Kako najti naslov IP usmerjevalnika v Macu?

Kako najti naslov IP usmerjevalnika v Macu?

3 enostavni načini iskanja naslova IP usmerjevalnika v Macu

Skoraj vsako gospodinjstvo in pisarna ima vsaj enega ali več usmerjevalnikov. Usmerjevalnik je omrežna strojna oprema, ki omogoča komunikacijo med internetom in lokalnim omrežjem (na primer Mac ali druge povezane naprave). Kot že ime pove, podatke 'usmerja' med napravami in internetom. Promet se, tako kot e-pošta ali spletne strani, pošilja prek interneta v obliki podatkovnih paketov, ki so sestavljeni iz uporabniških podatkov in nadzornih informacij.

Kako najti naslov IP usmerjevalnika v MacuNajbolj znan tip usmerjevalnika IP je brezžični usmerjevalnik. Majhni pisarniški in domači usmerjevalniki, ki, kot že omenjeno, samo posredujejo podatke med internetom in povezanimi domačimi napravami.

Velike korporacije uporabljajo usmerjevalnike za podjetja, ki povezujejo podjetja ali omrežja ISP (ponudnik internetnih storitev) z zmogljivimi jedrnimi usmerjevalniki. Ti usmerjevalniki morajo podpirati več različnih prenosov podatkov z najvišjo hitrostjo in posredovati IP pakete s polno hitrostjo. Jedro usmerjevalnikov večinoma uporabljajo ponudniki v oblaku ali ponudniki storitev.

Kot že ime pove, je robni usmerjevalnik ali usmerjevalni usmerjevalnik najbolj zunanja točka povezave omrežja z zunanjimi napravami in internetom. Podatke distribuira končnim uporabnikom, varuje mrežni rob in ščiti osrednji usmerjevalnik z zaščito IP prometa pred drugimi robnimi in jedrnimi usmerjevalniki. Robni usmerjevalniki imajo običajno Ethernet vrata, ki se povežejo z internetom, in malo izhodov za povezavo drugih usmerjevalnikov.

Namen distribucijskega usmerjevalnika je sprejeti podatke od robnega usmerjevalnika prek kabelske povezave in jih nato poslati končnemu uporabniku.

Navidezni usmerjevalnik je programska oprema, ki omogoča, da se nekatere funkcije usmerjevalnika premaknejo v oblak in dostavijo kot storitev. So kot nalašč za velika podjetja, saj jih je enostavno razširiti in zmanjšati upravljanje lokalne strojne opreme.

Vsi usmerjevalniki imajo naslov IP, s katerim se lahko prijavite v usmerjevalnik in ga upravljate.

driver_power_state_failure

Naslov IP (internetni protokol) je naslov omrežne strojne opreme, kot je usmerjevalnik. Internetni protokol pomaga pri povezovanju naprav z omrežjem. Vse naprave, povezane v internetno omrežje, imajo naslov IP, sestavljen iz različnih številk ali znakov. Vsak naslov IP je edinstven in po vsem svetu obstaja več milijard naprav, kar pomeni, da je treba zahtevati toliko naslovov IP kot povezanih naprav. Različica internetnega protokola IPv6 ustreza temu povpraševanju.

Obstaja tudi različica internetnega protokola IPv4, ki je starejša od IPv6. IPv4 ima prostor za več kot 4 milijarde naslovov IP. Naslove IP konfigurira v številčno vrednost ali poenostavljeno v številke. Če imajo naslove IP samo v številkah, jim lahko omogočijo, da so med seboj v sporu. Zato je bila pri različici IPv6 uporabljena heksadecimalna metoda (sistem 16 znakov). Zato lahko različica IPv6 vsebuje do bilijonov edinstvenih naslovov IP.

Naslovi IP so lahko zasebni, javni, statični in dinamični. Zasebni naslov IP je naslov vaše naprave, ki je povezana z vašim domačim ali poslovnim omrežjem. Do tega naslova IP lahko dostopate samo od doma ali podjetja, zunaj tega omrežja pa ne. Recimo, da je z enim ponudnikom internetnih storitev (ISP) povezanih več naprav. V tem primeru bodo vsi imeli edinstven in zaseben naslov IP.

Javni naslov IP je glavni naslov, s katerim je povezano vaše zasebno omrežje. Uporablja se za dostop do interneta in sveta. Vsi uporabniki imajo edinstven javni naslov IP. Z javnim naslovom IP lahko organizirate strežnike, oddaljen dostop do računalnika in še več.

Statični naslov IP je naslov, ki se ne spremeni. To pomeni, da ko je vaši napravi dodeljen statični naslov IP, se ta ne bo spremenil, dokler se ne spremeni vaša omrežna arhitektura ali naprava ne bo odstranjena iz storitve. Glede na vašo pogodbo o storitvi vam lahko ponudnik internetnih storitev dodeli statični naslov IP.

Dinamični naslov IP je naslov, ki se spremeni. Po potrebi jih dodelijo strežniki DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol). Uporabljajo se dinamični naslovi IP, ker, kot že omenjeno, IPv4 ne more zagotoviti dovolj statičnega naslova IP za vse.

Če ne veste, kateri je vaš naslov IP usmerjevalnika, ga lahko preprosto najdete v svojih napravah, ki so povezane v isto omrežje.

Spodaj boste izvedeli, kako najti naslov IP svojega usmerjevalnika v vašem Macu prek sistemskih nastavitev, s pomočjo terminala ali prek vrstice stanja. Na dnu članka boste izvedeli, kako se lahko prijavite v usmerjevalnik in spremenite njegove nastavitve.

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kako preveriti naslov IP usmerjevalnika v vrstici stanja

Z izdajo macOS Big Sur je Apple vključil bližnjico na tipkovnici, ki omogoča hitrejše pridobivanje informacij o omrežju, s katerim ste povezani prek vrstice stanja. V vrstici stanja omrežja boste lahko videli naslov IP svojega omrežja in usmerjevalnika, vrsto omrežne varnosti, kanal in še več.

Če želite dostopati do vrstice stanja povezanega omrežja in preveriti naslov IP usmerjevalnika, sledite spodnjim korakom:

windows 10 geräte und inhalte finden

1. Poiščite ikona omrežja v desnem kotu zgornjega menija.
2. Na tipkovnici držite tipko Možnost tipko in hkrati kliknite na ikona omrežja . Spustite tipko na tipkovnici, ko se prikaže vrstica stanja.
3. V vrstici stanja pod Prednostno omrežje ', najti ' Usmerjevalnik '. Zraven najdete naslov IP vašega usmerjevalnika.

V isti vrstici stanja lahko omogočite beleženje Wi-Fi, ustvarite diagnostična poročila, odprete brezžično diagnostiko, spremenite omrežja in odprete Omrežne nastavitve '.

Upoštevajte, da je ta funkcija na voljo samo na macOS Big Sur in kasneje . Če uporabljate starejši operacijski sistem, glejte spodnje metode.

[Nazaj na kazalo]

Kako preveriti naslov IP usmerjevalnika v sistemskih nastavitvah

V macOS Catalina ali starejši , lahko naslov IP usmerjevalnika enostavno preverite v omrežnih nastavitvah.

Če želite preveriti naslov IP usmerjevalnika prek sistemskih nastavitev, sledite spodnjim korakom:

1. V levem kotu zgornjega menija poiščite Apple logotip in kliknite nanjo.
2. Ko se prikaže pojavno okno menija, kliknite na ' Sistemske nastavitve '.
3. V Sistemske nastavitve 'okno, poiščite in kliknite na' Omrežje ', da odprete omrežne nastavitve.

Pojdite na Network

4. Ko se Omrežje na levi strani se prikaže okno, izberite svojo omrežno povezavo. Če ste povezani prek Etherneta, bo naslov IP usmerjevalnika prikazan na desni strani poleg ' Usmerjevalnik '.

Wie verbinde ich mich mit dem Raspberry Pi?

Če je povezan z usmerjevalnikom Ethernet, bo naslov IP zraven usmerjevalnika

5. Ko izberete internetno povezavo, se na dnu Omrežje 'okno, kliknite na' Napredno '.

Pojdite na Napredne nastavitve

6. Nato pojdite na Zavihek TCP / IP . Našli ga boste v zgornjem delu okna.
7. Naslov IP usmerjevalnika boste našli zraven ' Usmerjevalnik 'se nahaja pod' Konfigurirajte IPv4 '.

Pojdite na zavihek TCP / IP

V omrežnih naprednih nastavitvah lahko obnovite tudi najem DHCP, spremenite strežnike DNS in še več.

[Nazaj na kazalo]

Kako preveriti naslov IP usmerjevalnika v terminalu

Če želite uporabljati Terminal ali ga imate ves čas odprt, lahko z njim preverite tudi naslov svojega usmerjevalnika. Če je vaš operacijski sistem Catalina ali starejši, je lahko preverjanje naslova IP usmerjevalnika s pomočjo terminala veliko hitrejše kot obisk omrežnih nastavitev.

Če želite preveriti naslov IP usmerjevalnika s pomočjo terminala, sledite spodnjim korakom:

1. Odprite Terminal iz Launchpad, Utilities ali Spotlight.
2. V Terminal okno, vnesite ukazno vrstico: netstat -nr | grep privzeto
3. Zraven besede 'bo prikazan naslov vašega usmerjevalnika privzeto '.

Poiščite naslov IP usmerjevalnika s pomočjo terminala

[Nazaj na kazalo]

Kako se prijaviti v usmerjevalnik

Z usmerjevalnikom lahko upravljate in spreminjate njegove nastavitve, tako da se vanj prijavite. Lahko spremenite ime usmerjevalnika, gesla, raven varnosti in še več.

Če želite peti v svojem usmerjevalniku, sledite spodnjim korakom:

1. Odprite katero koli brskalnik iz Launchpad, Spotlight ali Finder.
2. V naslovno vrstico vnesite usmerjevalnik IP naslov . Če ne poznate naslova IP usmerjevalnika, izberite zgornjo metodo in sledite navodilom za njegovo iskanje.
3. Če vidite stran, na kateri piše, da spletna stran, ki si jo želite ogledati, ni varna in vaša povezava ni zasebna, se prepričajte, da ste pravilno vnesli naslov IP usmerjevalnika. Če je pravilno, kliknite na ' Nadaljujte 'tudi če piše, da ni varno.
4. Videli boste stran z blagovno znamko usmerjevalnikov, ki vas prosi, da se prijavite.
5. Vnesite usmerjevalnik prijavite se v poverilnico . Najdete jih na usmerjevalniku.

Za spremembe se prijavite v usmerjevalnik

Ko ste prijavljeni, lahko začnete spreminjati nastavitve usmerjevalnika, upravljate povezane naprave, ustvarjate omrežje za goste in še več.

Preden spremenite usmerjevalnik, se prepričajte, da veste, kaj počnete, ali pa boste na koncu brez internetne povezave. Če se to zgodi, se za tehnično pomoč obrnite na ponudnika storitev.

[Nazaj na kazalo]

Upamo, da je bil ta članek koristen!

So reparieren Sie ein Steam-Spiel, das nicht geladen wird

Za navodila po korakih si oglejte spodnji video.

Video o tem, kako najti naslov IP usmerjevalnika v Macu

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Kako odstraniti Ads by Social2Search [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Ghost Ransomware

Ghost Ransomware

Kako odstraniti Ghost Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Virus FormBook

Virus FormBook

Kako odstraniti virus FormBook - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Kako odstraniti neželeno aplikacijo Nero TuneItUp - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti SUMMON Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Google je v svojem dogodku za razvijalce Keynote I/O napovedal podporo za aplikacije za Linux za Chromebooke. Ljudje, ki uporabljajo Chromebooke, bodo kmalu lahko v svojih sistemih zagnali aplikacije za Linux. Preberite več o tem.

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Kako odstraniti vaš nakup BTC se je začel e-poštni virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vaš trdi disk bo izbrisan

Vaš trdi disk bo izbrisan

Kako odstraniti trdi disk bo izbrisana prevara - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Kako odstraniti Thepiratebay.org Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije