Kako spremeniti in upravljati ohranjevalnike zaslona v sistemu Windows 10?

Kako spremeniti in upravljati ohranjevalnike zaslona v sistemu Windows 10?

Kako enostavno spremeniti / upravljati ohranjevalnike zaslona v sistemu Windows 10

Ohranjevalnik zaslona (ali ohranjevalnik zaslona) je računalniški program, ki zaslon prazni ali napolni s premikajočimi se slikami ali vzorci, ko računalnik ni v uporabi. Windows ima vgrajene ohranjevalnike zaslona, ​​ki jih lahko izberete. Sodobni televizijski operacijski sistemi, predvajalniki predstavnosti in drugi digitalni zabavni sistemi poleg računalnikov vključujejo tudi ohranjevalnike zaslona.

Prvotni namen ohranjevalnikov zaslona je bil preprečiti izgorevanje fosforja na CRT in plazemskih računalniških monitorjih. Slika duhova zaslona, ​​vžiganje, vžiganje slike (včasih znano tudi kot izgorevanje zaslona) je trajna obarvanost območij na elektronskem zaslonu, kot je zaslon CRT ali starejši računalniški monitorji ali televizijski sprejemniki, ki so posledica kumulativne neenakomerne uporabe pik . Z elektronskimi zasloni na osnovi fosforja (kot so računalniški monitorji s CRT ali plazemski zasloni) lahko neenakomerna uporaba slikovnih pik, kot je dolgotrajen prikaz nepomičnih slik (besedila ali grafike), igranje iger ali nekatere oddaje z oznakami in zastavicami ustvarite trajno podobo teh predmetov, podobni duhu, ali kako drugače poslabšajte kakovost slike. To je zato, ker fosforjeve spojine, ki oddajajo svetlobo, da ustvarijo slike, z uporabo izgubijo svojo svetilnost. Neenakomerna uporaba sčasoma povzroči neenakomerno oddajanje svetlobe in v hudih primerih lahko ustvari podobo prejšnje vsebine. Tudi če slik duhov ni mogoče prepoznati, so učinki opeklin zaslona takojšnje in nenehno poslabšanje kakovosti slike.Kot nakazuje ime 'ohranjevalnik zaslona', ta postopek shrani zaslon tako, da nobena slikovna pika ali skupina slikovnih pik dlje časa ne prikazuje statične slike. Sodobni ohranjevalniki zaslona lahko zaslon izklopijo, ko jih ne uporabljate. Danes problem z vžiganjem zaslona večinoma ni več aktualen. Kljub temu pa mnogi iz različnih razlogov v svojih računalnikih še vedno uporabljajo ohranjevalnike zaslona. Pogosto je v sistemu Windows 10 privzeto na voljo šest ohranjevalnikov zaslona. V tem članku prikazujemo, kako v samo nekaj kliki spremenite in prilagodite ohranjevalnik zaslona.

wie bekommt man die ubuntu-version

kako spremeniti in upravljati ohranjevalnike zaslona v operacijskem sistemu Windows 10

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Omogoči / spremeni ohranjevalnik zaslona

Eden od načinov za enostavno omogočanje ali spreminjanje ohranjevalnika zaslona je tipkanje 'ohranjevalnik zaslona' v Iskanje in kliknite 'Spremeni ohranjevalnik zaslona' rezultat.

spremenite ohranjevalnik zaslona 1. korak

V oknu Nastavitve ohranjevalnika zaslona pod 'Ohranjevalnik zaslona', izberite želeni ohranjevalnik zaslona med šestimi razpoložljivimi možnostmi: 3D besedilo, prazno, mehurčki, Mystify, fotografije, trakovi. Izberite ohranjevalnik zaslona. Majhen vstavljeni računalniški zaslon bo pokazal, kako bo videti, ko bo uporabljen. Kliknite 'Predogled' , da si ogledate celozaslonski predogled določenega ohranjevalnika zaslona. Čas nedejavnosti lahko nastavite v minutah, po katerem računalnik zažene ohranjevalnik zaslona. Če potrdite polje zraven 'Ob nadaljevanju, prikaži zaslon za prijavo' , Windows odpre zaslon za prijavo, preden je ohranjevalnik zaslona onemogočen. Izbira te možnosti je dober način za zaščito računalnika, ko ste zunaj njega.

spremenite ohranjevalnik zaslona 2. korak

Številni ohranjevalniki zaslona imajo dodatne nastavitve, na primer besedilo 3D in fotografije. Če si želite ogledati te nastavitve, izberite ohranjevalnik zaslona 3D Text in kliknite 'Nastavitve ...' . Izberete lahko, ali želite besedilo po meri videti kot ohranjevalnik zaslona ali uro, ki prikazuje trenutni čas. Nastavite lahko tudi ločljivost, barvo, teksturo, pisavo itd. In si ogledate, kako se premika na zaslonu.

spremenite ohranjevalnik zaslona 3. korak

Der PC ist auf ein Problem gestoßen und muss neu gestartet werden

Če kliknete 'Nastavitve ...' medtem ko ste izbrali 'Fotografije' ohranjevalnik zaslona, ​​lahko izberete, katere fotografije želite uporabiti za ohranjevalnik zaslona - preprosto izberite lokacijo fotografij / slik. Nastavite lahko hitrost diaprojekcije in premešate slike. Ko izvedete spremembe, kliknite 'Uporabi' in nato zapustite nastavitve ohranjevalnika zaslona.

spremenite ohranjevalnik zaslona 4. korak

Drug način za spremembo ali omogočanje ohranjevalnika zaslona je, da z desno miškino tipko kliknete ozadje in izberete 'Prilagodi' iz spustnega menija.

spremenite ohranjevalnik zaslona 5. korak

Najti 'Zaklenjen zaslon' v levem podoknu in ga izberite. Nato kliknite 'Nastavitve ohranjevalnika zaslona' - s tem se bo odprlo isto okno z nastavitvami ohranjevalnika zaslona.

spremenite ohranjevalnik zaslona 6. korak

youtube ein fehler ist aufgetreten chrome

[Nazaj na kazalo]

Ustvari bližnjico do nastavitev ohranjevalnika zaslona

Če želite še hitreje dostopati do nastavitev ohranjevalnika zaslona, ​​ustvarite bližnjico do nastavitev ohranjevalnika zaslona. Bližnjice omogočajo ustvarjanje povezav do programov v kateri koli mapi, vrstici Start, opravilni vrstici, namizju ali drugih lokacijah v računalniku. Če želite ustvariti bližnjico do nastavitev ohranjevalnika zaslona, ​​z desno miškino tipko kliknite ozadje in izberite 'Novo'. Nato kliknite 'Bližnjica' iz spustnega menija.

Ustvari ohranjevalnik zaslona bližnjica 1. korak

V odprto okno vnesite 'control desk.cpl ,, @ ohranjevalnik zaslona' pod 'Vnesite lokacijo predmeta:' vrstico v prazno polje in kliknite 'Naslednji' .

ustvarite bližnjico nastavitev ohranjevalnika zaslona 2. korak

Zdaj dodajte bližnjico poljubno ime. V našem primeru ga imenujemo 'ohranjevalnik zaslona' . Kliknite 'Končaj' dokončati.

ustvarite bližnjico nastavitev ohranjevalnika zaslona 3. korak

Zdaj imate na namizju bližnjico do nastavitev ohranjevalnika zaslona in jo lahko postavite kamor koli želite.

ustvarite bližnjico do nastavitev ohranjevalnika zaslona 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Pridobite več ohranjevalnikov zaslona

Če vam šest privzetih ohranjevalnikov zaslona, ​​ki so na voljo v operacijskem sistemu Windows 10, ne zadostuje, jih lahko dobite pri Microsoftovih Aplikacija 'Galerija ohranjevalnikov zaslona', aplikacija za ohranjevalnik zaslona, ​​ki prikazuje tok osupljivih fotografij z vsega sveta. S fotografijami visoke ločljivosti in gladkimi prehodi je aplikacija videti fantastično na namizjih, tabličnih računalnikih in pametnih telefonih. Slike se posodabljajo tedensko in jih stalno razvrščajo po priljubljenosti, da ostanejo sveže. Ta aplikacija vključuje več kot 50 različnih galerij, vključno z: anteno, arhitekturo, živalmi, zemljo, hrano, zgodovino, ljudmi, letnimi časi, tehnologijo, vozili, vodo in še več. Izberete lahko enega ali vse. Lahko ga prenesete iz tukaj . Preprosto kliknite 'Prenesi aplikacijo' in ga bo prenesel za vas.

dobite več ohranjevalnikov zaslona

Upoštevajte, da se aplikacija ne zažene samodejno kot klasični ohranjevalniki zaslona - to ni na voljo v aplikacijah za Windows 10. Lahko pa iz galerije prenesete kateri koli ohranjevalnik zaslona in ga nastavite za ohranjevalnik zaslona ali pa vse. Ko jo prenesete, uporabite standardni način za spreminjanje ohranjevalnika zaslona v nastavitvah ohranjevalnika zaslona Windows, ko izberete 'Fotografija' možnost ohranjevalnika zaslona in klik 'Nastavitve ...' Izberite mesto prenesenega ohranjevalnika zaslona ali ohranjevalnikov zaslona in nastavite sliko ali slike kot ohranjevalnik zaslona.

Upamo, da je bilo to koristno in lahko zdaj v računalniku z operacijskim sistemom Windows 10 spreminjate in upravljate ohranjevalnike zaslona.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako spremeniti ali upravljati ohranjevalnike zaslona v sistemu Windows 10:

warum funktioniert meine windows 10 taskleiste nicht

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Buzzdock Adware

Buzzdock Adware

Kako odstraniti programsko opremo Buzzdock - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Kako odstraniti prevaro z volframovo zaokroženo pisavo ni bilo mogoče najti - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Logic Search - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo Market Research Helper - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Inspsearch.com Virus

Inspsearch.com Virus

Kako se znebiti virusa Inspsearch.com - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Pixelorama je brezplačen in odprtokodni urejevalnik 2D sprite za več platform. Ponuja vsa potrebna orodja za ustvarjanje slikovnih pik v čednem uporabniškem vmesniku.

Oglasi iz borovcev

Oglasi iz borovcev

Kako odstraniti oglase Pine Tree Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Kako odstraniti e-poštni virus Amazon Gift Card $ 100 - navodila za odstranitev virusa

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Kako odstraniti OmniSphere Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)


Kategorije