Kako zapreti programe z upraviteljem opravil?

Kako zapreti programe z upraviteljem opravil?

Kako enostavno zapreti (prisilno zapreti) programe z upraviteljem opravil

Upravitelj opravil je program za nadzor sistema, ki se uporablja za zagotavljanje informacij o procesih in programih, ki se izvajajo v računalniku, ter splošnem stanju sistema. Nekatere izvedbe lahko uporabimo tudi za zaključevanje procesov in programov ter spreminjanje prioritet procesov.

Upravitelja opravil lahko v najnovejših različicah sistema Windows zaženete tako, da: 1) pritisnete tipko Windows + R in nato vtipkate taskmgr.exe 2) pritisnete Ctrl + Alt + Delete 3) kliknete 'Upravitelj opravil' v oknu Varnostne možnosti 4) pritisnite Ctrl + Shift + Esc in 5) z desno miškino tipko kliknite opravilno vrstico sistema Windows in izberite 'Upravitelj opravil' .V operacijskih sistemih Windows 10 ima upravitelj opravil zavihke Procesi, Zmogljivost, Zgodovina aplikacij, Zagon, Uporabniki, Podrobnosti in Storitve. Zavihek Procesi prikazuje seznam vseh izvajanih procesov v sistemu. Ta seznam vključuje storitve Windows in procese iz drugih računov. Na zavihku Procesi je privzeto prikazan uporabniški račun, pod katerim se postopek izvaja, količina uporabljenega CPU in količina pomnilnika, ki ga trenutno zaseda proces. Na zavihku Performance so podatki in grafi, ki prikazujejo podrobne informacije o trenutni aktivnosti procesorja, pomnilniku, diskih in povezavah Ethernet / Wi-Fi. Te informacije so lahko koristne za razumevanje delovanja teh glavnih komponent strojne opreme. Zavihek Zgodovina aplikacij zbira in poroča o statistiki uporabe aplikacij in programov, ki se izvajajo v računalniku ali napravi. Zavihek Zagon vam omogoča upravljanje programov, ki se zaženejo ob zagonu sistema Windows, s seznamom programov, ki se zaženejo vsakič, ko se računalnik zažene, pa tudi njihov vpliv na čas nalaganja računalnika. Na zavihku Uporabniki so prikazani vsi trenutno prijavljeni uporabniki. Na zavihku Podrobnosti so dodatne informacije o zagnanih procesih. Zavihek Storitve vam omogoča ogled celotnega seznama sistemskih storitev, ogled izvajanih storitev in upravljanje osnovnih nalog upravljanja. Če želite opraviti zahtevnejša opravila, lahko celo odprete glavno orodje za storitve.

Upravitelj opravil je zelo koristen, kadar je treba zapreti / zaključiti določen izvajani program, ki je zamrznjen, se ne odziva, zavzema preveč CPU virov ali preprosto ne deluje pravilno. Upravitelj opravil pomaga zapreti programe in ustaviti izvajanje procesov (ko izhod običajno ne deluje). Ta funkcija je uporabna, če ste že poskušali zapreti program s pomočjo 'X' v zgornjem desnem kotu okna ali s pritiskom tipk Alt + F4 na tipkovnici. V tem priročniku opisujemo, kako zapremo program z upraviteljem opravil v sistemu Windows 10. Upravitelj opravil v operacijskem sistemu Windows 10 je zelo podoben različicam v prejšnjih operacijskih sistemih Windows, postopek pa je na splošno enak.

OPOMBA: Ne zaustavljajte procesov Windows, ki so potrebni za zagon operacijskega sistema Windows - njihov ustavitev lahko povzroči zrušitev sistema ali prepreči pravilno delovanje sistema Windows.

zapri programe

CPU-Auslastung des Systems und des komprimierten Speichers

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kako zapreti programe z upraviteljem opravil

Odprite upravitelja opravil z uporabo: 1) bližnjične tipke Ctrl + Shift + Esc ali 2) z desno tipko miške kliknite Start ali z desno tipko miške kliknite opravilno vrstico in izberite 'Upravitelj opravil' iz kontekstnega menija.

zaprite programe z uporabo upravitelja opravil 1. korak

Zdaj kliknite 'Več podrobnosti' za ogled naprednega upravitelja opravil.

zaprite programe z 2. korakom upravitelja opravil

Izberite program / postopek, ki ga želite zapreti / ustaviti, tako da ga kliknete in nato kliknete 'Končaj opravilo' v spodnjem desnem kotu. Program lahko tudi zaprete tako, da ga z desno miškino tipko kliknete in izberete 'Končaj opravilo' iz kontekstnega menija. Program bi moral biti zdaj zaprt.

zaprite programe s pomočjo upravitelja opravil, 3. korak

Upamo, da ta članek pojasnjuje namen in delovanje Task Manage ter da lahko zdaj zaprete programe ali končate procese, ki povzročajo težave. Če iz nekega razloga to ni uspelo, ne oklevajte in pustite komentar v spodnjem oddelku za komentarje.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako zapreti programe z upraviteljem opravil:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Spletna vrstica Adware

Spletna vrstica Adware

Kako odstraniti programsko opremo Web Bar - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti Heroes Of The Storm Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Email Helper App - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Ta članek obravnava dva preprosta načina za spremljanje temperature procesorja in grafičnega procesorja v ukazni vrstici Linuxa.

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Kako odstraniti Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti Ad by Pop Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Kako odstraniti dovoljenje Obvestila o spletnih mestih POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Live Protection Suite Fake Antivirus

Live Protection Suite Fake Antivirus

Kako odstraniti ponarejeni protivirusni program Live Protection Suite - vodnik za odstranitev (posodobljen)

Skype virus

Skype virus

Kako odstraniti Skype Virus - Navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije