Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Imate radi igre na Linuxu? Pojdite na novo raven igranja iger tako, da svojo igralno miško v Linuxu konfigurirate s pomočjo aplikacije Piper GUI.

Na kratko: Piper je odlična grafična aplikacija, ki vam pomaga konfigurirati igralno miško v sistemu Linux.

Običajno, ko ti preklopite z operacijskega sistema Windows na Linux , izgubite dostop do veliko GUI (Grafični uporabniški vmesnik) orodja za upravljanje zunanjih naprav za igre. Še vedno lahko uživate igranje iger v Linuxu , vendar je možnost, da konfigurirate miško, velika stvar, če ste več kot navaden igralec.Windows konnte die Proxy-Einstellungen dieses Netzwerks nicht automatisch erkennen

Pred kratkim sem naletel na priročno orodje, s katerim lahko nastavite igralno miško v sistemu Linux. Naj povem, kako deluje in ali je vredno poskusiti.

ProdajaUspešnica št.1 Igralna miška Razer DeathAdder Essential: optični senzor 6400 DPI - 5 programabilnih gumbov - mehanska stikala - gumijasti stranski ročaji - živosrebrna bela Igralna miška Razer DeathAdder Essential: optični senzor 6400 DPI - 5 programabilnih gumbov - mehanska stikala - gumijasti stranski ročaji - živosrebrna bela Trajna mehanska stikala: podpira do 10 milijonov klikov, podprto z 2 letno garancijo24,00 USD

Piper: Orodje z grafičnim vmesnikom za upravljanje igralne miške v Linuxu

Piper je odprtokodno orodje, ki ga lahko uporabite za konfiguracijo zunanjih naprav za igre v Linuxu. Tehnično je Piper grafični člen do ratbagd DBus demon - vendar vam ni treba skrbeti, če želite uporabiti grafični vmesnik.

V tem članku vam bom dal kratek pregled, ko ga preizkusim na svojem Logitech G502 igralna miška.

Predogled Izdelek Cena
Nastavljiva igralna miška Logitech G502 Proteus Spectrum RGB, 12.000 DPI On-The-Fly premikanje, prilagojena teža in uravnavanje ravnotežja z (5) 3,6 g utežmi, 11 programabilnimi gumbi Nastavljiva igralna miška Logitech G502 Proteus Spectrum RGB, 12.000 DPI On-The-Fly DPI premik, ... 69,98 USD Nakup na Amazon

Značilnosti Piperja

To je preprosto preprosto orodje. S pomočjo Piperja lahko konfigurirate naslednje stvari svoje igralne miške:

  • Spremenite DPI (Resolucija) in Stopnja glasovanja
  • Gumbi zemljevida
  • Kontrolne LED diode
  • Dodajte več profilov

Upoštevajte, da trenutno vse igralne miške ne delujejo s Piperjem. Prosimo, preverite seznam podpornih naprav preden ga preizkusite.

Takole deluje in izgleda:

Spremenite DPI & Polling Rate

S Piperjem lahko nastavite različne ravni DPI za preklop. Zaradi prisotnosti drsnika ga je precej enostavno prilagoditi.

Ne samo pri nastavitvah DPI, lahko pa tudi nadzirate stopnjo glasovanja (ali občutljivost). Seveda je glede na vašo miško možnost videti drugače, vendar vam občutljivosti miške v resnici večinoma ni treba spreminjati.

Gumbi za konfiguracijo

To je za večino uporabnikov izredno pomembno, še posebej, če ga želite uporabiti makri ali preprosto želite spremeniti preslikavo gumbov.

Kot lahko vidite na zgornjem posnetku zaslona, ​​sem lahko prilagodil vsak gumb.

Ponovno sem preslikal gumb za povečanje/zmanjšanje DPI in ga zamenjal z makrom, da se poizkusim med več delovnimi prostori na Pop OS 20.04 .

Kontrolne LED diode

No, ni smiselno imeti RGB osvetlitve, če jih ne morete prilagoditi ali nadzorovati. S Piperjem lahko preprosto upravljate LED luči igralne miške (če ima miška to funkcijo). Pri meni deluje zelo dobro G502 .

Več profilov

Na voljo imate tudi možnost upravljanja več profilov za preklapljanje - zato vam ni treba vedno pretiravati z nastavitvami.

Če niste vedeli, ima lahko vsak profil različne preslikave gumbov, nastavitve LED in nastavitve DPI.

Priporočeno branje:

Antimikroks

Kartirajte gumbe igralne plošče s tipkovnico, miško ali makri/skripti z uporabo AntiMicroX v Linuxu

Namestitev Piperja v Linux

Če želite začeti, se prepričajte, da imate libratbag nameščen. Nekatere distribucije Linuxa imajo vnaprej nameščen program, na primer Pop! _OS.

Za distribucije, ki temeljijo na Ubuntu, lahko vnesete naslednji ukaz, da ga namestite, če ga še niste imeli:

sudo apt install ratbagd

Lahko sledite uradna navodila za namestitev če ga potrebujete za Debian, Arch ali Fedora.

Ko končate, lahko končno namestite Piper tako, da vnesete naslednji ukaz (za distribucije, ki temeljijo na Ubuntu):

sudo apt install piper

Navodila za namestitev drugih distribucij Linuxa lahko dobite v njihovi wiki na GitHubu .

Dobite tudi a Paket Flatpak na voljo. Če ne veste, kako ga namestiti, predlagam, da si za več informacij ogledate naš vodnik Flatpak.

beste suchmaschinen für den datenschutz
Prenesite Piper

Zavijanje

Piper je neverjetno orodje za grafični vmesnik za enostavno konfiguracijo igralne miške v Linuxu, glede na to, da imate eno od podprtih naprav.

Našli boste veliko podprtih naprav Logitech, Etekcity, GSkill, Roccat in Steelseries. Torej bi rekel, da bi moral priti v poštev resnim igralcem Linuxa.

Ste že poskusili Piper? Sporočite mi svoje misli v spodnjih komentarjih.


Všeč ti je, kar bereš? Prosimo, delite ga z drugimi.