Kako urediti datoteko gostiteljev v sistemu Windows 10?

Kako urediti datoteko gostiteljev v sistemu Windows 10?

Kaj je datoteka gostitelja in kako preprosto urediti datoteko gostiteljev v sistemu Windows 10

Gostitelji računalniške datoteke so datoteke operacijskega sistema, ki imena gostiteljev preslikajo na naslove IP. To je navadna besedilna datoteka. Prvotno je datoteko z imenom HOSTS.TXT ročno vzdrževal in jo dal prek skupne rabe datotek Stanfordski raziskovalni inštitut za članstvo ARPANET, ki vsebuje imena gostiteljev in naslove gostiteljev, ki so jih prispevale organizacije članice. V sodobnih operacijskih sistemih datoteka gostitelj ostaja alternativni mehanizem za razreševanje imen, ki ga je mogoče pogosto konfigurirati kot del naprav, kot je Name Service Switch kot primarna metoda ali kot nadomestna metoda.

Datoteka hosts je ena od številnih sistemskih naprav, ki pomaga pri naslavljanju omrežnih vozlišč v računalniškem omrežju. Je pogost del izvedbe internetnega protokola (IP) operacijskega sistema in služi funkciji prevajanja človeku prijaznih imen gostiteljev v naslove številčnih protokolov, imenovane IP naslovi, ki identificirajo in poiščejo gostitelja v omrežju IP. Z datoteko gostitelji lahko spremenite naslov IP, na katerega ste razrešili dano ime domene. Ta sprememba vpliva samo na vaš računalnik, ne da bi vplivala na način reševanja domene po vsem svetu. To je še posebej koristno, če želite videti, kako bo videti spletno mesto, če ga gostite na drugem strežniku, ne da bi spremenili DNS na svoji domeni.Linux Mint neueste Version

Datoteko gostitelji lahko včasih uporablja zlonamerna programska oprema, kot je oglaševalska programska oprema, računalniški virusi ali trojanski konji itd. Te aplikacije jo lahko uporabljajo za preusmeritev prometa s predvidenega cilja na spletna mesta, ki gostijo zlonamerno ali neželeno vsebino. Zato lahko nekatera protivirusna programska oprema spremlja spremembe datoteke gostitelja in preprečuje, da bi jo zlonamerna programska oprema spreminjala. Prav tako tudi Windows in razen če za urejanje datoteke ne uporabljate povišanih dovoljenj, je ne boste mogli shraniti.

V tem članku vam bomo pokazali, kje najti datoteko gostitelja, kako jo urediti. Preberite spodnji članek, če želite izvedeti, kako.

kako urediti datoteko gostitelja

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Urejanje datoteke gostiteljev z uporabo beležnice

Notepad je preprost urejevalnik besedil za Microsoft Windows in osnovni program za urejanje besedila, ki uporabnikom računalnikov omogoča ustvarjanje dokumentov. Beležnica je običajen urejevalnik besedil (navadnega besedila). Nastale datoteke - običajno shranjene s pripono .txt - nimajo oznak ali slogov za oblikovanje, zaradi česar je program primeren za urejanje sistemskih datotek za uporabo v okolju DOS in občasno izvorno kodo za kasnejšo prevajanje ali izvajanje, običajno prek ukaznega poziva .

Odpiranje vrste beležnice 'beležka' v Iskanju in z desno miškino tipko kliknite 'Beležnica' rezultat izberite 'Zaženi kot skrbnik' za zagon z uporabo skrbniških pravic.

uredite datoteko gostitelja z uporabo 1. beležnice

Zdaj kliknite 'Mapa' in izberite 'Odprto...' , nato poiščite ta imenik: 'C: Windows System32 drivers etc hosts' in kliknite 'Odprto' . Prepričajte se, da ste izbrali 'Vse datoteke' možnost nad 'Odprto' .

uredite datoteko gostiteljev z uporabo 2. beležnice

Izvedite spremembe in kliknite 'Mapa' nato izberite 'Shrani' .

uredite datoteko gostitelja z uporabo beležnice 3. korak

Če želite vsiliti spremembe v sistemu Windows, boste morali uporabiti 'ipconfig / flushdns' v ukaznem pozivu. Ipconfig je orodje ukazne vrstice, ki prikazuje trenutno konfiguracijo nameščenega sklada IP v omrežnem računalniku. Z orodjem lahko splaknemo in ponastavimo vsebino predpomnilnika razreševalnika DNS in obnovimo konfiguracijo DHCP.

Za ukaze je potreben povišan ukazni poziv, odprt s skrbniškimi pravicami. Ukazni poziv je vnosno polje na besedilnem zaslonu uporabniškega vmesnika, tolmaču ukazne vrstice, ki je na voljo v večini operacijskih sistemov Windows. Uporablja se za izvajanje vnesenih ukazov. Večina teh ukazov se uporablja za avtomatizacijo opravil s skripti in paketnimi datotekami, izvajanje naprednih skrbniških funkcij, odpravljanje težav in reševanje nekaterih vrst težav s sistemom Windows. Če želite uporabiti ukazni poziv, morate vnesti veljaven ukaz skupaj z vsemi neobveznimi parametri. Nato izvrši ukaz, kot je bil vnesen, in opravi katero koli nalogo ali funkcijo, ki je namenjena za izvajanje v sistemu Windows. Nekateri ukazi, ki so na voljo v sistemu Windows, zahtevajo, da jih zaženete iz povišanega ukaznega poziva. Če želite odpreti povišan ukazni poziv, vnesite »ukazni poziv« v Iskanje in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' da ga zaženete s skrbniškimi pravicami.

uredite datoteko gostiteljev z uporabo 4. beležnice

Ko izberete 'Zaženi kot skrbnik' , se bo pojavil poziv za nadzor uporabniškega računa z vprašanjem, ali dovolite, da ukazni poziv spreminja vaš računalnik. Kliknite 'Da' .

Was ist ein Kernel Power Critical Error?

uredite datoteko gostitelja z uporabo 5. beležnice

Zdaj vnesite 'ipconfig / flushdns' ukaz in na tipkovnici pritisnite Enter, da ga izvedete.

uredite datoteko gostitelja s pomočjo beležnice 6. korak

[Nazaj na kazalo]

Prepreči ugrabitev datoteke gostitelja

Ko vnesete URL v naslovno vrstico brskalnika, DNS poizve, da poskusi domensko ime razrešiti na naslov IP. Datoteko gostitelji pa lahko uporabimo za izogibanje temu procesu, saj preverja datoteko gostitelja, preden poizveduje o DNS. Zlonamerna programska oprema Hijack.host je sumljiv program, ki ga številne varnostne baze podatkov označujejo kot potencialni računalniški virus iz družine Adware. Oglasna programska oprema je vrsta zlonamerne programske opreme, ki jo zlahka prepoznamo po številnih neželenih oglasih ali na kratko oglasih, na katere prizadene uporabnike. Če želite preprečiti ugrabitev datoteke gostitelja, morate to storiti 'zakleni' to. Ponovno pojdite v ta imenik: 'C: Windows System32 drivers etc hosts' , z desno miškino tipko kliknite datoteko gostitelja in izberite 'Lastnosti' v spustnem meniju.

prepreči, da bi gostiteljska datoteka ugrabila setp 1

V oknu Properties gostitelja preverite 'Le za branje' in kliknite 'Uporabi' da shranite opravljene spremembe.

prepreči, da bi gostiteljska datoteka ugrabila setp 2

[Nazaj na kazalo]

was sind vulcan laufzeitbibliotheken windows 10

Blokiraj spletne strani

Ponovite korake, omenjene v 'Urejanje datoteke gostiteljev s pomočjo beležnice' in ko odprete datoteko gostiteljev z Beležnico, preprosto vnesite to vrstico: '127.0.0.1 www.blockthissite.com' . Spremenite 'blockthissite' na katero koli drugo spletno mesto, ki ga želite blokirati / preprečiti dostop z računalnikom. Ne pozabite klikniti 'Mapa' in izberite 'Shrani' ko končate.

blokirati spletna mesta

To pomeni, da Windowsu pravite, da mora spletno mesto www.blockthissite.com preusmeriti na naslov IP 127.0.0.1, ki je le povratni naslov v našem lokalnem sistemu. Če v računalniku nimate nastavitve lokalnega spletnega mesta, boste v spletnem brskalniku dobili samo stran z napako.

To je to, upamo, da je bilo v pomoč in zdaj veste, kaj je datoteka gostitelja, za kaj se uporablja, kako jo urejati in kako blokirati spletna mesta v računalniku ter preprečiti ugrabitev datoteke gostitelja.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako urediti datoteko gostiteljev v sistemu Windows 10:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Spletna vrstica Adware

Spletna vrstica Adware

Kako odstraniti programsko opremo Web Bar - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti Heroes Of The Storm Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Email Helper App - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Ta članek obravnava dva preprosta načina za spremljanje temperature procesorja in grafičnega procesorja v ukazni vrstici Linuxa.

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Kako odstraniti Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti Ad by Pop Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Kako odstraniti dovoljenje Obvestila o spletnih mestih POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Live Protection Suite Fake Antivirus

Live Protection Suite Fake Antivirus

Kako odstraniti ponarejeni protivirusni program Live Protection Suite - vodnik za odstranitev (posodobljen)

Skype virus

Skype virus

Kako odstraniti Skype Virus - Navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije