Kako vrniti 'Odpri okno z ukazi tukaj' v sistemu Windows 10?

Kako vrniti 'Odpri okno z ukazi tukaj' v sistemu Windows 10?

Kako vrniti možnost »Odpri okno ukazov tukaj« v sistemu Windows 10

Ukazni poziv, aplikacija za tolmačenje ukazne vrstice, znana tudi kot cmd.exe ali cmd, je na voljo v večini operacijskih sistemov Windows. Uporablja se za izvajanje do 300 razpoložljivih ukazov. Če želite uporabljati to aplikacijo, preprosto vnesite želene ukaze ali navodila in pritisnite Enter. Pogosto se uporablja za izvajanje upravnih funkcij, odpravljanje težav in reševanje tehničnih težav s sistemom Windows. Ukazi se uporabljajo za izvajanje nekaterih nalog iz ukazne vrstice in ne bolj priljubljenega grafičnega vmesnika (GUI). Ukazni poziv je močno orodje, ki vam omogoča skoraj vse, kar je mogoče prek grafičnega uporabniškega vmesnika, vendar z uporabo besedilnih ukazov. Lahko premaknete, izbrišete, kopirate datoteke, ustvarite mape ali zaženete katero koli aplikacijo. Obstaja nekaj orodij, do katerih ni mogoče dostopati z uporabo GUI, vendar so na voljo v ukaznem pozivu.

V sistemu Windows 10 PowerShell še naprej nadomešča ukazni poziv, vendar ga je še vedno mogoče najti v tem operacijskem sistemu. Možnost za zagon ukaznega poziva je bila prej na voljo v kontekstnem meniju z desnim klikom, zdaj pa tega ni več. Obstaja pa način, da to funkcijo vrnete s spreminjanjem registra. Windows Registry je zbirka baz podatkov z nastavitvami konfiguracije za operacijski sistem Windows. Uporablja se za shranjevanje informacij in nastavitev za uporabniške nastavitve, konfiguracije operacijskega sistema, programsko opremo itd. Številni ljudje radi konfigurirajo Windows na svoj način, saj jim operacijski sistem omogoča veliko načinov prilagajanja nastavitev - te spremembe so pravzaprav urejanja v register. V tem članku prikazujemo, kako dostopati do registra in ga spremeniti, tako da lahko dostopate do ukaznega poziva iz kontekstnega menija z desno miškino tipko. Ko dokončate korake, omenjene v tem članku, bo še enkrat na voljo možnost »Odpri ukazno okno tukaj«.Opomba: Če želite v celoti vrniti možnost »Odpri okno ukazov tukaj«, morate to možnost vrniti v kontekstni meni mape in kontekstne menije. Z drugimi besedami - ko z desno miškino tipko kliknete mapo in ko z desno miškino tipko kliknete ozadje mape. To je treba storiti pravilno, da se izognete nepopravljivi škodi namestitvi sistema Windows 10.

kako vrniti odprto ukazno okno tukaj možnost Windows 10

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

KakoČe želite v kontekstni meni mape dodati 'Odpri okno z ukazi tukaj'

Če želite odpreti urejevalnik registra, najprej odprite 'Zaženi' ukaz. Tip 'teči' v Iskanje in odprti rezultat.

kako vrniti odprto ukazno okno tukaj v kontekstni meni mape

V okno Zaženi vnesite 'regedit' in kliknite V redu.

windows 10 über ubuntu installieren

kako vrniti odprto ukazno okno tukaj možnost v kontekstni meni mape 2. korak

V urejevalniku registra poiščite naslednjo pot: Razširi 'HKEY_CLASSES_ROOT' , se pomaknite navzdol in poiščite 'Imenik' , razširite jo, da jo najdete 'lupina' in nato razširite ta imenik, da ga poiščete 'cmd' . Z desno miškino tipko kliknite 'cmd' in kliknite 'Dovoljenja ...' .

kako vrniti odprto ukazno okno tukaj možnost v kontekstni meni mape 3. korak

V oknu Dovoljenja za cmd kliknite 'Napredno' za dostop do posebnih dovoljenj ali naprednih nastavitev.

kako vrniti odprto ukazno okno tukaj možnost v kontekstni meni mape 4. korak

V oknu Napredne varnostne nastavitve za cmd kliknite 'Spremeni' .

kako vrniti odprto ukazno okno tukaj možnost v kontekstni meni mape 5. korak

V polje vnesite ime računa. Če želite preveriti, ali ste pravilno vnesli ime računa, kliknite 'Preveri imena' . Kliknite V redu.

kako vrniti odprto ukazno okno tukaj možnost v kontekstni meni mape 6. korak

Vrnili se boste v prejšnje okno. Označi 'Zamenjaj lastnika na podkontejnerju in objektu' potrditveno polje. Kliknite 'Uporabi' , in potem 'V REDU' .

Warum wechselt Chrome ständig zur Yahoo-Suche?

kako vrniti odprto ukazno okno tukaj možnost v kontekstni meni mape 7. korak

V oknu Dovoljenja za cmd izberite 'Amdinistratorji (ime vašega računa)' skupina in oznaka 'Dovoli' potrditveno polje v 'Popoln nadzor' oddelku. Kliknite Uporabi in nato V redu.

kako vrniti odprto ukazno okno tukaj v kontekstni meni mape, korak 8

V oknu urejevalnika registra z desno miškino tipko kliknite 'HideBasedOnVelocityId' in spremenite ime v 'ShowBasedOnVelocityId' z desnim klikom nanjo in izbiro 'Preimenuj' . Ko končate, pritisnite Enter na tipkovnici.

kako vrniti odprto ukazno okno tukaj možnost v kontekstni meni mape korak 9

Ko končate s temi koraki, uporabite Shift + desni klik in videli boste 'Tukaj odprite ukazno okno' v priročnem meniju.

kako vrniti odprto ukazno okno tukaj možnost v kontekstni meni mape 10. korak

Če želite razveljaviti te spremembe, sledite tem korakom od začetka do točke, ko ste se spremenili 'HideBasedOnVelocityId' do 'ShowBasedOnVelocityId' - vrni od 'ShowBasedOnVelocityId' do 'HideBasedOnVelocityId' in na tipkovnici pritisnite Enter.

[Nazaj na kazalo]

Wie schneide ich den Hintergrund in Gimp aus?

Kako v kontekstni meni ozadja dodati 'Odpri okno z ukazi tukaj'

To je zelo podobno prejšnjemu razdelku, razen enega koraka. Sledite tem navodilom za dostop do 'Tukaj odprite ukazno okno' možnost iz kontekstnega menija pri uporabi Shift + desni klik na ozadje.

Odprto 'Zaženi' s tipkanjem 'teči' v Iskanju. V ukaz Zaženi vnesite 'regedit' da odprete urejevalnik registra in sledite tej poti: Razširi 'HKEY_CLASSES_ROOT'. Najti 'Imenik' in ga razširite. V mapi Imenik razširite 'Ozadje' in potem 'lupina' . Boš videl 'cmd' pod 'lupina' mapo. Z desno miškino tipko kliknite 'cmd' in izberite 'Dovoljenja' .

kako vrniti odprto ukazno okno tukaj možnost v kontekstni meni ozadja 1. korak

Fehlercode err_name_not_resolved

Kliknite 'Napredno' .

kako vrniti odprto ukazno okno tukaj možnost v kontekstni meni ozadja 2. korak

V oknu Napredne varnostne nastavitve za cmd kliknite 'Spremeni' .

kako vrniti odprto ukazno okno tukaj v kontekstni meni ozadja, korak 3

Vnesite ime računa in kliknite 'Preveri imena' da preverite, ali je vneseno ime računa pravilno. Kliknite V redu.

kako vrniti odprto ukazno okno tukaj možnost v kontekstni meni ozadja 4. korak

Označite potrditveno polje v bližini 'Zamenjaj lastnika na podkontejnerjih in objektih' . Kliknite Uporabi in nato V redu.

kako vrniti odprto ukazno okno tukaj možnost v kontekstni meni ozadja 5. korak

V oknu Dovoljenja za cmd izberite 'Skrbniki (ime vašega računa)' skupino in označite potrditveno polje 'Dovoli' poleg 'Popoln nadzor' . Kliknite Uporabi in nato V redu.

kako vrniti odprto ukazno okno tukaj možnost v kontekstni meni ozadja 6. korak

Z desno miškino tipko kliknite 'HideBasedOnVelocityId' vnesite v okno podmape cmd in ga preimenujte v 'ShowBasedOnVelocityId' . Pritisnite Enter na tipkovnici.

kako vrniti odprto ukazno okno tukaj možnost v kontekstni meni ozadja 7. korak

Ko končate te korake, uporabite Shit + z desno miškino tipko kliknite katero koli ozadje datoteke in videli boste 'Tukaj odprite ukazno okno' v ozadju v kontekstnem meniju.

kako vrniti odprto ukazno okno tukaj v kontekstni meni ozadja, korak 8

Če želite te spremembe razveljaviti, ponovite korake v tem priročniku in spremenite 'ShowBasedOnVelocityId' ime datoteke v 'HideBasedOnVelocityId' in pritisnite Enter. S tem boste odstranili možnost kontekstnega menija.

[Nazaj na kazalo]

Kako odstraniti 'Odpri okno PowerShell tukaj' iz kontekstnega menija

Če želite odstraniti 'Odpri okno PowerShell tukaj' v kontekstnem meniju z desno tipko miške sledite prejšnjim razdelkom in ponovite dejanja, razen enega - ko odprete urejevalnik registra, sledite tej poti: Razširi 'HKEY_CLASSES_ROOT' , najti 'Imenik' in ga razširite. Nato razširite 'lupina' in z desno miškino tipko kliknite 'PowerShell' dostopati 'Dovoljenja ...' .

kako tukaj odstraniti odprto okno PowerHell iz kontekstnega menija

kann den Dateiexplorer in Windows 10 nicht öffnen

Od tu sledite korakom, omenjenim v prejšnjih razdelkih. Ko želite preimenovati datoteke REG_DWORD, jih preimenujte iz 'ShowBasedOnVelocityId' do 'HideBasedOnVelocityId' . The 'Odpri okno PowerShell tukaj' Možnost bo zdaj skrita iz kontekstnega menija. Če ga potrebujete v določenem trenutku, preprosto ponovite korake in ga preimenujte iz 'HideBasedOnVelocityId' do 'SideBasedOnVelocityId' .

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako vrniti možnost »Odpri okno ukazov tukaj« v sistemu Windows 10:

[Nazaj na vrh]