Kako izbrisati zlomljene predmete v registru v sistemu Windows 10

Kako izbrisati zlomljene predmete v registru v sistemu Windows 10

Tukaj lahko odstranite nepravilne vnose v registru v sistemu Windows 10

Windowsov register je zbirka podatkov, ki se uporablja za shranjevanje nastavitev in nastavitev programa Windows na nizki ravni. Register se uporablja za shranjevanje nastavitev gonilnikov naprav, jedra, uporabniškega vmesnika itd. V osnovi se uporablja za shranjevanje informacij, kot so nastavitve, možnosti in vrednosti za programsko in strojno opremo v vseh sodobnih operacijskih sistemih Windows.

Microsoft je prvič predstavil sistem Windows Registry z operacijskim sistemom Windows 3.1, v katerem je shranil informacije o konfiguraciji komponent na osnovi COM. Z izdajo sistemov Windows 95 in Windows NT se je register razširil na shranjevanje podatkov v datotekah INI, ki vsebujejo konfiguracijske nastavitve za posamezne programe.Kako izbrisati zdrobljene elemente registra na sliki junaka Windows 10

V operacijskem sistemu Windows 95 je imel sistem Windows Registry precej slabo stran. Če je register pokvarjen, so morali uporabniki znova namestiti sistem Windows. Windows NT je težavo nekoliko odpravil z uporabo dnevnikov transakcij za zaščito pred poškodbami med posodobitvami zbirke podatkov.

Sodobne različice sistema Windows uporabljajo dve ravni dnevniških datotek za zagotovitev celovitosti registra v primeru okvare med posodobitvami baze podatkov. Tudi sodobne različice sistema Windows lahko med zagonom sistema popravijo poškodovane vnose v registru.

Windows Registry je digitalni odtis uporabnika v sistemu Windows. Služi kot odlagališče datotek z različnimi nastavitvami, konfiguracijami in informacijami za OS Windows in na njem nameščene programe. Vsebuje vnose, ki so ključnega pomena za Windows, in določa način delovanja OS. Windows Registry na primer shranjuje podatke, kot so lokacija nameščenih aplikacij, datoteke DLL, povezane z aplikacijami, poti do različnih datotek, bližnjice v meniju Start itd.

Windows Registry beleži različne vidike izkušenj operacijskega sistema. Zato je njegovo urejanje razmeroma tvegano, saj lahko spremenite, kako se vedejo aplikacije. V najslabšem primeru lahko poškodujete register aplikacije in aplikacija morda preneha delovati.

Windows Registry ni popoln, saj nabira prazne in poškodovane vnose v registru. OS Windows ustvari nove vnose v registru vsakič, ko zaženete računalnik in ga uporabite. Težava je v tem, da Windows pogosto ne izbriše starih odvečnih vnosov v registru.

Zato se bo pri daljšem zagonu sistema Windows z nameščanjem in odstranjevanjem aplikacij postopoma kopičilo na tisoče neuporabnih in pogosto pokvarjenih vnosov v registru, kar bo povzročilo, da se bo vaš sistem opazno upočasnil. Zlomljeni vnosi v registru so poškodovani ali pa so izbrisani vnosi v registru lahko ostanki odstranjenih aplikacij.

Youtube Dark Theme Firefox

Medtem ko vnosi v registru porabijo zanemarljivo veliko prostora na trdem disku, lahko opazno upočasnijo vaš računalnik, saj lahko napihnejo sistem, porabijo vire in povzročijo konflikte. Zato je treba za optimizacijo delovanja sistema izbrisati poškodovane, prazne in podvojene vnose v registru.

Zdaj obstajajo načini, kako lahko počistite register v računalniku, toda čeprav obstaja veliko programov drugih proizvajalcev, ki lahko to storijo samodejno, se morate zavedati, da lahko takšne aplikacije odstranijo veljavne vnose v registru in ustvarijo dodatne težave. Zato lahko odstranitev napačnega vnosa v registru povzroči, da vaš operacijski sistem ali aplikacija ne deluje pravilno.

Upoštevajte, da je Windows Registry občutljiv arhiv, zato lahko poseganje vanj prinese več škode kot koristi. Zato priporočamo, da zbrisane vnose v registru izbrišete s spodaj navedenimi metodami.

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Metoda 1. Izvedite čiščenje diska

Vnesite Dick Cleanup

1. Odprite Meni Start , vnesite Čiščenje diska in kliknite rezultat.

2. Odprite spustni meni in izberite pogon, na katerem je bil nameščen sistem Windows, in kliknite v redu .

Označite potrditvena polja lokacij, ki jih želite očistiti, in kliknite V redu

3. Označite potrditvena polja lokacij, ki jih želite očistiti.

4. Kliknite v redu .

Kliknite Izbriši datoteke

5. Kliknite Izbriši datoteke .

Počakajte, da se zaključi pregled diska

6. Počakajte, da se postopek čiščenja zaključi.

[Nazaj na kazalo]

Metoda 2. Zaženite DISM

1. Držite Windows + R tipke, da odprete Zaženi.

Vnesite CMD in kliknite V redu

2. Tip CMD in pridržite Shift + Ctrl + Enter tipke za odpiranje ukaznega poziva z skrbniškimi pravicami.

Vnesite DISM / Online / Cleanup-Image / ScanHealth

3. V ukazni poziv vnesite DISM / Online / Cleanup-Image / ScanHealth in zadel Enter .

V teku je DISM skeniranje

4. Počakajte, da se postopek skeniranja konča.

Mein Steam öffnet Windows 10 nicht

[Nazaj na kazalo]

Metoda 3. Ponastavite računalnik z obnovitvijo

Upoštevajte, da vam bo uporaba te metode omogočila, da obdržite vse datoteke, vendar bo odstranila vse nameščene programe

Vnesite Preveri posodobitve

1. Odprite Meni Start , vnesite Preveri za posodobitve in kliknite rezultat.

Kliknite Obnovitev

2. Kliknite Obnovitev ki se nahaja na levi strani okna.

Kliknite Začni

3. Kliknite Začeti .

Izberite Ohrani moje datoteke

4. Izberite Obdrži moje datoteke .

Izberite lokalno ponovno namestitev

5. Izberite Lokalna ponovna namestitev .

Kliknite Naprej

6. Kliknite Naslednji .

Kliknite Ponastavi

7. Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev računalnika v teku

woher weiß ich 32 oder 64 bit

8. Počakajte, da se postopek ponastavitve konča.

Video o tem, kako v sistemu Windows 10 izbrišete pokvarjene elemente registra:

[Nazaj na vrh]