Kako šifrirati mape v Macu

Kako šifrirati mape v Macu

Kako preprečiti nepooblaščen dostop do map z nastavitvijo gesla v računalnikih Mac

Večina od nas razmišlja o načinih, kako zaščititi svoje osebne podatke na različne načine, včasih ločeni uporabniški računi lahko rešijo to situacijo, vendar ta možnost ne more pomagati. Verjetno je vsak izkušen uporabnik računalnika že slišal za mape, šifrirane z geslom, vendar v večini primerov za zaščito svojih podatkov potrebujete programe drugih proizvajalcev. Dobra novica je, da je skupaj z Mac OS X Mountain Lion Apple izdal funkcijo, ki vam omogoča, da s programom Finder ustvarite novo šifrirano sliko diska.

Do te posebne slike diska bo mogoče dostopati samo z geslom, kar pomeni, da kadar koli vi ali kdo drug poskuša namestiti šifrirano sliko diska, bo potrebno geslo in brez vnosa pravilnega, bo vsebina znotraj njega nedosegljiva. Aplikacije drugih proizvajalcev lahko včasih ponujajo boljše funkcije, vendar ker to ni privzeta programska oprema, vedno obstajajo različne napake, ki lahko privedejo do nedosegljivih podatkov, zato je priporočljiva uporaba vgrajenih funkcij. Druga uporabna privzeta funkcija bi bila preprečiti nekaterim datotekam kakršne koli spremembe. Te metode so dobra preventiva pred izgubo, ki jo povzročijo vaši otroci, na primer lahko po naključju izbrišejo vaše delovne projekte ali nekatere druge pomembne datoteke. V tem članku bomo poskušali opisati najpogostejše načine zaščite zasebnih datotek pred nepooblaščenim dostopom.uvod

Voraussetzungen für Linux Mint Cinnamon

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Ustvarite šifrirano mapo prek aplikacije Disk Utility

Po tej metodi boste ustvarili sliko diska določene mape in vse vsebine, shranjene v njej. Kadar koli ali kdo drug poskuša namestiti to sliko, bo potrebno geslo. Tako bodo zaščiteni vsi podatki, shranjeni znotraj te slike diska. Za začetek zaženite aplikacijo Disk Utility prek Spotlight, tako da pritisnete bližnjično tipko Command in preslednico ter vtipkate Disk Utility in pritisnete return. Odprete lahko tudi aplikacijo, nato mapo Utility prek Finderja.

disk-pripomoček

Ko zaženete aplikacijo Disk Utility, kliknite File v menijski vrstici na vrhu zaslona in izberite New File, v nadaljnjem meniju izberite Image From Folder.

mapa new-image

Odprlo se bo novo okno, v katerem boste pozvali, da izberete želeno mapo. Ko izberete mapo, kliknite Izberi in drugo okno z razpoložljivimi možnostmi. Glavni možnosti bi bili način šifriranja in oblika zapisa, 128-bitno šifriranje AES (priporočeno) je standardna metoda, če pa želite največjo možno zaščito, lahko izberete 256-bitno šifriranje AES, vendar bo ta metoda trajala več časa za dokončanje postopka šifriranja. Ko izberete način šifriranja, boste morali dvakrat vnesti geslo.

encrypt-method-and-format

fehler 0x80070091 windows 10 systemwiederherstellung

Priporočena oblika slike bi bila branje / pisanje, s to obliko boste lahko upravljali vsebino, shranjeno v sliki diska, kadar koli jo namestite, po drugi strani pa, če mapa z vsemi podatki zasede veliko prostora v pomnilniku, lahko izberete stisnjen format, vendar ne pozabite, da ta možnost zavrača vse možnosti za upravljanje vsebine pri ustvarjanju zaključkov postopka. Ko se postopek ustvarjanja konča, boste našli datoteko slike diska na cilju, ki ste ga izbrali, medtem ko nastavite nastavitve datoteke. Če želite odpreti to datoteko, boste pozvani, da vnesete geslo, ni pomembno, ali se datoteka poskuša odpreti v istem računalniku, v katerem je bila ustvarjena, ali v ločenem.

[Nazaj na kazalo]

Preprečite spreminjanje in brisanje datotek

To je zelo preprost in hiter način, da preprečite, da bi jih datoteke nenamerno izbrisale, na primer če otroci uporabljajo isti Mac. ? Tudi to je dobra metoda, da ločite nekaj datotek s podobnimi imeni od zamenjave in nenamernega spreminjanja. Za začetek poiščite datoteko ali mapo prek Finderja, jo še naprej izberite in z desno miškino tipko kliknite ali pridržite tipko Control in kliknite, v meniju izberite možnost Pridobi informacije. V novo pojavljenem oknu poiščite možnost Zaklenjeno, omogočite kljukico poleg in zaprite. Od tega trenutka bo Mac med poskusom spreminjanja datotek in preprečevanju brisanja datotek v zaklenjeni mapi prikazal opozorilna sporočila, v katerih bo prikazano sporočilo o napaki, ki navaja, da nimate dovoljenj za dostop do nekaterih elementov.

zaklepanje datoteke

Video, ki prikazuje šifriranje map v Macu

[Nazaj na vrh]