Kako se zagnati v varnem načinu v sistemu Windows 10?

Kako se zagnati v varnem načinu v sistemu Windows 10?

Kako se enostavno zagnati v varnem načinu v sistemu Windows 10

Varni način je diagnostični način zagona v operacijskih sistemih Windows, ki se uporablja za omejen dostop do sistema Windows, če se operacijski sistem ne zažene ali deluje normalno. Nasprotno je običajnemu načinu, ki Windows zažene na običajen način. Varni način je na voljo v sistemih Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10 in večini starejših različic sistema Windows.

Eden najpogostejših korakov pri odpravljanju težav z računalnikom je zagon v varnem načinu. Varni način zažene sistem Windows v osnovnem stanju z uporabo omejenega nabora datotek in gonilnikov. Pomaga pri odpravljanju težav v računalniku. Če se težava na primer ne pojavi v varnem načinu, bo to potrdilo, da težave ne povzročajo privzete nastavitve in osnovni gonilniki naprav.Varni način je značilen, saj je ozadje namizja nadomeščeno s črno in na vseh vogalih je beseda „Safe Mode“. Na vrhu zaslona prikazuje tudi trenutno različico sistema Windows in servisni paket. Večinoma se lahko varni način uporablja kot Windows v običajnem načinu. Glavna razlika je v tem, da določena področja sistema Windows morda ne bodo delovala ali delovala tako hitro kot v običajnem načinu. Na voljo so tri glavne možnosti varnega načina: 1) varen način 2) varen način z omrežjem in 3) varen način z ukaznim pozivom. Izberite možnost Varni način glede na težavo, ki jo imate. Prva možnost zažene sistem Windows z minimalnim naborom gonilnikov in storitev. Drugi vključuje dodatne gonilnike in storitve, potrebne za delovanje omrežnih storitev. Tretja možnost je enaka osnovnemu varnemu načinu, le da se ukazni poziv zažene ob zagonu sistema Windows in ne Explorerja.

Če imate težave z računalnikom ali obstajajo razlogi, da želite naložiti okna v varnem načinu, lahko to dosežete na več načinov. V tem članku prikazujemo več načinov dostopa do varnega načina v računalniku.

kako se zagnati v varnem načinu v operacijskem sistemu Windows 10

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Uporabite orodje za konfiguracijo sistema

Windows najlažje zaženete v varnem načinu z uporabo orodja za konfiguracijo sistema. Orodje za konfiguracijo sistema, znano tudi kot 'msconfig' , je Microsoftov pripomoček, ki se je prvič pojavil v operacijskem sistemu Windows 98 in je zdaj na voljo v vseh poznejših različicah sistema Windows. Uporablja se za nastavitev zagona računalnika in nalaganja programov in storitev Windows.

Če želite odpreti orodje za konfiguracijo sistema, s tipkanjem odprite pogovorno okno Zaženi 'teči' v Iskanju.

drahtloses netzwerk hat keine gültige ip-konfiguration windows 10

uporabite orodje za konfiguracijo sistema 1. korak

V pogovorno okno Zaženi vnesite 'mschonfig' in kliknite 'V REDU'. To bo odprlo orodje za konfiguracijo sistema.

uporabite orodje za konfiguracijo sistema 2. korak

Drug način za odpiranje orodja za konfiguracijo sistema je tipkanje 'konfiguracija sistema' v Iskanje in kliknite 'Konfiguracija sistema' rezultat.

Ko se odpre okno za konfiguracijo sistema, kliknite 'Zagon' zavihek. V razdelku Možnosti zagona označite 'Varen zagon' potrdite in kliknite 'V REDU' .

Windows Update braucht ewig, um Updates zu finden

uporabite orodje za konfiguracijo sistema 3. korak

Windows vas bo obvestil, da boste morda morali znova zagnati računalnik, da uveljavite te spremembe. Če delate na drugi nalogi, izberite 'Izhod brez ponovnega zagona' možnost. Lahko pa kliknete 'Ponovni zagon' - Windows bo znova zagnal računalnik in zagnal operacijski sistem v varnem načinu.

uporabite orodje za konfiguracijo sistema 4. korak

Te spremembe ne pozabite razveljaviti v sistemski konfiguraciji, če se ne želite zagnati v varnem načinu vsakič, ko zaženete Windows. Če želite to narediti, samo odznačite 'Varen zagon' potrditveno polje na zavihku System Configuration Boot.

[Nazaj na kazalo]

V nastavitvah uporabite možnost obnovitve

Windows lahko zaženete tudi v varnem načinu prek napredne zagonske možnosti za obnovitev. Ta je preprost in traja le še nekaj korakov. Odprite Nastavitve in kliknite 'Posodobitev in varnost' .

uporabite možnost obnovitve v 1. koraku nastavitev

Nato kliknite 'Obnovitev' v levem podoknu. Kliknite 'Znova zaženi zdaj' pod Naprednim zagonom.

uporabite možnost obnovitve v 2. koraku nastavitev

Računalnik se bo znova zagnal in na modrem zaslonu boste videli meni. Izberite med tremi možnostmi 'Odpravljanje težav' .

v 3. koraku nastavitev uporabite možnost obnovitve

V razdelku Odpravljanje težav kliknite 'Napredne možnosti' .

uporabite možnost obnovitve v 4. koraku nastavitev

So beheben Sie eine ungültige IP-Konfiguration unter Windows 7

V možnosti Napredne možnosti kliknite 'Nastavitve zagona' .

uporabite možnost obnovitve v 5. koraku nastavitev

V nastavitvah zagona kliknite 'Ponovni zagon' . Po ponovnem zagonu boste lahko omogočili video način z nizko ločljivostjo, način za odpravljanje napak, zapisovanje zagona, varen način, onemogočili zaščito pred zlonamerno programsko opremo pred zgodnjim zagonom in samodejni ponovni zagon ob okvari sistema.

uporabite možnost obnovitve v 6. koraku nastavitev

Prikazan vam bo seznam možnosti. Če želite izbrati možnost, pritisnite številko na tipkovnici ali uporabite funkcijske tipke od F1 do F9. Pritisnite 4 ali F4 na tipkovnici, da omogočite varni način. Če morate omogočiti varni način z omrežjem, pritisnite 5 in 6, če želite omogočiti tudi varni način z ukaznim pozivom. Če si premislite in vam ni več treba zagnati sistema Windows v varnem načinu, pritisnite Enter, da zaprete nastavitve zagona.

uporabite možnost obnovitve v 7. koraku nastavitev

[Nazaj na kazalo]

Uporabite kombinacijo tipk Shift + Restart

Drug način za zagon sistema Windows v varnem načinu v sistemu Windows 10 je uporaba kombinacije Shift + Restart. Kliknite Start, da odprete meni Start, nato gumb Napajanje in nato 'Ponovni zagon' medtem ko držite tipko Shift na tipkovnici. Windows bo odprl meni modrega zaslona kot prej.

uporabite kombinacijo shift in ponovni zagon 1. korak

Do menija modrega zaslona lahko dostopate tudi na zaslonu za prijavo. Kliknite gumb za vklop in nato 'Ponovni zagon' medtem ko držite tipko Shift.

uporabite kombinacijo shift in ponovni zagon 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Uporabite ukazni poziv

Windows lahko zaženete tudi v varnem načinu z ukazom ukaznega poziva. Ukazni poziv je aplikacija ukazne vrstice, ki je na voljo v večini operacijskih sistemov Windows. Ukazni poziv se uporablja za izvajanje ukazov, vnesenih s tipkovnico. Večina teh ukazov se uporablja za avtomatizacijo opravil s pomočjo skriptov in paketnih datotek, izvajanje naprednih skrbniških funkcij, odpravljanje težav in reševanje nekaterih vrst težav s sistemom Windows. Če želite odpreti ukazni poziv, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami.

uporabite 1. korak ukaznega poziva

V ukazni poziv vnesite 'bcdedit / set {default} varni zagon minimalen' in pritisnite Enter, da ga izvedete. Ko se operacija uspešno zaključi, zapustite ukazni poziv in znova zaženite računalnik, ki se bo zagnal v varnem načinu. Če želite omogočiti varni način z omrežjem, vnesite 'bcdedit / set {default} safeboot network' . Opomba: če želite ustaviti zagon sistema Windows v varnem načinu, to možnost izklopite v nastavitvah sistema (glejte prejšnji vodnik) ali vnesite 'bcdedit / deletevalue {default} safeboot' v ukaznem pozivu.

uporabite 2. korak ukaznega poziva

So beheben Sie das Watchdog-Timeout der Uhr

[Nazaj na kazalo]

Prekinite postopek zagona sistema Windows

Če se sistem Windows trikrat ne zažene normalno, bo v četrtem poskusu prešel v način samodejnega popravila, nato pa se lahko zaženete v varnem načinu. Če želite, da se sistem zažene v načinu samodejnega popravila, morate trikrat zapored prekiniti običajni postopek zagona: z gumbom za ponastavitev ali vklop v računalniku z operacijskim sistemom Windows 10 ga ustavite med zagonom in preden konča nalaganje sistema Windows 10. Če uporabite gumb za vklop, morda ga boste morali pritisniti vsaj 4 sekunde, da izklopite napajanje. Videli boste zaslon, ki vas bo obvestil, da je operacijski sistem 'Priprava samodejnega popravila' in potem 'Diagnosticiranje računalnika' . Po tem boste preusmerjeni v okno Samodejno popravilo. Kliknite 'Napredne možnosti' in nato izberite 'Odpravljanje težav' . Nato gre za enak postopek, opisan prej za zagon sistema Windows: varni način z možnostjo obnovitve v nastavitvah in kombinacijo Shift + Restart.

Upamo, da vam bo to pomagalo najti najboljši način za zagon sistema Windows v varnem načinu.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako se zaženete v varnem načinu v sistemu Windows 10:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Buzzdock Adware

Buzzdock Adware

Kako odstraniti programsko opremo Buzzdock - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Kako odstraniti prevaro z volframovo zaokroženo pisavo ni bilo mogoče najti - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Logic Search - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo Market Research Helper - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Inspsearch.com Virus

Inspsearch.com Virus

Kako se znebiti virusa Inspsearch.com - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Pixelorama je brezplačen in odprtokodni urejevalnik 2D sprite za več platform. Ponuja vsa potrebna orodja za ustvarjanje slikovnih pik v čednem uporabniškem vmesniku.

Oglasi iz borovcev

Oglasi iz borovcev

Kako odstraniti oglase Pine Tree Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Kako odstraniti e-poštni virus Amazon Gift Card $ 100 - navodila za odstranitev virusa

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Kako odstraniti OmniSphere Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)


Kategorije