Kako najti geslo za Wi-Fi?

Kako najti geslo za Wi-Fi?

Kako najti geslo za Wi-Fi v sistemih Windows 7 in Windows 10

Če se želite povezati z zaščitenim omrežjem Wi-Fi, potrebujete geslo za Wi-Fi, ki se pogosto imenuje varnostni ključ omrežja Wi-Fi. Če bivate v hotelu ali sodelujete na dogodku ali konferenci, kjer je na voljo povezava Wi-Fi, prosite za geslo za Wi-Fi na recepciji ali pri organizatorjih dogodkov. Gesla za Wi-Fi so pogosto prikazana na oglasnih deskah ali zaslonih. Kaj pa drugi načini iskanja gesel Wi-Fi? Če vaše podjetje omogoča dostop do Wi-Fi, prosite geslo za oddelek za IT-podporo. V nekaterih primerih, kot so kavarne, mestna središča, letališča, sistemi javnega prevoza itd., Povezave Wi-Fi niso zaščitene in ob povezavi niste dolžni navesti gesla.

Trenutno sta najbolj priljubljena načina za zaščito omrežij Wi-Fi WPA2-Personal in WPA2-Enterprise. WPA2 je zaščiten dostop Wi-Fi 2. Metoda WPA2-Personal uporablja preverjanje pristnosti odjemalca s predhodno deljenim ključem (PSK). Ta ključ vnesete in shranite v omrežnem brezžičnem usmerjevalniku, ki zagotavlja AP (dostopno točko) brezžičnega omrežja za vaš računalnik, prenosni računalnik ali pametni telefon. Brezžične usmerjevalnike izdelujejo številni ponudniki, kot so Linksys, TP-Link, Asus, Synology itd. (10 najboljših brezžičnih usmerjevalnikov leta 2017). Metoda WPA2-Personal je priporočljiva za domača omrežja, kadar ni potrebna najvišja raven varnosti. Pogosta rešitev za žične omrežne usmerjevalnike Ethernet je, da imajo integriran brezžični usmerjevalnik. Če ste lastnik omrežnega brezžičnega usmerjevalnika, si oglejte in / ali spremenite omrežno geslo tako, da si ogledate / spremenite konfiguracijo usmerjevalnika. To je neodvisno od tega, ali ima vaš računalnik operacijski sistem Windows 7 ali 10, saj je konfiguracija usmerjevalnika običajno dostopna prek konfiguracijske spletne strani (domače strani).Computernamen ändern Ubuntu

Druga metoda je preveriti nastavitve omrežja Windows v računalniku za predhodno vneseno geslo za Wi-Fi (in ga shranili vi ali kdo drug). S to metodo lahko najdete geslo za Wi-Fi aktivne povezave Wi-Fi (na primer, če želite v omrežje Wi-Fi povezati dodatno napravo) ali celo gesla za druge vzpostavljene in uporabljene povezave Wi-Fi. predhodno v računalniku. Koraki, potrebni za dokončanje te metode, se med Windows 7 in Windows 10 razlikujejo.

Zavedajte se, da je način zaščite omrežja WPA2-Enterprise nekoliko bolj zapleten in uporablja zunanji strežnik RADIUS (Remote Authentication Dial-In User Service) za zagotavljanje Wi-Fi ključev za vaš računalnik. WPA2-Enterprise je priporočljiv za večje organizacije, ki morajo na varnostni ključ omrežja Wi-Fi povezati poverilnice za prijavo (kot so e-pošta podjetja, uporabniško ime odjemalca in geslo). Pri tej metodi vam ni treba poznati gesla za brezžično omrežje, saj ga strežnik RADIUS dodeli ob prvi prijavi z uporabniškim imenom in geslom vašega podjetja. V tem članku ne obravnavamo obnovitve gesla za omrežje WPA2-Enterprise.

kako najti geslo za wi-fi v oknih 7 in 10

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Poiščite geslo za Wi-Fi na spletni strani za konfiguracijo brezžičnega usmerjevalnika

Varnostni ključ Wi-Fi (geslo za omrežje Wi-Fi) shrani omrežni usmerjevalnik Wi-Fi, ki zagotavlja dostopno točko Wi-Fi AP. Danes so do konfiguracij omrežnih usmerjevalnikov pogosto dostopne prek spletne strani za konfiguracijo. Konfiguracija vašega omrežnega usmerjevalnika je odvisna od proizvajalca. Kot primer bomo prikazali, kako najti geslo za Wi-Fi na usmerjevalnikih Linksys WRT54G in TP-Link TL-WR840GR. Računalnik mora biti z usmerjevalnikom povezan z omrežjem Ethernet (kabel vrste zvita para) ali pa lahko do njega dostopate prek omrežja Wi-Fi, konfiguriranega v vaši napravi (računalnik, prenosni računalnik, pametni telefon).

Najprej poiščite naslov IP brezžičnega usmerjevalnika. Ena od možnosti je branje dokumentacije usmerjevalnika. Tipični naslovni formati usmerjevalnikov so 192.168.0.1 ali 192.168.1.1. Druga možnost je, da sledite tem korakom:

1. V operacijskem sistemu Windows 7/10 z ukazom zaženite ukazni poziv 'cmd' v iskalnem polju v opravilni vrstici sistema Windows.
2. V ukazni poziv vnesite 'ipconfig' in pritisnite Enter.

Pomaknite se do 'Ethernet adapter lokalna povezava' če ste povezani v omrežje Ethernet.

poiščite svoj lokalni naslov ethernet adapter lokalna povezava

Druga možnost je, 'Brezžični omrežni vmesnik za brezžični LAN' če ste že povezani v omrežje Wi-Fi in vidite naslov IP privzetega prehoda. Na spodnjih slikah je naslov IP '192.168.1.1.' .

poiščite svoj IP naslov brezžični LAN adapter

Ko poznate naslov svojega usmerjevalnika (privzeti prehod), ga vnesite v naslovno polje spletnega brskalnika (Firefox, Chrome, Microsoft Edge ali Internet Explorer) in pritisnite Enter. Vnesti boste morali uporabniško ime in geslo vašega usmerjevalnika. Če jih poznate, jih vnesite zdaj. V nasprotnem primeru poskusite tovarniško privzeto uporabniško ime in geslo, ki jih najdete v dokumentaciji usmerjevalnika. Pogosto so: ' ime: admin ' in 'geslo: admin' . Če sta bila spremenjena privzeto uporabniško ime in geslo, ju poskusite ponastaviti nazaj na tovarniško privzete vrednosti. Ponovno si oglejte dokumentacijo usmerjevalnika. Običajni pristop je držati tipko za ponastavitev strojne opreme na zadnji plošči usmerjevalnika nekaj sekund (na primer osem sekund), medtem ko je usmerjevalnik vklopljen. Nato privzeto uporabniško ime in geslo usmerjevalnika ponovno postaneta veljavna.

Video, ki prikazuje, kako poiskati geslo za WiFi prek konfiguracijske strani usmerjevalnika:

Spodaj si oglejte primere, kako najti geslo za Wi-Fi za dva različna usmerjevalnika:

Za usmerjevalnik Linksys WRT54G pojdite na 'Brezžično' zavihek.

poiščite svoje geslo za wi-fi linksys wrt54g usmerjevalnik 1. korak

Nato kliknite „Brezžična varnost“ podkartici. V 'Ključ v skupni rabi WPA' lahko vidite svoje geslo za Wi-Fi.

poiščite svoje geslo za wi-fi linksys wrt54g usmerjevalnik 2. korak

Za usmerjevalnik TP-Link TL-WR840N pojdite na 'Brezžično' zavihek.

poiščite svoje geslo za wi-fi tp link tl-wr540n usmerjevalnik 1. korak

Nato kliknite „Brezžična varnost“ podkartici. V skupini nastavitev WPA / WPA2 –Osebne (priporočeno) v polju Wireless Password lahko vidite svoje geslo za Wi-Fi (v spodnjem primeru je 'mypasw123' ).

poiščite svoje geslo za wi-fi tp link tl-wr540n router 2. korak

Opomba: različni ponudniki usmerjevalnikov se lahko na geslo Wi-Fi sklicujejo kot geslo ali ključ za brezžično omrežje, geslo ali ključ WPA / WPA2, varnostno geslo ali ključ ali podobno.

[Nazaj na kazalo]

Poiščite geslo za Wi-Fi v računalniku z operacijskim sistemom Windows v operacijskem sistemu Windows 7

Če je računalnik, ki ga uporabljate, že nastavljen za povezavo z brezžičnim omrežjem, lahko geslo za Wi-Fi najdete na določenih mestih z nastavitvami. Tukaj je razloženo, kako najti geslo za Wi-Fi v sistemih Windows 10 in Windows 7 za brezžično omrežje, zavarovano z metodo WPA2-Personal.

V sistemski vrstici Windows 7 kliknite ikono brezžičnega omrežja in nato izberite „Odpri center za omrežja in skupno rabo“ . Če si želite ogledati brezžične omrežne povezave, mora biti vklopljen vaš brezžični vmesnik (poiščite specifikacije prenosnika ali zunanjega brezžičnega vmesnika).

poiščite svoje geslo za wi-fi na računalniku z operacijskim sistemom Windows v 1. koraku sistema Windows 7

V oknu Center za omrežje in skupno rabo kliknite element na desni strani 'Povezave' . Na spodnji sliki je poimenovan 'Brezžična omrežna povezava (TP-LINK_1714)' .

poiščite svoje geslo za wi-fi na računalniku s sistemom Windows v 2. koraku sistema Windows 7

V oknu Stanje brezžične omrežne povezave kliknite 'Brezžične lastnosti' in izberite 'Varnost' v pogovornem oknu Lastnosti brezžičnega omrežja. Ko potrdite možnost 'Prikaži znake', omrežno geslo bo razkrito v polju Omrežni varnostni ključ.

poiščite geslo za wi-fi na računalniku z operacijskim sistemom Windows v 3. koraku sistema Windows 7

Ich kann Echtzeitschutz Windows 10 nicht aktivieren

[Nazaj na kazalo]

Lokacija gesla za Wi-Fi V operacijskem sistemu Windows 10

Pojdite na Start in izberite Nastavitve> Omrežje in internet. Drugi način, da prikličete okno Network & Internet Settings je, da kliknete ikono brezžične povezave v sistemskem pladnju sistema Windows 10 (systray) in nato izberete Network & Internet Settings. Če si želite ogledati brezžične omrežne povezave, mora biti vklopljen vaš brezžični vmesnik (poiščite specifikacije prenosnika ali zunanjega brezžičnega vmesnika).

poiščite svoje geslo za wi-fi na računalniku s sistemom Windows v 1. koraku sistema Windows 10

V odprtem oknu z nastavitvami izberite 'Stanje' zavihek in kliknite 'Center za omrežja in skupno rabo' .

poiščite geslo za wi-fi na računalniku z operacijskim sistemom Windows v 2. koraku Windows 10

V oknu Center za omrežja in skupno rabo pritisnite 'Brezžična omrežna povezava' desno od naslova 'Povezave' . Na spodnji sliki je brezžična omrežna povezava ( 'zlink' ).

poiščite svoje geslo za wi-fi na računalniku z operacijskim sistemom Windows v 3. koraku sistema Windows 10

V oknu Stanje brezžične omrežne povezave kliknite 'Brezžične lastnosti' in izberite 'Varnost' v pogovornem oknu Lastnosti brezžičnega omrežja. Ko potrdite možnost 'Prikaži znake', omrežno geslo bo razkrito v polju Omrežni varnostni ključ.

poiščite geslo za wi-fi na računalniku z operacijskim sistemom Windows v 4. koraku sistema Windows 10

Video, ki prikazuje, kako najti geslo za WiFi v sistemu Windows 10:

[Nazaj na kazalo]

Kako najti geslo za brezžično omrežje, ki ste ga že povezali v sistemu Windows 7

Prikliči 'Nadzorna plošča' , tako da odprete Start in nato Nadzorna plošča. V oknu nadzorne plošče izberite 'Center za omrežja in skupno rabo'.

poiščite geslo za wi-fi omrežja, ki ste ga prej povezali v 1. koraku sistema Windows 7

Kliknite 'Upravljanje brezžičnih omrežij' v levem meniju.

poiščite geslo za wi-fi omrežja, ki ste ga prej povezali v 2. koraku sistema Windows 7

Na prikazanem seznamu vseh predhodno konfiguriranih brezžičnih povezav dvokliknite povezavo, ki vas zanima, ali v desnem kliku na povezavo izberite element Lastnosti v spustnem meniju.

poiščite geslo za wi-fi omrežja, ki ste ga prej povezali v 3. koraku sistema Windows 7

V oknu Lastnosti brezžičnega omrežja preklopite na 'Varnost' zavihek in preverite 'Prikaži znake' potrdite, da si ogledate geslo za omrežno varnost (ključ).

poiščite geslo za wi-fi omrežja, ki ste ga prej povezali v oknu 7, 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Kako poiskati brezžično geslo omrežja, ki ste ga že povezali v sistemu Windows 10

Če želite poiskati predhodno vnesena gesla za omrežja Wi-Fi v sistemu Windows 10, s tipkanjem zaženite ukazni poziv 'cmd' v iskalnem polju v opravilni vrstici sistema Windows. V ukazni poziv vnesite 'netsh wlan pokaži profile' in pritisnite Enter.

poiščite geslo za wi-fi omrežja, ki ste ga prej povezali v 1. koraku sistema Windows 10

Če želite najti profil, ki vas zanima, vnesite 'netsh wlan prikaži ime profila = profilename key = clear' v ukaznem pozivu. V razdelku Varnostne nastavitve pod poljem Ključna vsebina boste videli geslo za Wi-Fi. Na spodnji sliki je '12345678' .

poiščite geslo za wi-fi omrežja, ki ste ga prej povezali v Windows 10, 2. korak

[Nazaj na kazalo]

wie man nur audio von youtube herunterlädt

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Buzzdock Adware

Buzzdock Adware

Kako odstraniti programsko opremo Buzzdock - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Kako odstraniti prevaro z volframovo zaokroženo pisavo ni bilo mogoče najti - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Logic Search - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo Market Research Helper - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Inspsearch.com Virus

Inspsearch.com Virus

Kako se znebiti virusa Inspsearch.com - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Pixelorama je brezplačen in odprtokodni urejevalnik 2D sprite za več platform. Ponuja vsa potrebna orodja za ustvarjanje slikovnih pik v čednem uporabniškem vmesniku.

Oglasi iz borovcev

Oglasi iz borovcev

Kako odstraniti oglase Pine Tree Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Kako odstraniti e-poštni virus Amazon Gift Card $ 100 - navodila za odstranitev virusa

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Kako odstraniti OmniSphere Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)


Kategorije