Kako ustvariti zagonski USB-pogon?

Kako ustvariti zagonski USB-pogon?

Kako ustvariti zagonski USB-pogon v sistemu Windows 10?

Če želite namestiti sisteme Windows 7 ali 10 na čisti / ponastavljeni ali nov računalnik, potrebujete namestitveni DVD ali zagonski USB-pomnilniški disk (včasih imenovan tudi pomnilniški ključki USB, pogonski ključi USB ali pogonski palčki USB). V tej vadnici prikazujemo več načinov za ustvarjanje zagonskega pogona USB, ki vsebuje namestitev sistema Windows. Ko se zaženete z diska USB, se namestitev sistema Windows 7 ali 10 začne po vklopu računalnika. Upoštevajte, da za operacijski sistem Windows 10 zagonljiva bliskavica USB zahteva vsaj 4 GB prostega prostora. Zato je v ta namen pogosto priporočljivo 8 GB bliskavice USB. Z zagonskim bliskovnim pogonom USB lahko namestite novo kopijo sistema Windows 10, izvedete čisto namestitev ali znova namestite sistem Windows 10.

Večina možnosti v tem članku (razen možnosti 1) predvideva, da že imate sliko diska Windows (datoteka ISO). Če ne, preberite članek Prenesite datoteko Windows 10 ISO o tem, kako pridobiti namestitveno datoteko ISO za Windows 10 za Windows 10 ali Prenesite slike diska Windows 7 (datoteke ISO) za Windows 7.Čeprav to ni v obsegu tega članka, zagonski USB-pogon ne sme vključevati samo namestitvenega medija, temveč tudi izvedljivo različico sistema Windows, kot je razloženo v članku Kako zagnati Windows 10 z pogona USB . S to vrsto bliskovnega pogona USB lahko Windows 7 ali 10 zaženete z bliskovnega pogona, tudi v sistemu, v katerem Windows 7 ali 10 sploh ni nameščen.

Kako ustvariti zagonski USB-pogon v sistemu Windows

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

uefi bootmodus windows 10

Uporaba orodja za ustvarjanje medijev

Možnost orodja za ustvarjanje medijev Windows 10 morda zahteva najmanj interakcije z uporabnikom. Po drugi strani pa to ni najhitrejša metoda, še posebej, če že imate v računalniku preneseno datoteko Windows 10 ISO. Običajno traja približno eno uro, da z orodjem za ustvarjanje medijev prenesete in ustvarite zagonski USB-pogon z namestitvenim medijem. Če vas to trajanje skrbi, boste morda želeli razmisliti o drugih možnostih v tem članku. V nasprotnem primeru sledite spodnjim korakom za prenos in zagon orodja za ustvarjanje medijev Windows 10.

Prenesite tudi Windows 10 Media Creation l (17,8 MB) z Microsoftovega strežnika s pritiskom gumba za prenos orodja zdaj v odstavku Ustvari namestitveni medij za Windows 10. V internetu obstajajo strežniki, kjer lahko nadomestite Prenesi Orodje za ustvarjanje predstavnosti za Windows 10.

W10 MediaCreatorTool5

Prenos sistema Windows 10 lahko traja do 30 minut, odvisno od prepustnosti vaše internetne povezave. Po prenosu se bo postopek ustvarjanja predstavnosti Windows 10 v ozadju izvajal dodatnih 30 minut. Ko ustvarite zagonski USB, bo vseboval mape in datoteke, prikazane na spodnjem posnetku zaslona. Količina prostora na disku, ki se uporablja na zagonskem bliskovnem pogonu USB, je približno 4 GB.

z uporabo orodja za ustvarjanje medijev

[Nazaj na kazalo]

Uporaba odprtokodne aplikacije Rufus

Z aplikacijo Rufus lahko iz datoteke Windows 10 ISO ustvarite zagonski USB-pogon. Sledite tem korakom:

Najprej pridobite datoteko Windows 10 ISO. Z orodjem za ustvarjanje medijev lahko prenesete datoteko Windows 10 ISO ali jo prenesete iz Microsofta, kot je razloženo v članku Prenesite datoteko Windows 10 ISO .

Prenesite najnovejšo različico Rufus izvedljiva datoteka (približno 1 MB). To je izvedljiva datoteka, ki jo je mogoče zagnati brez namestitve. V času pisanja je bila na voljo različica Rufus 2.18 (rufus-2.18.exe). Priključite pogon USB s kapaciteto 4 GB (ali še bolje, 8 GB ali več), ki ga želite uporabiti kot zagonski pogon USB. V spodnjem primeru uporabljamo 16 GB bliskovnega pogona USB.

Zaženite aplikacijo Rufus in izberite nastavitve, kot je prikazano na spodnjem posnetku zaslona:

V razdelku Možnosti naprave izberite pogon USB, ki ga želite pretvoriti v zagonski sistem Windows 10.

z uporabo odprtokodne aplikacije rufus 1. korak

Glede na to, ali boste zagonski pogon USB uporabljali v računalniku z UEFI ali starejšim BIOS-om v razdelku Shema particije in ciljni sistem, izberite shemo particije GPT za UEFI ali shemo particij MBR za BIOS ali UEFI. Razlika med načinoma UEFI in BIOS je pojasnjena v članku Zagon v načinu UEFI ali starejšem načinu BIOS .

Velikost gruče pustite na privzeti nastavitvi. Če želite, lahko pod oznako Nova glasnost spremenite oznako zagonskega pogona USB. V oknu Rufus kliknite ikono diska. V pogovornem oknu Odpri pokažite na datoteko Windows 10 ISO.

z uporabo odprtokodne aplikacije rufus 2. korak

Aplikacija Rufus potrebuje približno 20 minut, da iz datoteke ISO ustvari zagonski bliskovni pogon Windows 10 USB. Po koncu delovanja se prikaže vrstica stanja 'PRIPRAVLJEN' . Kliknite gumb Zapri, da zaprete aplikacijo Rufus.

z uporabo odprtokodne aplikacije rufus final

[Nazaj na kazalo]

Uporaba Windows 7 USB / DVD Download Tool

Če imate zagon sistema Windows 7 in morate ustvariti zagonski bliskovni pogon USB za Windows 10, lahko uporabite orodje za prenos UB / DVD sistema Windows 7.

Najprej prenesite Orodje za prenos sistema Windows 7 USB / DVD s klikom na gumb Prenos v stran za prenos . V tabeli 'Izberite prenos, ki ga želite', označite namestitveni program z želenim jezikom in kliknite 'Naslednji' .

z uporabo Windows 7 usb / DVD orodje za prenos

Namestite orodje za prenos UB / DVD sistema Windows 7 na vaš računalnik in sledite spodnjemu videoposnetku, kjer boste našli navodila za ustvarjanje zagonskega pogona USB, ko imate v računalniku že preneseno datoteko Windows 10 ISO.

[Nazaj na kazalo]

Uporaba PowerShell

Pritisnite Start in vnesite 'moč' . Izberite namizno aplikacijo Windows PowerShell in jo zaženite kot skrbnik. Priključite pogon USB. V poziv PowerShell vnesite ukaz 'Get-Disk' .

Poiščite številko vašega pogona USB. Na spodnjem primeru zaslona je Disk številka 1, imenovan General UDisk, velikosti 14,65 GB. V vašem primeru poiščite številko pogona USB. Bodite zelo previdni - ne zamenjajte pogona USB s trdim diskom, na katerem je nameščen sistem Windows. V našem primeru je številka diska bliskovnega pogona USB 1. Izvedite 'Clear-Disk 1 - Odstrani podatke ukaz v okolju PowerShell. Potrdite 'Y' , da potrdite, da želite počistiti pogon USB.

Po čiščenju pogona USB ustvarite novo particijo in jo z izvajanjem ukaza nastavite aktivno: 'Nova particija -DiskNumber 1 –UseMaximumSize -IsActive: $ true'. Do tega trenutka se mora pojaviti okolje PowerShell, kot na spodnjem posnetku zaslona.

z uporabo napajalne lupine 1. korak

Če želite nadaljevati, morate poznati količinsko črko ustvarjene particije. Vnesite ukaz 'Get-Volume' . Kot je prikazano na spodnjem posnetku zaslona, ​​je verjetno, da novi particiji še ne bo dodeljena črka.

Himbeer-Pi-Null-Alternative

z uporabo napajalne lupine 2. korak

Če črka pogona res ni dodeljena vašemu odstranljivemu pogonu USB, z ukazi dodelite črko (na primer črko G). Dobra praksa je, da še enkrat preverite število diskov, preden nastavite novo črko pogona. Zato sledite zaporedju dveh ukazov:

'Get-Disk' in 'Get-Partition -DiskNumber 1 | Set-Partition -NewDriveLetter G '

Po zadnjem izvrševanju ukaza se ne odzivajte na pojavno okno sistema Windows, ki ponuja formatiranje diska v pogonu G: Namesto tega nadaljujte z vnosom ukaza v ukazni poziv PowerShell za izvedbo formatiranja diska G:

'Format-Volume -DriveLetter G -FileSystem NTFS'

Pripravite, dokler PowerShell ne dokonča formatiranja. Če je formatiranje uspelo, lahko zaprete okolje PowerShell, tako da v ukazni poziv vnesete exit.

z uporabo napajalne lupine 3. korak

Zdaj morate premakniti disk Windows 10 ISO na novo pripravljeni bliskovni pogon USB G: - odprite Windows Explorer, pojdite na datoteko Windows 10 ISO, z desno miškino tipko kliknite miško in izberite 'Mount' . Nato kopirajte celotno vsebino nameščenega pogona in jo prilepite na formatirani bliskovni pogon USB G: Postopek kopiranja lahko traja približno 20 minut.

z uporabo napajalne lupine 4. korak

Zdaj imate zagonski USB-pogon, ki ga lahko preizkusite tako, da znova zaženete računalnik in spremenite nastavitve BIOS-a za zagon v načinu Legacy ali UEFI. Nov zagonski USB-pogon naj bo primeren za obe možnosti. Ne pozabite: za vstop v nastavitve BIOS-a (pritisnite F2, F8, F10 ali podobne tipke, odvisno od specifikacij vašega računalnika ali prenosnika) pred zagonom sistema Windows. to je takoj po ponovnem zagonu sistema Windows ali vklopu računalnika. Na zaslonu za nastavitev BIOS-a se pomaknite do elementa menija Zaporedje zagona in izberite način zapuščine ali način UEFI. Če ste v načinu zapuščine, ne pozabite konfigurirati pomnilniške naprave USB, da bo v zagonskem zaporedju pred HDD-jem. Zunanji videz BIOS-a je močno odvisen od proizvajalca računalnika.

z uporabo napajalne lupine 5. korak

[Nazaj na kazalo]

Uporaba kompleta za ocenjevanje in razmestitev sistema Windows (WADK) za ustvarjanje zagonske USB-bliskavice Windows PE

Predinstalacijsko okolje Windows (WinPE) je zelo majhna različica sistema Windows (in na pogonu USB potrebuje le približno 700 MB), ki vsebuje ukazni poziv. Če želite prebrati več o WinPE, obiščite Microsoftovo stran Windows PE (WinPE) . Med drugimi aplikacijami WinPE ponuja lahkotno okolje za namestitev sistema Windows 10. Zato bomo pokazali, kako ustvariti zagonski USB-pogon, ki vsebuje WinPE.

WinPE je na voljo znotraj Komplet za ocenjevanje in razmestitev sistema Windows (WADK) . Prenesite ga iz Prenesite in namestite Windows ADK spletna stran glede na različico sistema Windows 10.

Namestitev zaženite z zagonom adksetup.exe in sledite spodnjim navodilom.

Uporaba kompleta za ocenjevanje in razmestitev sistema Windows (WADK) za ustvarjanje zagonskega USB Flash PE za Windows 1. korak

Izberite, ali se strinjate, da boste Microsoftu poslali anonimne podatke o uporabi (to je po vaši presoji in ne vpliva na naslednje korake). Sprejmite tudi licenčno pogodbo.

z uporabo kompleta za oceno in razmestitev sistema Windows (WADK) za ustvarjanje zagonskega USB PE PE Windows, 2. korak

V oknu za izbiro funkcij označite dva elementa: 'Okolje orodij za razmestitev in obdelavo slik' in 'Predinstalacijsko okolje sistema Windows' . Pritisnite gumb Namesti.

z uporabo kompleta za ocenjevanje in razmestitev sistema Windows (WADK) za ustvarjanje zagonskega USB PE PE Windows, korak 3

Ko je namestitev končana, zaprite zadnje okno dobrodošlice s klikom na 'Zapri' .

z uporabo kompleta za ocenjevanje in razmestitev sistema Windows (WADK) za ustvarjanje zagonskega USB PE Windows Bootable 4. korak

Zdaj morate pripraviti bliskovni pogon USB za WinPE. Dobra praksa je, da ustvarite majhno ločeno particijo FAT32 za WinPE in pustite preostali volumen bliskavice za druge uporabniške podatke ali popolno namestitev sistema Windows 10. Za to lahko uporabimo pripomoček diskpart iz ukaznega poziva Windows. Ne pozabite zagnati ukaznega poziva kot skrbnik. V ukaznem pozivu zaženite diskpart s tipkanjem 'diskpart' in pritisnite Enter. Priključite pogon USB in izvedite ukaz 'seznam diskov' .

z uporabo kompleta za ocenjevanje in razmestitev sistema Windows (WADK) za ustvarjanje zagonskega USB PE sistema Windows PE 5. korak

Prepoznajte bliskavico USB (v tem primeru je disk 1 z velikostjo 14 GB) in izvedite naslednja dva ukaza. Nadomestite # s številko vašega bliskovnega pogona USB. BODITE ZELO PREVIDNI, da ne boste zamenjali številke diska s številko trdega diska sistema - s čiščenjem boste popolnoma uničili trenutni sistem Windows.

'select disk #'

'čisto'

Oglejte si zgornji posnetek zaslona, ​​da vidite, kako naj bo okno videti do te točke. Nato bomo ustvarili majhno particijo FAT32 2 GB, jo formatirali in ji dodelili črko P: z izvajanjem naslednjih ukazov:

'ustvari particijo primarna velikost = 2000'

'format quick fs = fat32 label =' Windows PE '

'dodeli črko = P'

'aktiven'

z uporabo kompleta za ocenjevanje in razmestitev sistema Windows (WADK) za ustvarjanje zagonskega USB Flash PE Windows, 6. korak

Če je vse po pričakovanjih (preverite zgornji posnetek zaslona), lahko ustvarimo in formatiramo preostalo particijo z izvajanjem še štirih ukazov.

'ustvari particijo primarno'

'formatfs = ntfs quick label =' Druge datoteke ''

'dodeli črko = O'

'seznam vol'

Zadnji ukaz prikaže seznam zvezkov, ki so trenutno na voljo v vašem sistemu. V našem primeru sta bila ravnokar ustvarjena 5. in 6. zvezek. Za zagonski WinPE bomo uporabili zvezek 5 (črka P:).

z uporabo kompleta za ocenjevanje in razmestitev sistema Windows (WADK) za ustvarjanje zagonskega USB PE PE Windows 7. korak

Zaprite pripomoček diskpart, tako da vnesete exit in zaprete ukazni poziv s pomočjo 'izhod' ukaz. Zaženite okolje orodij za razmestitev in obdelavo slik kot skrbnik. V poziv vnesite ukaz 'copype amd64 C: WinPE_amd64'.

S tem bodo datoteke Windows PE premaknjene v določeno mapo po vaši izbiri 'C: WinPE_amd64' . Z Raziskovalcem kopirajte celotno vsebino mape 'C: WinPE_amd64 media *. *' (vključno z vsemi skritimi in sistemskimi datotekami) na USB flash P: Zdaj lahko preizkusite zagon sistema Windows PE z zagonskega pogona USB. Zagon je možen v načinu Legacy in UEFI. Kot je pojasnjeno v možnosti 4, ne pozabite konfigurirati zagonskega zaporedja tako, da se zažene s pomnilniške naprave USB in ne s trdega diska.

[Nazaj na kazalo]

mac adresse ändern windows 7

Video, ki prikazuje, kako ustvariti zagonski USB-pogon v sistemu Windows:

Kako ustvariti zagonski USB-pogon USB 7:

Kako ustvariti zagonski pogon Windows 10 USB Drive:

[Nazaj na vrh]