Kako preveriti zdravje vašega trdega diska?

Kako preveriti zdravje vašega trdega diska?

Kako preveriti zdravje trdega diska s podjetjem S.M.A.R.T.

S.M.A.R.T. (Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology) je pripomoček, ki spremlja stanje trdih diskov in poroča o vseh obstoječih ali morebitnih prihodnjih težavah. Kot sistem zgodnjega opozarjanja lastnikom računalnikov zagotavlja čas za varnostno kopiranje vseh pomembnih datotek, preden pride do okvare trdega diska. Tudi če S.M.A.R.T. zazna morebitne napake na trdem disku, morda ne bo uspelo več mesecev ali več. Vendar je neizogibno, da trdi disk sčasoma odpove. Zato lahko trdi disk uporabite kratkoročno, vendar toplo priporočamo, da varnostno kopirate datoteke in pogon zamenjate, preden bo prepozno.

Uporabniki se pametnih orodij pogosto zavedo, ko je škoda že nastala (včasih že prepozno). Zato morate redno uporabljati orodja SMART in redno spremljati rezultate. Na žalost večina operacijskih sistemov pogosto ne ustvari samodejno diagnostičnih podatkov in jih predstavi v jasni obliki. Če se želite pravilno pripraviti, ga morate zbrati s pomočjo tujih orodij. Če se trdi disk še vedno odziva, obstaja vrsta primernih diagnostičnih programskih izdelkov, s katerimi lahko ocenite informacije o njegovem stanju. Kakovost teh orodij pa se lahko razlikuje. V tem članku vam pokažemo, kako preverite stanje trdega diska in katera orodja uporabite za preprečevanje okvar.kako preveriti trdi disk

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Fehler beim Laden keine abspielbaren Quellen gefunden

Preverite trdi disk z ukaznim pozivom

Če želite preveriti stanje svojega trdega diska, lahko uporabite WMIC (ukazna vrstica Windows Management Instrumentation v ukaznem pozivu). WMIC je vmesnik za ukazno vrstico in skript, ki poenostavlja uporabo Windows Management Instrumentation (WMI) in sistemov, upravljanih prek WMI. Če želite izvorno preveriti trdi disk, odprite ukazni poziv v sistemu Windows s tipkanjem 'poziv' v Iskanje in kliknite na navedeni rezultat.

preverite trdi disk s 1. korakom ukaznega poziva

So entfernen Sie den Hintergrund in Gimp 2.8

V okno ukaznega poziva vnesite to ukazno vrstico: 'wmic diskdrive get status' in pritisnite tipko Enter na tipkovnici. Če je vse v redu, bi morali videti 'V REDU' stanje za vsak trdi disk v računalniku. Če vidite 'Previdno' , 'Slab', ali 'Neznano', lahko imate težave s pogonom ali napake pri pridobivanju informacij o njegovem stanju.

preverite trdi disk z 2. korakom ukaznega poziva

[Nazaj na kazalo]

svchost exe-Dienst hostet den lokalen Dienst

Preverite svoj trdi disk z Microsoftovim vgrajenim orodjem

Orodje za preverjanje napak, včasih imenovano tudi 'scandisk' , je orodje za preizkušanje trdega diska, ki je priloženo sistemu Windows. Lahko optično prebere trdi disk in poišče najrazličnejše napake. Če želite odpreti to orodje, z desno tipko miške kliknite pogon, ki ga želite optično prebrati, in izberite 'Lastnosti'.

preverite trdi disk z Microsoftovim orodjem za preverjanje napak 1. korak

V lastnostih kliknite 'Orodja'. Videli boste možnost »Preverjanje napak«. Kliknite 'Preveri' za preverjanje pogona napak v datotečnem sistemu.

preverite trdi disk z Microsoftovim orodjem za preverjanje napak 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Wie drehe ich ein Video auf meinem Computer?

Preverite trdi disk s sistemom EASIS Drive Check

EASIS Drive Check je enostaven za uporabo preizkuševalnik trdega diska, ki prikazuje atribute SMART in lahko izvede površinsko skeniranje za napake pogona. Z brezplačnim preverjanjem pogona EASIS lahko zaženete dve vrsti pregledov: bralnik vrednosti SMART in sektorski test. Vsak preizkus lahko zaženete z glavnega zaslona ali iz menija Drive Tests. Če želite zagnati kateri koli test, dvokliknite katerega koli od navedenih trdih diskov. Če se odločite za izvajanje preizkusa SMART, vendar nimate naprav, ki podpirajo SMART, bo okno programa ostalo prazno. Eisis lahko prenesete od tukaj:

http://www.easis.com/download.html

preverite trdi disk s preverjanjem pogona oasis

[Nazaj na kazalo]

Preverite svoj trdi disk s Seagate SeaTools

SeaTools za Windows je celovito diagnostično orodje, ki je enostavno za uporabo in vam pomaga hitro ugotoviti stanje diska na zunanjem trdem disku, namizju ali prenosnem računalniku. Vključuje več testov, ki bodo preučili fizični medij na katerem koli diskovnem pogonu. SeaTools za Windows naj deluje na notranjih in zunanjih trdih diskih. Prenesite ga od tukaj:

https://www.seagate.com/gb/en/support/downloads/seatools/

Ihr Akku ist durch 4 Viren stark beschädigt

preverite svoj trdi disk s Seagate Seatools

Ne glede na uporabljeno diagnostično orodje, tudi če je vrnilo napake SMART, to ne pomeni nujno, da trdi disk takoj preneha delovati. Vendar je pravično domnevati, da je popolna okvara naprave v določenem trenutku (dnevi, tedni ali meseci) neizogibna. Zato ne tvegajte - trdi disk, ki ne uspe na SMART testih, ni zanesljiv.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje kako preveriti zdravje trdega diska:

[Nazaj na vrh]