Kako spremeniti naslov MAC

Kako spremeniti naslov MAC

Kaj je naslov MAC in kako ga spremeniti

Naslov MAC (Media Access Control) je potreben za prepoznavanje posameznih naprav, povezanih v omrežje. Ne glede na to, katero omrežje (žično ali brezžično) boste uporabili, boste za prenos podatkov iz naprave ali računalnika na usmerjevalnik ali strežnik ISP potrebovali strojno opremo, kot so kabli in usmerjevalniki, ter obratno. Naslova MAC in IP sta edinstvena identifikatorja, ki omogočata prenos podatkov v omrežju.

Naslov MAC je enolična koda ali identifikacijska številka, znana tudi kot fizični ali strojni naslov. Naslove MAC pogosto dodeli proizvajalec krmilnika omrežnega vmesnika in jih shrani v strojno opremo, kot je samo bralni pomnilnik kartice ali drug mehanizem vdelane programske opreme. Naslov MAC je sestavljen iz 12-mestnih šestnajstiških števil, pogosto v obliki, kot je 00: 0A: H4: 79: 67: M5 . Število običajno ostane nespremenjeno. To se razlikuje od naslova IP, ki se spremeni, ko se premakne iz enega omrežja v drugo. Vendar je mogoče poiskati in spremeniti naslov MAC, če je to potrebno.



Vsi omrežni gonilniki ne podpirajo možnosti spremembe naslova MAC. V tem priročniku prikazujemo, kako določiti svoj naslov MAC in kako ga spremeniti (če to funkcijo podpira vaš omrežni gonilnik). V spodnjem priročniku najdete posnetke zaslona in preproste korake.

Kako spremenite svoj naslov MAC

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kako najti naslov MAC

Če želite poiskati svoj naslov MAC, boste morali uporabiti ukazni poziv. Ukazni poziv je vnosno polje na besedilnem zaslonu uporabniškega vmesnika, aplikaciji tolmača ukazne vrstice, ki je na voljo v večini operacijskih sistemov Windows. Uporablja se za izvajanje vnesenih ukazov, ki se večinoma uporabljajo za avtomatizacijo opravil s skripti in paketnimi datotekami, izvajanje naprednih skrbniških funkcij, odpravljanje težav in reševanje nekaterih vrst težav s sistemom Windows. Če želite uporabiti ukazni poziv, morate vnesti veljaven ukaz skupaj z vsemi neobveznimi parametri. Nato izvrši ukaz, kot je bil vnesen, in izvede katero koli nalogo ali funkcijo, za katero je zasnovan za izvajanje v sistemu Windows. Če želite zagnati povišani ukazni poziv (da ga zaženete kot skrbnik), vnesite 'ukazni poziv' v Iskanje in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Nato izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija.

kako najti svoj Mac naslov 1. korak

Ubuntu 16.04 bootfähiger usb

Ko odprete ukazni poziv, vnesite 'getmac' / v / fo list ' na tipkovnici pritisnite Enter in poiščite naslov MAC poleg 'Fizični naslov' črta. Drug način za pridobitev naslova MAC je izvajanje datoteke 'ipconfig / vse' ukaz in ga poiščite poleg 'Fizični naslov' črta.

kako najti svoj Mac naslov 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Spremenite svoj naslov MAC z upraviteljem naprav

Orodje Device Manager je mogoče najti v večini različic sistema Windows. Uporablja se za upravljanje nameščenih strojnih naprav. Najdete lahko vse nameščene strojne naprave, kot so monitorji, omrežni vmesniki, zaslonski vmesniki, tipkovnice, diskovni pogoni, avdio vhodi in izhodi, zvočni, video in igralni krmilniki itd. Z upraviteljem naprav lahko dobite informacije o nameščenih strojnih napravah in gonilnikih in tudi spremenite naslov MAC, onemogočite določeno napravo, samodejno ali ročno posodobite ali odstranite gonilnike, povrnite gonilnik v prejšnje stanje (različica), poiščite spremembe strojne opreme (če so bile ali če Windows ni mogel znova namestiti odstranjenih gonilnikov ali jih samodejno posodobite) in konfigurirajte nastavitve upravljanja porabe. Odprite Device Manager tako, da z desno miškino tipko kliknete gumb Start in izberete 'Upravitelj naprav' rezultat iz kontekstnega menija ali tip 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

spremenite svoj Mac naslov z upraviteljem naprav 1. korak

V upravitelju naprav boste videli seznam naprav, povezanih z računalnikom. Razširite 'Omrežni vmesniki' in z desno miškino tipko kliknite omrežni vmesnik. Izberite 'Lastnosti' iz kontekstnega menija.

spremenite svoj naslov Mac z upraviteljem naprav 2. korak

V oknu z lastnostmi omrežnega vmesnika izberite 'Napredno' zavihek in izberite 'Omrežni naslov' ali 'Lokalno administriran naslov' (odvisno od omrežne kartice) in omogočite 'Vrednost' možnost. Nato vnesite želeni (šestnajstiški) naslov MAC brez ločil. Kliknite 'V REDU' ko končate. Če ni 'Napredno' v oknu z lastnostmi omrežne kartice, vaš omrežni adapter ne podpira te funkcije.

spremenite svoj Mac naslov z upravljalnikom naprav 3. korak

Če želite razveljaviti spremembe in vrniti stari naslov MAC, preprosto omogočite 'Ni prisoten' možnost v oknu z lastnostmi omrežnega vmesnika.

spremenite svoj naslov Mac z uporabo 4. koraka upravitelja naprav

mozilla firefox ihre verbindung ist nicht sicher beheben

[Nazaj na kazalo]

Spremenite svoj naslov MAC z urejevalnikom registra

Windows Registry, ki ga običajno imenujemo le „register“, je zbirka baz podatkov o konfiguracijskih nastavitvah v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Uporablja se za shranjevanje večine informacij in nastavitev za programe, strojne naprave, uporabniške nastavitve, konfiguracije operacijskega sistema in še veliko več. Številne možnosti, ki so izpostavljene v registru, niso dostopne drugje v sistemu Windows. V tem priročniku prikazujemo, kako spremeniti naslov MAC s tem orodjem Windows. Upoštevajte, da lahko nepravilna sprememba registra Windows nepopravljivo poškoduje vaš operacijski sistem.

Preden začnete s konfiguriranjem registra Windows, morate odpreti ukazni poziv in zagnati 'net config rdr' ukaz. Zapišite 'Delovna postaja aktivna v' številko ali pustite ukazni poziv odprt. To številko boste morali uporabiti v prihodnjih korakih.

spremenite svoj naslov MAC z 1. korakom urejevalnika registra

Če želite odpreti urejevalnik registra, odprite pogovorno okno Zaženi. Pritisnite tipko Windows Windows + R ali z desno miškino tipko kliknite Start in izberite 'Zaženi' in tip 'regedit' . Pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

spremenite svoj naslov MAC z 2. urejevalnikom registra

Kernel-Power-Ereignis-ID 41

Zdaj sledite tej poti 'HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Control Class' , Poišči '{4d36e972-e325-11ce-bfc1-08002be10318}'. Vnesite pod tipko Razred in jo razširite. Videli boste tipke, kot je '0000' , '0001' . „0002“, in tako naprej. Izberite jih enega za drugim in si oglejte, katera vsebuje številko v ukaznem pozivu. Poiščite številko na desnem podoknu blizu 'NetCfgInstanceId' . V našem primeru smo ga našli v '0010' tipko.

spremenite svoj naslov MAC z 3. urejevalnikom registra

Z desno tipko miške kliknite ključ, kjer je bila najdena številka (v našem primeru je 0010), in izberite 'Novo'. Nato izberite 'Vrednost niza' in ga poimenujte 'NetworkAddress' .

spremenite svoj naslov MAC z urejevalnikom registra 4. korak

Dvokliknite novo ustvarjeni niz NetworkAddress v desnem podoknu in v polje vnesite želeni 12-mestni heksademični naslov MAC. 'Podatki o vrednosti' škatla. Kliknite 'V REDU' shranite spremembe in znova zaženite računalnik, da jih uporabite.

spremenite svoj naslov MAC z 5. korakom urejevalnika registra

Upoštevajte, da bo morda želeni naslov MAC moral imeti drugi znak A, E, 2 ali 6. V nekaterih primerih omrežni vmesniki ne delujejo pravilno, če se drugi znak ne ujema z enim od teh.

[Nazaj na kazalo]

Spremenite svoj MAC z uporabo NoVirusHvala Menjalnik naslovov MAC

NoVirusThaks MAC Address Changer je orodje, ki vam omogoča enostavno spreminjanje MAC naslova katerega koli omrežnega vmesnika v operacijskih sistemih Windows XP, Vista, 7, 8 in 10. Je brezplačen in zelo enostaven za uporabo. Naslov MAC lahko ročno spremenite v želenega ali pa dovolite, da to orodje ustvari naključni naslov MAC za vas. Kliknite to povezavo Če želite prenesti Menjalnik naslovov MAC NoVirusThanks, ga namestite in odprite. Nato izberite omrežni vmesnik in kliknite gumb 'Spremeni MAC'.

spremenite svoj naslov MAC z uporabo novegarusthanks Mac-a, ki spreminja naslove 1. korak

Crouton auf chromebook installieren

Videli boste svoj trenutni naslov MAC. Spremenite ga na želeni naslov in kliknite 'Spremeni' . Druga možnost je, da kliknete 'Naključno' in vam bo ustvaril naključni naslov MAC. Nato kliknite gumb 'Spremeni', da ga uporabite.

spremenite svoj naslov MAC z uporabo novegarusthanks Mac, izmenjevalnik naslovov 2. korak

Če želite obnoviti svoj naslov MAC na prejšnjega (privzeti naslov MAC), preprosto kliknite 'Obnovi MAC' .

Upamo, da je bil ta priročnik koristen in da zdaj veste, za kaj se uporablja naslov MAC in kako ga ročno spremenite z orodji Windows ali samodejno z orodjem drugega proizvajalca, kot je NoVirusThanks MAC Address Changer. Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi s to temo, ne oklevajte in pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako spremenite svoj naslov MAC:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Spletna vrstica Adware

Spletna vrstica Adware

Kako odstraniti programsko opremo Web Bar - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti Heroes Of The Storm Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Email Helper App - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Ta članek obravnava dva preprosta načina za spremljanje temperature procesorja in grafičnega procesorja v ukazni vrstici Linuxa.

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Kako odstraniti Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti Ad by Pop Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Kako odstraniti dovoljenje Obvestila o spletnih mestih POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Live Protection Suite Fake Antivirus

Live Protection Suite Fake Antivirus

Kako odstraniti ponarejeni protivirusni program Live Protection Suite - vodnik za odstranitev (posodobljen)

Skype virus

Skype virus

Kako odstraniti Skype Virus - Navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije