Kako prilagoditi meni Windows 8 Start?

Kako prilagoditi meni Windows 8 Start?

Windows 8 uporablja nov meni Start, vendar brez možnosti, da ga odstrani. Na srečo pa ga lahko prilagodite z možnostmi prilagajanja. V tej vadnici je opisano, kako spremenite elemente v ozadju in jih drugače organizirate in prilagodite videz menija Start v sistemu Windows 8 Uporabniki lahko prilagodijo tako, da dodajo ali odstranijo neželene ploščice / aplikacije, razvrstijo ali poimenujejo programe in dodajo bližnjice in zaznamke na spletnem mestu v meni Start. Sledite tej vadnici, če želite izvedeti, kako prilagodite meni Start.

1. Spreminjanje ozadja in barve menija Start.Če želite spremeniti barvo ozadja, pritisnite win + c ali premaknite miško v desni zgornji / spodnji kot zaslona, ​​ko se čarobni gumb odpre, kliknite 'Nastavitve'.

Korak 1. Ozadje in barva menija Windows 8 v meniju Start

Izberite 'Spremeni nastavitve računalnika'. Če uporabljate tablični računalnik, s prstom povlecite z desne strani zaslona naprave - to bo odprlo čar.

2. korak ozadja menija Windows 8 v meniju Start in barve
Ko vnesete nastavitve računalnika, izberite »Prilagodi« in kliknite »Začetni zaslon«. Pojavile se bodo nastavitve začetnega zaslona in tukaj lahko izberete želeno sliko in barvo ozadja.

Meni Start Windows 8
2. Pripenjanje elementov v meni Start.

soll ich linux verwenden

Pritisnite alt + d, da odprete namizje. Poskusite v meni »Start« dodati nekaj map in zaznamkov spletnih mest. Če želite 'pripeti' bližnjico ali mapo, preprosto kliknite desni gumb miške in izberite 'Pripni na začetek'.

Windows 8 pripenja programe v meni Start
Če želite spletno mesto 'pripeti', pojdite v Internet Explorer, kliknite ikono nastavitev na desni strani zaslona in izberite 'Dodaj spletno mesto v meni Start'. Upoštevajte, da je ta funkcija na voljo samo v Internet Explorerju.

Meni Start Windows 8 pripenjanje spletnega mesta 1. korakPojavi se okno in tukaj vnesete zahtevani URL spletnega mesta. Po vnosu URL-ja kliknite »Dodaj«. Zaznamek spletnega mesta bo takoj dodan v meni Start.

Meni Start Windows 8 pripne spletno mesto 2. korak
3. Združevanje aplikacij v meniju.

Če želite združiti programe, povlecite bližnjice ali ploščice iz ene skupine v drugo. Če želite poimenovati skupine, kliknite Ctrl in pomaknite kolesce miške navzdol - skupine se bodo zmanjšale. Nato z desno miškino tipko kliknite zahtevano skupino in na dnu zaslona se prikaže meni. Kliknite »Skupina imen« in vnesite zahtevano ime. Združevanje in poimenovanje aplikacij je odličen način za oblikovanje hitrega in dobro urejenega menija Start.

Windows 8 razvrščanje aplikacij v meniju Start

4. Omogočanje / onemogočanje ploščic v živo v meniju Start.

Če želite omogočiti / onemogočiti ploščice v živo, kot so vreme, sporočila itd., Z desno miškino tipko kliknite ploščico in izberite 'Vklop / izklop ploščice v živo'.

Windows 8 Omogočanje ali onemogočanje v meniju Start ploščice v živo

5. Spreminjanje velikosti ploščic menija Start.

Z desno miškino tipko kliknite ploščico in v meniju na dnu zaslona izberite Večji / Manjši.

Windows 8 spreminja velikost ploščic menija Start

Tu je video, ki prikazuje zgornje možnosti prilagajanja menija Windows 8 v meniju Start:

wie schalte ich mein antivirus aus