Kako onemogočiti izvrševanje podpisov voznikov?

Kako onemogočiti izvrševanje podpisov voznikov?

Kako na enostaven način onemogočiti izvrševanje podpisov gonilnikov v sistemu Windows 10?

Microsoft je v operacijske sisteme Windows vključil funkcijo, imenovano Driver Signature Enforcement. Pri nameščanju gonilnikov v računalnik lahko nekateri delujejo pravilno, drugi pa ne. Funkcija Driver Signature Enforcement zagotavlja, da lahko Windows naloži samo gonilnike, ki jih je Microsoft 'podpisal'. Nameščeni gonilnik mora biti podpisan gonilnik, ki vključuje digitalni podpis - elektronsko varnostno oznako, ki podrobno opisuje založnika gonilnika in vse povezane podatke (na primer, če je bila spremenjena izvirna vsebina gonilniškega paketa). Vse gonilnike in sistemske datoteke mora digitalno preveriti Microsoft, poleg tega pa Windows ne bo zagnal nepodpisanih gonilnikov niti v 32-bitnih niti v 64-bitnih sistemih. Vsa ta filozofija se imenuje 'Izvrševanje podpisa voznika' .

Če Microsoft ne potrdi ali podpiše gonilnika, boste prejeli sporočilo, kot je 'Gonilnik je spremenjen' , 'Windows ne more namestiti tega gonilnika', ali drugo podobno obvestilo. Številni programi uporabljajo datoteke gonilnikov, ki nimajo avtentikacije z digitalnim podpisom - to so lahko neuradni gonilniki, zastareli gonilniki ali tisti, ki ste jih razvili vi ali drugi posamezniki. Za prejem preverjenih potrdil morajo proizvajalci in razvijalci plačati Microsoftu. Zaradi tega mnogi gonilniki niso na voljo v sistemu Windows. Če želite v računalnik namestiti nepodpisane gonilnike in zagotoviti pravilno delovanje, morate onemogočiti uveljavljanje podpisov gonilnikov.Izvedba podpisa gonilnikov je zasnovana tako, da doseže največjo varnost in je dobra lastnost, vendar pa se lahko zgodi, da boste morda morali namestiti gonilnike, ki jih digitalno ne podpiše Microsoft. Ta funkcija vam bo to preprečila. Na srečo lahko onemogočite uveljavitev podpisa voznika, v tem članku pa pokažemo, kako.

onemogoči uveljavitev podpisa gonilnika

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Onemogočite funkcijo izvrševanja podpisa gonilnika z ukaznim pozivom

Ukazni poziv je vnosno polje na besedilnem zaslonu uporabniškega vmesnika, tolmaču ukazne vrstice, ki je na voljo v večini operacijskih sistemov Windows. Uporablja se za izvajanje ukazov, vnesenih s tipkovnico. Večina teh ukazov se uporablja za avtomatizacijo nalog s skripti in paketnimi datotekami, izvajanje naprednih skrbniških funkcij, odpravljanje težav in reševanje nekaterih vrst težav s sistemom Windows. V prvih dneh računalništva je bil ukazni poziv edini način interakcije z računalnikom, zato je bil za izvajanje številnih sistemskih funkcij ustvarjen poenostavljen nabor ukazov s togo sintakso. Uradno ime ukaznega poziva je Windows Command Processor, vendar ga včasih imenujejo tudi ukazna lupina ali ukaz cmd ali ga celo imenuje ime datoteke, cmd.exe. Če želite uporabiti ukazni poziv, morate vnesti veljaven ukaz skupaj z vsemi neobveznimi parametri. Po izvedbi ukaz izvede katero koli nalogo ali funkcijo, ki jo potrebujete v sistemu Windows. Nekateri ukazi, ki so na voljo v sistemu Windows, zahtevajo, da jih zaženete iz povišanega ukaznega poziva. To pomeni, da jih morate zagnati s privilegiji na ravni skrbnika.

Ta rešitev je trajna, zato poskrbite, da želite funkcijo Driver Signature Enforcement za vedno onemogočiti. Če želite zagnati ukazni poziv kot skrbnik, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanje in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami.

onemogočite uveljavitev podpisa gonilnika z uporabo koraka 1 ukaznega poziva

Die DNS-Adresse des Servers von activate.capitalone.com konnte nicht gefunden werden.

Ko je ukazni poziv odprt, vnesite ta ukaz: 'bcdedit.exe / set nointegritychecks on' in pritisnite Enter, da ga izvedete.

onemogočite izvrševanje podpisa gonilnika z 2. korakom ukaznega poziva

Če želite znova omogočiti funkcijo izvrševanja podpisa gonilnika, odprite ukazni poziv kot skrbnik in vnesite ta ukaz: 'bcdedit.exe / nastavi nointegritychecks off' . To je v bistvu isti ukaz kot prej, le da se zadnja beseda spremeni iz 'na' do 'izključeno' .

Ice Cybercrime Center Virus Entfernung Windows 7

Drug način za onemogočanje funkcije izvrševanja podpisa gonilnika prek ukaznega poziva je, da kot skrbnik odprete ukazni poziv in vnesete naslednje ukaze: 'bcdedit.exe -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS' . Pritisnite Enter za zaključek.

onemogočite uveljavljanje podpisa gonilnika s 3. korakom ukaznega poziva

Nato vnesite ta ukaz: 'bcdedit.exe -set TESTSIGNING ON' in pritisnite Enter.

nova 4a

Zaprite ukazni poziv in znova zaženite računalnik, da bodo spremembe začele veljati.

Če želite znova omogočiti uveljavitev podpisa gonilnika, ponovite korake tako, da prvi ukaz spremenite v 'bcdedit -set loadoptions ENABLE_INTEGRITY_CHECKS' in drugi ukaz za 'bcdedit -set TESTSIGNING OFF' . Po dokončanju teh korakov znova zaženite računalnik, da bodo spremembe začele veljati.

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite funkcijo izvrševanja podpisov gonilnikov s samodejnim popravilom

Samodejno popravilo je vgrajeno orodje za odpravljanje težav, ki naj bi pomagalo odpraviti najpogostejše težave z računalnikom. To je orodje za obnovitev sistema, ki avtomatizira pogoste diagnostične in popravljalne naloge nenastavljivih namestitev sistema Windows 10. V tem primeru bomo uporabili možnost Nastavitve zagona, da onemogočimo funkcijo izvrševanja podpisa gonilnika.

Upoštevajte, da ta metoda začasno onemogoči izvrševanje podpisa gonilnikov - znova bo omogočena ob naslednjem zagonu sistema Windows. Če želite začasno onemogočiti izvrševanje podpisa gonilnikov, kliknite gumb za vklop in nato 'Ponovni zagon' medtem ko držite tipko Shift. S tem boste znova zagnali računalnik in odprli zaslon Samodejno popravilo.

onemogočite izvrševanje podpisa gonilnika s samodejnim korakom popravila 1

Na modrem zaslonu Samodejno popravilo kliknite 'Odpravljanje težav' .

onemogočite izvrševanje podpisa gonilnika s samodejnim korakom popravila 2

V razdelku Odpravljanje težav kliknite 'Napredne možnosti' .

onemogočite izvrševanje podpisa gonilnika s samodejnim korakom popravila 3

V možnosti Napredne možnosti izberite 'Nastavitve zagona' .

onemogočite izvrševanje podpisa gonilnika s samodejnim korakom popravila 4

V nastavitvah zagona kliknite 'Ponovni zagon' . S tem boste znova zagnali računalnik, da boste lahko spremenili možnosti sistema Windows.

onemogočite izvrševanje podpisa gonilnika s samodejnim korakom popravila 5

Wie finde ich meine Netzwerkanmeldeinformationen

Zdaj pritisnite številko 7 ali F7 in s tem se bo Windows zagnal z možnostjo onemogočenja uveljavljanja podpisa gonilnika.

onemogočite izvrševanje podpisa gonilnika s samodejnim korakom popravila 6

Zdaj lahko namestite nepodpisane gonilnike do naslednjega ponovnega zagona. Upamo, da je bil ta priročnik koristen in da ste lahko onemogočili izvrševanje podpisa gonilnikov.

Video, ki prikazuje, kako onemogočiti uveljavitev podpisa voznika:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti programsko opremo Chrome Tools - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Kako odstraniti HACK Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kritična napaka

Kritična napaka

Kako odstraniti prevara s kritičnimi napakami - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Kako se znebiti Apple.com-optimize-mac.live POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Kako se znebiti vašega Mac / iOS je lahko okužen s 5 virusi! POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Cyber ​​Police Ransomware

Cyber ​​Police Ransomware

Kako odstraniti Cyber ​​Police Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Trojanec ZeuS Panda

Trojanec ZeuS Panda

Kako odstraniti trojanski program ZeuS Panda - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

Kako odstraniti NAPAKO 268d3x8938 POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Kako se znebiti receptov Zdaj brskalnik ugrabitelj - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Kako odstraniti Spotify Email Scam - vodnik za odstranjevanje virusov


Kategorije