Kako najti geslo za Wi-Fi v Macu?

Kako najti geslo za Wi-Fi v Macu?

Kako obnoviti in spremeniti shranjena gesla za Wi-Fi v sistemu Mac OS?

Brezžične povezave (Wi-Fi) se pogosto uporabljajo med uporabniki prenosnih računalnikov in mobilnih naprav. Večina lastnikov MacBook, iPhone, iPad in iPod touch si ne predstavlja, da bi živela brez Wi-Fi-ja. Danes Wi-Fi ni dostopen samo doma, temveč tudi na javnih površinah. Veliko ljudi uporablja javna omrežja Wi-Fi, ki so na voljo v kavarnah, hotelih, letališčih itd. Poleg tega, ker vsi uživamo prednosti brezžičnih povezav, večina od nas že ima povezave Wi-Fi doma. Čeprav je sama tehnologija zelo priročna, se uporabniki pogosto srečujejo s težavami pri dostopu do omrežij Wi-Fi. To je običajno posledica preprostega razloga, da ponavadi pozabimo gesla za Wi-Fi.

Razmislimo lahko o obnovitvi izgubljenih ali pozabljenih gesel, vendar se možnosti za obnovitev ne pojavijo vedno kot predlogi po neuspešnih poskusih povezave z omrežji Wi-Fi. Na srečo je pridobivanje izgubljenega gesla za Wi-Fi možno in enostavno za uporabnike računalnikov Mac. Razvijalci Apple so razmišljali o teh situacijah in izdali vgrajeno orodje, imenovano Keychain Access. V tem članku opisujemo, kako z več metodami pridobiti izgubljeno geslo za Wi-Fi.lost-wifi-psw-uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Linux-basierte Betriebssysteme

Z vgrajenim orodjem pridobite izgubljeno geslo za Wi-Fi

Mac OS samodejno shrani vsa gesla po uspešni prijavi v omrežje. Ker so MacBooks prenosne naprave, lahko zberete seznam gesel z različnih krajev - dostop do njih bo koristen za skupno rabo s prijatelji, družinskimi člani itd. Poleg tega ta uporabna funkcija postane še bolj privlačna, če imate iPhone in MacBook ali Mac, saj se gesla shranjujejo med napravami.

Če želite razkriti vsa shranjena gesla za Wi-Fi, s pomočjo Spotlight ali Finder zaženite pripomoček Keychain Access. Pritisnite Command in preslednico in vnesite Keychain Access. Druga možnost je, da odprete Finder, pojdite na Applications in nato izberite Utilities, kjer boste našli Keychain.

uvod v obesek za ključe

gimp kurvenlinie zeichnen

Ko se zažene pripomoček Keychain Access, v levi stranski vrstici izberite kategorijo Gesla. Ker je na seznamu veliko elementov, uporabite iskanje in vnesite ime brezžičnega omrežja - to bo razkrilo geslo, ki ga iščete.

gesla za ključe

Ko se prikaže želeno omrežje Wi-Fi, ga dvokliknite, da odprete njegove nastavitve. Omogočite potrditveno polje poleg Prikaži geslo in potrdite svojo zahtevo z vnosom skrbniškega uporabniškega imena in gesla za računalnik. Izgubljeno geslo naj bo prikazano v besedilnem polju v isti vrstici kot Pokaži geslo.

ist mac linux oder unix

show-password-keychain

[Nazaj na kazalo]

Obnovite izbrisano datoteko z gesli

Tudi če poznate svoj sistem in poskušate preprečiti vse možne scenarije, se lahko zgodijo nepričakovane težave. Če ste na primer shranili vsa gesla v besedilni dokument, vendar ste ga (ali drug družinski član) pomotoma izbrisali. Ta položaj je lahko frustrirajoč, vendar ni razloga za paniko. Obstaja več načinov za obnovitev izbrisanih datotek:

  • Če vaša izbrisana datoteka še vedno ostane v smetnjaku, jo preprosto odprite in povlecite ven ali pridržite tipko Control in kliknite in nato izberite Vrni.
  • Če ste očistili koš ali uporabili bližnjico Command and Delete, uporabite bližnjico Command in Z ali v meniju Edit na vrhu zaslona izberite Undo Move.
  • Če uporabljate Time Machine, je datoteka morda shranjena v zadnji varnostni kopiji. Zaženite Time Machine in v polju Spotlight poiščite izbrisane datoteke in obnovite zahtevane elemente.
  • Če uporabljate katere koli sisteme za shranjevanje v oblaku, poiščite izbrisane datoteke in kliknite obnovitev, če jih najdete.
  • Lahko pa poiščete programe drugih proizvajalcev za obnovitev izbrisanih datotek.

[Nazaj na kazalo]

Kako pozabiti omrežje Wi-Fi v sistemu Mac OS?

Morda ste se pomotoma povezali z napačnim omrežjem, nato pa boste morali vsakič, ko se Mac zažene, ročno odklopiti in znova povezati pravilno. Poleg tega ste morda dodelili drugo omrežje Wi-Fi, vendar se naprava še naprej povezuje s starim. To je pogosto, vendar ne resno vprašanje - rešitev je zelo preprosta. Kliknite simbol Wi-Fi poleg ure v menijski vrstici na vrhu zaslona in izberite Odpri omrežne nastavitve.

omrežne nastavitve

V novem oknu v stranski vrstici izberite Wi-Fi in kliknite Advanced ...

wifi-napredne-nastavitve

So überprüfen Sie, ob Ihr Computer 64-Bit ist

Izberite zavihek Wi-Fi, ki se običajno odpre privzeto. Poiščite ime omrežja, ki ga želite 'pozabiti' - izberite ga in kliknite gumb Odstrani omrežje Wi-Fi (-), da ga odstranite s seznama. S to metodo lahko odstranite poljubno število omrežij.

kann windows 10 apps nicht öffnen

odstranite prednostna omrežja

Kako odstraniti nezaščiteno brezžično omrežje iz računalnika Mac:

Če ste poskusili zgornji korak, boste morda opazili, da bodo odstranjena omrežja ostala na seznamu zaznavnih omrežij. Poleg tega boste morda želeli odstraniti nezaščitena omrežja s seznama, da preprečite nenamerno povezavo z njimi. Na žalost ta možnost ni na voljo. Najboljša rešitev v tem primeru je, da jih odstranite s seznama prednostnih omrežij, kar bo preprečilo samodejno povezavo vašega računalnika.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako obnoviti izgubljeno geslo za Wi-Fi:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti programsko opremo Chrome Tools - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Kako odstraniti HACK Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kritična napaka

Kritična napaka

Kako odstraniti prevara s kritičnimi napakami - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Kako se znebiti Apple.com-optimize-mac.live POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Kako se znebiti vašega Mac / iOS je lahko okužen s 5 virusi! POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Cyber ​​Police Ransomware

Cyber ​​Police Ransomware

Kako odstraniti Cyber ​​Police Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Trojanec ZeuS Panda

Trojanec ZeuS Panda

Kako odstraniti trojanski program ZeuS Panda - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

Kako odstraniti NAPAKO 268d3x8938 POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Kako se znebiti receptov Zdaj brskalnik ugrabitelj - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Kako odstraniti Spotify Email Scam - vodnik za odstranjevanje virusov


Kategorije