Kako blokirati spletna mesta v Macu?

Kako blokirati spletna mesta v Macu?

Kako blokirati želeno spletno mesto v računalnikih Mac in brskalniku Safari?

Danes je internet poln zlonamerne in žaljive vsebine. Mnogi starši skušajo otrokom preprečiti, da bi videli ta spletna mesta in jih blokirali, je ena izmed najboljših možnosti. Druga pogosta situacija, v kateri boste morda želeli blokirati določeno vsebino, je na delovnem mestu, da zaposleni ostanejo osredotočeni in produktivni, ne pa da berejo novice ali pregledujejo družbena omrežja, kot so Twitter, Facebook itd.

Najlažji način nadzora dostopa do vsebine je nastavitev starševskega nadzora na račune otrok ali zaposlenih, vendar to ni vedno mogoče. Nastavitev omejitev za skrbniški račun na primer ni enostavna. Na srečo obstaja več drugih možnosti za nadzor vsebine, vključno z aplikacijami drugih proizvajalcev, ki delujejo kot blokatorji spletnih mest in programska oprema za nadzor zaslona. Naprednejša možnost bi bila konfiguriranje gostiteljske datoteke, tako da sistem blokira povezave do spletnih mest, vključenih na 'črni seznam'. V tem članku bomo zajeli vse tri metode za blokiranje in odblokiranje spletnih mest v računalnikih Mac.uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

wie man sh unter linux ausführt

Nastavite omejitve spletnega mesta s pomočjo starševskega nadzora

Začnemo z najpreprostejšo metodo: nastavitev starševskega nadzora za obstoječi račun ali ustvarjanje novega omejenega računa. Odprite sistemske nastavitve sistema Mac in nato izberite Starševski nadzor. Če nimate računa brez skrbniških dovoljenj, vam Starševski nadzor omogoča ustvarjanje novega omejenega uporabniškega računa ali pretvorbo obstoječega skrbniškega računa. Svetujemo vam, da ustvarite nov račun za svoje otroke - izberite Ustvari nov uporabniški račun s starševskim nadzorom in kliknite Nadaljuj. V naslednjem oknu izpolnite obrazec s podrobnostmi novega računa (upoštevajte, da bo namig koristen, če boste kdaj izgubili ali pozabili geslo).

ustvari-novega-omejenega-uporabnika

Ko ustvarite nov račun, ga izberite na seznamu na levi strani okna. Tako boste lahko nastavili omejitve za programe, ki so na voljo s tem računom. Prav tako določite čas, ko je mogoče ta račun uporabljati v računalniku. Če želite nastaviti omejitve, povezane s spletnimi mesti, izberite zavihek Splet (ali Vsebina v starejših različicah operacijskega sistema Mac). Videli boste tri možnosti:

  • Omogočite neomejen dostop do spletnih mest.
  • Poskusite omejiti dostop do spletnih mest za odrasle. S tem bomo poskušali blokirati vsa spletna mesta, za katera je znano, da vsebujejo vsebino za odrasle. V bistvu išče zadetke na Appleovem seznamu vsebin za odrasle. Gumb Prilagodi ... na desni strani te možnosti vam omogoča dodajanje ali odstranjevanje določenih spletnih mest - na ta način ste lahko prepričani, da je vsebina blokirana (ali po potrebi kadar koli dostopna).
  • Dovolite dostop samo do teh spletnih mest. Ta možnost je najbolj omejevalna, saj omogoča le dostop do spletnih mest s seznama in blokira vsa druga.

spletna vsebina-starševski nadzor

Zadnja uporabna funkcija na zavihku Splet je gumb Dnevniki .... Tu se prikažejo informacije o nedavnih dejavnostih, povezanih s spletnimi mesti, do katerih se dostopa v tem računu. V spustnem meniju poleg možnosti Pokaži dejavnost lahko izberete obdobje, ki ga želite preveriti.

datoteka spletnega dnevnika

[Nazaj na kazalo]

Blokirajte spletna mesta s spreminjanjem datoteke Hosts

Ta metoda zahteva uporabo ukazne vrstice in nekaterih posebnih ukazov. Obstajajo primeri, ko ta tehnika sploh ne deluje, vendar je prednost te metode v tem, da boste lahko blokirali tudi spletna mesta v skrbniških računih. Zaženite aplikacijo Terminal z uporabo Spotlight. Preprosto uporabite bližnjico na tipkovnici Command in preslednica ali pojdite v mapo Utilities v razdelku Application prek Finder. Če se pri urejanju datoteke gostitelja zmotite, lahko pride do situacije, ko se ne naloži nobeno spletno mesto. Če želite preprečiti nepričakovane scenarije, pred spreminjanjem datoteke gostitelja ustvarite varnostno kopijo. Tako boste lahko datoteko gostiteljev obnovili na prejšnjo različico. Vnesite naslednji ukaz in pritisnite Return.

was ist grub rettung
  • sudo / bin / cp / etc / hosts / etc / hosts-backup

Terminal vas bo pozval, da svoja dejanja potrdite z geslom skrbniškega računa, saj uporabljate super uporabniška dovoljenja.

terminal-gostitelj-varnostna kopija

Ko ustvarite varnostno kopijo, odprite datoteko gostitelja tako, da vnesete spodnji ukaz. Novo okno urejevalnika besedil bo pozvalo:

Ubuntu neben Windows 10
  • sudo /Applications/TextEdit.app/Contents/MacOS/TextEdit / etc / hosts

Lahko pa uporabite naslednji ukaz za urejanje datoteke gostitelja prek aplikacije Terminal namesto urejevalnika besedil:

  • sudo nano -e / etc / hosts

gostiteljska datoteka-lokalno-ip

Datoteka hosts ponavadi vsebuje naslove IP in dodatne informacije - pustite to in pod njo priložite nove podatke. Nekateri poročajo, da je ta metoda delovala šele, ko so bili novi podatki pripeti nad obstoječimi informacijami, vendar priporočamo, da spodaj dodate nove podatke. Začnite z vnosom naslova IP 127.0.0.1 - to je lokalni naslov IP. Kadar koli bo spletni brskalnik usmerjen na ta naslov, ne bo mogel dostopati do spletne strani. Nato pritisnite preslednico in dodajte naslov URL (npr. Www.facebook.com) spletnega mesta, ki ga želite blokirati. Atributa protokola vam ni treba dodati (na primer http: // ali https: //). Datoteka hosts preverja samo natančen URL naslova, ki ste ga vnesli. Če ste na primer vnesli »google.com«, bo blokirana samo domača stran Googlovega spletnega mesta. Vse druge strani, kot so translate.google.com, maps.google.com itd., Bodo delovale, če boste te naslove vnesli neposredno. Naslove morate vnesti ročno, saj lahko URL za kopiranje vključuje nevidne znake, ki lahko povzročijo težave, ko se Mac poskuša povezati z uporabo podatkov iz datoteke gostitelja.

gostiteljska datoteka-lokalno-ip

Če želite dodati več spletnih mest, ki jih želite blokirati, jih ločite z novo vrstico - tj. Vnesite vsak naslov v novo vrstico, začenši z lokalnim naslovom IP, ki mu sledi naslov URL. Teoretično lahko v eno vrstico dodate več naslovov spletnih mest, vendar ne morete preseči omejitve 255 znakov v eni vrstici (sicer celotna vrstica morda ne bo delovala - v nekaterih različicah operacijskega sistema Mac več URL-jev v eni vrstici ne bo delo). Ko končate s seznamom, zaprite ali zapustite okno TextEditor. V pogovornem oknu se bo pojavilo vprašanje, ali želite spremenjeno datoteko shraniti - izberite shranjevanje. Če ste datoteko gostitelja urejali skozi okno terminala, pritisnite bližnjico na tipkovnici Control in O, da shranite spremembe, in Control in X, da datoteko zaprete.

Na koncu splaknite predpomnilnik, kar lahko izvedete tako, da v Terminal vnesete naslednji ukaz:

  • dscacheutil -flushcache

terminal-flush-cache

windows 10 zweiter monitor wird nicht erkannt

Izvedite ta ukaz s pritiskom gumba Return na tipkovnici. Od tega trenutka bodo spletna mesta, shranjena v datoteki gostiteljev, blokirana. Lahko pa preprosto znova zaženete Mac in samodejno izperete predpomnilnik. Za uporabo spremenjene datoteke gostitelja pogosto ni treba izprazniti predpomnilnika. Če imate še vedno dostop do spletnih mest, navedenih v datoteki gostiteljev, je to morda posledica različnih načinov povezave s tem spletnim mestom. Brskalniki včasih dostopajo do druge poddomene, se povežejo prek naslova IPv6 ali preprosto obidejo datoteko gostiteljev. Če imate težave s poddomeno ali naslovom IPv6, preprosto dodajte dodatne informacije v datoteko gostiteljev. Dodajte vrstico z lokalnim naslovom IP (127.0.0.1) brez 'www'. Dodajte vrstico z lokalnim naslovom IP (127.0.0.1) in m. (URL), da blokirate mobilne različice spletnega mesta. Nekatere domače strani vsebujejo »prijavo«. in 'apps'. atribut na začetku - v teh primerih mora biti vrstica videti takole: 127.0.0.1 prijava. (URL) ali aplikacije. (URL).

datoteka-gostitelj-po meri

Če želite blokirati povezave prek naslovov IPv6, zamenjajte lokalni naslov IP z naslednjim naslovom 'fe80 :: 1% lo0' in nato vnesite naslov URL. Večina spletnih mest ne uporablja povezav IPv6, nekaj pa jih je, tudi FaceBook. Primer blokiranja povezave prek naslova IPv6 je 'fe80 :: 1% lo0 www.facebook.com ' .

ipv6-gostiteljska datoteka

[Nazaj na kazalo]

verwendet mac linux

Kako blokirati spletno mesto v mobilni napravi

Ko uporabljate Safari kot spletni brskalnik, lahko spletna mesta v mobilnih napravah Apple enostavno blokirate, zato ni treba uporabljati programov drugih proizvajalcev za blokiranje vseh ali določenih spletnih mest. Mobilne naprave pogosto vsebujejo podobne možnosti kot aplikacija za starševski nadzor, ki je na voljo v računalnikih Mac. Obstajajo možnosti blokiranja vseh spletnih mest, dodanih na 'črni seznam'. Blokirate lahko tudi vsa spletna mesta z nekaterimi izjemami - z drugimi besedami, lahko ustvarite 'beli seznam' spletnih mest. Začnite z odpiranjem nastavitev za iPhone, iPad ali iPod in nato tapnite Splošno. Poiščite in izberite možnost Omejitve, da preverite vse razpoložljive nastavitve. Če je ta funkcija onemogočena, tapnite Omogoči omejitve. Vaša mobilna naprava vas bo prosila, da vnesete štirimestno geslo, ki se uporablja za upravljanje omejitev na tej napravi. Vnesite kombinacijo, ki je znana samo vam ali nekomu, ki mu zaupate - če je geslo enostavno uganiti, bodo osebe, ki jih želite omejiti na določenih spletnih mestih, lahko z geslom spremenile seznam blokiranja. Za potrditev boste morali ponoviti geslo in na koncu bo geslo ustvarjeno.

ios-restrikcija-na

Ko ustvarite geslo in omogočite funkcijo omejitev, tapnite možnost Dovoljena vsebina in nato izberite Spletna mesta, da začnete nastavljati postopek blokiranja. Če nastavljate otrokovo napravo, izberite možnost Omeji vsebino za odrasle, tako da Safari poskuša samodejno blokirati spletna mesta z vsebino za odrasle. Nato dodajte določeno spletno mesto pod možnostjo Nikoli ne dovoli, tako da tapnete »dodaj spletno mesto«. Pozvani boste, da vnesete naslov URL spletnega mesta, ki ga želite blokirati (na primer www.facebook.com). Postopek lahko ponovite tako, da vsakič dodate drugo spletno mesto. Ko seznam zapolnite s spletnimi mesti, ki jih želite blokirati, tapnite »Končano«, da shranite novo ustvarjeni seznam. Pri tej metodi morate vnesti vse ločene domene po zgoraj opisani metodi (Safari bo blokiral samo navedene naslove).

ios-add-whitelist

Če morate v tej napravi obiskati le nekaj spletnih mest, lahko blokirate vsa, razen določenih spletnih mest. Če želite izbrati to možnost, tapnite Samo določena spletna mesta in nato »Dodaj spletna mesta«. Dodajte vsa spletna mesta, ki jih želite dovoliti, in tapnite Končano. Od tega trenutka bodo naložena samo navedena spletna mesta. Če še vedno lahko dostopate do 'blokiranih' spletnih mest, znova zaženite napravo.

ios-whitelist-done

Video, ki prikazuje, kako blokirati spletna mesta v Macu

[Nazaj na vrh]