Kako odpraviti ugrabitelja brskalnika History Hide

Kako se znebiti ugrabitelja zgodovine skrivanja brskalnika - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Zgodovina Skrij navodila za odstranitev ugrabitelja brskalnika

Kaj je skrivanje zgodovine?

History Hide se oglašuje kot aplikacija, usmerjena v zasebnost, ki ohranja zasebno iskanje uporabnikov. Pravzaprav spreminja nastavitve brskalnika za promocijo povezanega iskalnika (historyhide.com) in lahko zbira tudi podatke, povezane z brskanjem in druge podatke. Aplikacije te vrste so razvrščene kot ugrabitelji brskalnikov. Ljudje ugrabitelje brskalnikov pogosto naložijo in namestijo po naključju, zato so tudi kategorizirani kot potencialno neželene aplikacije (PUA).

ugrabitelj brskalnika historyhide.comVečina ugrabiteljev brskalnikov promovira svoje (običajno ponarejene) iskalnike s spreminjanjem nastavitev, kot so naslov domače strani, privzeti iskalnik in nov zavihek. History Hide jih nastavi na historyhide.com. Na ta način so uporabniki prisiljeni obiskati historyhide.com, ko odprejo brskalnik / novo okno, nov zavihek in v vrstico URL vnesejo iskalne poizvedbe. Upoštevajte, da lahko iskalniki, ki jih promovirajo ugrabitelji brskalnikov, ustvarijo zavajajoče rezultate. Na splošno pa prikazujejo rezultate, ki jih ustvarijo drugi iskalniki. Nikoli ne zaupajte tem iskalnikom. Če želite odstraniti historyhide.com iz nastavitev brskalnika, odstranite History Hide, sicer bo ta PUA po vsakem poskusu njihove nastavitve znova dodelil nastavitve. To ni edini razlog, da odstranite History Hide. Te aplikacije pogosto zbirajo podatke o brskanju, kot so naslovi IP, vnesene iskalne poizvedbe, naslovi obiskanih strani, geolokacije in drugi tovrstni podatki. Ugrabitelji brskalnikov lahko posnamejo tudi osebne občutljive podrobnosti. Razvijalci zbrane podatke prodajajo tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem), ki jih zlorabljajo za ustvarjanje prihodkov na druge načine. Podatki se lahko zlorabljajo tudi za krajo identitet in ljudje lahko postanejo žrtve kraje identitete, imajo težave v zvezi z varnostjo brskanja, spletno zasebnostjo itd.

Povzetek grožnje:
Ime Zgodovina Skrij
Vrsta grožnje Ugrabitelj brskalnika, preusmeritev, ugrabitelj iskanja, orodna vrstica, neželen nov zavihek.
Razširitve brskalnika History Hide, History Hide - Skrite iskalne mehanizme
Predpostavljena funkcionalnost Ta aplikacija naj bi ohranila zasebnost podatkov o brskanju uporabnikov.
Promovirani URL historyhide.com
Vročanje naslova IP (historyhide.com) 52.22.128.194
Prizadete nastavitve brskalnika Domača stran, URL novega zavihka, privzeti iskalnik.
Simptomi Manipulirane nastavitve internetnega brskalnika (domača stran, privzeti internetni iskalnik, nastavitve novega zavihka). Uporabniki so prisiljeni obiskati spletno stran ugrabitelja in iskati po internetu s pomočjo svojih iskalnikov.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Še več primerov aplikacij, ki so razvrščene kot ugrabitelji brskalnikov Prevodi takoj , Poiščite šerpo in GameSearch . Te aplikacije pogosto promovirajo lažni URL iskalnikov in zbirajo podatke. Pogosto se oglašujejo kot koristne, zakonite aplikacije, ki naj bi zagotavljale različne funkcije, izboljšale izkušnjo brskanja itd. Dejansko so ugrabitelji brskalnikov neuporabni in lahko povzročijo resne težave. Zato iz brskalnika in računalnika takoj odstranite History Hide in druge tovrstne aplikacije.

Kako se je zgodovina skrivanja namestila v moj računalnik?

V nekaterih primerih uporabniki prenesejo in namestijo ugrabitelje brskalnikov, ko kliknejo dvomljive oglase, ki prikazujejo določene skripte, vendar se tudi PUA prenesejo in namestijo skupaj z drugo (običajno brezplačno) programsko opremo. PUA se distribuirajo tako, da jih vključijo v postavitve drugih programov kot 'dodatne ponudbe'. Te dodatno vključene aplikacije so pogosto omenjene v nastavitvah 'Po meri' in 'Napredno' in prejmejo dovoljenje za privzeti prenos in namestitev, ko ljudje te nastavitve pustijo neoznačene in nespremenjene. Ta način distribucije PUA se imenuje »združevanje«.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij

Programske opreme in datotek ne smete prenašati z neuradnih spletnih strani prek omrežij Peer-to-Peer (hudourniški odjemalci, eMule), prenosnikov tretjih oseb, nameščenih prek namestitvenih programov tretjih oseb ali drugih tovrstnih kanalov / virov. Priporočamo, da programsko opremo prenašate samo z uradnih spletnih mest. Poleg tega je pomembno, da med prenosom in namestitvijo programske opreme preverite nastavitve prenosa in namestitve za nastavitve, kot so »Po meri«, »Napredno«. Odkloni ponudbe za prenos ali namestitev dodatnih, neželenih aplikacij. Poleg tega vam odsvetujejo klikanje vsiljivih oglasov, ki se prikazujejo na dvomljivih spletnih straneh. Pogosto vodijo do drugih tovrstnih spletnih mest ali celo povzročajo neželene prenose / namestitve. Odstranite neželene, neznane, sumljive razširitve, vtičnike in dodatke, ki so nameščeni v brskalniku, tovrstni programi pa so nameščeni v operacijskem sistemu. Če je vaš računalnik že okužen s programom History Hide, priporočamo, da zaženete skeniranje z Malwarebytes za Windows za samodejno odpravo ugrabitelja brskalnika.

Ugrabljeni brskalnik ponuja rezultate iskanja po spletnem mestu historyhide.com:

zgodovina skrij videz ugrabitelja brskalnika

Spletno mesto, ki promovira zgodovino Skrij ugrabitelja brskalnika ::

zgodovina skrij brskalnik ugrabitelj promotor

Še eno spletno mesto, ki promovira ugrabitelja brskalnika History Hide:

Spletno mesto, ki se uporablja za promocijo zgodovine Skrij ugrabitelja brskalnika

gerät wird in itunes nicht angezeigt

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Zgodovina Skrij odstranitev ugrabitelja brskalnika:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev ugrabitelja brskalnika historyhide.com prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov: poiščite nedavno nameščene sumljive programe (na primer ' Zgodovina Skrij '), izberite te vnose in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenih aplikacij, ki povzročajo preusmeritve brskalnika na spletno mesto historyhide.com, v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme .

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Zgodovina Skrij odstranitev ugrabitelja brskalnika iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev preusmeritev brskalnika:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje razširitev Internet Explorerja, povezanih z historyhide.com

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje historyhide.com z domače strani Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje historyhide.com iz privzetega iskalnika Internet Explorerja

Kliknite ikono zobnika Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Internetne možnosti«, v odprtem oknu odstranite hxxp: //historyhide.com in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Internet Explorer. Vnesete lahko tudi about: blank, da odprete prazno stran, ko zaženete Internet Explorer.

Spremenite privzeti iskalnik:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Kliknite ikono zobnika Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. V odprtem oknu izberite »Ponudniki iskanja«, nastavite »Google«, »Bing« ali kateri koli drug želeni iskalnik kot privzeti in nato odstranite » Zgodovina Skrij '.

Neobvezna metoda:

beste linux-videobearbeitungssoftware

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve historyhide.com, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Logotip Google Chrome

Kliknite Ponastaviti .

Odstranjevanje razširitev Google Chrome, povezanih z historyhide.com

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Odstranjevanje historyhide.com z domače strani Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje historyhide.com iz privzetega iskalnika Google ChromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Ikona menija Google Chrome

Kliknite ikono menija Chrome 1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poišči Zgodovina Skrij '(ali' Zgodovina Skrij - Skriti iskalni mehanizem ') in druge nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika ter jih odstranite.

Spremenite svojo domačo stran:

Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome 3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«. V razdelku »Ob zagonu« onemogočite » Zgodovina Skrij '(ali' Zgodovina Skrij - Skriti iskalni mehanizem '), poiščite URL ugrabitelja brskalnika ( hxxp: //www.historyhide.com ) pod možnostjo »Odpri določeno stran strani«. Če je prisoten, kliknite ikono treh navpičnih pik in izberite »Odstrani«.

Spremenite privzeti iskalnik:

Logotip Mozilla Firefox

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v Google Chromu: kliknite ikono Chromovega menija Odstranjevanje povezav Mozilla Firefox, povezanih z historyhide.com(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«, v razdelku »Iskalnik« kliknite »Upravljanje iskalnikov ...«, na odprtem seznamu poiščite » historyhide.com ', ko se nahajajo, kliknite tri navpične pike blizu tega URL-ja in izberite' Odstrani s seznama '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve historyhide.com, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Odstranjevanje historyhide.com z domače strani Mozilla Firefox(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

Odstranjevanje historyhide.com iz privzetega iskalnika Mozilla Firefox

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)Odstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)

Wie setze ich meinen Mac auf die Werkseinstellungen zurück?

Kliknite meni Firefox logotip brskalnika safari(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite 'Razširitve' in odstranite ' Zgodovina Skrij '(ali' Zgodovina Skrij - Skriti iskalni mehanizem '), kot tudi vsi drugi nedavno nameščeni vtičniki brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 1 - dostop do nastavitev

Če želite ponastaviti domačo stran, kliknite meni Firefox odstranjevanje ugrabitelja brskalnika iz safarija 2. korak - odstranjevanje razširitev(v zgornjem desnem kotu glavnega okna), nato izberite 'Možnosti', v odprtem oknu onemogoči ' Zgodovina Skrij '(ali' Zgodovina Skrij - Skriti iskalni mehanizem '), Odstrani hxxp: //historyhide.com in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Mozilla Firefox.

Spremenite privzeti iskalnik:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 3 - spreminjanje domače strani

V naslovno vrstico URL vnesite about: config in pritisnite Enter.
Kliknite »Bom previden, obljubim!«.
V iskalni filter na vrhu vnesite: ' extensionControlirano '
Nastavite oba rezultata na ' napačno 'tako, da dvokliknete vsak vnos ali kliknete odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safarija 4. korak - spreminjanje privzetega internetnega iskalnika.

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranitvijo preusmeritve historyhide.com, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , ponastavitev safari koraka 1v odprtem meniju kliknite Pomoč.

ponastavitev safari koraka 2

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 1. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 2. koraka programa Microsoft Edge

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 3. koraka programa Microsoft EdgeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari , nato izberite Nastavitve ...

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite Razširitve zavihek. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve in odstranite njim.

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite splošno in se prepričajte, da je vaša domača stran nastavljena na želeni URL, če jo je ugrabitelj brskalnika spremenil - spremenite.

3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite Iskanje in se prepričajte, da je izbran vaš najljubši internetni iskalnik.

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

vse manjša namestitev ugrabiteljev brskalnikov med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Spremenite nastavitve domače strani in novega zavihka:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite »Nastavitve«. V Na začetku 'v razdelku poiščite ime ugrabitelja brskalnika in kliknite' Onemogoči '.

Spremenite privzeti internetni iskalnik:

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v programu Microsoft Edge: kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Zasebnost in storitve ', se pomaknite na dno strani in izberite' Naslovna vrstica '. V Iskalniki, ki se uporabljajo v naslovni vrstici 'v razdelku poiščite ime neželenega internetnega iskalnika, ko se nahaja, kliknite na' Onemogoči v bližini. Lahko pa kliknete na ' Upravljanje iskalnikov ', v odprtem meniju poiščite neželen internetni iskalnik. Kliknite ikono sestavljanke blizu njega in izberite ' Onemogoči '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve historyhide.com, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Ugrabitelj brskalnika je vrsta okužbe z oglaševalsko programsko opremo, ki spreminja nastavitve internetnega brskalnika z dodelitvijo domača stran in privzeti spletni iskalnik nastavitve za nekatere druge (neželene) URL-je spletnega mesta. Običajno se ta vrsta oglaševalskih programov infiltrira v operacijske sisteme z brezplačnimi prenosi programske opreme. Če vaš prenos upravlja odjemalec za prenose, zavrnite ponudbe za namestitev oglaševanih orodnih vrstic ali aplikacij, ki želijo spremeniti vašo domačo stran in privzete nastavitve internetnega iskalnika.

dns adresse konnte nicht gefunden chrome

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju preusmeritve historyhide.com iz vaših internetnih brskalnikov, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o preusmeritvi historyhide.com ali njihovo odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.