Kako elektronsko podpisati dokumente PDF?

Kako elektronsko podpisati dokumente PDF?

Kako elektronsko podpisati dokumente PDF v sistemih Windows in MacOS?

Ste se naveličali tiskati dokumente in jih morali optično prebrati, samo da dodate svoj podpis? Obstaja veliko načinov, kako jih elektronsko podpisati. V tem priročniku vam pokažemo, kako pred pošiljanjem dokumente podpisati virtualno (brez neprijetnosti pri tiskanju, podpisovanju in skeniranju). To je odlična bližnjica, še posebej, če imate za podpis številne dokumente - prihranite čas z elektronskim podpisom! Prvič, zavedajte se, da obstajata dva popolnoma različna podpisa: elektronski in digitalni. Elektronski podpis je široka kategorija, ki vključuje le preprosto sliko vašega podpisa, medtem ko je digitalni podpis veliko bolj dovršen in varen. Digitalni podpis je vaša identiteta, ki je kriptografsko priložena dokumentu in je ni mogoče ponarediti. Ne mešajte teh dveh, ker gre v tem članku o elektronskih podpisih, ki so bolj za osebno uporabo.

podpisati dokumente elektronskoKazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Podpisovanje dokumentov na Macu

Za to možnost ne potrebujete nobene druge aplikacije. Za podpisovanje dokumentov z Macom lahko uporabite Predogled, program, priložen operacijskemu sistemu. Najprej odprite PDF (ali drug dokument) z aplikacijo Predogled. Nato kliknite » Pokaži orodno vrstico za označevanje ”.

kako elektronsko podpisati dokumente v Macu 1. korak

Unix-Kill-Prozess durch PID

Pojavila se bo nova orodna vrstica, kliknite » Podpiši ”.

podpisujte dokumente elektronsko v 2. koraku Mac

Zdaj vidite dve možnosti: podpis lahko ustvarite tako, da povlečete prst po sledilni ploščici ali pa podpišete papirnati dokument in ga nato zajamete s kamero. Kliknite » Za začetek kliknite tukaj «In začnite ustvarjati svoj podpis s prstom.

podpisujte dokumente elektronsko na Mac 3. koraku

Poskusite lahko tolikokrat, da izboljšate svoj podpis. Samo kliknite » Jasno «In poskusite znova. Ko ste zadovoljni, pritisnite katero koli tipko na tipkovnici in kliknite » Končano '.

podpisujte dokumente elektronsko v Mac koraku 4

Zdaj imate pripravljen svoj podpis. Lahko ga odstranite ali ustvarite novega. V nasprotnem primeru si bo Predogled zapomnil vaš trenutni podpis.

elektronsko podpisujte dokumente na Macu, 5. korak

Podpis lahko povlečete in spustite, kamor koli ga potrebujete, ali ga spremenite po želji.

podpisujte dokumente elektronsko v Macu, 6. korakSvoj podpis lahko narišete z Skica 'Orodje in risanje oblik z orodjem za oblike itd. Orodja, ki jih boste morda potrebovali, so v isti orodni vrstici kot' Podpiši ”Orodje. Ko končate, kliknite » mapa ' in potem ' Shrani '.
elektronsko podpisujte dokumente v Macu, 7. korak

[Nazaj na kazalo]

Podpisovanje dokumentov v sistemu Windows

Za to možnost potrebujete Adobe Reader - brezplačen bralnik PDF, ki ga lahko uporabite za podpisovanje dokumentov. Obstajajo tudi drugi programi, ki bi jih lahko uporabili, vendar je to verjetno najboljša možnost. Lahko ga prenesete z uradnega spletnega mesta Adobe. Če želite začeti podpisovati dokumente, odprite datoteko PDF in kliknite » Izpolnite in podpišite ”Na desni strani. Morda se boste morali pomakniti navzdol, da boste našli to ikono.
elektronsko podpisujte dokumente v 1. koraku sistema Windows

Nato kliknite » Podpiši 'In izberite '' Dodaj podpis '.

elektronsko podpisujte dokumente v 2. koraku sistema Windows

Adobe Reader vas bo pozval, da vnesete svoje ime. To možnost lahko izberete kot podpis, vendar to verjetno ni najboljši način, saj bo Adobe Reader samo vtipkal vaše ime v podpis. Kljub temu poskusite najprej, saj ustreza vašim potrebam. „ Slika 'Možnost vam omogoča, da naložite optično prebrano sliko s podpisom in jo uvozite v Adobe Reader kot svoj podpis. Uporabite lahko tudi Nariši '. Kliknite » Nariši ”.

podpisujte dokumente elektronsko v 3. koraku sistema Windows

Podpis lahko narišete z miško, če pa uporabljate prenosni računalnik, pa sledilno ploščico. Poskusite dobiti podpis, ki ga potrebujete. Poskusite lahko, kolikor želite. Uporabi ' Jasno Za začetek znova. Ko ste zadovoljni, kliknite » Prijavite se '. Če podpis shranite, ga boste našli v Podpiši ', Ko naslednjič uporabite Adobe Reader.

elektronsko podpisujte dokumente v 4. koraku sistema Windows

Zdaj je vaš podpis pripravljen za uporabo. Lahko ga postavite kamor koli potrebujete, spremenite velikost ali izbrišete.

elektronsko podpisujte dokumente v 5. koraku sistema Windows

Če želite shraniti podpisani dokument PDF, kliknite » mapa ' in potem ' Shrani 'Ali' Shrani kot… '

elektronsko podpisujte dokumente v 6. koraku sistema Windows

[Nazaj na kazalo]

Podpisovanje dokumentov prek spleta s sistemom eSign

Za podpisovanje dokumentov prek spleta. Obiščite to spletno mesto:

https://smallpdf.com/sign-pdf

Ko odprete stran, kliknite » Spustite PDF sem '. V računalniku poiščite datoteko, ki jo potrebujete, in jo naložite. Datoteko lahko naložite tudi iz storitve Dropbox ali Google Drive.
podpisujte dokumente v elektronski obliki s pomočjo eSign 1. koraka

Zdaj izberite, kako želite podpisati dokument. Lahko ga narišete z miško ali sledilno ploščico. Naložite optično prebrani podpis iz računalnika ali fotografirajte svoj podpis s kamero. V tem članku bomo uporabili “ Nariši '.

podpisujte dokumente v elektronski obliki s pomočjo eSign 2. koraka

Ko imate svoj podpis, kliknite » Shrani ', Ali pa lahko svoj znak znova narišete, če z rezultatom niste zadovoljni, tako da kliknete' Jasno «In spet risanje.

podpisujte dokumente v elektronski obliki s spletnim korakom eSign 3. korak

Kliknite » Postavite podpis 'In nato kliknite svoj podpis, da ga postavite v naložen dokument PDF.

podpisujte dokumente v elektronski obliki s spletnim korakom eSign 4. korak

Podpis lahko spremenite v velikost, ga premaknete čez PDF ali mu dodate besedilo. Ko končate, kliknite » Prijavite se «, Da spremembe uporabite v dokumentu.

podpisujte dokumente po elektronski poti s spletnim korakom eSign 5. korak

Vaša datoteka je pripravljena za prenos. Lahko ga prenesete neposredno v računalnik, shranite v Dropbox ali shranite v Google Drive. Če morate podpisati več dokumentov, izberite Začeti znova 'In ponovite te preproste korake. podpisujte dokumente elektronsko v spletu s korakom eSign 6. korak

Podpisovanje dokumentov navaš iPhone ali iPad z uporabo pošte

Če nimate dostopa do računalnika, imate pa telefon, brez težav. Podpisujte dokumente v iPhonu s pomočjo » Označevanje in odgovor ”V aplikaciji Pošta za iOS. Če ste recimo prejeli datoteko PDF in jo morate podpisati, pojdite na » Mail «In odprite e-poštno sporočilo s priloženo datoteko PDF. Dotaknite se, da odprete.

podpisujte dokumente elektronsko na iPadu ali iPhoneu s pomočjo pošte

Dotaknite se Označevanje in odgovor ”. Videli boste na dnu.

podpisujte dokumente elektronsko na iPadu ali iPhoneu z 2. korakom pošte

Zdaj lahko svoj dokument podpišete. Dotaknite se Podpiši «Na dnu, da začnete ustvarjati svoj podpis.

podpiši dokumente elektronsko na iPadu ali iPhoneu s pomočjo 3. koraka pošte

S prstom se podpišite. Ko končate, kliknite » Končano '. Ali pa začnite znova, tako da kliknete » Jasno '.

podpisujte dokumente elektronsko na iPadu ali iPhoneu s pomočjo 4. koraka pošte

Zdaj lahko svoj končni podpis položite kjer koli na dokumentu. Če želite, lahko spremenite tudi velikost in barvo podpisa. Ko končate, kliknite » Končano ' ponovno. Vaša datoteka je samodejno priložena odgovoru in pripravljena za pošiljanje.

podpisujte dokumente elektronsko na iPadu ali iPhoneu s pomočjo koraka Mail 5

Podpisovanje dokumentov v iPhonu ali iPadu s programom Adobe Fill & Sign

Če želite dokumente podpisovati na ta način, morate imeti v napravi iPhone aplikacijo Adobe Fill & Sign. Lahko ga brezplačno prenesete iz trgovine App Store. To je uporabna in enostavna aplikacija. Ko ga dobite, lahko začnete podpisovati svoje dokumente.

Če želite dokument PDF iz druge aplikacije prenesti v Adobe Fill & Sign, ga poiščite v tej aplikaciji, tapnite » Deliti 'In nato izberite aplikacijo Adobe Fill & Sign. Ta dokument lahko poiščete tudi tako, da odprete aplikacijo Adobe Fill & Sign in izberete » Izberite obrazec, ki ga želite izpolniti '.

podpisujte dokumente elektronsko na iPadu ali iPhoneu s korakom Adobe Fill Sign 1. korak

Izbrali smo “ Vzorec obrazca «Kot primer. Če želite začeti ustvarjati svoj podpis, tapnite ikono pisala na dnu in nato tapnite » Ustvari podpis '.

podpisujte dokumente elektronsko na iPadu ali iPhoneu z 2. korakom Adobe Fill Sign

S prstom ustvarite svoj podpis. Svoj podpis lahko fotografirate in uvozite ali pa za podpis uporabite že obstoječo sliko iz telefona. Ko končate, tapnite » Končano '.

podpisujte dokumente elektronsko na iPadu ali iPhoneu s korakom Adobe Fill Sign

Postavite svoj podpis kjer koli potrebujete. Če želite s puščicami, jo spremenite.

podpisujte dokumente v elektronski obliki na iPadu ali iPhoneu s korakom Adobe Fill Sign

Ko končate, kliknite » Končano 'In dokument bo shranjen ali tapnite' Deliti ', Da izberete naslednje dejanje.

podpisujte dokumente elektronsko na iPadu ali iPhoneu s korakom Adobe Fill Sign 5. korak

Upamo, da vam je ta članek pomagal podpisati nekaj dokumentov in prihraniti čas!

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako elektronsko podpisati dokumente v sistemu Windows:

Videoprikazuje, kako elektronsko podpisati dokumente na Macu:

Displaytreiber stürzt windows 10 nvidia ab

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Buzzdock Adware

Buzzdock Adware

Kako odstraniti programsko opremo Buzzdock - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Kako odstraniti prevaro z volframovo zaokroženo pisavo ni bilo mogoče najti - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Logic Search - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo Market Research Helper - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Inspsearch.com Virus

Inspsearch.com Virus

Kako se znebiti virusa Inspsearch.com - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Pixelorama je brezplačen in odprtokodni urejevalnik 2D sprite za več platform. Ponuja vsa potrebna orodja za ustvarjanje slikovnih pik v čednem uporabniškem vmesniku.

Oglasi iz borovcev

Oglasi iz borovcev

Kako odstraniti oglase Pine Tree Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Kako odstraniti e-poštni virus Amazon Gift Card $ 100 - navodila za odstranitev virusa

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Kako odstraniti OmniSphere Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)


Kategorije