Kako izbrisati sistemsko mapo prejšnje različice sistema Windows?

Kako izbrisati sistemsko mapo prejšnje različice sistema Windows?

Kako izbrisati sistemsko mapo prejšnje različice sistema Windows (Windows.old)?

Mapa Windows.old se ustvari pri nadgradnji sistema Windows na novejšo različico, ponovni namestitvi ali nadgradnji in tudi med večjimi posodobitvami sistema Windows. Vsebuje vse podatke in datoteke iz prejšnje namestitve sistema Windows in se lahko uporablja za obnovitev prejšnje različice. Mapa pogosto zavzema veliko prostora na disku, saj pogoste nadgradnje sistema Windows dodajo mapo Windows.old. Poleg tega lahko upočasni vaš računalnik.

Nekatere datoteke v operacijskem sistemu Windows.old so lahko pomembne (na primer, če se odločite za vrnitev na prejšnjo različico sistema Windows), medtem ko med trenutno namestitvijo sistema Windows služijo le kot začasne datoteke v računalniku. Če jih izbrišete, to ne bo vplivalo na stanje vaše trenutne namestitve sistema Windows, vendar pred brisanjem preučite datoteke in se prepričajte, da jih od prejšnje namestitve sistema Windows ne potrebujete. Ko ste prepričani, jih poskusite izbrisati kot za katero koli drugo datoteko ali mapo (z bližnjicami na tipkovnici, z desno miškino tipko kliknite datoteko ali mapo in izberite 'Izbriši' ). Izbris pa morda ni tako enostaven - če poskusite izbrisati mapo Windows.old iz File Explorerja, boste prejeli sporočilo o napaki. Boljša metoda je uporaba orodij Windows, ki nudijo več možnosti za prihranek prostora na disku. Tudi če se mape iz nekega razloga obdržite, razmislite o njeni varnostni kopiji, saj jo bo Windows samodejno izbrisal po 30 dneh uporabe nove različice sistema Windows 10. V tem članku prikazujemo, kako izbrišete prejšnjo različico mape Windows, znane tudi kot Windows.old, in prihranite prostor v računalniku.kako izbrisati mapo windowsold -

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Izbrišite mapo Windows.old z uporabo funkcije Sense Storage

V nastavitvah se imenuje možnost 'Smisel shranjevanja', katerega glavni namen je prihraniti prostor za shranjevanje v računalniku. Omogoča tudi ročno odstranjevanje začasnih datotek in enostavno odstranjevanje mape Windows.old. Pojdite v Nastavitve in kliknite 'Sistem' .

izbrišite mapo windows.old s 1. funkcijo funkcije za shranjevanje

V oknu Sistem kliknite 'Shramba'. Spodaj 'Smisel shranjevanja', boste videli 'Izberite, kako bomo sprostili prostor' možnost.

izbrišite mapo windows.old s funkcijo za shranjevanje 2. korak

Potrditvena polja bodo prikazana, verjetno z nekaterimi neoznačenimi, vključno s klicanim 'Izbriši prejšnje različice sistema Windows' . To je tisto, ki ga potrebujemo. Označite ga, zagotovite, da želite izbrisati druge označene datoteke, in kliknite 'Očisti zdaj' . Če ne želite izbrisati drugih datotek, jih odznačite, pustite samo 'Izbriši prejšnje različice sistema Windows' in kliknite 'Očisti zdaj' .

izbrišite mapo windows.old s 3. funkcijo funkcije za shranjevanjeTo je to! Ko končate, boste prejeli sistemsko sporočilo - datoteko Windows.old je treba odstraniti in na disku bo več prostora.

[Nazaj na kazalo]

Z orodjem za čiščenje diska izbrišite mapo Windows.old

To orodje izhaja iz starejših različic sistema Windows in je še vedno na voljo v sistemu Windows 10. Za dostop do njega vnesite 'pospravi' v iskalnem polju blizu Start. Kliknite 'Čiščenje diska' rezultat.

mapo windows.old izbrišite z orodjem za čiščenje diska 1. korak

Do tega orodja lahko dostopate tudi z desnim klikom na 'Lokalni disk' , kliknete 'Lastnosti' in izbiranje 'Čiščenje diska' .

izbrišite mapo windows.old z orodjem za čiščenje diska 2. korak

Windows bo odprl orodje za čiščenje diska in prikazal se bo seznam datotek (s potrditvenimi polji označenimi in neoznačenimi). Najti 'Začasne namestitvene datoteke sistema Windows' in ga označite. Če želite izbrisati tudi druge datoteke, jih tudi označite (ali počistite, če ne). To orodje bo prikazalo skupno količino prostora na disku, ki ga lahko sprosti. Kliknite 'Počisti sistemske datoteke' in izbriše izbrane datoteke iz računalnika.

z orodjem za čiščenje diska 3. korak izbrišite mapo windows.old

[Nazaj na kazalo]

Video prikazuje brisanje mape Windows.old:

[Nazaj na vrh]