Kako blokirati neželena sporočila v Mac in iPhone / iPad?

Kako blokirati neželena sporočila v Mac in iPhone / iPad?

Kako blokirati oglaševanje in druga neželena sporočila v računalniku Mac in mobilni napravi Apple?

Komunikacijske metode in funkcije so se eksponentno povečale skupaj s tehnološko rastjo, zlasti z uvedbo različnih metod za povezovanje uporabnikov računalnikov in pametnih mobilnih naprav. Številne ločene komunikacijske sisteme, povezane z dostopom do interneta (elektronska pošta [e-pošta], iMessages in FaceTime), so razvili programi Apple plus Voice over IP (VoIP), kot so Skype, WhatsApp, Vibber, Facebook messenger itd. Verjetno najbolj priljubljena med njimi je e-pošta, saj se uporablja v večini samodejnih sistemov, kot so elektronske trgovine, sistemi vstopnic itd. Ta priljubljenost je privedla do oglasov in promocij strankam o statusu nakupov, prodaji in novih izdelkih.

Poleg tega so številni razvijalci začeli ustvarjati vsiljena sporočila, ki promovirajo različna spletna mesta. Med te ljudi sodijo kiber kriminalci, ki pošiljajo e-poštna sporočila s sporočili, da so prejemniki dobili loterijo, prejeli paket prek podjetja za dostavo ali da njihova zadnja finančna transakcija ni uspela. Danes e-pošta ni edini sistem, ki se uporablja za širjenje neželene in neželene pošte. Za pošiljanje se na primer uporabljajo tudi telefonske številke. Na srečo večina najbolj priljubljenih e-poštnih sistemov uporablja filtre vsebine, vključno z Appleom, ki to funkcijo vključuje v svoj mobilni operacijski sistem iOS, ki se uporablja na telefonih iPhone in iPad. Spodaj je vodič, ki prikazuje, kako nastaviti e-poštne filtre in blokirati neželene stike v mobilni napravi Apple.uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Omogočite funkcije filtriranja in blokiranja pošte prek aplikacije Mail

Apple je s svojo aplikacijo Mail vključil številne uporabne funkcije, na primer filtriranje neželene pošte in pravila za blokiranje pošte. S tem želimo izboljšati izkušnjo uporabnikov Maca pri uporabi e-pošte. Priporočamo, da preizkusite funkcijo samodejnega filtriranja neželene pošte. Zaženite aplikacijo Mail in v menijski vrstici na vrhu zaslona kliknite Mail in nato izberite Preferences. Druga možnost je, da pritisnete bližnjično tipko na Command in Comma (,), da vnesete Nastavitve aplikacij. Pojavi se novo okno. Na vrhu okna izberite zavihek Neželena pošta, da dostopate do nastavitev, povezanih s samodejnim filtriranjem neželene pošte. Možnost »Omogoči filtriranje neželene pošte« je običajno privzeto omogočena, če pa vidite belo polje, kliknite, da izberete. Spodaj najdete možnosti, ločeni v dve kategoriji: 'Ko prispe neželena pošta:' in 'Naslednje vrste sporočil so izvzete iz filtriranja neželene pošte:'. V prvi kategoriji priporočamo, da izberete možnost »Označi kot neželeno pošto, vendar jo pustite v mapi» Prejeto «. Ta možnost bo odpravila možnost, da bi bila pomembna e-poštna sporočila skrita v mapi Neželena. Če prejemate številna neželena sporočila, razmislite o izbiri ene od naslednjih možnosti.

mail-app-filtri

Druga uporabna in učinkovita funkcija je blokiranje pravil. Nastavite pravila in če prejeta e-poštna sporočila ustrezajo tem pogojem, bo aplikacija Pošta samodejno uporabila dejanja, ki ste jih nastavili na zavihku s pravili. Za začetek kliknite zavihek Pravila na vrhu okna Nastavitve pošte in kliknite Dodaj pravilo. Pojavi se novo okno, v katerem lahko nastavite ime, dodate poljubno število pogojev in izberete dejanje, ki ga bo aplikacija Mail samodejno izvedla.

wie man Bleichbit verwendet

blocking-rule-mail-app

Na spodnjem posnetku zaslona smo nastavili pravilo: če naslov ali zadeva pošiljatelja vsebuje besedo 'prodaja', bo sporočilo samodejno premaknjeno v mapo Smetnjak. Na ta način lahko ustvarite osebni filter. Ta funkcija je zelo uporabna, če želite ohraniti čisto mapo »Prejeto« in prejemati samo pomembna e-poštna sporočila.

add-rules-blocking-mail-app

[Nazaj na kazalo]

Omogočite filtre pošte v e-poštnih sistemih

E-poštni sistemi, kot so Gmail, Yahoo, Aol in drugi, so na svoje sisteme priklopili nekaj filtrirnih mehanizmov, da bi zmanjšali količino neželene pošte in potencialno tveganih sporočil, dobavljenih uporabnikom. Google je svojo funkcijo »Blokiraj« predstavil septembra 2015, vendar mnogi uporabniki te funkcije ne poznajo ali pa jo preprosto prezrejo. Priporočamo, da to funkcijo omogočite, saj ta e-poštna sporočila ostanejo v mapi Neželena pošta. Če želite preprečiti morebitne grožnje, nastavite samodejni filter za premikanje teh e-poštnih sporočil v smetnjak. V računalniku se prijavite v svoj Googlov poštni sistem. Odprite mapo Prejeto in s klikom na majhno potrditveno polje ob njej izberite nezaželeno e-pošto / e-pošto. Nato kliknite gumb Več, da razširite spustni meni z razpoložljivimi možnostmi. Na seznamu izberite možnost »Filtriraj taka sporočila«.

filter-messages-like-these-gmail

Windows Defender per Gruppenrichtlinie deaktiviert

Pojavi se novo okno. Na vrhu boste videli polje z imenom »od« in e-poštni naslov pošiljatelja. Spodaj boste videli seznam razpoložljivih dejanj, ki bodo uporabljena, ko bo od tega pošiljatelja prejeto e-poštno sporočilo. Če želite ta sporočila samodejno premakniti v smetnjak, izberite možnost »Izbriši« in kliknite gumb Ustvari filter.

block-sender-gmail

Če ste odprli e-poštno sporočilo, kliknite puščico dol v zgornjem desnem kotu, da razširite seznam z razpoložljivimi možnostmi in izberite možnost Blokiraj. Če menite, da morda pogrešate nekaj e-poštnih sporočil ali želite preveriti, koliko in od koga je bilo blokiranih sporočil, lahko seznam pregledate tako, da kliknete ikono zobnika v zgornjem desnem kotu, ko ste prijavljeni v svoj Gmail račun, in nato in izberite Nastavitve. Izberite zavihek Filtri in blokirani naslovi. Nastavitve lahko spremenite na istem zavihku.

blokiran-seznam-gmail

Če uporabljate poštni sistem Yahoo, lahko blokirate določen e-poštni naslov ali celotno domeno. Če blokirate domeno, bodo zavrnjena vsa sporočila ne glede na ime. Blokiranje domene mailsystem.com bo na primer zavrnilo vsa sporočila z e-poštnih naslovov, ne glede na imena, ki so navedena pred simbolom '@'. Če želite nastaviti ta filter, se prijavite v svoj e-poštni račun Yahoo in kliknite ikono zobnika. Nato kliknite še Nastavitve.

yahoo nastavitve

Na seznamu v levi stranski vrstici izberite kategorijo Varnost in zasebnost. Videli boste možnost blokiranja - kliknite dodaj. Vnesite naslov, ki ga želite blokirati. Obstaja tudi možnost filtrov.

blok-e-poštni naslov-yahoo-pošta

V levi stranski vrstici izberite Filtri. Kliknite Dodaj nove filtre in nastavite pogoje in dejanja, ki se samodejno uporabijo za dohodna sporočila.

set-filters-yahoo-mail

Če uporabljate e-poštni sistem Aol, lahko blokirate do 1000 e-poštnih naslovov in imen domen. Prijavite se s svojim računom in kliknite ikono Pošta in nato izberite Nastavitve. Izberite Nadzor neželene pošte in kliknite Uredi nadzor neželene pošte. V oknu Filter pošiljatelja kliknite možnost »Blokiraj pošto z naslovov, ki jih določim« in v besedilno polje vnesite e-poštni naslov, ki ga želite blokirati. Več naslovov lahko dodate tako, da vsakega ločite z vejico. Na koncu kliknite Shrani. Vsa e-poštna sporočila, ki jih prejmejo navedeni pošiljatelji, bodo zdaj samodejno blokirana.

[Nazaj na kazalo]

Blokirajte neželena besedilna sporočila

Obstajajo različni razlogi, zaradi katerih boste morda želeli blokirati določena besedilna sporočila. Na primer vsiljivi oglasi ali sporočila neželenih preteklih stikov. Ne glede na razlog je blokiranje stikov v aplikaciji Messages preprosto. Odprite aplikacijo in tapnite ikono Informacije v zgornjem desnem kotu zaslona. Nato tapnite številko pošiljatelja. Na seznamu razpoložljivih možnosti tapnite Blokiraj tega klicatelja.

Was ist die beste Linux-Distribution für Spiele?

block-caller-ios

Pozvani boste, da potrdite svoja dejanja. Tapnite Blokiraj stik.

blokiraj-potrdi-ios

Ko potrdite, da blokirate stik, od tega stika ne boste več prejemali sporočil, telefonskih klicev ali zahtev FaceTime. Če si premislite, lahko kadar koli pregledate in uredite seznam blokiranih stikov v meniju Nastavitve - izberite Sporočila in pojdite na Blokirano.

IOS vsebuje še eno koristno funkcijo, ki jo je vredno omeniti na to temo: Filtriranje neznanih pošiljateljev. Ko vklopite to funkcijo, iPhone ali iPad ne bo prikazal nobenih obvestil o sporočilih iMessages, prejetih od neznanih pošiljateljev. Poleg tega bodo vsa prejeta sporočila razvrščena v dva ločena zavihka: Stiki in SMS in Neznani pošiljatelji. Če želite to funkcijo omogočiti, pojdite v Nastavitve mobilne naprave, izberite Sporočila, pomaknite se navzdol, dokler ne najdete možnosti »Filtriranje neznanih pošiljateljev« in jo nato preklopite na »vklopljeno«.

filter-unknown-sender-msg

Od tega trenutka bodo vsa sporočila razvrščena na dva ločena zavihka.

filtrirani-sporočila-ios

[Nazaj na kazalo]

Dateiexplorer funktioniert nicht windows 10

Blokiranje stikov prek aplikacije FaceTime

Ta metoda je podobna zgoraj opisani, vendar je koristna, če prejemate neželene klice samo prek aplikacije FaceTime. Če želite blokirati določene stike, zaženite aplikacijo in pojdite v Nastavitve, tako da v menijski vrstici na vrhu zaslona kliknete FaceTime. Nato izberite Preferences. Uporabite lahko tudi bližnjico na tipkovnici Command in Comma (,). Izberite zavihek Blokirano in v spodnjem levem kotu okna kliknite gumb dodaj (+). Nato na seznamu izberite stik. Če želite v napravi iOS blokirati stike, pojdite v Nastavitve, izberite FaceTime in tapnite Blokirano. Videli boste seznam z že blokiranimi stiki in tudi gumb Dodaj novo. Dotaknite se ga in izberite s seznama, ki ga želite dodati.

block-contact-facetime

Video, ki prikazuje, kako blokirati neželena sporočila v Macu

[Nazaj na vrh]