Kako zaobiti opozorilo »Nimate dovolj dostopa za odstranitev ...«?

Kako zaobiti opozorilo »Nimate dovolj dostopa za odstranitev ...«?

Kako zaobiti opozorilo »Nimate dovolj dostopa za odstranitev ...« v sistemu Windows 10?

Ena izmed mnogih funkcij v sistemu Windows 10 (in starejših različicah tega operacijskega sistema) je funkcija nadzora uporabniškega računa (UAC). Njegova glavna naloga je preprečiti, da bi zlonamerna programska oprema poškodovala vaš računalnik, in organizacijam pomagati pri uvajanju bolje upravljanega namizja. S funkcijo nadzora uporabniškega računa se lahko aplikacije in naloge izvajajo v varnostnem kontekstu ne-skrbniškega računa, razen če skrbnik posebej odobri dostop do sistema z dodelitvijo pravic na ravni skrbnika. UAC lahko tudi blokira samodejno namestitev nepooblaščenih aplikacij in prepreči neželene spremembe sistema in nastavitev.

Nadzor uporabniškega računa omogoča uporabnikom, da se prijavijo v svoje računalnike s standardnim uporabniškim računom. Vsi procesi, ki se začnejo ali zaženejo s tem standardnim uporabnikom, lahko izvajajo naloge z uporabo pravic dostopa, dodeljenih običajnemu uporabniku. Z drugimi besedami, vse aplikacije, ki so začele uporabljati Windows Explorer, prijavljene s standardnim računom, se izvajajo tudi s standardnim naborom uporabniških dovoljenj.Obstaja pa veliko aplikacij, ki zahtevajo dodatna dovoljenja za uspešen zagon ali za zagon, kar velja tudi za odstranjevanje aplikacij. Če prejmete 'Nimate dovolj dostopa za odstranitev ...' opozorilo, ker funkcija UAC omejuje dostop do nameščenih datotek in programov, zato ne morete odstraniti aplikacij iz operacijskega sistema Windows.

V tem članku prikazujemo, kako obiti to opozorilo pri poskusu odstranitve nekaterih programov iz sistemskega računalnika. Preberite spodnji vodnik in sledite navodilom, da ugotovite, katera rešitev je najboljša za vas.

nimate zadostnega dostopa do odstranjevanja

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Izklopite nadzor uporabniškega računa

Prvo vprašanje, ki ga boste morda zastavili, je: 'Ali res moram ta nadzor uporabniškega računa omogočiti v sistemu Windows?' To je odvisno od vaših zahtev. Je uporabna funkcija, namenjena zaščiti vašega sistema, lahko pa povzroči tudi težave. Nekateri uporabniki poročajo, da jim je izklop te funkcije pomagal obiti 'Nimate dovolj dostopa za odstranitev ...' opozorilo. Dejansko se vam zdi, da je to najpreprostejša rešitev, ne da bi vam bilo treba v tem priročniku preizkusiti druge.

Tip 'nadzor uporabnika' v Iskanje in kliknite 'Spremeni nastavitve nadzora uporabniškega računa' rezultat.

izklopite 1. korak nadzora uporabniškega računa

V oknu Nastavitve nadzora uporabniškega računa boste videli drsnik, ki vam omogoča, da izberete, kdaj boste obveščeni o spremembah v vašem računalniku. Premaknite drsnik navzdol na 'Nikoli ne obvesti' . Ne boste obveščeni, ko aplikacije poskušajo namestiti programsko opremo, spremeniti računalnik ali spremeniti lastne nastavitve. Kliknite 'V REDU' da shranite spremembe.

izklopite 2. korak nadzora uporabniškega računa

Zdaj bi morali odstraniti aplikacijo, ne da bi dobili 'Nimate dovolj dostopa za odstranitev ...' opozorilo.

[Nazaj na kazalo]

Odstranite aplikacijo s skrbniškimi pravicami

Skrbniški račun je uporabniški račun, ki vam omogoča spreminjanje, ki bo vplivalo na druge uporabnike. Skrbniki lahko spremenijo varnostne nastavitve, namestijo programsko in strojno opremo ter dostopajo do vseh datotek v računalniku. Skrbniki lahko spreminjajo tudi druge uporabniške račune. In seveda imajo skrbniki upravne pravice / privilegije. Poskusite odstraniti aplikacijo kot skrbnik, tako da obiščete mesto aplikacije v vašem sistemu in poiščete datoteko odstranjevalca, ki je znana tudi kot odstranitev 'izvršljiv' , ' uninstall.exe ' , 'uninstaller.exe', itd. Ko najdete odstranljivo izvršljivo datoteko, jo preprosto kliknite z desno miškino tipko in izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija. Sledite navodilom na zaslonu in odstranite aplikacijo iz sistema Windows.

odstranite aplikacijo z uporabo skrbniških pravic

Zdaj bi morali odstraniti aplikacijo, ne da bi dobili 'Nimate dovolj dostopa za odstranitev ...' opozorilo.

[Nazaj na kazalo]

Odstranite aplikacijo z urejevalnikom registra in ukaznim pozivom

Za to uporabite urejevalnik registra, ki ga spremlja ukazni poziv. Najprej moramo dobiti nekaj informacij iz urejevalnika registra Windows. Windows Registry, ki ga običajno imenujemo le register, je zbirka baz podatkov o konfiguracijskih nastavitvah v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Uporablja se za shranjevanje večine informacij in nastavitev za programe, strojne naprave, uporabniške nastavitve, konfiguracije operacijskega sistema in še veliko več. Številne možnosti, ki so izpostavljene v registru, niso dostopne drugje v sistemu Windows. Če želite odpreti urejevalnik registra, najprej odprite Zaženi s tipkanjem 'teči' v Iskanje in kliknite 'Zaženi' rezultat.

odstranite aplikacijo z uporabo urejevalnika registra in 1. koraka ukaznega poziva

V pogovorno okno Zaženi vnesite 'regedit' in kliknite 'V REDU', ali pritisnite tipko Enter na tipkovnici - to bo odprlo urejevalnik registra.

odstranite aplikacijo z 2. urejevalnikom registra in ukaznim pozivom

Zdaj sledite tej poti: 'HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion Uninstall'. Lahko ga preprosto kopirate in prilepite v vrstico registra Windows v meniju (ki vsebuje 'Mapa' , 'Uredi' itd.) 'Odstrani', izpolnite si oglejte seznam programov, nameščenih v sistemu Windows. Znotraj 'Odstrani' imenika registra boste videli dve vrsti vnosov: z ID-ji programske opreme in z imeni programske opreme. Prve je težje prepoznati - kliknite vsak vnos in poiščite ime programske opreme v opisnem podoknu z oznako 'DisplayName' . Priporočamo, da poiščete program, ki ga želite odstraniti, tako da najprej preverite berljiva imena. Če ne najdete programa, ki ga iščete, poskusite preveriti 'DisplayName' ključ v imenikih z abstraktnimi ID-ji. Poiščite programsko opremo, ki jo želite odstraniti, kliknite njen ključ in v desnem podoknu boste videli še en seznam datotek. Dvojni klik 'UninstallString' odpreti njegove lastnosti.

odstranite aplikacijo z 3. urejevalnikom registra in ukaznim pozivom

V okno Edit String kopirajte pot pod 'Podatki o vrednosti:' oddelku. Z miško izberite pot in z desno miškino tipko kliknite na izbiro, izberite 'Kopirati' ali pa za kopiranje izbrane poti uporabite bližnjico na tipkovnici Ctrl + C.

odstranite aplikacijo z urejevalnikom registra in 4. korakom ukaznega poziva

Ko ste prekopirali pot aplikacije, ki jo želite odstraniti, morate ukaz izvesti v ukaznem pozivu. Ukazni poziv je vnosno polje na besedilnem zaslonu uporabniškega vmesnika, tolmaču ukazne vrstice, ki je na voljo v večini operacijskih sistemov Windows. Uporablja se za izvajanje vnesenih ukazov. Večina ukazov se uporablja za avtomatizacijo nalog s skripti in paketnimi datotekami, izvajanje naprednih skrbniških funkcij, odpravljanje težav in reševanje nekaterih vrst težav s sistemom Windows. Če želite uporabiti ukazni poziv, morate vnesti veljaven ukaz skupaj z vsemi neobveznimi parametri. Nato izvede ukaz, kot je bil vnesen, in opravi katero koli nalogo ali funkcijo, za katero je zasnovan za izvajanje v sistemu Windows. Nekateri ukazi, ki so na voljo v sistemu Windows, zahtevajo, da jih zaženete iz povišanega ukaznega poziva. To pomeni, da ga morate izvajati s privilegiji na ravni skrbnika. Če poskusite izvesti ukaz, ki zahteva skrbniške privilegije iz običajnega ukaznega poziva, se prikaže sporočilo, da morate biti skrbnik, ki izvaja konzolo, ali da je dostop zavrnjen in nimate zadostnih pravic. Če želite odpreti povišan ukazni poziv, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' da ga zaženete s skrbniškimi pravicami.

odstranite aplikacijo z urejevalnikom registra in 5. korakom ukaznega poziva

Ko izberete 'Zaženi kot skrbnik', pojavil se bo poziv za nadzor uporabniškega računa z vprašanjem, ali dovolite ukaznemu pozivu spreminjanje vašega računalnika. Kliknite 'Da' .

odstranite aplikacijo z uporabo urejevalnika registra in 6. koraka ukaznega poziva

Zdaj prilepite pot, ki ste jo kopirali iz urejevalnika registra, v ukazni poziv. Če želite ukaz prilepiti, preprosto kliknite desni gumb miške, ko ste v oknu ukaznega poziva, in ukaz bo prilepljen. Pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz.

odstranite aplikacijo z uporabo urejevalnika registra in 7. koraka ukaznega poziva

Postopek odstranitve bi se moral začeti takoj in program boste lahko odstranili, ne da bi dobili 'Nimate dovolj dostopa za odstranitev ...' opozorilo.

[Nazaj na kazalo]

Uporabite IObit Uninstaller

IObit Uninstaller je odlična rešitev za odstranitev neželenih programov, paketov programske opreme, vtičnikov brskalnika in aplikacij Windows. Odstrani zlonamerne vtičnike brskalnika, orodne vrstice in vbrizgane programe, da vam zagotovi varno in nemoteno izkušnjo spletnega brskanja. Ima tudi izboljšani mehanizem za skeniranje in funkcijo Force Uninstall - vse ostanke je mogoče enostavno odstraniti. IObit Uninstaller lahko prenesete s spletnega mesta to spletno mesto .

Ko ste prenesli in namestili program IObit Uninstaller, ga odprite in na ponujenem seznamu izberite aplikacijo, ki jo želite odstraniti. Preverite in kliknite 'Odstrani' . Pred odstranitvijo programa lahko ustvarite obnovitveno točko, kar je zelo koristno. Y.Ou bi morali zdaj odstraniti aplikacijo, ne da bi dobili 'Nimate dovolj dostopa za odstranitev ...' opozorilo.

gz-datei linux öffnen

uporabite odstranjevalec IObit

[Nazaj na kazalo]

Odstranite aplikacijo v varnem načinu

Varni način je diagnostični način zagona v operacijskih sistemih Windows, ki se uporablja za omejen dostop do sistema Windows, če se operacijski sistem ne zažene ali deluje normalno. Nasprotno je običajnemu načinu, ki Windows zažene na običajen način. Varni način je na voljo v sistemih Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10 in večini starejših različic sistema Windows.

Eden najpogostejših korakov pri odpravljanju težav z računalnikom je zagon v varnem načinu. Varni način zažene sistem Windows v osnovnem stanju z uporabo omejenega nabora datotek in gonilnikov. Pomaga pri odpravljanju težav v računalniku. Če se težava na primer ne pojavi v varnem načinu, bo to potrdilo, da težave ne povzročajo privzete nastavitve in osnovni gonilniki naprav.

Poskusite odstraniti aplikacijo v varnem načinu. Windows nima omogočenega UAC (Nadzor uporabniškega računa) in vaš račun ne sme imeti nobenih omejitev, zato vam nič ne bi smelo preprečiti odstranitve aplikacije. Če niste prepričani, kako zagnati sistem Windows v varnem načinu, preberite Ta članek .

varni način

[Nazaj na kazalo]

Posodobite aplikacijo

Lahko dobite 'Nimate dovolj dostopa za odstranitev ...' opozorilo med poskusom odstranitve zastarele aplikacije. To so opazili nekateri uporabniki, zlasti pri poskusu odstranitve aplikacije uTorrent. Posodobite programsko opremo, ki jo želite odstraniti, in poskusite znova -program bi morali odstraniti, ne da bi dobiliopozorilo.

Upamo, da vam je vsaj ena od zgornjih rešitev pomagala obiti 'Nimate dovolj dostopa za odstranitev ...' opozorilo med poskusom odstranitve programov iz operacijskega sistema Windows.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako zaobiti 'Nimate dovolj dostopa za odstranitev ...' Opozorilo:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

Za igranje najboljših iger v sistemu Linux vam ni treba porabiti denarja. Sestavili smo seznam čudovitih brezplačnih iger za Linux, tako da lahko uživate v igrah v sistemu Linux, ne da bi skrbeli za denarnico. Zdaj si oglejte najboljše brezplačne igre Linux!

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

E-poštni virus AT&T

E-poštni virus AT&T

Kako odstraniti virus AT&T Email - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Gwx.exe virus

Gwx.exe virus

Kako odstraniti virus Gwx.exe - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Orodna vrstica WeatherBlink

Orodna vrstica WeatherBlink

Kako se znebiti orodne vrstice WeatherBlink - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Kako odstraniti virus Supreme Email Email - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako se znebiti orodne vrstice InboxAce - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako odstraniti oglase Android-recaptcha.info - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?


Kategorije