Kako blokirati dostop programov do interneta?

Kako blokirati dostop programov do interneta?

Kako blokirati dostop programov do interneta v sistemu Windows

Windows ima v operacijskem sistemu vgrajen požarni zid Windows (znan tudi kot požarni zid Windows Defender). Požarni zid Windows je varnostno orodje, ki ga je ustvaril Microsoft in deluje v ozadju in varuje operacijski sistem pred različnimi omrežnimi grožnjami. V bistvu gre za aplikacijo, namenjeno filtriranju omrežnih prenosov podatkov in blokiranju programov, ki sprožijo škodljive komunikacije.

Požarni zid Windows nudi zaščito pred napadi iz interneta ali vašega lokalnega omrežja, vendar vam ne preprečuje dostopa do spleta. Prav tako lahko prepreči, da bi zlonamerna programska oprema napadla vaš računalnik prek interneta. Filtrira dohodne in odhodne povezave ter blokira vse nevarne. Obstajajo vnaprej določena pravila za zasebna in javna omrežja, ki jih lahko ureja uporabnik ali programska oprema, ki jo uporabnik namesti.Požarni zid Windows je primeren za osnovno uporabo, ščiti pred različnimi grožnjami in omogoča nastavitev nastavitev glede na način uporabe računalnika. To vključuje blokiranje programa v požarnem zidu Windows. Številni programi imajo elemente, ki zahtevajo internetno povezavo za prenos posodobitev, omogočanje spletnih nakupov itd. Ti lahko naložijo vaše podatke brez vaše vednosti. Požarni zid Windows je v tem pogledu koristen, saj vam omogoča, da nadzorujete, kako in kdaj se lahko programi povežejo z internetom, s čimer zagotavlja večjo varnost vašega računalnika. V tem priročniku je prikazano, kako blokirati vhodni (dohodni podatki) in odhodni promet (odhodni podatki) za kateri koli program.

kako blokirati programe za dostop do interneta -

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kako blokirati dostop programa do interneta

Najprej vnesite 'požarni zid' v Iskanje in izberite 'Požarni zid Windows Defender' rezultat.

preprečite programom dostop do interneta 1. korak

V oknu požarnega zidu Windows Defender poiščite in kliknite 'Napredne nastavitve' možnost na levem podoknu.

onemogočite programom dostop do interneta 2. korak

V oknu Požarni zid Windows Defender z napredno varnostjo poiščite „Pravila o odhodu“ možnost v levem podoknu. Kliknite ga za prikaz seznama ustvarjenih vnosov. Kliknite 'Novo pravilo ...' v desnem podoknu, da ustvarite novo pravilo odhodnega prometa.

onemogočite programom dostop do interneta 3. korak

Pojavilo se bo okno čarovnika za nova pravila za odhod. Prepričajte se, da 'Program' možnost je izbrana in kliknite 'Naslednji' .

preprečite programom dostop do interneta 4. korak

Preusmerjeni boste na naslednji klican korak 'Program' . Izberite 'Ta programska pot' in vnesite pot do programa, ki ga želite blokirati ali po njem brskati. Večino aplikacij lahko blokirate tako, da izberete (izvršljivo) datoteko .exe, ki zažene program. V nekaterih primerih je mogoče programe ali programe zagnati prek izvršljive datoteke, omrežna povezljivost pa se uporabi prek druge datoteke. V tem primeru morate izbrati datoteko, ki se uporablja za povezavo z internetom. Za večino aplikacij je glavna datoteka .exe tista, ki bi jo morali blokirati. V našem primeru smo izbrali izvršljivo datoteko firefox.exe. Ko izberete datoteko, kliknite 'Naslednji' .

preprečite programom dostop do interneta 5. korak

V 'Akcija' v razdelku boste videli tri možnosti: 'Dovoli povezavo' , 'Dovoli povezavo, če je varna', in 'Blokiraj povezavo' . Izberite 'Blokiraj povezavo' in kliknite 'Naslednji' .

preprečite programom dostop do interneta 6. korak

V 'Profil' V tem razdelku boste vprašani, kdaj želite uporabiti to pravilo: ko je računalnik povezan s poslovno domeno, ko je računalnik povezan z zasebnim omrežjem, kot je dom ali služba, in ko je računalnik povezan z javnim lokacija omrežja. Izberite želeno možnost (ali možnosti) in kliknite 'Naslednji' .

preprečite programom dostop do interneta 7. korak

Preusmerjeni boste na zadnji razdelek 'Ime' . Tu morate imenovati svoje pravilo - priporočamo, da mu daste ime, ki ga boste lahko prepoznali in si ga zapomnili, če bo potrebno v prihodnosti. Če želite, ji lahko dodate podrobnejši opis. Ko končate, kliknite 'Končaj' .

preprečite programom dostop do interneta 8. korak

Novo ustvarjeno pravilo boste videli na vrhu 'Pravila odhodnih sporočil' seznam. Zdaj bo vsa izhodna komunikacija iz te aplikacije izključena. Če želite ustvariti 'Vhodno pravilo' za isti program ali aplikacijo pojdite in izberite 'Vhodna pravila' v levem podoknu in ponovite zgoraj opisane korake. Če želite spremeniti novo ustvarjena pravila, preprosto dvokliknite katero koli od njih in začnite urejati.

preprečite programom dostop do interneta, korak 9

wie man windows 10 durch ubuntu ersetzt

Zdaj, ko ste ustvarili novo pravilo v požarnem zidu Windows, ga lahko preizkusite. V našem primeru smo Mozilla Firefoxu preprečili dostop do interneta in vidite, da se zdaj ne moremo povezati z internetom z brskalnikom Mozilla Firefox. Kot lahko vidite, nas obvešča, da bi naš računalnik ali omrežje lahko zaščitil požarni zid ali proxy, zato moramo zagotoviti, da Firefox lahko dostopa do spleta. Zato smo dosegli svoj cilj in temu programu preprečili dostop do interneta.

preprečite programom dostop do interneta 10. korak

Upamo, da je bil ta priročnik koristen in da lahko zdaj programom onemogočite dostop do interneta tako, da spremenite nastavitve požarnega zidu Windows. Če poznate druge metode, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako blokirati dostop programov do interneta:

[Nazaj na vrh]