Kako ugotoviti, kateri programi uporabljajo internet?

Kako ugotoviti, kateri programi uporabljajo internet?

Kako ugotoviti, kateri programi ali aplikacije uporabljajo internet, z uporabo Nadzornika virov v sistemu Windows 10

Če imate počasno internetno povezavo, je ne morete prenesti ali naložiti in ni videti nobenega posebnega razloga, boste morda želeli preveriti dejavnost v sistemskem ozadju, zlasti na področju omrežja. Kljub možnosti, da težave povzročajo procesi v ozadju, lahko spremembo zmogljivosti interneta povzročijo številni različni dejavniki.

Če s ponudnikom internetnih storitev, usmerjevalnikom itd. Ni težav, preverite, kateri programi ali programi uporabljajo internetno povezavo (vaša pasovna širina interneta) v računalniku. Aplikacije ali programi lahko uporabljajo nekaj (ali celo vse) pasovne širine interneta brez vaše vednosti. Na srečo je v sistemu Windows 10 (in drugih različicah sistema Windows, začenši z operacijskim sistemom Windows Vista) vgrajen pripomoček, imenovan Resource Monitor, znan tudi kot Resmon, ki omogoča dostop do informacij o programih, ki uporabljajo internet. Resource Monitor deluje natančno tako, kot pove ime - nadzoruje vire in uporabnikom sistema Windows omogoča pregled prisotnosti in dodelitve virov v svojih računalnikih.Nadzornik virov je na voljo v upravitelju opravil (in vsebuje informacije, ki jih upravitelj opravil ne ponuja). Prikaže nadzorno ploščo z informacijami o prisotnosti in uporabi virov, kot so disk, pomnilnik, CPU in omrežje. Oddelek z omrežjem prikazuje procese z omrežno aktivnostjo, samo omrežno dejavnostjo, povezavami TCP in „vrati za poslušanje“. Če potrebujete informacije o pasovni širini interneta in zmogljivosti internetne povezave, sledite tem navodilom, v katerih opisujemo, kako dostopati do Nadzornika virov, kako ga uporabljati in kako ugotoviti, kateri programi upočasnjujejo povezavo z aktivnostjo v ozadju sistema.

kako ugotoviti, kateri programi uporabljajo vašo internetno pasovno širino

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kako ugotoviti, kateri programi uporabljajo vašo internetno pasovno širino

Najprej odprite upravitelja opravil s pritiskom tipk Ctrl + Shift + Esc na tipkovnici. Do upravitelja opravil lahko dostopate tudi tako, da z desno miškino tipko kliknete opravilno vrstico ali meni Start in izberete 'Upravitelj opravil' iz kontekstnega menija.

ugotovite, katere programe uporabljate internet, 1. korak

V upravitelju opravil kliknite 'Izvedba' zavihek. Videli boste 'Ethernet' (ali Wi-Fi). Izberite, če želite prikazati graf s skupno aktivnostjo pošiljanja in prejemanja na lestvici od 0 do 100 Kbps v 60-sekundnem perdiodu. Spodnji graf prikazuje informacije o poslanih in prejetih podatkih, imenu adapterja, vrsti povezave in trenutnih naslovih IP.

ugotovite, kateri programi uporabljajo internet, 2. korak

wie man slimcleaner loswird

Kot lahko vidite, so to le osnovne informacije in statistika hitrosti v realnem času, zato morate za več podrobnosti odpreti Nadzornik virov. Kliknite 'Odpri nadzornik virov' na dnu okna upravitelja opravil.

ugotovite, kateri programi uporabljajo internet 3. korak

Pojdi na 'Omrežje' zavihek. Videli boste štiri razdelke: Procesi z omrežno aktivnostjo, Omrežna dejavnost, TCP povezave in Prisluška. V 'Procesi z omrežno dejavnostjo' na zavihku boste videli tekoče procese, ki uporabljajo omrežne vire. Poiščite ime postopka, 'Slika' . To prikazuje ime izvršljive datoteke procesa. The 'PID' (ID procesa) stolpcu sledi 'Pošlji (B / s)' in 'Sprejem (B / s)' stolpci, ki predstavljajo število poslanih in prejetih bajtov. The 'Skupaj' zavihek prikazuje skupno omrežno dejavnost, ki jo ustvari določen postopek. Zanimajo nas informacije »Prejem (B / s)«. Če postopek uporablja preveč pasovne širine interneta, ga lahko zaprete tako, da ga kliknete z desno miškino tipko in izberete 'Končaj postopek' iz kontekstnega menija. Upoštevajte, da je postopek svchost.exe, ki se izvaja na tem zavihku, običajen - različne aplikacije ga uporabljajo za interakcijo z operacijskim sistemom Windows. Priporočamo, da ga še naprej izvajate.

ugotovite, katere programe uporabljate internet, 4. korak

V 'Omrežna dejavnost' v razdelku boste videli enake zavihke z dodatnim imenovanim 'Naslov' . Ta zavihek prikazuje naslov, na katerega je povezan postopek. Vidite, da sta dve škatli, zelena in modra. 'Omrežni V / I' in 'Uporaba omrežja' . Prva prikazuje trenutno skupno porabo, druga pa natančno, kako obremenjeno je omrežje. Če je sumljiv program (ali programi) povezan z internetom, priporočamo, da zaženete pregled zlonamerne programske opreme.

ugotovite, kateri programi uporabljajo internet 5. korak

The 'TCP povezave' odsek je sestavljen iz šestih zavihkov: 'PID' , 'Lokalni naslov' , 'Lokalno pristanišče' , 'Oddaljeni naslov' , 'Oddaljena vrata' , 'Izguba paketa (%)', in 'Latencija (ms)' . Zavihek Lokalni naslov prikazuje, kateri omrežni vmesnik in naslov IP sta morda prenatrpana. Zavihek Lokalna vrata prikazuje, na katerih vratih poteka komunikacijska dejavnost. Zavihek Remote Address prikazuje en del komunikacijskega toka, medtem ko Remote Port prikazuje drugi del. The 'Izguba paketa (%)' zavihek prikazuje kakovost internetne povezave. Več kot je prikazanih izgub paketov, slabša je kakovost 'Latencija (ms)' zavihek označuje, koliko časa traja, da podatki potujejo od ene točke do druge. Višja kot je številka, dlje traja.

ugotovite, kateri programi uporabljajo internet, 6. korak

The 'Prisluhnite pristaniščem' odsek je sestavljen iz treh novih zavihkov, ki niso bili prej omenjeni: 'Naslov' , „Protokol“, in 'Stanje požarnega zidu' . The 'Naslov' zavihek prikazuje lokalni postopek, v katerem posluša postopek. Nekatere storitve so vezane na določene naslove IP - zavihek prikazuje, na kateri naslov IP je vezan postopek. The „Protokol“ zavihek prikazuje omrežni protokol, ki ga uporablja postopek. In končno 'Stanje požarnega zidu' , kot že ime pove, zavihek prikazuje stanje požarnega zidu. Če požarni zid blokira promet, boste to videli na tem zavihku.

ugotovite, kateri programi uporabljajo internet, 7. korakČe sumite, da aplikacija ali program uporablja preveč internetne pasovne širine, pojdite na Monitor virov in poiščite vse informacije, ki jih boste morda potrebovali za odpravo težave.

Upravitelja opravil 'Zgodovina aplikacij' tab je še en preprost način pridobivanja informacij o aplikacijah in njihovi uporabi v omrežju, vendar ne prikazuje vseh aplikacij, ki morda uporabljajo internetno pasovno širino. Namesto tega je pomemben za Microsoftove aplikacije, ki so vgrajene ali prenesene iz Microsoftove trgovine. Zato je Resource Monitor bolj informativno orodje.

ugotovite, kateri programi uporabljajo internet 8. korak

Upamo, da je bil ta članek koristen za osnove Nadzornika virov in za preverjanje, katere aplikacije ali programi uporabljajo internetno pasovno širino in upočasnjujejo povezavo. Če želite kaj dodati, pustite komentar v spodnjem oddelku.

Was bedeutet Ethernet hat keine gültige IP-Konfiguration?

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako preveriti, kateri programi uporabljajo internet:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti programsko opremo Chrome Tools - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Kako odstraniti HACK Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kritična napaka

Kritična napaka

Kako odstraniti prevara s kritičnimi napakami - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Kako se znebiti Apple.com-optimize-mac.live POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Kako se znebiti vašega Mac / iOS je lahko okužen s 5 virusi! POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Cyber ​​Police Ransomware

Cyber ​​Police Ransomware

Kako odstraniti Cyber ​​Police Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Trojanec ZeuS Panda

Trojanec ZeuS Panda

Kako odstraniti trojanski program ZeuS Panda - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

Kako odstraniti NAPAKO 268d3x8938 POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Kako se znebiti receptov Zdaj brskalnik ugrabitelj - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Kako odstraniti Spotify Email Scam - vodnik za odstranjevanje virusov


Kategorije