Kako onemogočiti obvestila o posodobitvah programske opreme Apple?

Kako onemogočiti obvestila o posodobitvah programske opreme Apple?

Kako onemogočiti obvestila o posodobitvah programske opreme Apple v računalnikih Mac in Windows?

Posodobitve programske opreme se običajno izdajo za izboljšanje delovanja sistema ali v nekaterih primerih zaradi združljivosti. Če programska oprema vsebuje napake ali napake, te težave običajno rešijo posodobitve. Kljub temu lahko obvestila o razpoložljivih posodobitvah postanejo moteča, še posebej, če je najdaljše obdobje, ki ga lahko odložite, en dan. Torej, če se v enem dnevu nič ne spremeni, uporabniki po nepotrebnem prejemajo obvestila. Opomniki za različne časovne intervale, recimo tedenski, so morda bolj zaželeni.

Poleg tega so lahko vsakodnevna obvestila o aplikacijah, ki se malo uporabljajo, moteča, saj jih kljub nizki uporabi programske opreme morda ne boste želeli izbrisati. Številni poročajo o tej situaciji na različnih forumih in trdijo, da teh nadležnih obvestil niso mogli najti ali odložiti dlje kot en dan. Na srečo v računalnikih Mac obstajajo številni načini za izklop obvestil App Store. Uporabniki operacijskega sistema Windows lahko nastavijo možnost, da jih onemogočijo. Te metode se včasih zdijo zmedene, zato so v tem članku opisane zaradi jasnosti in enostavnosti uporabe.uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaprite in izklopite obvestila App Store v Macu

Obstaja več možnosti za začasno izklop obvestil. Najprej preprosto povlecite v desno - obvestilo izgine za nekaj ur. To ponovite dvakrat v enem dnevu in tistega dne ne boste videli istega obvestila. Isti opomnik se prikaže naslednji dan (to pa bi bilo koristno, če ste bili prvič zaposleni). Če želite določiti, kdaj naj se opomniki vrnejo, kliknite Kasneje in nato na seznamu izberite želeno možnost.

delay-updates-mac

Druga začasna, a bolj uporabna in funkcionalna možnost je omogočiti možnost Ne moti. Ko je ta način omogočen, se obvestila ne prikažejo, razen če spremenite nastavitve (v katerih lahko izberete programe, ki jim je dovoljeno pošiljanje obvestil). Če želite omogočiti okolje Ne moti, najprej kliknite ikono menijske vrstice v zgornjem desnem kotu zaslona, ​​da odprete središče za obvestila. Nato se pomaknite do možnosti, da omogočite ali onemogočite ta način. Druga možnost je, da odprete sistemske nastavitve in nato odprete podokno z obvestili in izberete, da omogočite ali onemogočite način Ne moti.

mac-enable-dnd

Na žalost morate ta postopek ponoviti vsakič, ko znova zaženete računalnik. Veliko ljudi to funkcijo uporablja pri delu, da zmanjša možnosti za moteče dejavnike. Izberete lahko čas, ko se ta način samodejno omogoči in izklopi, vendar ne morete nastaviti večkrat (na voljo je samo eno obdobje). Če želite nastaviti urnik načina »Ne moti«, pojdite na sistemske nastavitve sistema Mac, izberite podokno z obvestili in na seznamu na levi strani novega okna izberite Ne moti. Tu lahko izberete čas, v katerem naj bo ta način omogočen in onemogočen, in določite tudi, katera vrsta obvestil naj bo dovoljena in druge pogoje, kdaj naj bo ta uporabni način omogočen.

urnik-ne-moti-mac

[Nazaj na kazalo]

bootfähiges ubuntu usb mac erstellen

Trajno onemogočite obvestila o posodobitvi programske opreme na Macu

Ta metoda vam bo omogočila, da popolnoma onemogočite vsa obvestila o posodobitvah programske opreme, če pa želite posodobiti programe, morate ročno iskati in nameščati posodobitve. Če želite trajno onemogočiti obvestila o razpoložljivih posodobitvah, odprite aplikacijo App Store, v menijski vrstici na vrhu zaslona kliknite App Store in izberite Preferences. Druga možnost je, da odprete sistemske nastavitve sistema Mac in izberete podokno App Store. V novem oknu odstranite kljukico iz polja poleg možnosti »Samodejno preveri posodobitve«. Prav tako lahko računalniku dovolite prenos in namestitev (ali samo prenos) posodobitev v ozadju, tako da omogočite potrditvena polja poleg spodnjih možnosti. Če omogočite vse možnosti namestitve, ne boste videli nobenega obvestila o novih posodobitvah, vendar ne pozabite, da nekatere posodobitve zahtevajo ponovni zagon računalnika (in če Mac omogočite ta nadzor, lahko nepričakovani ponovni zagon povzroči izgubo podatkov ali vaše delo v odprtih datotekah).

app-store-disable-notifications

[Nazaj na kazalo]

Alternativni način za onemogočanje obvestil

Druga možnost je odpreti vgrajeno aplikacijo za ukazno vrstico Mac, imenovano Terminal. Uporabite Spotlight tako, da pritisnete bližnjico na tipki Command in preslednica, vnesite Terminal in pritisnite Return. Aplikacijo Terminal lahko zaženete tudi prek Finderja - preprosto pojdite v mapo z aplikacijami in izberite Utilities. Tu boste našli terminal. Ko se aplikacija Terminal zažene, vnesite ali kopirajte in prilepite naslednji ukaz:

  • sudo privzeto piši /Library/Preferences/com.apple.SoftwareUpdate AutomaticDownload -boolean FALSE

Vnesite zgornji ukaz in pritisnite tipko Return na tipkovnici. Terminal vas bo pozval, da dejanje potrdite z vnosom gesla za skrbniški račun.

ipv6 kein internetzugriff windows 8

terminal-disable-notifications

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite nadgradnjo na obvestila High Sierra

Ta obvestila so resnična težava za uporabnike starejših modelov računalnikov Mac. Morda boste potrebovali manjše posodobitve operacijskega sistema (zato ne želite onemogočiti vseh obvestil), vendar poskušate preprečiti nadgradnjo računalnika, da ohrani najboljše delovanje. Poleg tega je to obvestilo lahko težavno, če ga zavrnete, saj ni možnosti, da me opomni jutri, poskusi pozneje ali podobno. Na srečo lahko ta opomnik onemogočite za nadgradnjo operacijskega sistema. Najprej odprite Mac App Store in izberite zavihek Posodobitve na vrhu okna. Na zavihku Posodobitev bi morali na vrhu strani videti veliko pasico, ki napoveduje novo različico operacijskega sistema Mac. Z desno miškino tipko kliknite ali pridržite tipko Control, kliknite kjer koli na sliki in izberite možnost Skrij posodobitev, ki se prikaže.

high-sierra-hide-upgrade

To bi moralo biti dovolj za ustavitev obvestil v zvezi z nadgradnjo sistema, vendar obstaja še en učinkovitejši način za onemogočanje teh dražilnih obvestil. Najprej odprite Finder in v menijski vrstici na vrhu zaslona kliknite Go. Nato izberite možnost Pojdi v mapo in vnesite naslednjo pot / Knjižnica / Paketi v ciljno polje novega okna za pogovor. Nato kliknite Pojdi in našli bi datoteko z naslovom OSXNotification.bundle . To določeno datoteko izbrišite ali premaknite na drugo mesto v računalniku (za izvedbo tega dejanja boste pozvani, da potrdite z geslom skrbniškega računa računalnika). Ko premaknete to datoteko, znova zaženite Mac. Ko se računalnik zažene, obvestil ni več.

Onemogočite obvestila o posodobitvi programske opreme Apple na računalniku s sistemom Windows

[Nazaj na kazalo]

Ta metoda zajema najnovejše različice operacijskega sistema Windows (za Windows 10, 8, 7 ali Vista).

  • Za začetek kliknite ikono menija Start, da razširite meni. V iskalno polje vnesite razporejevalnik opravil in pritisnite Enter ali dvokliknite program s seznama.
  • V levi stranski vrstici okna načrtovalnika opravil razširite mapo Knjižnica načrtovalcev opravil, tako da kliknete puščico, ali preprosto dvokliknite naslov.
  • Nato na enak način razširite mapo Apple in z glavnim seznamom z desno miškino tipko kliknite AppleSoftwareUpdate.
  • V pojavnem meniju izberite Onemogoči ali Izbriši. Od tega trenutka obvestila o posodobitvah programske opreme Apple ne bodo več prikazana.

Če še vedno uporabljate Windows XP, sledite tem navodilom za onemogočanje opomnikov o posodobitvah programske opreme Apple:

  • Najprej kliknite gumb menija Start, da razširite meni, nato pa izberite Programi.
  • Odprite dodatno opremo in pojdite na Sistemska orodja. Odprite razporejena opravila.
  • Z desno miškino tipko kliknite AppleSoftwareUpdate in kliknite delete.

S tem bodo ustavljena vsa obvestila v zvezi s posodobitvami programske opreme Apple.

Video, ki prikazuje, kako onemogočiti obvestila o programski opremi Apple na Macu

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Spletna vrstica Adware

Spletna vrstica Adware

Kako odstraniti programsko opremo Web Bar - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti Heroes Of The Storm Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Email Helper App - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Ta članek obravnava dva preprosta načina za spremljanje temperature procesorja in grafičnega procesorja v ukazni vrstici Linuxa.

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Kako odstraniti Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti Ad by Pop Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Kako odstraniti dovoljenje Obvestila o spletnih mestih POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Live Protection Suite Fake Antivirus

Live Protection Suite Fake Antivirus

Kako odstraniti ponarejeni protivirusni program Live Protection Suite - vodnik za odstranitev (posodobljen)

Skype virus

Skype virus

Kako odstraniti Skype Virus - Navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije