sistemu Windows 10

Centralna procesorska enota (CPU) je računalniška komponenta, ki je odgovorna za interpretacijo in izvajanje večine ukazov iz sistemske strojne in programske opreme. CPU pogosto imenujejo 'možgani' računalnika.

Računalniki običajno uporabljajo le majhen del moči procesorja. Pravzaprav veliko računalnikov večino časa porabi manj kot 5% procesorske moči. Ko odprete aplikacijo, predvajate videoigro ali kodirate predstavnostno datoteko, se poraba procesorja poveča. V skladu s tem, ko se proces z intenzivnim procesorjem konča, se mora poraba CPU znižati na standardno nižjo raven.Večina aplikacij dlje časa ne bo porabila več kot 50% moči procesorja. Nekatere aplikacije / programi in sistemski procesi pa lahko uporabljajo obsežne vire procesorja, ne da bi se uporabniki tega zavedali. Eden od teh procesov je 'MsMpEng.exe' in boste morda opazili veliko uporabo CPU v tem postopku.

MsMpEng.exe ' je del vgrajenega protivirusnega izdelka Windows Defender. MsMpEng.exe je osrednji proces programske opreme, ki v prenesenih datotekah išče vohunsko programsko opremo. Če najdete sumljive predmete, jih lahko shrani v karanteno ali jih odstrani. Prav tako sprejema ukrepe za aktivno preprečevanje okužb vohunske programske opreme z iskanjem v sistemu znanih črvov in trojanskih programov. Ustavitev tega postopka bi lahko ogrozila varnost operacijskega sistema Windows. V tem priročniku prikazujemo, kako ravnati z veliko porabo CPU pri zagonu 'MsMpEng.exe' postopek in kako ga zmanjšati. Preberite spodnji članek in poiščite rešitev, ki vam ustreza.

OPOMBA: Preden nadaljujete z reševanjem 'MsMpEng.exe' težava z veliko uporabo procesorja, se prepričajte, da v računalnik niste namestili drugega protivirusnega programa.

Kako se izogniti visoki uporabi CPU, ki jo povzroča postopek MsMpEng.exe v sistemu Windows

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Omejite uporabo procesorja

Omejili bomo uporabo procesorja za 'MsMpEng.exe' postopek z uporabo upravitelja opravil. Upravitelj opravil je program za nadzor sistema, ki se uporablja za zagotavljanje informacij o procesih in programih, ki se izvajajo v računalniku, ter splošnem stanju sistema. Nekatere izvedbe lahko uporabimo tudi za zaključevanje procesov in programov ter za spreminjanje prioritet procesov. Če želite odpreti upravitelja opravil, na tipkovnici pritisnite Ctrl + Shift + Esc ali z desno miškino tipko kliknite meni Start in izberite 'Upravitelj opravil' .

omeji uporabo procesorja 1. korak

Če je upravitelj opravil minimiziran, kliknite 'Več podrobnosti' in nato poiščite 'Podrobnosti' zavihek in ga izberite. Na zavihku Podrobnosti poiščite 'MsMpEng.exe' postopek in z desno miškino tipko kliknite nanj. Izberite 'Nastavi afiniteto' iz kontekstnega menija. Nato izberite prag omejitve CPU za ta postopek.

omeji uporabo procesorja 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Onemogoči oddajo vzorcev

Microsoft samodejno zbira vzorčne datoteke iz programa Windows Defender za izboljšanje protivirusne zaščite in zaščite pred zlonamerno programsko opremo ter za izboljšanje programa Windows Defender. Microsoft zbira tudi informacije o sumljivih predmetih, ki jih je našel Windows Defender v vašem računalniku, da bi zagotovil zaščito v oblaku. Samodejno oddajo vzorcev lahko onemogočite - v Iskanje preprosto vnesite »sample sample« in kliknite na „Zaščita pred virusi in grožnjami“ rezultat.

onemogoči oddajo vzorca 1. korak

Zdaj kliknite 'Nastavitve zaščite pred virusi in grožnjami' .

onemogočite oddajo vzorca 2. korak

V nastavitvah zaščite pred virusi in grožnjami se pomaknite navzdol in poiščite „Samodejna oddaja vzorca“ in preklopite stikalo na 'Izklopljeno' položaj, da ga onemogočite.

onemogočite oddajo vzorca 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Xfce-Ubuntu-Server installieren

Preprečite, da bi Windows Defender skeniral svoj imenik

'MsMpEng.exe' lahko vzame preveč moči procesorja, ker skenira imenik Windows Defender. Če želite ta imenik izključiti iz pregledovanja, vnesite 'braniti' v Iskanje in kliknite 'Varnostni center Windows Defender' rezultat.

prepreči Windows Defender skeniranje imenika korak 1

Zdaj kliknite „Zaščita pred virusi in grožnjami“ .

prepreči Windows Defender skeniranje imenika korak 2

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami kliknite 'Nastavitve zaščite pred virusi in grožnjami' .

prepreči Windows Defender skeniranje imenika korak 3

Pomaknite se navzdol in poiščite 'Dodaj ali odstrani izključitve' Spodaj 'Izključitve' .

prepreči Windows Defender skeniranje imenika korak 4

Kliknite 'Dodaj izključitev' in izberite 'Mapa' . V programskih datotekah poiščite mapo Windows Defender in jo izberite. To bo izključilo mape Windows Defender, da jih lastna programska oprema ne bi skenirala.

prepreči Windows Defender skeniranje imenika korak 5

[Nazaj na kazalo]

Zaženite Windows v varnem načinu

Varni način je diagnostični način zagona v operacijskih sistemih Windows, ki se uporablja za omejen dostop do sistema Windows, če se operacijski sistem ne zažene ali deluje normalno. Nasprotno je običajnemu načinu, ki Windows zažene na običajen način. Varni način je na voljo v sistemih Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10 in večini starejših različic sistema Windows.

Eden najpogostejših korakov pri odpravljanju težav z računalnikom je zagon v varnem načinu. Varni način zažene sistem Windows v osnovnem stanju z uporabo omejenega nabora datotek in gonilnikov. Pomaga pri odpravljanju težav v računalniku. Če se težava na primer ne pojavi v varnem načinu, bo to potrdilo, da težave ne povzročajo privzete nastavitve in osnovni gonilniki naprav.

To težavo lahko poskusite rešiti z zagonom sistema Windows v varnem načinu - uporabite možnost Obnovitev v nastavitvah. Odprite Nastavitve in kliknite 'Posodobitev in varnost' .

zaženite Windows v varnem načinu 1. korak

Nato kliknite 'Obnovitev' v levem podoknu. Kliknite 'Znova zaženi zdaj' pod Naprednim zagonom.

zaženite Windows v varnem načinu 2. korak

Računalnik se bo znova zagnal in na modrem zaslonu boste videli meni. Izberite med tremi možnostmi 'Odpravljanje težav '.

zaženite Windows v varnem načinu 3. korak

V razdelku Odpravljanje težav kliknite 'Napredne možnosti' .

zaženite okna v varnem načinu 4. korak

V možnosti Napredne možnosti kliknite 'Nastavitve zagona' .

zaženite okna v varnem načinu 5. korak

V nastavitvah zagona kliknite 'Ponovni zagon' . Po ponovnem zagonu boste lahko omogočili video način z nizko ločljivostjo, način za odpravljanje napak, zapisovanje zagona, varen način, onemogočili zaščito pred zlonamerno programsko opremo pred zgodnjim zagonom in samodejni ponovni zagon ob okvari sistema.

zaženite okna v varnem načinu 6. korak

Prikazan vam bo seznam možnosti. Če želite izbrati možnost, pritisnite številko na tipkovnici ali uporabite funkcijske tipke od F1 do F9. Pritisnite 4 ali F4, da omogočite varni način. Če želite omogočiti varni način z omrežjem, pritisnite 5 in 6, da omogočite varni način z ukaznim pozivom. Če si premislite in sistema Windows v varnem načinu ne želite več zagnati, pritisnite Enter, da zaprete nastavitve zagona.

zaženite Windows v varnem načinu 7. korak

Keine gültige IP-Konfiguration Windows 10 WLAN

Preberite Ta članek najti več načinov za zagon sistema Windows v varnem načinu.

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite Windows Defender z urejevalnikom registra

Windows Registry, ki ga običajno imenujemo le register, je zbirka baz podatkov o konfiguracijskih nastavitvah v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Uporablja se za shranjevanje večine informacij in nastavitev za programe, strojne naprave, uporabniške nastavitve, konfiguracije operacijskega sistema in še veliko več. Številne možnosti, podrobno opisane v registru, niso dostopne drugje v sistemu Windows. Če želite odpreti urejevalnik registra, morate najprej odpreti Zaženi. Tip 'teči' v Iskanje in kliknite 'Zaženi' rezultat.

onemogočite Windows Defender z uporabo urejevalnika registra 1. korak

V pogovorno okno Zaženi vnesite 'regedit' in kliknite 'V REDU' ali pritisnite tipko Enter na tipkovnici - to bo odprlo urejevalnik registra.

onemogočite Windows Defender z urejevalnikom registra 2. korak

Zdaj sledite tej poti: 'HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Policies Microsoft Windows Defender' . Poiščite 'DisableAntiSpyware' DWORD datoteka.

onemogočite Windows Defender z 3. urejevalnikom registra

Če ni 'DisableAntiSpyware' DWORD datoteko, jo morate ustvariti. Če ga želite ustvariti, z desno miškino tipko kliknite ozadje desnega podokna urejevalnika registra in izberite 'Novo' , 'DWORD (32-bitna) vrednost' iz spustnega menija.

onemogočite Windows Defender z urejevalnikom registra 4. korak

Poimenuj ga 'DisableAntiSpyware' . Zdaj, ko imate 'DisableAntiSpyware' datoteko, dvokliknite. V 'Podatki o vrednosti:' polje, vnesite '1' in kliknite 'V REDU' da shranite spremembe. Zdaj lahko zapustite urejevalnik registra in Windows Defender bo izklopljen.

onemogočite Windows Defender z urejevalnikom registra 5. korak

[Nazaj na kazalo]

Prerazporedite Windows Defender z uporabo načrtovalnika opravil

Windows Task Scheduler je komponenta sistema Microsoft Windows, ki omogoča načrtovanje zagona programov ali skriptov ob vnaprej določenih urah ali po določenih časovnih intervalih. Načrtovalec opravil uporabnikom omogoča samodejno izvajanje rutinskih nalog v izbranem računalniku. Načrtovalnik opravil to naredi tako, da spremlja vsa merila, ki ste jih izbrali za zagon nalog, in nato izvrši naloge, ko so ta merila izpolnjena. Z uporabo Windows načrtovalnika opravil je mogoče načrtovati izvajanje nalog ob določenem času, ko pride do določenega sistemskega dogodka, ko se uporabnik prijavi, ko se sistem zažene, opravilo je registrirano itd.

Če želite prerazporediti Windows Defender, vnesite 'razporejevalnik opravil' v Iskanje in kliknite 'Načrtovalnik opravil' rezultat.

Wie man Secure-surf.net loswird

prestavite program Windows Defender z uporabo 1. koraka razporejevalnika opravil

V levem podoknu razporejevalnika opravil boste videli a 'Knjižnica razporejevalnika opravil' , razširite ga in se pomaknite do programa Windows Defender, ki poteka po tej poti: 'Knjižnica načrtovalnika opravil / Microsoft / Windows / Windows Defender' . Najti 'Načrtovano skeniranje programa Windows Defender'. Nato dvokliknite.

prestavite program Windows Defender z 2. korakom razporejevalnika opravil

V oknu Lastnosti načrtovanega skeniranja programa Windows Defender izberite 'Pogoji' zavihek, se prepričajte, da je 'Zaženite nalogo samo, če računalnik miruje' , 'Nalogo zaženite samo, če je računalnik napajan z izmeničnim tokom', in 'Začni samo, če je na voljo naslednja omrežna povezava' možnosti so onemogočene. Kliknite 'V REDU' da shranite spremembe.

prerazporedite Windows Defender z uporabo 3. koraka načrtovalnika opravil

Zdaj dvokliknite 'Načrtovano skeniranje programa Windows Defender' znova izberite 'Sprožilci' in kliknite 'Novo ...' .

prestavite program Windows Defender z uporabo razporejevalnika opravil 4. korak

Izberite 'Tedensko' ali 'Mesečno' in nastavite želene možnosti. Kliknite 'V REDU' da shranite spremembe.

prestavite program Windows Defender z uporabo 5. koraka razporejevalnika opravil

Zdaj se vrnite v glavno okno razporejevalnika opravil in uporabite iste korake za 'Vzdrževanje predpomnilnika sistema Windows Defender' , 'Čiščenje Windows Defender', in 'Preverjanje zagovornika sistema Windows' .

prerazporedite Windows Defender z uporabo 6. koraka razporejevalnika opravil

Upamo, da so bile te metode koristne in ste lahko zmanjšali porabo procesorja, ki jo je sprožil 'MsMpEng.exe' proces. Upoštevajte, da se bo poraba procesorja povečala vsakič, ko se zažene / aktivira pregled Windows Defender. Če s temi rešitvami niste zadovoljni, boste morda želeli spremeniti protivirusno programsko opremo.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako se izogniti visoki uporabi procesorja, ki jo povzroča postopek MsMpEng.exe v sistemu Windows:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako odpraviti težavo 'Windows je obtičal pri preverjanju posodobitev'?

Kako odpraviti težavo 'Windows je obtičal pri preverjanju posodobitev'?

Kako odpraviti težavo 'Windows je obtičal pri preverjanju posodobitev'?

Kako odstraniti pretvornik Search by Live PDF Converter iz brskalnika

Kako odstraniti pretvornik Search by Live PDF Converter iz brskalnika

Kako se znebiti Search by Live PDF Converter Browser Hijacker - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako onemogočiti samodejno podaljšanje naročnin na Macu?

Kako onemogočiti samodejno podaljšanje naročnin na Macu?

Kako onemogočiti samodejno podaljšanje naročnin na Macu?

Gogletab.com Preusmeritev

Gogletab.com Preusmeritev

Kako se znebiti Gogletab.com Redirect - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Vrhunec aplikacije: odprtokodna ročna zavora video transkoderja

Vrhunec aplikacije: odprtokodna ročna zavora video transkoderja

HandBrake je brezplačna in odprtokodna aplikacija, ki vam omogoča pretvorbo video posnetkov iz ene oblike v drugo. Preverite njegove lastnosti in postopek namestitve.

Kako odstraniti ralonomerno programsko opremo Paralock iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ralonomerno programsko opremo Paralock iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti Paralock Ransomware - koraki za odstranitev virusa

Preusmeritev Wzscnet.com

Preusmeritev Wzscnet.com

Kako se znebiti Wzscnet.com Redirect - vodnik za odstranjevanje virusov

Virus Rich Media View

Virus Rich Media View

Kako odstraniti virus Rich Media View - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Brskajte po oglasih Pax

Brskajte po oglasih Pax

Kako odstraniti brskanje po oglasih Pax - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako rešiti: vrsta arhiva ni podprta v Ubuntu Linuxu [hitri namig]

Kako rešiti: vrsta arhiva ni podprta v Ubuntu Linuxu [hitri namig]

Težava: Težave pri pridobivanju arhivskih datotek so zelo pogoste v katerem koli sistemu Linux. Obstajajo težave z datotekami .cbr, datotekami RAR, nato pa so pogoste težave z gzip stdin, ki ni v formatu gzip. Vedno znova sem naletel na podobno težavo s stisnjeno datoteko v Ubuntuju. JAZ…


Kategorije