Kako omogočiti in uporabiti nadzorovan dostop do map v sistemu Windows 10?

Kako omogočiti in uporabiti nadzorovan dostop do map v sistemu Windows 10?

Kako omogočiti in uporabiti funkcijo nadzorovanega dostopa do map v posodobitvi za Windows 10 Creators?

Ransomware je vrsta zlonamerne programske opreme (zlonamerna koda, ki vdre v računalnike), ki uporabnikom računalnikov preprečuje dostop do njihovih sistemov. Odkupnina običajno zaklene sistemski zaslon ali datoteke in zahteva plačilo odkupnine. Lahko šifrira določene datoteke v vašem sistemu in vas nato spodbudi, da plačate odkupnino za prejem ključa za dešifriranje prek različnih načinov spletnega plačila. Žrtev odkupne programske opreme pogosto obveščajo o situaciji in jim dajejo navodila, kako ponovno pridobiti dostop do svojih sistemov in datotek.

Odkupovalno programsko opremo lahko v vaš sistem prenesete brez vaše vednosti, če obiščete nezaupanja vredna, zlonamerna ali ogrožena spletna mesta. Nekatera odškodninska programska oprema lahko v vaš sistem pride po e-pošti, ki vsebuje neželeno pošto, zlonamerne oglase na spletnih straneh, okužene aplikacije itd. Skoraj nemogoče je ustaviti napade izsiljevalske programske opreme, vendar obstaja nekaj načinov za povečanje zaščite pred njimi. Varnostno kopirajte svoje naprave in pogosto posodabljajte protivirusno programsko opremo. Bodite pozorni na klikanje sumljivih povezav in odpiranje e-poštnih prilog neznanih uporabnikov.mikrofon funktioniert nicht auf laptop windows 10

Če uporabljate Windows 10 s programom Creators Update, boste varnejši, saj je Microsoft izdal novo funkcijo z imenom 'Nadzorovan dostop do map' . Ta funkcija preprečuje nepooblaščen dostop do datotek in map, tako da jih zaklene in dovoli dostop samo pooblaščenim programom. Funkcija nadzorovanega dostopa do map ščiti vaše datoteke v realnem času, tako da izsiljevalska in druga neželena, nepooblaščena programska oprema ne more dostopati do njih. Ta funkcija privzeto ščiti običajne mape v primarnem pomnilniku, lahko pa dodate dodatne mape, ki jih želite zaščititi, ali pa mape izključite s seznama zaščitenih datotek. Upoštevajte, da funkcija nadzorovanega dostopa do map zahteva, da imate omogočeno sprotno zaščito sistema Windows Defender, sicer ne bo delovala. Poleg tega ne smete uporabljati nobenih drugih protivirusnih programov drugih proizvajalcev.

Če ste sistem Windows 10 posodobili na Creators Update, te funkcije niste uporabljali in ransomware na vas še ni vplival, jo lahko začnete uporabljati takoj. V tem članku vam pokažemo, kako.

kako omogočiti funkcijo nadzorovanega dostopa do map v operacijskem sistemu Windows 10

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kako omogočiti nadzorovan dostop do map v varnostnem centru Windows Defender

Odprite Varnostni center Windows Defender. Do njega lahko dostopate s tipkanjem 'braniti' v Iskanje in kliknite 'Varnostni center Windows Defender' rezultat.

kako omogočiti nadzorovan dostop do map v varnostnem centru Windows Defender 1. korak

V oknu Varnostnega centra kliknite „Zaščita pred virusi in grožnjami“ .

kako omogočiti nadzorovan dostop do map v varnostnem centru windows defender korak 2

Nato kliknite 'Nastavitve zaščite pred virusi in grožnjami' .

kako omogočiti nadzorovan dostop do map v varnostnem centru Windows Defender 3. korak

V oknu z nastavitvami zaščite pred virusi in grožnjami se pomaknite navzdol in poiščite 'Nadzorovan dostop do map' , preklopite stikalo, da ga vklopite. Vprašani boste, ali želite tej aplikaciji dovoliti spreminjanje vaše naprave. Kliknite 'Da' .

Wie mache ich meinen Browser schneller?

kako omogočiti nadzorovan dostop do map v varnostnem centru Windows Defender, korak 4

Ta funkcija bo zdaj vklopljena in bo zaščitila vaše datoteke in mape pred nepooblaščenim dostopom odškodninske programske opreme in drugih zlonamernih programov. Kot smo že omenili, ta funkcija privzeto ščiti običajne datoteke in mape, vendar boste morda želeli na seznam zaščite dodati več datotek in map.

[Nazaj na kazalo]

Kako dodati zaščitene mape

Če želite s to funkcijo zaščititi več map, kliknite 'Zaščitene mape' pod stikalom.

kako dodati zaščitene mape 1. korak

V oknu Zaščitene mape boste videli seznam trenutno zaščitenih datotek in 'Dodaj zaščitno mapo' ikono. Kliknite ikono in nato po sistemu Windows poiščite mapo, ki jo želite dodati. Dodate lahko poljubno mapo.

kako dodati zaščitene mape 2. korak

Če želite odstraniti prej dodano mapo, kliknite mapo in izberite 'Odstrani' .

kako odstraniti zaščiteno mapo

[Nazaj na kazalo]

ip-adresse bekommen ubuntu

Kako dovoliti aplikacije prek nadzorovanega dostopa do map

Ta funkcija običajno ve, katere aplikacije so dovolj zanesljive za dostop do vaših datotek. Mogoče pa obstajajo nekatere aplikacije, za katere veste, da so vredne zaupanja, kljub temu da jih ta funkcija ocenjuje kot neprijazne. V tem primeru morate dostop do datotek tem aplikacijam dodeliti ročno. Če želite omogočiti aplikacije prek funkcije nadzorovanega dostopa do map, kliknite 'Dovoli aplikaciji prek nadzorovanega dostopa do map' pod 'Prižgi ugasni' stikalo.

kako dovoliti aplikacijam prek nadzorovanega dostopa do map 1. korak

Kliknite 'Dodaj dovoljeno aplikacijo' in se pomikajte po sistemu Windows in poiščite aplikacijo, ki jo želite dodati kot 'dovoljeno aplikacijo'.

kako dovoliti aplikacijam prek nadzorovanega dostopa do map 2. korak

Če določeni aplikaciji ne želite več dovoliti dostopa do datotek ali map, samo izberite aplikacijo in kliknite 'Odstrani' .

kako odstraniti dovoljene aplikacije z nadzorovanim dostopom do map

[Nazaj na kazalo]

Kako omogočiti in konfigurirati funkcijo nadzorovanega dostopa do map s pomočjo PowerShell

To funkcijo lahko omogočite in onemogočite tudi z ukazi PowerShell, dodate ali odstranite mape in dovolite določenim aplikacijam dostop do datotek. Če želite odpreti PowerShell, vnesite 'PowerHell' v Iskanju in z desno miškino tipko kliknite 'PowerShell' rezultat. V spustnem meniju izberite 'Zaženi kot skrbnik' .

kako omogočiti in konfigurirati dostop do nadzorovanih map z uporabo PowerShelgl 1. koraka

Pojavilo se bo okno PowerShell. Če želite omogočiti funkcijo nadzora mape Control, vnesite naslednji ukaz: 'Set-MpPreference -EnableControllFolderAccess Enabled' in na tipkovnici pritisnite Enter. Z istim ukazom ga lahko onemogočite, vendar spremenite 'Omogočeno' do 'Onemogočeno' na koncu ukaza.

kako omogočiti in konfigurirati nadzorovan dostop do map z uporabo 2. pooblastila

Entfernen Sie das Wetterzentrum von Chrom

Če želite dodati datoteko ali mapo, ki jo želite zaščititi, vnesite ta ukaz z lokacijo datoteke ali mape na koncu (v našem primeru 'D: mapa datoteke ' ):
Add-MpPreference -ControllFolderAccessProtectedFolders 'D: folder files'

kako omogočiti in konfigurirati nadzorovan dostop do map s 3. korakom powershelgl

Če želite odstraniti datoteko ali mapo, vnesite ta ukaz in na koncu njegovo lokacijo:
Disable-MpPreference -ControllFolderAccessProtectedFolders 'D: mapa datoteke'

kako omogočiti in konfigurirati nadzorovan dostop do map z uporabo PowerShelgl 4. koraka

Če želite, da določena aplikacija, ki ji zaupate, dostopa do datotek in map, vnesite ta ukaz in na koncu navedite njegovo lokacijo: Add-MpPreference -ControllFolderAccessAllowedApplications 'D: folder files app app.exe'

kako omogočiti in konfigurirati nadzorovan dostop do map s pooblastilom 5. koraka

Če želite odstraniti določeno aplikacijo, vnesite ta ukaz in na koncu navedite njegovo lokacijo: Remove-MpPreference -ControllFolderAccessAllowedApplications 'D: folder files app app.exe'

kako omogočiti in konfigurirati nadzorovan dostop do map s pooblastilom 6. koraka

Herzlichen Glückwunsch zu Ihrer Belohnung für die Amazon-Umfrage

[Nazaj na kazalo]

Video prikazKako omogočiti in uporabiti funkcijo nadzorovanega dostopa do map v sistemu Windows 10:

[Nazaj na vrh]