Kako varnostno kopirati in obnoviti datoteke v operacijskem sistemu Windows 10?

Kako varnostno kopirati in obnoviti datoteke v operacijskem sistemu Windows 10?

Kako varnostno kopirati in obnoviti datoteke v sistemu Windows 10 z uporabo sistemskih orodij?

Veliko ljudi si ne vzame časa, da bi varnostno kopirali svoje datoteke, in si kasneje želijo, da bi to storili. Ni razloga, da ne naredite varnostne kopije. Zaščita naših podatkov je nekaj, kar bi nas moralo skrbeti, zlasti kadar v svoje računalnike shranjujemo pomembne fotografije, dokumente ali druge občutljive datoteke katere koli oblike. Tudi če zaščitite računalnik pred zlonamerno programsko opremo ali drugimi potencialnimi nevarnostmi, ki bi lahko trajno uničile vaše podatke, še vedno obstaja možnost, da pride do okvare strojne opreme, naključne napake ali druge težave. Če želite obnoviti podatke brez varnostne kopije, lahko trajata čas in stroške, če je to sploh mogoče.

Varnostno kopiranje datotek je preprost postopek, s katerim se lahko izognete izgubi podatkov. Vključuje izdelavo kopije pomembnih datotek in shranjevanje kopije na varnem mestu, do katerega lahko pridete, ko izgubite izvirne podatke. Windows 10 vključuje številna orodja za varnostno kopiranje in obnovitev podatkov. Zgodovina datotek je primarno orodje za varnostno kopiranje v sistemu Windows 10, ki lahko v celoti varnostno kopira in obnovi prejšnje različice datotek. Vključuje tudi pripomoček za varnostno kopiranje in obnovitev, ki deluje na enak način kot v operacijskem sistemu Windows 7, tako da lahko naredite selektivne ali popolne varnostne kopije in ustvarite slikovno datoteko. Windows ponuja tudi obnovitev in možnost popolne ponastavitve sistema Windows na privzete nastavitve. V tem članku smo podrobneje predstavili orodja za varnostno kopiranje in obnovitev sistema Windows ter vam pokazali, kako delujejo.kako varnostno kopirati in obnoviti datoteke v sistemu Windows 10 s sistemskimi orodji

bing auf chrome loswerden

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Varnostno kopiranje z varnostnim kopiranjem in obnovitvijo

Varnostno kopiranje in obnovitev je orodje iz sistema Windows 7, lahko pa ga uporabite tudi za varnostno kopiranje sistema Windows 10. Omogoča tudi obnovitev varnostnih kopij iz sistema Windows 7 v sistem Windows 10. To orodje je enostavno za uporabo in na trdem disku lahko ustvarite varnostno kopijo skoraj vsega. To orodje najdete v nastavitvah sistema Windows 10. Najprej pojdite na Start in kliknite ikono Nastavitve.

varnostno kopiranje z varnostnim kopiranjem in obnovitvijo v operacijskem sistemu Windows 10

V oknu z nastavitvami sistema Windows kliknite 'Posodobitev in varnost' .

varnostno kopiranje z varnostnim kopiranjem in obnovitvijo v operacijskem sistemu Windows 10 step2Kliknite 'Rezerva' na levi strani okna. V 'Rezerva', kliknite 'Pojdi na Varnostno kopiranje in obnovitev (Windows 7) .

varnostno kopiranje z varnostnim kopiranjem in obnovitvijo v Windows 10 3. korakČe želite začeti ustvarjati varnostno kopijo, kliknite 'Nastavi varnostno kopijo' na desni.

varnostno kopiranje z varnostnim kopiranjem in obnovitvijo v Windows 10 4. korak

Izberite, kam želite shraniti varnostno kopijo. Windows priporoča, da varnostno kopijo shranite na zunanji trdi disk. Prepričajte se, da je vaš zunanji pogon povezan (ali vstavljen), izberite ga kot rezervni cilj in kliknite 'Naslednji', in sledite navodilom.

varnostno kopiranje z varnostnim kopiranjem in obnovitvijo v Windows 10 5. korak

[Nazaj na kazalo]

Varnostno kopiranje z uporabo zgodovine datotek

Zgodovina datotek je primarno vgrajeno orodje v sistemu Windows 10. Ne ustvarja popolne varnostne kopije celotnega računalnika, vendar ga lahko uporabite za ustvarjanje varnostnih kopij osebnih datotek. Varnostno kopira datoteke in ohranja tudi prejšnje različice, ki jih lahko kasneje enostavno obnovite. Privzeto varnostno kopira mape v vaši uporabniški mapi - mape, kot so dokumenti, prenosi, glasba, slike, videoposnetki in namizje. V računalnik lahko dodate tudi druge mape, ki jih želite varnostno kopirati. Če želite dostopati do orodja Zgodovina datotek, pojdite v Nastavitve> Posodobitev in varnost> Varnostno kopiranje. V Varnostno kopiranje kliknite 'Dodaj pogon' če želite varnostno kopirati datoteke na drug pogon in jih obnoviti, če se izvirniki izgubijo, poškodujejo ali izbrišejo.

varnostno kopiranje z uporabo zgodovine datotek v Windows 10 1. korak

Kliknite pogon, da ga dodelite kot cilj varnostne kopije.

varnostno kopiranje z uporabo zgodovine datotek v Windows 10 2. korak

Zdaj se vrnite v meni Varnostno kopiranje in kliknite 'Več možnosti' .

varnostno kopiranje z uporabo zgodovine datotek v Windows 10 3. korak

Tu si lahko ogledate seznam map, ki bodo varnostno kopirane. Dodajte nove mape ali odstranite obstoječe mape s seznama, tako da jih kliknete in izberete 'Odstrani' .

varnostno kopiranje z uporabo zgodovine datotek v operacijskem sistemu Windows 10, 4. korak

Če želite varnostno kopirati datoteke na drug pogon, prenehajte uporabljati trenutni varnostni pogon, preden dodate novega. Pomaknite se navzdol v okno Varnostne kopije in kliknite 'Nehaj uporabljati pogon' .

varnostno kopiranje z uporabo zgodovine datotek v operacijskem sistemu Windows 10, 5. korak

Ko želite obnoviti varnostno kopirane datoteke, kliknite 'Obnovi datoteke iz trenutne varnostne kopije' .

varnostno kopiranje z uporabo zgodovine datotek v operacijskem sistemu Windows 10, 6. korak

V tem oknu boste videli celotno zbirko varnostno kopiranih datotek in map. Izberite, katero želite obnoviti, in kliknite 'Obnovi' ikono. S tem boste datoteke in mape obnovili na prvotne cilje.

varnostno kopiranje z uporabo zgodovine datotek v operacijskem sistemu Windows 10, korak 7

Lahko pa tudi obnovite prejšnje različice datotek in map prek File Explorerja. Poiščite datoteko ali mapo, ki jo želite obnoviti, z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Lastnosti' . V oknu lastnosti kliknite 'Prejšnje različice' in videli boste prejšnje različice varnostno kopirane datoteke. Nato izberite, kaj želite s tem početi.

varnostno kopiranje z uporabo zgodovine datotek v operacijskem sistemu Windows 10, korak 8

[Nazaj na kazalo]

Varnostno kopiranje z varnostnimi kopijami sistemskih slik

Ta funkcija je tudi orodje sistema Windows 7, ki je še vedno na voljo v operacijskem sistemu Windows 10. Ustvari slikovno datoteko, ki vsebuje celoten sistem - nameščene programe, sistemske datoteke, osebne datoteke itd. To je uporabno, če trdi disk odpove in ga želite razveljaviti na prejšnjo različico sistema Windows brez ponovne namestitve operacijskega sistema. Postopek traja nekaj časa, vendar je lahko koristen. Za to varnostno kopijo boste potrebovali večji pogon, saj gre za celoten sistem, ne samo za datoteke in mape. Če želite ustvariti slikovno datoteko z varnostno kopijo podatkov sistema Windows plus, pojdite na 'Posodobitev in varnost' in izberite 'Rezerva' .

varnostno kopiranje z varnostnimi kopijami sistemskih slik

Kliknite 'Pojdi na Varnostno kopiranje in obnovitev (Windows 7)' in izberite 'Ustvari sistemsko sliko' .

varnostno kopiranje s pomočjo varnostnih kopij sistemskih slik 2. korak

Izberite, kam želite shraniti varnostno kopijo. Če izberete USB, se prepričajte, da je formatiran v NTFS. Pogon USB lahko formatirate v pravilno obliko tako, da ga z desno miškino tipko kliknete in izberete 'Oblika ...' . Če želite ustvariti slikovno datoteko varnostne kopije, kliknite Naprej in sledite navodilom.

varnostno kopiranje s sistemsko varnostno kopijo 3. koraka

[Nazaj na kazalo]

Varnostno kopiranje z OneDrive

To ni popolna varnostna kopija, vendar jo je vredno razmisliti kot možnost za pridobivanje datotek. Datoteke, ki jih shranite v storitvi OneDrive, so shranjene v oblaku - samo prijaviti se morate v račun OneDrive in izbrati shranjene datoteke, do katerih želite dostopati. Če želite začeti uporabljati OneDrive, se prijavite in nastavite v spletu. Aplikacijo OneDrive v sistemu Windows 10 najdete tako, da vnesete 'en pogon' v iskanju.

[Nazaj na kazalo]

Obnovitev z obnovitvijo sistema

Orodje za obnovitev sistema ustvari obnovitvene točke. Obnovitvena točka je zbirka pomembnih sistemskih datotek, ki jih Obnovitev sistema shrani na določen datum in čas. Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Če želite uporabiti to orodje, morate ustvariti obnovitvene točke.

Če želite ustvariti obnovitveno točko, vnesite 'obnovi' v Iskanje in kliknite rezultat: 'Ustvari obnovitveno točko' .

obnovitev z obnovitvijo sistema

Kliknite 'Ustvari ...' v oknu System Properties.

obnovitev z obnovitvijo sistema 2. korak

Poimenujte obnovitveno točko in kliknite 'Ustvari' . Windows bo za vas začel ustvarjati obnovitveno točko.

obnovitev z obnovitvijo sistema 3. korak

Ko se želite vrniti na predhodno ustvarjeno obnovitveno točko, se vrnite v okno System Properties in izberite 'Obnovitev sistema...' , sledite navodilom.

[Nazaj na kazalo]

Obnovitev s programom Drive Creator

Ustvarjanje obnovitvenega pogona vam omogoča dostop do naprednih zagonskih možnosti, tudi če je namestitev sistema Windows poškodovana, ne morete dostopati do naprednega zagona in želite obnoviti varnostno kopijo slike. Če želite ustvariti obnovitveni pogon, vnesite 'obnovitev' v Iskanje in kliknite rezultat: 'Ustvari obnovitveni pogon' .

obnovitev z uporabo obnovitvenega pogona

Vstavite USB in v oknu Recovery Drive kliknite Next, da ustvarite pogon za ponovno namestitev sistema Windows. Ta pogon uporabite, ko se Windows ne bo naložil.

obnovitev z uporabo obnovitvenega pogona 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Obnovitev z uporabo naprednih zagonskih možnosti

Če se sistem Windows ne more naložiti normalno, se samodejno prikažejo dodatne možnosti zagona. Od tu lahko obnovite sistem Windows s sistemske slike, ki ste jo prej ustvarili, in izberete druge možnosti. Okno z naprednimi možnostmi se prikaže na naslednji način:

obnovitev z uporabo naprednih zagonskih možnosti

Do teh naprednih zagonskih možnosti lahko dostopate tudi v Nastavitve> Posodobitev in varnost> Obnovitev. To bo znova zagnalo sistem Windows in odprlo napredne možnosti.

obnovitev z uporabo naprednih zagonskih možnosti 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Obnovitev s ponastavitvijo tega računalnika

Ta funkcija se uporablja za obnovitev sistema Windows v privzeto stanje. To je dobra alternativa, če želite znova namestiti Windows brez namestitvenega programa. To vam omogoča tudi shranjevanje osebnih datotek, če želite. Za začetek pojdite na Nastavitve obnovitve in kliknite 'Začeti' Spodaj 'Ponastavi ta računalnik' .

obnovitev s ponastavitvijo tega računalnika

Izberite, ali želite obdržati datoteke ali odstraniti vse. Izberite najprimernejšo možnost, vse ostalo pa pustite Windows.

obnovitev s ponastavitvijo tega računalnika 2. korak

Kot lahko vidite, je danes varnostno kopiranje datotek zelo enostavno - le nekaj klikov in varnostne kopije datotek. Predlagamo, da to funkcijo Windows začnete uporabljati čim prej.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako varnostno kopirati in obnoviti datoteke v sistemu Windows 10:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Buzzdock Adware

Buzzdock Adware

Kako odstraniti programsko opremo Buzzdock - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Kako odstraniti prevaro z volframovo zaokroženo pisavo ni bilo mogoče najti - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Logic Search - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo Market Research Helper - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Inspsearch.com Virus

Inspsearch.com Virus

Kako se znebiti virusa Inspsearch.com - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Pixelorama je brezplačen in odprtokodni urejevalnik 2D sprite za več platform. Ponuja vsa potrebna orodja za ustvarjanje slikovnih pik v čednem uporabniškem vmesniku.

Oglasi iz borovcev

Oglasi iz borovcev

Kako odstraniti oglase Pine Tree Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Kako odstraniti e-poštni virus Amazon Gift Card $ 100 - navodila za odstranitev virusa

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Kako odstraniti OmniSphere Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)


Kategorije