Kako onemogočiti zagonske programe v sistemih Windows 7 in 10?

Kako onemogočiti zagonske programe v sistemih Windows 7 in 10?

Kako onemogočiti zagonske programe?

Zagon programa v sistemih Windows 7 in Windows 10 sta uporabniška programa, ki se samodejno zažene po zagonu sistema Windows v računalniku. Vsak program v sistemu Windows lahko postane zagonski program, če je vključen na seznam zagonskih programov. Včasih med namestitvijo programa Windows uporabnik dobi možnost, da program vključi na zagonski seznam. Drugi programi se lahko dodajo brez takšnih obvestil. Pogosto se različni programi, odgovorni za posodobitve in nadgradnje izdelkov, dodajo na začetni seznam in nenehno anketirajo strežnike za posodobitev novih različic programske opreme. Tipični primeri zagonskih programov so Spotify, Skype, Dropbox, Microsoft OneDrive itd. Na vašem zagonskem seznamu se lahko na žalost pojavijo tudi zlonamerni programi. Na seznamu je priročno vzdrževati uporabne programe, za katere veste, da jih boste potrebovali vsak dan, vendar več kot je programov, ki se nahajajo v vašem zagonu, dlje je potrebno, da zaženete Windows.

Ne pozabite, da se zagonski programi zaženejo ob ponovnem zagonu sistema Windows. Če sistem Windows preklopi iz stanja mirovanja ali spanja, zagonskih programov ne bo več mogoče zagnati, saj so že naloženi v pomnilnik in se njihovo izvajanje preprosto nadaljuje. Če se zaženejo programi, ki jih v resnici ne uporabljate, zapravite računalniški pomnilnik in zmanjšate zmogljivost sistema. Če menite, da je računalnik nenadoma ali postopoma postal počasen, je preprosta ideja preveriti, koliko programov imate v zagonu sistema Windows, in onemogočiti nepotrebne. Če programa odstranite s zagonskega seznama, ga ne odstranite in ga lahko kadar koli pozneje zaženete ročno. Poleg tega lahko kateri koli program (ki je bil prej odstranjen) vedno vrnete na začetni seznam. Ta članek prikazuje, kako enostavno je onemogočiti programe, ki jih ne želite zagnati ob zagonu sistema Windows.kako onemogočiti zagonske programe v operacijskih sistemih Windows 7 in 10

woran erkenne ich ob mein pc 32 oder 64 bit hat

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kako onemogočiti zagonske programe v sistemu Windows 7

Uporaba pripomočka za konfiguracijo sistema

Pritisnite gumb Start in v polje Iskanje programov in datotek vnesite Konfiguracija sistema. Na spustnem seznamu izberite Konfiguracija sistema.

kako onemogočiti zagonske programe s pomočjo pripomočka za konfiguracijo sistema 1. korak

V oknu Konfiguracija sistema izberite zavihek Zagon. Na zavihku Zagon boste videli vse programe, ki se zaženejo ob zagonu sistema Windows. Počistite vnose za programe, ki jih želite odstraniti s zagonskega seznama, in nato kliknite Uporabi. Na primer, morda boste želeli s seznama počistiti program Skype.

kako onemogočiti zagonske programe s pomočjo pripomočka za konfiguracijo sistema 2. korak

V oknu za konfiguracijo sistema kliknite V redu. Pred zapiranjem lahko zahteva, da znova zaženete sistem, da uveljavite spremembe. Izberite gumb Ponovni zagon ali Izhod brez ponovnega zagona, odvisno od vaše želje (na primer, če imate odprte druge programe ali želite znova zagnati pozneje).

kako onemogočiti zagonske programe s pomočjo pripomočka za konfiguracijo sistema 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Uporaba bližnjic zagonske mape

Eden od hitrih načinov onemogočenja zagonskih programov je poiskati in izbrisati njihove bližnjice iz zagonske mape. Če želite to narediti, pojdite na Windows Start in se pomaknite do mape Vsi programi, imenovane Zagon. V zagonski mapi izberite program (v resnici bo to 'bližnjica' do programa), ki ga želite odstraniti iz zagona, in v spustnem meniju izberite Izbriši. Ko se prikaže pojavno okno, ki zahteva potrditev: 'Ali ste prepričani, da želite to bližnjico premakniti v koš', kliknite Da. Spodnja slika prikazuje, kako odstraniti bližnjico do programa Paint iz mape Startup.
Upoštevajte, da ko izbrišete bližnjico, ne izbrišete samega programa, kasneje pa ga lahko zaženete z bližnjicami, ki se nahajajo drugje ali neposredno prikličete izvršljivo datoteko programa.

kako onemogočiti zagonske programe z bližnjicami do zagonskih map 1. korak

Če mapa Startup ni vidna, jo najdete tako, da se pomaknete do mape » C: Users MyUser AppData Roaming Microsoft Windows Start Menu Programs ”Z uporabo Explorerja. Ker je mapa AppData običajno skrita, boste morda morali konfigurirati možnosti mape za prikaz skritih datotek. Če želite to doseči, odprite zavihek Nadzorna plošča / možnosti mape Pogled in potrdite polje Pokaži skrite datoteke, da se prikažejo mape in pogoni pod elementom Skrite datoteke in mape. Pritisnite OK, da potrdite izbiro.

kako onemogočiti zagonske programe z bližnjicami do zagonskih map 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Kako onemogočiti zagonske programe v sistemu Windows 10

Uporaba upravitelja opravil

Če želite onemogočiti zagonske programe v sistemu Windows 10, uporabite pripomoček Task Manager. Zaženite upravitelja opravil, tako da odprete Start / Windows System / Task Manager. Druga možnost je, da hkrati pritisnete Ctrl + Alt + Del na tipkovnici in na seznamu izberite Upravitelj opravil.

kako onemogočiti zagonske programe z upraviteljem opravil -

V oknu upravitelja opravil izberite podokno za zagon in označite program, ki ga želite onemogočiti pri zagonu sistema Windows. Na primer, morda boste želeli izbrati pripomoček Microsoft OneDrive, kot je prikazano na sliki. Kliknite Onemogoči in zaprite okno upravitelja opravil. Ko se naslednjič znova zaženete, se onemogočeni program ne zažene samodejno. To lahko preverite tako, da se vrnete v upravitelj opravil in potrdite, da je stolpec stanja v programu Microsoft OneDrive označen kot onemogočen.

[Nazaj na kazalo]

Ročno urejanje registra

Zagon programa lahko odstranite z ročnim urejanjem registra Windows z orodjem Registry Editor. Če želite priklicati urejevalnik registra sistema Windows v operacijskem sistemu Windows 7, v polje Začni iskanje vnesite regedit. Če želite priklicati urejevalnik registra Windows 10, v polje Začni iskanje vnesite tudi regedit. Ko poskušate zagnati urejevalnik registra, vas lahko pripomoček za nadzor uporabniškega računa sistema Windows potrdi, da želite dovoliti urejevalniku registra spreminjanje tega računalnika. Okna za pogovorno okno Windows 7 in Windows 10 so prikazana spodaj. Pritisnite Da, da omogočite zagon urejevalnika registra.

kako onemogočiti zagonske programe z ročnim urejanjem registra 1. koraka

Najprej boste videli mape registra oken, prikazane na levi plošči.

kako onemogočiti zagonske programe z ročnim urejanjem registra v 2. koraku

Programi, ki se zaženejo v sistemu Windows Start, so lahko navedeni v eni od naslednjih map:

  • HKEY_LOCAL_MACHINE Software Microsoft Windows CurrentVersion Run
  • HKEY_LOCAL_MACHINE Software Microsoft Windows CurrentVersion RunOnce
  • HKEY_LOCAL_MACHINE Software Microsoft Windows CurrentVersion RunServices
  • HKEY_LOCAL_MACHINE Software Microsoft Windows CurrentVersion RunServicesOnce
  • HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion Run
  • HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion RunOnce
  • HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion RunOnceEx

Če želite na primer onemogočiti zagon programa Skype ob ponovnem zagonu sistema Windows, pojdite na HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion Run. Nato na desni plošči urejevalnika registra izberite vnos Skype za namizje in v meniju Uredi izberite Izbriši.

Opomba: Pri spreminjanju registra sistema Windows bodite zelo previdni. Če ne veste namena določenih vnosov, jih nikoli ne spreminjajte. Pred kakršnimi koli spremembami registra je priporočljivo ustvariti obnovitveno točko za Windows. V tem primeru lahko sistem obnovite iz zadnje delujoče varnostne kopije, če kaj poškodujete.

kako onemogočiti zagonske programe z ročnim urejanjem registra v 3. koraku

[Nazaj na kazalo]

Zunanji pripomočki za upravljanje zagonskih programov sistema Windows

Pripomoček za samodejni zagon

Za upravljanje programov za zagon sistema Windows boste morda želeli uporabiti brezplačen pripomoček Autoruns podjetja Sysinternals. Najprej prenesite arhiv Autoruns.zip iz https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/autoruns. Nato razpakirajte Autoruns.zip v mapo po vaši izbiri in zaženite Autoruns.exe ali Autoruns64.exe (odvisno od tega, ali imate 32-bitno ali 64-bitno različico sistema Windows). V operacijskem sistemu Windows 7 je to enostavno najti na nadzorni plošči / sistemu in varnosti / sistemu: »Tip sistema«.

kako onemogočiti zagonske programe z uporabo samodejnih aplikacij zunanjih pripomočkov 1. korak

Ko prvič zaženete Autoruns, vas bo vprašal, ali se strinjate z licenco. Na dnu pogovornega okna kliknite Strinjam se. Ko se Autoruns zažene, mu dovolite, da zbira vse podatke iz vašega sistema Windows. Primer videza okna Autoruns je prikazan spodaj. Če želite na primer onemogočiti Skype v operacijskem sistemu Windows Start, preprosto počistite polje v stolpcu Zagon vnosa pred naslovom Skype za namizje. Zaprite program Autoruns in vaše izbire se bodo samodejno shranile.

kako onemogočiti zagonske programe z uporabo zunanjih pomožnih programov, korak 2

V Autoruns lahko poleg tega tudi onemogočite vnose (zagonske programe). Če želite to narediti, označite vnos, ki ga želite izbrisati, in izberite Izbriši element v meniju Vnos. Če želite izbrisati vnose, boste morda pozvani, da znova zaženete Autoruns z skrbniškimi pravicami. Upoštevajte, da za razliko od onemogočenih vnosov izbrisanih vnosov ni mogoče ponovno omogočiti.
Pazite, da ne izbrišete ali onemogočite vnosov, ki jih ne poznate, saj lahko to vpliva na celotno delovanje sistema!

Pripomoček CCleaner iz programa Restoro

Brezplačno različico pripomočka CCleaner lahko prenesete iz http://www.piriform.com/ccleaner. Čeprav je na voljo plačljiva profesionalna različica CCleaner, funkcionalnost brezplačne različice zadostuje za upravljanje zagonskega programa Windows na spodnji način.

kako onemogočiti zagonske programe z uporabo ccleaner 1. koraka

CCleaner se privzeto doda na seznam zagonskih programov. Če ne želite, da nadzoruje vaš sistem in se samodejno zažene po zagonu sistema Windows, odstranite CCleaner Monitor iz zagona s pomočjo CCleanerja samega (kot je razloženo zgoraj) ali s katero koli drugo metodo, opisano v tem članku. Upoštevajte tudi, da CCleanerja ne morete zapreti tako, da zaprete glavno okno. Če želite popolnoma zapreti CCleaner, postavite miško nad njegovo ikono v opravilni vrstici, kliknite desni gumb miške in izberite Exit (Izhod) na spustnem seznamu.

[Nazaj na kazalo]

Onemogočanje zagonskega programa iz pogovornega okna Lastne nastavitve

Dobra praksa je, da nastavitve zagona upravljate iz posameznih nastavitev programa. Običajno je možnost za omogočanje / onemogočanje stanja zagona programa nameščena pod elementi menija, kot so Nastavitve, Lastnosti, Možnosti, Nastavitve itd. Če želite na primer onemogočiti samodejni zagon Skypea ob zagonu sistema Windows, se prijavite v Skype in pojdite na element menija Orodja / možnosti. Na strani s splošnimi nastavitvami počistite polje »Zaženi Skype, ko zaženem Windows« in kliknite Shrani, kot je prikazano spodaj. Podobne možnosti lahko obstajajo tudi v drugih programih.

kako onemogočiti zagonske programe iz lastnega pogovornega okna za nastavitve

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako onemogočiti zagonske programe v sistemu Windows 7

kubuntu vs wo neon

Video, ki prikazuje, kako onemogočiti zagonske programe v sistemu Windows 10

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Kako odstraniti Ads by Social2Search [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Ghost Ransomware

Ghost Ransomware

Kako odstraniti Ghost Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Virus FormBook

Virus FormBook

Kako odstraniti virus FormBook - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Kako odstraniti neželeno aplikacijo Nero TuneItUp - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti SUMMON Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Google je v svojem dogodku za razvijalce Keynote I/O napovedal podporo za aplikacije za Linux za Chromebooke. Ljudje, ki uporabljajo Chromebooke, bodo kmalu lahko v svojih sistemih zagnali aplikacije za Linux. Preberite več o tem.

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Kako odstraniti vaš nakup BTC se je začel e-poštni virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vaš trdi disk bo izbrisan

Vaš trdi disk bo izbrisan

Kako odstraniti trdi disk bo izbrisana prevara - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Kako odstraniti Thepiratebay.org Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije