Kako onemogočiti samodejno podaljšanje naročnin na Macu?

Kako onemogočiti samodejno podaljšanje naročnin na Macu?

Kako preklicati samodejno podaljšanje naročnin na plačljive aplikacije na Macu?

Mnogi razvijalci skušajo zaslužiti s plačanimi naročninami, ki večkrat ustvarjajo stroške. Najpogostejše aplikacije, ki temeljijo na naročninah, so glasba, revije, novice in video, foto storitve in druge medijske storitve. Ta vrsta naročnine se zelo razlikuje od enkratnih nakupov ali nakupov v aplikaciji. Bodite previdni in si zapomnite vse plačljive naročnine, za katere ste se prijavili, saj se bodo samodejno obnavljale, dokler jih ne onemogočite ročno ali spremenite nastavitev načrta.

Poleg tega nekatere aplikacije ponujajo preskusne naročnine. To se morda zdi dobra priložnost za uporabo vrhunskih storitev, vendar imajo pogosto ulov ali pomanjkljivosti. Po preizkusu naročnina ne bo samodejno preklicala ali prikazala velikih, neprijetnih sporočil, da se je preizkus končal. Po končanem preizkusu vam bomo zaračunali naročnino. Nekatere pogoste aplikacije ali storitve, ki ponujajo preskusne naročnine, vključujejo Hulu, HBO Go, Netflix, Apple Music in iCloud. Upoštevajte, da morate naročnino preklicati pred koncem preskusa (vsaj 24 ur vnaprej), da se izognete samodejnemu podaljšanju. V tem članku pokrivamo naročnine na Apple in prikazujemo postopne metode za njihovo onemogočanje.samodejno podaljšanje naročnin-uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Linus Torvalds Reinvermögen

Kako onemogočiti plačilo naročnine na iPad, iPod Touch in iPhone

Uporabniki iOS 10.2 in novejših različic:

 • Odprite nastavitve, tapnite Apple ID Profile in izberite iTunes & App Store.
 • Dotaknite se Apple ID in izberite View Apple ID. Prijavite se z geslom ali uporabite Touch ID.
 • Pomaknite se navzdol in izberite Naročnine, nato pa izberite naročnino, ki jo želite upravljati.

  naročniški razdelek

  Server-IP-Adresse kann nicht gefunden werden
 • Izberite med prikazanimi možnostmi za upravljanje naročnin.
 • Tapnite Prekliči naročnino, da onemogočite naročnino - naročnina se bo ustavila na koncu trenutnega obračunskega cikla (trajanje trenutne naročnine je navedeno na dnu).

  možnosti naročnine

 • Če želite spremeniti svoj obračunski načrt, v spustnem meniju pod Možnosti izberite drugo in izberite želeno mesečno ali letno naročnino, namesto da uporabite možnost preklica.

Uporabniki starejše različice iOS:

 • Zaženite App Store, tapnite Featured, pomaknite se navzdol in poiščite svoj Apple ID, tapnite ga in se po potrebi prijavite s svojim Apple ID.
 • Izberite možnost Pogled Apple ID in vnesite geslo za Apple ID.
 • Znova se pomaknite navzdol in poiščite možnost Upravljanje naročnin na aplikacije. Izberite naročnino, ki jo želite preklicati, in nato onemogočite samodejno podaljšanje. Naročnina se ustavi, tako kot pri novejši različici sistema iOS, v trenutnem obračunskem ciklu.

ios-old-apple-id-management

[Nazaj na kazalo]

Kako preklicati naročnino na iTunes v sistemu MacOS?

Metoda za Mac OS X

 • Odprite iTunes in se po potrebi prijavite s svojim Apple ID. Izberite račun (prek menija Apple na samem vrhu zaslona ali v spodnjem levem kotu okna iTunes), kliknite Ogled mojega računa, vnesite geslo ali uporabite Touch ID, kliknite Ogled računa, odprite razdelek Nastavitve, poiščite naročnine na vrstice, kliknite Upravljanje in izberite Uredi.
 • Če želite naročnino ustaviti, pritisnite Prekliči naročnino. Naročnina se konča v trenutnem obračunskem ciklu. V istem oknu lahko spremenite tudi nastavitve načrta iz mesečnih v letne naročnine in tudi iz letnih v mesečne.

Metoda za uporabnike različice Mac OS

 • Odprite iTunes in izberite zavihek Trgovina, po potrebi se prijavite s svojim Apple ID-jem. Nato kliknite Ogled mojega računa, pomaknite se navzdol, poiščite razdelek z nastavitvami, poiščite možnost naročnine in kliknite Upravljanje.
 • Na seznamu izberite naročnino, ki jo želite preklicati ali upravljati, kliknite gumb Izklop, da onemogočite samodejno podaljšanje ali izberite želene nastavitve obračunavanja.

itunes-naročnina

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite naročnine prek Apple TV (4. generacija ali novejša)

Odprite nastavitve in izberite Računi. V razdelku za naročnine kliknite Upravljanje naročnin in izberite Prekliči naročnino, da onemogočite prednostne naročnine. Naročnina se ustavi ob koncu trenutnega obračunskega cikla.

Za Apple TV tretje generacije ali starejše morate za upravljanje in preklic naročnin uporabljati iDevice ali računalnik.

wie man windows spiele unter linux spielt

Onemogočanje naročnin je nekoliko drugačno, če živite v Izraelu, Južni Afriki ali Turčiji. V tem primeru sledite uradnim navodilom Apple.

[Nazaj na kazalo]

Kako upravljati načrte iCloud?

iCloud je tudi plačljivo shranjevanje na osnovi naročnin z mesečnimi ali letnimi ponavljajočimi se stroški.

Če želite spremeniti načrt iCloud v napravah iPhone, iPad ali iPod touch, odprite Nastavitve, tapnite svoj profil, nato izberite iCloud in Upravljanje pomnilnika ali Shramba iCloud. Če uporabljate iOS 10.2 ali starejšo različico, odprite nastavitve, izberite iCloud in tapnite Storage. Izberite Kupi več prostora za shranjevanje ali Spremeni načrt shranjevanja, izberite svoj načrt, tapnite Nakup v zgornjem desnem kotu in sledite navodilom na zaslonu.

Če želite spremeniti načrt shranjevanja iCloud v računalniku Mac, odprite System Preferences in izberite iCloud. V spodnjem desnem kotu okna kliknite Upravitelj in kliknite Spremeni načrt shranjevanja ali Kupi več prostora za shranjevanje. Na seznamu izberite načrt, kliknite Naprej in vnesite poverilnice za Apple ID.

Wir konnten die Updates für Windows 10 nicht abschließen

icloud-spreminjanje načrtov

[Nazaj na kazalo]

Uporabljate funkcijo družinske skupne rabe?

Organizator družinske skupne rabe ne more upravljati naročnin za druge družinske člane. Edini način upravljanja naročnine vsakega družinskega člana je uporaba natančne naprave določenega člana s prijavljenim Apple ID-jem.

[Nazaj na kazalo]

Na seznamu ne najdete naročnin, ki jih plačate?

Če na zgoraj omenjenih seznamih ne najdete naročnine, se prepričajte, da ste prijavljeni z Apple ID, s katerim ste se prvotno naročili. Če se računi ujemajo, se obrnite na razvijalca in preverite, ali naročnino plačujete neposredno prek njih, Apple ali iTunes. Najpogostejše aplikacije, ki zahtevajo neposredno plačilo, so Hulu, Netflix in podobne aplikacije.

[Nazaj na kazalo]

apple iphone ist mit virus infiziert

Video, ki prikazuje, kako onemogočiti plačljive naročnine na Macu:

[Nazaj na vrh]