Kako ustvariti nov uporabniški račun z ukaznim pozivom?

Kako ustvariti nov uporabniški račun z ukaznim pozivom?

Kako ustvariti nov uporabniški račun s pomočjo ukaznega poziva?

V tej vadnici je opisano, kako s pomočjo ukaznega poziva ustvarite nov uporabniški račun v operacijskem sistemu Windows. Priročnik je koristen pri obravnavi odkupne programske opreme ali ponarejenih protivirusnih programov, ki blokirajo varni način in varni način z mreženjem. Kiber kriminalci, odgovorni za razvoj zlonamernih programov, razvijajo nove metode za zaščito svoje lažne programske opreme pred izločitvijo - to vključuje tudi blokiranje dostopa uporabnikov do varnega načina.

Pri obravnavi takšnih varnostnih groženj je priporočljivo, da se odjavite iz okuženega uporabniškega računa in zaženete varnostno preverjanje iz neučinkovitega računa. To pa je mogoče le, če ima vaš operacijski sistem več aktivnih uporabniških računov. Če je računalnik okužen z virusom izsiljevalom in z nadzorno ploščo ne morete ustvariti novega uporabniškega računa, upoštevajte naslednja navodila:1. Zaženite računalnik v Varen način z ukazno vrstico. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Options, nato na seznamu izberite Varni način z ukaznim pozivom in pritisnite ENTER.

Zaženite računalnik v varnem načinu z ukaznim pozivom

2. Ko se naloži način ukaznega poziva, vnesite naslednjo vrstico: net uporabnik removevirus / add in pritisnite ENTER.

net uporabnik removevirus / add

3. Nato vnesite to vrstico: net localgroup administratorji removevirus / add in pritisnite ENTER.

ustvarjanje novega uporabnika z ukaznim pozivom

4. Na koncu vnesite še to vrstico: izklop -r in pritisnite ENTER.

dodajanje novega uporabnika v ukazni poziv

5. Počakajte, da se računalnik znova zažene, nato zaženite računalnik v običajnem načinu in se prijavite v nov uporabniški račun ('removevirus'). Na ta račun ne bodo vplivale varnostne okužbe in lahko boste prenesli in namestili varnostno programsko opremo.

nov uporabniški račun win 7 in win xp

6. Uporaba priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme za odkrivanje in odstranjevanje kakršnih koli težav, povezanih z varnostjo, iz računalnika.

Upoštevajte, da nekateri ponarejeni protivirusni programi in okužbe z odkupno programsko opremo lahko okužijo druge uporabniške račune v sistemu, zato ta metoda morda ne bo vedno delovala.