Kako diagnosticirati in rešiti težave z zmogljivostjo AirPlay?

Kako diagnosticirati in rešiti težave z zmogljivostjo AirPlay?

Povezava AirPlay počasna ali sploh ne deluje, kako popraviti?

Morda ste razmišljali o igranju iger na mobilnih napravah prek večjega zaslona ali poslušanju glasbe v iTunesu z iPhonom prek zvočnega sistema. Z izdelki Apple je to sorazmerno enostavno - vse, kar potrebujete, je omrežje in sodobna naprava Apple. S pomočjo funkcije AirPlay lahko v Safari pretakate video, glasbo, fotografije in celo vsebino. Ta funkcija je v določenih situacijah zelo uporabna, vendar nekateri uporabniki poročajo o težavah pri delu z AirPlay.

Naprave se včasih ne morejo zaznati ali pa je povezava zelo počasna in vsebine ne pretakajo pravilno. S funkcijo AirPlay so povezana še različna vprašanja, toda na srečo obstaja nekaj preprostih korakov za rešitev teh težav, tako da lahko znova pravilno pretakate predstavnostne vsebine. Ta članek zajema največ skupnih težav, povezanih s funkcijo AirPlay.uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Prepričajte se, da lahko naprave uporabljajo AirPlay

Funkcija AirPlay je na voljo samo pri sodobnih Appleovih izdelkih. Zato zagotovite, da lahko vaša trenutna naprava uporablja to funkcijo. The Spletno mesto za podporo Apple je delilo seznam naprav ki izpolnjujejo minimalne zahteve za dostop do AirPlay. Če uporabljate računalnik Mac, lahko obiščete tudi sistemske nastavitve in se prepričate, ali lahko uporabljate AirPlay. Najprej odprite System Preferences, izberite Displays, pod zavihkom Display v spodnjem levem kotu poglejte AirPlay Display in Show zrcaljenje možnosti v menijski vrstici, če so na voljo. Če teh možnosti ne najdete, vaš Mac ne more uporabljati funkcije AirPlay.

von der Kommandozeile herunterladen

zahteve za predvajanje

Druga pogosta težava je, da naprave morda podpirajo AirPlay posamično, vendar ne morejo pretakati vsebine med seboj. Pretakanje na primer ni na voljo iz naprave iOS v sistem Mac ali med dvema napravama iOS. Poleg naprav, ki ne morejo deliti vsebine, lahko tudi določene aplikacije vplivajo na pretakanje. Če v aplikaciji ne najdete nobene možnosti AirPlay, ta posebna programska oprema ne podpira funkcije. Če želite to potrditi, preverite dokumentacijo za podporo aplikacij ali spletno mesto za podrobne informacije o njenih zmožnostih. Bolj zmedeno se zgodi, ko aplikacija podpira funkcijo AirPlay, vendar nima pravic za predvajanje določene vsebine na Apple TV. To je pogost razlog, da nekaterih filmov ali druge vsebine ne morete predvajati prek AirPlay.

[Nazaj na kazalo]

Nekaj ​​osnovnih pregledov, ki jih je treba izvesti

Za reševanje težav AirPlay so pogosto dovolj preproste prilagoditve nastavitev ali posodobitve programske opreme. Če vaše naprave podpirajo AirPlay in so združljive za pretakanje vsebin med seboj, zagotovite, da so zajeti tudi spodnji koraki:

So entfernen Sie Chrom unter Windows 10

Poskrbite, da bodo vaše naprave uporabljale najnovejše različice programske opreme

Če želite preveriti, ali je v iPadu ali iPhoneu na voljo novejša različica operacijskega sistema, pojdite v nastavitve, izberite Splošno in tapnite Posodobitev programske opreme. Če obstajajo posodobitve, jih namestite. Če želite zagotoviti, da vaš Mac uporablja najnovejšo različico operacijskega sistema, najprej odprite App Store, izberite zavihek Posodobitve in nato preverite, ali obstajajo posodobitve. Če jih najdete, jih namestite in po potrebi znova zaženite računalnik. Če želite zagotoviti, da je programska oprema Apple TV posodobljena, odprite nastavitve, izberite Splošno in izberite Posodobitev programske opreme. Če najdete novejšo različico, jo posodobite in preverite, ali so težave z AirPlay odpravljene. Posodobitve prejema tudi vdelana programska oprema usmerjevalnika, zato poiščite novejšo različico. Če nekatere aplikacije ne delujejo prek AirPlay, se prepričajte, da uporabljate najnovejšo različico aplikacije.

jih posodobite

Prepričajte se, da so naprave povezane v omrežje Wi-Fi

Ker je delujoče omrežje ena glavnih zahtev za omogočanje funkcije AirPlay, se prepričajte, da so naprave za pretakanje in sprejemanje povezane v omrežje in preverite, ali obstajajo opozorila. Težava se lahko pojavi tudi, ko obstaja več omrežij s podobnimi imeni - v tem primeru so naprave povezane v Wi-Fi, vendar v ločenih omrežjih.

stanje wifi

Preverite kable

Elektronske naprave ne morejo delovati brez ustreznega napajanja (kabel je običajno priključen na vir napajanja, da se naprava napaja z energijo). Začnite s preverjanjem napajalnega kabla, priključenega na usmerjevalnik. Če je povezava ohlapna ali je kabel kjer koli poškodovan, jih poskusite odklopiti in znova priključiti. Če imate še vedno težave, zamenjajte kabel. Pomemben je tudi Ethernet kabel - če je v usmerjevalnik priklopljen, preverite, če je povezava ohlapna, in zagotovite, da je kabel v brezhibnem stanju (sicer ga zamenjajte).

Znova zaženite naprave

Pogosta in pogosto učinkovita rešitev je ponovni zagon naprav za reševanje različnih težav. Kar zadeva težave s povezavo, začnite s tem korakom. Znova zaženite naprave za pretakanje in sprejemanje ter znova zaženite usmerjevalnik Wi-Fi. Ne pozabite počakati nekaj sekund po izklopu naprave, preden jo znova vklopite.

[Nazaj na kazalo]

Apple TV ne vzpostavlja povezave

 • Če se vaš Apple TV noče povezati z drugo napravo prek AirPlay (vendar ste že preverili, ali obe napravi podpirata to funkcijo in sta združljivi za pretakanje vsebin med seboj), morda obstaja težava s strojno opremo. V tem primeru poskusite ponastaviti Apple TV - odprite Nastavitve, izberite Splošno in nato Ponastavi.
 • Če s ponastavitvijo naprave težava ni odpravljena, se vaš Apple TV morda pregreje. V tem primeru napravo izklopite, odklopite iz vira napajanja in ji dajte čas, da se popolnoma ohladi (to lahko traja nekaj časa). Ponovno ga vklopite, ko se vrne na sobno temperaturo.
 • Če s temi koraki niste odpravili težav z Apple TV in lučka stanja še vedno utripa, lahko težavo rešite s ponastavitvijo na tovarniške nastavitve in novo namestitvijo najnovejše programske opreme.
  • Če želite Apple TV ponastaviti na tovarniške nastavitve, ga najprej s kablom USB povežite z računalnikom Mac.
  • Odprite iTunes in poiščite stran Apple TV.
  • Kliknite Restore Apple TV in počakajte, da iTunes popolnoma ponastavi napravo na tovarniške nastavitve in namesti najnovejšo različico programske opreme.
 • Če nobena od teh ponastavitev ni rešila težave, se obrnite na podporo Apple ali pooblaščenega tehnika.

[Nazaj na kazalo]

windows 10 desktop lädt nicht

Težave z AirPlay v računalnikih Mac

Če poskušate pretakati predstavnostne vsebine iz računalnika Mac in naletite na težave, preverite, ali požarni zid ne blokira povezave AirPlay. Če želite preveriti nastavitve požarnega zidu, odprite sistemske nastavitve sistema Mac in izberite Varnost in zasebnost. Izberite zavihek Požarni zid in kliknite Možnosti požarnega zidu ... Poiščite možnost »Blokiraj vse dohodne povezave«. Če je potrditveno polje omogočeno, kliknite, da ga onemogočite (ker lahko požarni zid blokira povezavo AirPlay). Razmislite o možnosti, da samodejno dovolite podpisani programski opremi sprejemanje dohodnih povezav.

mac-požarni zid

AirPlay morda ne bo deloval preprosto zato, ker ni omogočen. To lahko enostavno preverite. Poiščite ikono AirPlay v menijski vrstici na vrhu zaslona. Če ga ne najdete, odprite ikono System Preferences in izberite Displays. Pod zavihkom Zaslon poglejte v spodnji levi kot in se prepričajte, da je omogočen AirPlay in je označena možnost »Pokaži možnosti zrcaljenja v menijski vrstici, ko je na voljo«. Ko se v menijski vrstici prikaže ikona AirPlay, jo kliknite - v dosegu boste našli seznam naprav, ki so združljive s funkcijo AirPlay.

airplay-onemogočen

[Nazaj na kazalo]

Težave s predvajanjem AirPlay

Naprave so morda povezane prek AirPlay, toda ko poskušate pretakati predstavnostne vsebine, naletite na težave z zmogljivostjo, kot je predvajanje zvoka brez videoposnetka ali obratna situacija, pri kateri vidite video brez zvoka. Videoposnetki so lahko zamegljeni ali se počasi nalagajo. To so najpogostejše težave in za njihovo odpravo obstajajo koraki.

Video se predvaja brez zvoka

Če vidite video, ki se predvaja brez zvoka, najprej preverite, ali je glasnost vklopljena (v obeh napravah). Prepričajte se, da nobena naprava ni nastavljena na Mute, ali če poskušate pretakati iz iPhona, preverite, ali stikalo Ring / Silent ni nastavljeno na tihi način. To je ponavadi na strani iPhona, barve označujejo način - rdeča označuje tihi način. Če poskušate medijsko vsebino pretakati na Apple TV, zagotovite, da je kabel HDMI varno pritrjen. Preverite, ali so na kablu poškodovana območja, in preskusite tudi različne kable na vseh napravah.

tihi način

Zvoki se predvajajo, vendar brez videoposnetka

Če poskušate predvajati predstavnostne vsebine na Apple TV, je naprava morda nastavljena na napačno ločljivost, zaradi česar Apple TV blokira dohodne video vsebine. Če želite preveriti, ali morate spremeniti ločljivost Apple TV-ja, pojdite na Settings v napravi, izberite Audio in Video in nato izberite Resolution. Če niste prepričani, katero ločljivost izbrati, poskusite nekaj in preverite, ali lahko vidite video s katero koli.

Slaba ločljivost ali nizka kakovost video vsebine

Če pretakate video vsebine iz računalnika Mac v Apple TV in opazite, da je kakovost nizka, je to morda posledica izboljšav kakovosti slike, ki jih uporablja Apple TV. To niso najboljše možnosti, ko poskušate pretakati video, ne pa vsebina, ki temelji na sliki. Če želite preveriti in prilagoditi te nastavitve, preberite priročnik za Apple TV za informacije o tem, kako pravilno spremeniti te nastavitve. Poskusite lahko tudi prilagoditi ostrino televizorja, zmanjšanje šuma in izboljšavo podrobnosti, da izboljšate kakovost videa.

Če pretakate vsebino iz računalnika Mac, obstaja nekaj dodatnih možnosti ločljivosti, ki lahko izboljšajo kakovost ali rešijo težave. Najprej pojdite na Mac System Preferences in nato izberite Displays. Na zavihku Zasloni najdete možnosti ločljivosti, kot so Najboljše za vgrajeni zaslon, Najboljše za AirPlay in Prilagojeno.

League of Legends als Malware erkannt
 • Možnost Najboljše za vgrajeni zaslon bo ponovila vašo trenutno ločljivost Mac na TV-zaslonu - to lahko povzroči izgubo kakovosti ali celo težave, saj se ločljivost vašega Mac-a in televizorja verjetno razlikuje.
 • Možnost Best for AirPlay bo samodejno prilagodila ločljivost zaslona Mac tako, da ustreza ločljivosti televizorja, kar je najbolje, če imate težave zaradi neusklajenosti ločljivosti.
 • Možnost Scaled vam omogoča ročno nastavitev ločljivosti vašega Mac-a, zato vam lahko poskus z več različnimi ločljivostmi omogoči najboljšo kakovost.

resolucija

[Nazaj na kazalo]

Težave z AirPlay, povezane z omrežjem

Če imate zamegljene videoposnetke, se medijska vsebina počasi nalaga ali med predvajanjem celo preskakuje, začasno ustavi in ​​jeclja, verjetno imate težave s povezavo Wi-Fi. Težav z brezžičnim omrežjem morda ne boste opazili, dokler ne poskusite uporabiti funkcije AirPlay, saj je ta možnost pretoka odvisna od hitre in stabilne omrežne povezave. Najprej preverite svoje trenutno omrežje, saj je med pretakanjem vsebin prek funkcije AirPlay v enem omrežju dvojna strojna in programska oprema, zato postajanje diagnoze težave postane veliko bolj zapletena naloga. Poskusite povezati naprave, ki se borijo s pretakanjem medijske vsebine, v drugo omrežje, sicer poskusite z drugo napravo.

Zmanjšajte število povezanih naprav

Čeprav internet omogoča skoraj neskončne povezave med napravami, je delovanje usmerjevalnika običajno odvisno od števila naprav, povezanih z napravo. Nekatere lahko na primer servisirajo 10 naprav z dobro zmogljivostjo, druge pa začnejo trpeti težave z zmogljivostjo, ko je povezanih pet naprav. Poskusite onemogočiti ali odklopiti neuporabljene naprave Wi-Fi in preveriti, ali se pretakanje medijev izboljša.

Zmanjšajte razdaljo med brezžičnim omrežnim usmerjevalnikom in napravami Apple

Poleg števila povezanih naprav imajo usmerjevalniki tudi omejen obseg širjenja omrežja. Ovire, kot so debele stene, lahko vplivajo na kakovost in moč Wi-Fi signala. Če se želite izogniti tem težavam, poskusite svoje naprave po možnosti približati usmerjevalniku. Če naprav ne morete premakniti (na primer premikanje nastavitve Apple TV je morda težavno), razmislite o premikanju usmerjevalnika na osrednjo točko.

Povečajte omrežje Wi-Fi

Če sumite, da imate težave z brezžičnim omrežjem, razmislite o nakupu in priključitvi adapterjev Powerline na omrežje. Ti adapterji razširjajo in krepijo brezžično omrežje s prenosom mobilnih podatkov po električnem omrežju. To se morda zdi zapleteno, vendar je ta metoda povsem preprosta: en adapter vtaknite v vtičnico blizu usmerjevalnika Wi-Fi, drugega pa v vtičnico blizu naprave s šibkim brezžičnim signalom (ali se ne more povezati). Ti adapterji so uporabni ne samo za težave z AirPlay, ampak pomagajo tudi pri širjenju omrežja na mestih, kjer signal usmerjevalnika zaradi debelih sten ali drugih ovir ni dosegljiv.

Prekinitveni signal brezžičnega omrežja ali povezava AirPlay

Če imate naključno zmanjšanje moči signala ali nepričakovane prekinitve povezave z omrežjem Wi-Fi ali AirPlay, preverite, ali naletite na zunanje motnje. To lahko povzročijo druge električne naprave v vašem domu - na primer mikrovalovne pečice, otroške varuške ali brezžični telefoni. Apple je napovedal a seznam potencialnih virov motenj Wi-Fi na njihovem spletnem mestu za podporo. Da bi se izognili motnjam, preverite seznam potencialno problematičnih naprav in jih po možnosti odmaknite od nastavitev AirPlay. Če jih ne morete premakniti, jih ne uporabljajte ali izklopite. S postopkom odstranjevanja preverite, ali pri drugih napravah prihaja do motenj.

vir motenj

Druga pogosta težava so motnje, ki jih povzročajo druga omrežja znotraj dosega. Če želite poiskati neuporabljene lokalne kanale, lahko uporabite vgrajeno brezžično diagnostično orodje. Najprej pridržite tipko možnosti in z levo miškino tipko kliknite ikono brezžičnega omrežja, nato pa izberite Odpri diagnostiko brezžične povezave ... V novem oknu kliknite Window v menijski vrstici na vrhu zaslona. V novem oknu boste našli informacije o zaznavnih omrežjih Wi-Fi, kot so kanali, protokoli, zaščita itd. Za navodila o tem, kako spremeniti kanal usmerjevalnika, preučite priročnik ali spletno mesto za podporo proizvajalca.

Linux für ältere Computer

kanali usmerjevalnika

Uporabite Ethernet kabel

Čeprav je bila funkcija AirPlay uvedena kot brezžična tehnologija, lahko vzpostavite tudi povezavo AirPlay prek Ethernet kablov. Ethernet pogosto zagotavlja stabilnejšo povezavo v primerjavi z brezžično povezavo. Na žično povezavo prav tako ne vplivajo ovire, kot so debele stene in zunanje motnje drugih omrežij ali elektronskih naprav. Poleg tega je Ethernet kabel lahko dobro diagnostično orodje za preverjanje, ali brezžično omrežje povzroča težave.

Uporabite brezžično diagnostično orodje

Če ste preizkusili vse zgornje korake in se povezava AirPlay še vedno trudi pravilno delovati, zaženite vgrajeno diagnostično orodje in poiščite težave, povezane z vašim omrežjem Wi-Fi. Če želite zagnati brezžično diagnostiko, pridržite tipko Option na tipkovnici in kliknite ikono Wi-Fi. Na seznamu izberite možnost Odpri diagnostiko brezžične povezave ... Pojavi se novo okno. Sledite navodilom na zaslonu, da zaženete diagnostično orodje za preverjanje omrežja in komponent glede morebitnih težav in rešitev.

okno za brezžično diagnostiko

Če ti koraki niso odpravili omrežja Wi-Fi, si oglejte ta vodnik za podrobne informacije: kako rešiti težave z brezžičnim omrežjem .

[Nazaj na vrh]

Video, ki prikazuje diagnostiko in reševanje težav z zmogljivostjo AirPlay

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Buzzdock Adware

Buzzdock Adware

Kako odstraniti programsko opremo Buzzdock - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Kako odstraniti prevaro z volframovo zaokroženo pisavo ni bilo mogoče najti - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Logic Search - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo Market Research Helper - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Inspsearch.com Virus

Inspsearch.com Virus

Kako se znebiti virusa Inspsearch.com - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Pixelorama je brezplačen in odprtokodni urejevalnik 2D sprite za več platform. Ponuja vsa potrebna orodja za ustvarjanje slikovnih pik v čednem uporabniškem vmesniku.

Oglasi iz borovcev

Oglasi iz borovcev

Kako odstraniti oglase Pine Tree Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Kako odstraniti e-poštni virus Amazon Gift Card $ 100 - navodila za odstranitev virusa

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Kako odstraniti OmniSphere Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)


Kategorije