Kako izbrisati posnetke Time Machine v računalniku Mac?

Kako izbrisati posnetke Time Machine v računalniku Mac?

Kako izbrisati lokalne posnetke v računalniku z operacijskim sistemom Mac OS X ali MacOS High Sierra?

V računalnike Mac je vgrajena rešitev za varnostno kopiranje, imenovana Time Machine. Kot večina razvitih Applovih aplikacij je tudi Time Machine enostaven za uporabo in uporabnikom omogoča obnovo pomembnih datotek in sistemskih nastavitev v primeru težave z Macom ali izpada sistema. Ta aplikacija je zelo koristna tudi pri obnavljanju naključno izbrisanih datotek. Če pa imate težave s pomanjkanjem prostora na trdem disku in noben način navedeni tukaj Če želite odpraviti težavo, lahko poskusite odstraniti lokalne posnetke, ki jih je ustvarila aplikacija Time Machine.

Disk za varnostno kopijo Time Machine morda ni vedno na voljo - v takih primerih Time Machine shrani varnostne kopije kot 'lokalne posnetke'. Ti omogočajo uporabnikom dostop do varnostnih kopij z zunanjih pogonov za varnostno kopiranje, tudi če niso povezani. Time Machine ustvarja nove posnetke, dokler trdi disk ne vsebuje najmanj 20% prostega prostora, zato lahko varnostne kopije zasedejo velik prostor na vašem notranjem pogonu. Spodaj opisujemo nekaj načinov odstranjevanja posnetkov lokalnega časovnega stroja.predstavitev časovnega stroja

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

zum Pfad hinzufügen linux

Pogoji, ko Time Machine ustvari lokalne posnetke

Najprej upoštevajte, da se lokalni posnetki ustvarijo samo, če uporabljate prenosni računalnik Apple, kot je MacBook, MacBook Air ali MacBook Pro. Namizni računalniki, kot so iMac, Mac Mini in Mac Pro, nimajo te funkcije. Prav tako mora biti funkcija Time Machine omogočena za ustvarjanje samodejnih varnostnih kopij. Ta programska oprema običajno ustvari varnostne kopije na zunanjem pogonu, ki je povezan ob prvi konfiguraciji Time Machine. Poleg tega, če pogon ni povezan, ko ste pripravljeni na izdelavo varnostne kopije, ga bo MacBook shranil na vaš notranji pogon. Do teh varnostnih kopij lahko pridete prek Time Machine, če so del lokalnega posnetka, shranjenega na notranjem trdem disku.

[Nazaj na kazalo]

Preverite, koliko prostora zavzamejo varnostne kopije datotek

Če želite preveriti, ali v računalniku obstajajo lokalni posnetki, ki zasedajo prostor na trdem disku, preverite uporabo pomnilnika. Kliknite logotip Apple v zgornjem levem kotu zaslona in izberite About this Mac. V novem oknu izberite zavihek Shranjevanje in poiščite rdeči odsek z imenom Varnostne kopije.

informacije o shranjevanju

To so lokalni utrinki. Če zavzamejo veliko prostora, lahko to območje shranite ročno. Če uporabljate operacijski sistem High Sierra, lahko zaženete aplikacijo Terminal in preverite, ali obstajajo lokalni posnetki. Najprej zaženite Terminal v mapi Utilities v Applications. V ukazno okno vnesite tmutil listlocalsnapshots / in pritisnite return. Terminal bo prikazal seznam obstoječih lokalnih posnetkov z imeni, kot je com.apple.TimeMachine.2018-03-19-002011.

[Nazaj na kazalo]

Ročno odstranite lokalne posnetke

Najprej ne pozabite, da Time Machine spremlja stanje shranjevanja. Ko doseže 20% razpoložljivega prostora, začne najstarejše posnetke nadomeščati z novimi. Če shramba doseže oznako 10% ali 5 GB, se izbrišejo vsi lokalni posnetki, razen nedavnih. Časovni stroj se včasih lahko trudi odstraniti ali zamenjati posnetke, morda pa se boste soočili tudi s to situacijo, ko boste potrebovali veliko prostega prostora. Če izbrišete varnostne kopije, boste shranili nekaj osebne vsebine.

Odstranite varnostne kopije v OS X

Najprej zaženite aplikacijo Terminal, tako da odprete aplikacije, izberite mapo Utilities in izberite Terminal. Ko se aplikacija zažene, vnesite naslednji ukaz 'sudo rm -rf /.MobileBackups.trash' in pritisnite return. Nato vnesite geslo skrbniškega računa in za nadaljevanje pritisnite vrnitev.

delete-mobile-backups

Windows 10 keine gültige IP-Konfiguration

Druga možnost je. lahko uporabite ukaz 'sudo mv / .MobileBackups.trash ~ / Desktop / MobileBackupsTrash'. S tem boste varnostno kopijo premaknili na namizje, tako da se boste lahko odločili, ali ga želite izbrisati ali shraniti v smetnjak. Katero koli metodo boste uporabili, bodo potrebne poverilnice skrbniškega računa.

premakni-mobilne-varnostne kopije

Odstranite varnostne kopije v sistemu MacOS High Sierra

S to novo različico operacijskega sistema je Apple nadgradil tudi programsko opremo za varnostno kopiranje Time Machine. Torej, če uporabljate različico High Sierra, imate več možnosti. Čeprav zgornji koraki za odstranjevanje varnostnih kopij v Mac OS X delujejo na najnovejši različici, boste morda želeli odstraniti tudi določene posnetke. Najprej zaženite aplikacijo Terminal in vnesite naslednji ukaz 'tmutil listlocalsnapshots /' in pritisnite Return. Seznam vseh preostalih posnetkov bo prikazan prek terminala z imeni, kot je com.apple.TimeMachine.2018.03.19-002011. Če želite odstraniti določen posnetek, vnesite naslednji ukaz 'sudo tmutil deletelocalsnapshots com.apple.TimeMachine.2018.03.19-002011' in pritisnite return. To bo odstranilo določen posnetek. Opomba: med 'deletelocalsnapshots' in imenom želene varnostne datoteke mora biti presledek.

list-local-snaps2

[Nazaj na kazalo]

Preprečite lokalne posnetke, shranjene v notranjem pogonu

Če zmanjkuje prostora vpliva na zmogljivost računalnika ali želite ohraniti največ prostora, ki je na voljo v Macu, lahko onemogočite posnetke, shranjene na vašem notranjem pogonu. Zaženite aplikacijo Terminal, ki je dostopna prek Spotlight-a. Ko se prikaže ukazno okno, vnesite naslednji ukaz 'sudo tmutil disablelocal' in pritisnite return. Ta ukaz izklopi shranjevanje posnetkov na notranjem trdem disku in izbriše tudi vse preostale lokalne posnetke. To možnost lahko uporabite kot alternativo za čiščenje prostorov za shranjevanje. Če želite to funkcijo znova omogočiti, vnesite 'sudo tmutil enablelocal' in pritisnite return.

enable-local-terminal

Za enostavno čiščenje računalniškega sistema priporočamo Kombinirano čistilo - ta aplikacija samodejno odstrani začasne in nepotrebne datoteke iz računalnika, kot so sistem, predpomnilnik brskalnika, smeti itd.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje brisanje posnetkov Time Machine v računalniku Mac:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Težava z namestitvijo paketa Ubuntu? Enostavno popravite E: ni mogoče dobiti ključavnice/var/lib/dpkg/lock - odprto (11: vir začasno ni na voljo) E: ni mogoče zakleniti skrbniškega imenika (/var/lib/dpkg/), ali ga uporablja še en postopek? napaka.

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Preprosta vadnica za razlago, kako namestiti KDE Plasma Desktop okolja na Ubuntu Linux. Za referenco so vključeni posnetki zaslona.

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

E-poštni virus tiskalnika Xerox

E-poštni virus tiskalnika Xerox

Kako odstraniti virus Xerox Printer Email - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Kako odstraniti napravo, ki jo je okužila moja zasebna prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Enostavna vadnica za posnetke zaslona, ​​ki vam pokaže, kako ustvariti USB v živo Manjaro Linux v sistemu Windows 10 in distribucijah Linux.

Clipconverter.cc Oglasi

Clipconverter.cc Oglasi

Kako odstraniti oglase Clipconverter.cc - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Kako odstraniti prevaro, zaznano z kršitvijo požarnega zidu - navodila za odstranjevanje virusov

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

Kako odstraniti TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti


Kategorije