Kako onemogočiti predloge za Safari?

Kako onemogočiti predloge za Safari?

Onemogočite predloge Safari v računalnikih Mac in napravah iPhone ali iPad

Apple je v brskalnik Safari vključil funkcijo 'predlogi'. Ta funkcija poskuša prikazati predvidevanja, povezana z vašimi iskalnimi poizvedbami, vendar je ločena od predlaganih besed in besednih zvez. Medtem ko je ta funkcija omogočena, Safari prikazuje različne predloge, ki ponujajo predogled interaktivne vsebine za iTunes medije, novice, članke iz Wikipedije, vremenske napovedi, športne rezultate, aplikacije iz trgovine App Store in celo bližnje lokacije. To se morda zdi koristna funkcija, vendar je to žal redko. Pogosto ne more natančno napovedati in je lahko moteč, saj funkcija za predloge vsebine traja več časa kot nalaganje preprostih besed in besednih zvez. Poleg tega porabi dodatne vire, ki bi lahko vplivali na delovanje Safarija.

Funkcija je na voljo na platformah macOS in iOS. Na srečo je to funkcijo preprosto onemogočiti v obeh napravah. Čeprav nekateri uporabniki poročajo, da je 'predlogi' koristna funkcija, so drugi razočarani in trdijo, da to preprosto ovira vsakodnevno brskanje. Dejanska vrednost te funkcije je odvisna od vaših brskalnih navad in ciljev. Zato priporočamo, da najprej preizkusite. Če se vam zdi malo koristno ali nadležno, sledite spodnjim korakom, da onemogočite predloge Safari v računalniku Mac ali napravah iPhone / iPad.Ubuntu 16.04 verbindet sich nicht mit WLAN

uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Onemogočite predloge za Safari na Macu

Kot že omenjeno, če funkcije ne želite, onemogočite predloge Safarija hitro in enostavno. Zaženite Safari, kliknite menijsko vrstico na vrhu zaslona in izberite Nastavitve. Za dostop do nastavitev Safarija lahko uporabite tudi bližnjično tipko Command in Comma (,). V meniju na vrhu okna izberite zavihek Iskanje. Na zavihku Iskanje najdete več razpoložljivih funkcij, kot so »Vključi predloge iskalnikov«, »Vključi predloge Safarija«, »Omogoči hitro iskanje po spletnem mestu«, »Prednaloži zgornji zadetek v ozadju« in »Prikaži priljubljene«. Funkcija, ki nas zanima, je „Pametno polje za iskanje: vključi predloge za Safari“. Odstranite kljukico iz polja, da onemogočite predloge Safari. Razmislite tudi o odstranitvi kljukice iz polja poleg možnosti »Vključi predloge iskalnikov«, tako da pri vnosu iskalne poizvedbe ne boste videli predlogov. Ko omogočite / onemogočite želene funkcije, zaprite okno Preferences in nastavitve se samodejno shranijo in uporabijo. Če želite zagotoviti, da ste onemogočili funkcijo Predlogi Safari, v polje za naslov URL vnesite poizvedbo in preverite, ali se pojavljajo predlogi. Lahko na primer vnesete ime slavne osebe, priljubljen film ali lokacijo. Če ste onemogočili predloge Safari, nobena od teh poizvedb ne bo prikazala interaktivne vsebine.

disable-safari-predlogi-mac

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite predloge za Safari v mobilnih napravah Apple

Onemogočanje predlogov na napravah iOS je prav tako preprosto, vendar tega ne morete storiti prek aplikacije Safari (znani uporabniki iPhonov in iPodov bodo tega vedeli). Če želite onemogočiti predloge za Safari, pojdite na nastavitve za iPhone / iPad in se pomaknite navzdol, dokler ne najdete brskalnika Safari. Dotaknite se ga, da vnesete Nastavitve. Poiščite kategorijo Iskanje. Pod njo bi morali najti podobne možnosti kot funkcija Mac Safari (podrobno opisane zgoraj), na primer »Predlogi za iskalnike«, »Predlogi za Safari«, »Hitro iskanje po spletnem mestu« in »Prednaloži najboljši zadetek«. Če želite onemogočiti predloge za Safari, preprosto izklopite predloge za Safari. Upoštevajte tudi predloge iskalnikov, vendar če onemogočite to funkcijo, v brskalniku spletnega mesta za mobilne naprave izklopite samodejno dokončanje iskalnih poizvedb. Ko končate s spremembami, ne potrebujete gumba za shranjevanje ali drugih gumbov - preprosto zapustite nastavitve in vse prilagoditve se samodejno shranijo in uporabijo v vašem brskalniku. Če želite zagotoviti, da ste uspešno onemogočili predloge, odprite mobilni brskalnik Safari in začnite vnašati poizvedbo v polje za naslov URL in preverite, ali se prikažejo predlogi. Na primer, lahko začnete vnašati ime slavne osebe, priljubljeni film ali lokacijo. Če ste onemogočili predloge Safari, nobena od teh poizvedb ne bo prikazala interaktivne vsebine.

safari-predlogi-iOS

[Nazaj na kazalo]

Facebook sagt, ich habe Malware, aber ich habe keine

Video, ki prikazuje, kako onemogočite predloge za Safari v Macu

[Nazaj na vrh]