Kako preveriti stanje trdega diska na Macu?

Kako preveriti stanje trdega diska na Macu?

Kako preveriti zdravstveno stanje trdega diska vašega Mac-a?

Notranji pomnilnik je eden najpomembnejših sestavnih delov vsakega računalnika. Tu je nameščen operacijski sistem in vsa programska oprema. Zato lahko kakršne koli zrušitve trdega diska (HDD) ali bliskovnega pogona (SSD) privedejo do okvare računalnika Mac ali še hujše izgube podatkov. Redno preverjanje zdravstvenega stanja trdega diska je dober varnostni ukrep pred izgubo podatkov ali nepričakovanimi zrušitvami programske opreme. Upoštevajte, da imajo trdi diski in zlasti bliskovni pogoni pogosto omejeno število zapisovalnih ciklov. Ne glede na to, ali gre za notranji ali zunanji pomnilnik, so pogoni sčasoma dovzetni za napake.

Pred izgubo podatkov ali težavami pri dostopu do računalnika Mac bi morali biti sposobni zaznati opozorilne znake napak pogona: naključno zamrzne, zamrzne pri poskusu premikanja datotek, napake, ki navajajo, da so dovoljenja zavrnjena pri poskusu dostopa do datotek ali podatkov (ki so bili prej dostopni). redno brez težav). Obstajajo lahko tudi številne druge naključne ali neredne težave, povezane z okvaro trdega diska. Na srečo je Apple vključil vgrajeno orodje, ki lahko preveri in popravi manjše poškodbe shrambe. Ta metoda deluje tako na notranjem kot na zunanjem pomnilniku (pogon trdega diska ali bliskovni pogon). Poleg tega lahko zagonski disk popravite s funkcijo preverjanja datotečnega sistema. V tem članku opisujemo metode, ki so na voljo za preverjanje zdravstvenega stanja pogona in poskus popravljanja slabih sektorjev ter druge težave.uvod

Kazalo:

Ubuntu auf USB-Stick

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Preverite stanje trdega diska s pomočjo Disk Utility

Kot smo že omenili, ne počakajte, da naletite na napačne težave, preden preverite trenutno stanje trdega diska. Da preprečite izgubo podatkov ali težave z zmogljivostjo, redno pregledujte pogon. Z vgrajenim orodjem za trdi disk, imenovano Disk Utility, je to povsem preprosto. Uporabite Spotlight tako, da pritisnete bližnjično tipko na Command in preslednica, nato pa vnesite Disk Utility. Lahko pa pojdite v mapo Utilities v razdelku Application via Finder. Ko zaženete aplikacijo, izberite enega od povezanih pogonov s seznama v levi stranski vrstici. V zgornjem srednjem delu okna kliknite gumb Prva pomoč. Pozvani boste, da potrdite svoje dejanje. Kliknite Zaženi.

disk-utility-prva pomoč

Če poskušate preveriti stanje zagonskega diska, se prikaže novo opozorilo, da poskušate preveriti zagonski pogon. Za popolno preverjanje bo operacijski sistem zamrznjen. Če ne izvajate nobenih pomembnih, aktivnih nalog, kliknite Zaženi. Vsa programska oprema bo takoj dobila popolno funkcionalnost takoj, ko se postopek preverjanja konča.

disk-utility-freeze-apps

Realtek HD Audio Manager Hohe CPU-Auslastung

Ko se funkcija prve pomoči zaključi, se v nastalem sporočilu navede, da je trdi disk v redu. V nasprotnem primeru kliknite Popravi disk (če je predlagano) ali poskusite ponavljati postopek prve pomoči, dokler rezultat ne pokaže, da je trdi disk v redu. Disk Utility včasih ne more popraviti zagonskega pogona - v tem primeru sledite naslednji metodi.

[Nazaj na kazalo]

Windows 10 rechtsklickmenü funktioniert nicht

Popravite zagonski disk v načinu za obnovitev macOS

Če ste naleteli na situacijo, ko Disk Utility ne more popraviti trdega diska, ko je zagnan, obstaja drug način za dostop do orodja, ne da bi naložili Mac. Svetujemo vam, da najprej ustvarite varnostno kopijo pomnilnika - to boste najlažje storili z uporabo Time Machine. Ko pripravite varnostno kopijo, izklopite Mac in nato med zagonom računalnika pritisnite in držite Option (Alt), Command in R. Držite tipke, dokler se ne prikaže logotip Apple ali vrtljivi globus. V oknu macOS Utilities izberite Disk Utility.

recovery-menu-disk-utility

Ponovite postopek za preverjanje trdega diska - na seznamu v levi stranski vrstici izberite enega od povezanih pogonov. Nato v zgornji sredini okna kliknite gumb Prva pomoč. Pozvani boste, da potrdite svoje dejanje. Kliknite Zaženi. Na koncu kliknite Popravi disk, če ste pozvani, in poskusite samodejno popraviti trdi disk. Preverjanje zdravstvenega stanja trdega diska je dobra preventiva pred nepričakovanimi težavami in izgubo podatkov, vendar je treba tudi redno varnostno kopirati, saj lahko včasih pride do okvar trdega diska brez opozorilnih znakov.

obnovitveni meni-prva pomoč

[Nazaj na kazalo]

Za popravilo trdega diska uporabite način enega uporabnika

Najučinkovitejša metoda je lahko zagon Mac-a v način enega uporabnika in uporaba ukaza fsck - bližnjice za zagon funkcije preverjanja datotečnega sistema. Najprej ustvarite varnostno kopijo in nato ugasnite računalnik. Za dostop do tega načina pritisnite in držite Command in S takoj, ko zaslišite zvok ob zagonu. V načinu za enega uporabnika bi morali na črnem zaslonu videti veliko belega besedila. Bodite potrpežljivi, saj lahko ta zagon traja nekaj časa. Po končanem zagonu bo vsaka nova vrstica dodana z 'localhost //'. Vnesite naslednji ukaz in pritisnite Return za izvedbo:

Sperre konnte nicht abgerufen werden /var/lib/apt/lists/lock - open (11: Ressource vorübergehend nicht verfügbar)
  • fsck -fy

skeniranje z enim uporabnikom

Ko je postopek preverjanja končan, v rezultatih poiščite sporočilo z naslovom »Zdi se, da je glasnost v redu«. V nasprotnem primeru ponavljajte sistemsko preverjanje, dokler ne prejmete tega sporočila. Na koncu vnesite reboot in pritisnite Return, da zaprete način za enega uporabnika. Ko se računalnik popolnoma zažene, znova zaženite preverjanje diska prek programa Disk Utility, da zagotovite, da vse deluje pravilno. Če noben od teh korakov ni odpravil težav s trdim diskom, se obrnite na Apple Store ali pooblaščenega tehnika.

single-user-mode-file-system-check-ok

Video, ki prikazuje, kako preveriti zdravstveno stanje trdega diska Mac

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Spletna vrstica Adware

Spletna vrstica Adware

Kako odstraniti programsko opremo Web Bar - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti Heroes Of The Storm Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Email Helper App - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Ta članek obravnava dva preprosta načina za spremljanje temperature procesorja in grafičnega procesorja v ukazni vrstici Linuxa.

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Kako odstraniti Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti Ad by Pop Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Kako odstraniti dovoljenje Obvestila o spletnih mestih POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Live Protection Suite Fake Antivirus

Live Protection Suite Fake Antivirus

Kako odstraniti ponarejeni protivirusni program Live Protection Suite - vodnik za odstranitev (posodobljen)

Skype virus

Skype virus

Kako odstraniti Skype Virus - Navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije