Kako popraviti 100% uporabo diska?

Kako popraviti 100% uporabo diska?

Kako popraviti 100% uporabo diska v sistemu Windows 10

Upravitelj opravil je sistemski nadzorni program, ki se uporablja za zagotavljanje informacij o procesih in programih, ki se izvajajo v računalniku, ter splošnem stanju računalnika. Nekatere izvedbe lahko uporabimo tudi za zaključevanje procesov in programov ter spreminjanje prioritet procesov. Upravitelj opravil postane zelo priročen, ko je treba zapreti / prekiniti določen izvajani program, ki je zamrznjen, se ne odziva, prevzame preveč virov procesorja ali se preprosto ne obnaša pravilno. Zažene se lahko s pritiskom na Ctrl + Shift + Esc ali z desnim klikom na opravilno vrstico sistema Windows in izbiro 'Upravitelj opravil' .

Ko odprete upravitelja opravil, je na voljo sedem zavihkov: Procesi, Uspešnost, Zgodovina aplikacij, Zagon, Uporabniki, Podrobnosti, Storitve. Zavihek Procesi prikazuje seznam vseh izvajanih procesov v sistemu. Ta seznam vključuje storitve Windows in procese iz drugih računov. Na zavihku procesi so privzeto prikazani uporabniški račun, v katerem se postopek izvaja, količina CPU in količina pomnilnika, ki ga trenutno zaseda proces. Prikaže se lahko več stolpcev.Uporaba diska (DU) se nanaša na del ali odstotek računalniške shrambe, ki je trenutno v uporabi. V nasprotju je s prostorom na disku ali njegovo zmogljivostjo, kar je skupna količina prostora, ki ga dani disk lahko shrani. Če berete ta članek, imate najverjetneje težavo s 100-odstotno uporabo diska. Če je vaša uporaba diska 100-odstotna ali blizu nje, potem ne bo imel nobene rezervne zmogljivosti za izvajanje dodatnih nalog, kar bo upočasnilo celoten operacijski sistem ali se celo odzvalo.

Ta izjemno visoka uporaba diska je za uporabnike sistema Windows 10 zelo pogosta težava. Dobra novica je, da je to težavo mogoče rešiti z izvajanjem določenih dejanj. V tem priročniku vam bomo pokazali več načinov, kako lahko zmanjšate porabo diska. Preberite spodnji članek in enega za drugim preizkusite naše ponujene metode, dokler ne najdete tistega, ki za vas rešuje veliko uporabo diska.

kako popraviti 100 - odstotno uporabo diska -

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Preverite, ali je na disku napake

Vedno je dobro, da na disku redno preverjate napake. V orodju Windows je vgrajeno orodje za preverjanje celovitosti diskov. Preučuje diske in odpravlja številne vrste pogostih napak. To orodje lahko zaženete iz ukazne vrstice ali prek grafičnega vmesnika. Če ga želite zagnati iz ukazne vrstice, odprite ukazni poziv, vnesite 'ukazni poziv' in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz spustnega menija.

1. preverite, ali je na disku napake

V okno ukaznega poziva vnesite 'chkdsk C: / f' in na tipkovnici pritisnite Enter. Zamenjati 'C' s črko trdega diska, če to ni pogon C:, ki ga želite optično prebrati (ali je operacijski sistem Windows na drugem pogonu) v računalniku. The 'chkdsk C: / f' ukaz zazna in popravi logične težave, ki vplivajo na vaš pogon. Če želite popraviti fizične težave, zaženite 'chkdsk C: / r' ukaz tudi. Preverite, ali to pomaga zmanjšati porabo diska.

preverite, ali na disku obstajajo napake, 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite preverjanje sistemskih datotek

Preverjevalnik sistemskih datotek (SFC) je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo poškodbe in obnovijo poškodovane datoteke. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek (vključno z datotekami DLL). Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo delovale ali pa se bo sistem Windows zrušil. The 'sfc scannow' Opcija je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo v ukazu sfc, ukazu ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, morate najprej odpreti ukazni poziv. Če ga želite odpreti, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' , izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Če želite izvajati skeniranje SFC, morate zagnati povišan ukazni poziv.

zaženite sfc scan korak 1

V okno ukaznega poziva vnesite 'sfc / scannow' in pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bi nekaj časa, da dokonča skeniranje. Trajalo bi približno 15 minut. Počakajte, da se postopek optičnega branja konča in znova zaženite računalnik, da preverite, ali imate še vedno težave z veliko uporabo diska med zagonom operacijskega sistema Windows.

zaženite sfc scan korak 2

[Nazaj na kazalo]

Popravite operacijski sistem Windows s pomočjo DISM Scan

DISM je kratica za Deployment Image Servicing and Management in se lahko uporablja za popravilo in pripravo slik Windows, vključno z obnovitvenim okoljem Windows, namestitvijo sistema Windows in Windows PE. Če želite zagnati DISM scan, morate znova odpreti ukazni poziv kot skrbnik. Tip 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' , izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Vnesite ta ukaz: 'DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth' . Pritisnite tipko Enter na tipkovnici, da jo zaženete. Preverite, ali to odpravlja težave, ki jih imate pri visoki uporabi diska pri zagonu operacijskega sistema Windows 10.

popravite svoj operacijski sistem z dism scan

[Nazaj na kazalo]

Spremenite načrt napajanja v visoko zmogljiv

Funkcija načrta porabe energije v sistemu Windows 10 ni nova, saj je bila na voljo tudi v starejših različicah operacijskega sistema. Načrt napajanja je zbirka nastavitev strojne opreme in sistema, ki urejajo način porabe energije računalnika in vam pomaga tudi pri upravljanju življenjske dobe baterije prenosnika. Upravljanje življenjske dobe baterije je pomembno, saj brez napajanja baterije prenosnika ne morete uporabljati, če ni priključen na električno omrežje. Obstajajo trije glavni načrti: 'Uravnoteženo' , 'Varčevanje z energijo' , in 'Visokozmogljivo' . Vsak ima različne uporabe in nastavitve za prilagajanje različnim situacijam. Preklapljanje med načrti povzroča spremembe, ki vplivajo na zmogljivost in porabo energije. Če niste zadovoljni z načinom upravljanja z energijo, ga lahko prilagodite tako, da ustvarite načrte napajanja po meri s posebnimi nastavitvami, ki ustrezajo vašim potrebam in konfiguraciji računalnika. Običajno pri uporabi računalnika ni treba spreminjati načrta porabe, ker 'Uravnoteženo' Načrt je privzeto nastavljen in optimiziran za večino uporabnikov. Če imate težave z veliko uporabo diska, nastavite načrt napajanja na 'Visokozmogljivo' lahko reši težavo. Mnogi uporabniki so poročali, da jim je ta metoda dejansko pomagala zmanjšati uporabo diska. Če želite spremeniti načrt porabe v operacijskem sistemu Windows 10, pojdite v Nastavitve sistema Windows in kliknite 'Sistem' .

spremenite načrt napajanja v visoko zmogljiv korak 1

V oknu Sistem kliknite 'Power & Sleep' (našli ga boste spodaj 'Obvestila in dejanja' na levi). V 'Power & Sleep' možnosti, kliknite 'Dodatne nastavitve napajanja'.

spremenite načrt napajanja v visoko zmogljiv korak 2

To bo odprlo okno Možnosti porabe. Če želite spremeniti načrt porabe energije v High performance, kliknite 'Prikaži dodatne načrte' .

spremenite načrt napajanja v korak 3 visoke zmogljivosti

Zdaj izberite 'Visokozmogljivo' biti takšen, kot je vaš trenutni načrt napajanja. Preverite, ali to odpravlja težavo in zmanjšuje veliko uporabo diska.

spremenite načrt napajanja v korak 4 visoke zmogljivosti

Če ni 'Visokozmogljivo' v nastavitvah načrta za Windows Power ali če načrt za porabo spremenite v High performance, vendar se po zaprtju nastavitev vrne na prejšnji načrt, potem morate ustvariti nov načrt porabe. Za to kliknite 'Ustvari načrt porabe' v oknu Možnosti porabe energije.

spremenite načrt napajanja v korak 5 visoke zmogljivosti

Izberite 'Visokozmogljivo' možnost in načrtu dajte ime pod 'Ime načrta:' . Kliknite 'Naslednji' .

spremenite načrt napajanja v korak 6 visoke zmogljivosti

Zdaj spremenite nastavitve za svoj novi načrt, izberite nastavitve spanja in zaslona, ​​ki jih želite uporabljati v računalniku, in kliknite 'Ustvari' , to bo ustvarilo nov načrt za visoko zmogljivost za vas. Prepričajte se, da je izbran kot vaš trenutni načrt porabe, in nato zaprite okna z nastavitvami. Preverite, ali je to rešilo težavo z veliko uporabo diska.

spremenite načrt napajanja v korak 7 visoke zmogljivosti

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite zaščito v oblaku sistema Windows Defender

Storitev Windows Defender Antivirus v oblaku je mehanizem za zagotavljanje posodobljene zaščite vašega omrežja in končnih točk. Čeprav se imenuje storitev v oblaku, ni zgolj zaščita datotek, shranjenih v oblaku, temveč uporablja porazdeljene vire in strojno učenje za zagotavljanje zaščite končnim točkam s hitrostjo, ki je veliko hitrejša od običajnih posodobitev podpisov. Če onemogočite zaščito v oblaku v programu Windows Defender, lahko rešite težavo z veliko uporabo diska. Če želite onemogočiti to vrsto storitve 'virus' v Iskanje in kliknite „Zaščita pred virusi in grožnjami“ rezultat.

onemogoči zaščito v oblaku za Windows Defender 1. korak

Zdaj poiščite in kliknite 'Nastavitve zaščite pred virusi in grožnjami' .

onemogoči zaščito v oblaku Windows Defender 2. korak

Poiščite 'Zaščita, dostavljena v oblaku' in preklopite stikalo na 'Izklopljeno' položaj za izklop te funkcije. Preverite, ali je to rešilo težavo z veliko uporabo diska.

onemogoči zaščito v oblaku Windows Defender 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite storitev Superfetch

Superfetch je storitev Windows, katere namen je pospešiti zagon aplikacij in izboljšati odzivnost sistema. Predpomni podatke, tako da so lahko takoj na voljo vaši aplikaciji. Superfetch to stori s predhodnim nalaganjem programov, ki jih pogosto uporabljate, v RAM, tako da jih ni treba klicati s trdega diska. Včasih lahko to vpliva na delovanje in upočasni delovanje računalnika. Ta storitev je lahko vzrok za visoko porabo procesorja in če ta storitev zmanjšuje hitrost računalnika, vam priporočamo, da jo izklopite.

Če želite onemogočiti Superfetch, odprite pogovorno okno Zaženi. Če ga želite odpreti, vnesite 'teči' v Iskanju in kliknite rezultat 'Zaženi'. Lahko pa jo uporabite z bližnjico na tipki Windows + R, da jo odprete. V odprtem pogovornem oknu Zaženi vnesite vrsto 'services.msc' in pritisnite Enter na tipkovnici ali kliknite 'V REDU' .

onemogočite storitev superfetch 1. korak

V odprtem oknu Storitve boste videli seznam lokalnih storitev. Pomaknite se navzdol in poiščite 'Superfetch' in z desno miškino tipko kliknite nanjo. Izberite 'Stop' v spustnem meniju, da ustavite storitev Superfetch. Znova zaženite računalnik, da bodo spremembe začele veljati. Po onemogočitvi storitve Superfetch in ponovnem zagonu računalnika se mora uporaba diska povrniti v normalno stanje. Če to ne reši težave, boste morda želeli znova omogočiti Superfetch. Ponovite korake in izberite 'Začni' kjer ste izbrali 'Stop' .

onemogočite storitev superfetch 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite storitev iskanja Windows

Windows Search, prej znan kot Windows Desktop Search (WDS), je indeksirana platforma za iskanje po namizju, ki jo je Microsoft ustvaril za Microsoft Windows. Windows Search v računalniku gradi indeks datotek s polnim besedilom. Čas, potreben za začetno ustvarjanje tega indeksa, je odvisen od količine in vrste podatkov, ki jih je treba indeksirati, in lahko traja do nekaj ur, vendar je to enkratni dogodek. Ko je vsebina datoteke dodana v ta indeks, lahko Windows Search s pomočjo indeksa išče rezultate hitreje, kot bi bilo potrebno za iskanje po vseh datotekah v računalniku. Če te funkcije ne uporabljate, vam priporočamo, da jo onemogočite in preverite, ali to zmanjša uporabo diska. Če onemogočite to storitev, boste ustavili indeksiranje vseh datotek, vendar boste še vedno imeli dostop do iskanja Windows. Vendar bo obdelava iskanja trajala dlje. Če želite onemogočiti iskanje v sistemu Windows, najprej odprite pogovorno okno Zaženi. Če ga želite odpreti, vnesite 'teči' v Iskanje in kliknite na 'Zaženi' rezultat. Lahko pa jo uporabite z bližnjico na tipki Windows + R, da jo odprete. V odprtem pogovornem oknu Zaženi vnesite vrsto 'services.msc' in pritisnite Enter na tipkovnici ali kliknite 'V REDU'.

onemogoči storitev iskanja Windows 1. korak

V odprtem oknu Storitve boste videli seznam lokalnih storitev. Pomaknite se navzdol in poiščite 'Windows Search' in ga kliknite z desno miškino tipko. Izberite 'Lastnosti' v spustnem meniju, da odprete lastnosti storitve.

onemogoči storitev iskanja oken 2. korak

Zdaj nastavite vrsto zagona na 'Onemogočeno' , kliknite 'Uporabi' in 'V REDU' za uveljavitev sprememb in zapustitev okna Windows Search Properties. Preverite, ali to rešuje težavo z veliko uporabo diska. Če ne, vam predlagamo, da jo znova omogočite s ponovitvijo korakov in nastavitvijo vrste zagona storitve Windows Search na 'Samodejno' ali 'Samodejno (zakasnjen zagon)'.

onemogoči storitev iskanja Windows 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Začasno onemogočite protivirusni program

Protivirusna programska oprema lahko povzroči veliko uporabo diska tudi v računalniku. Če težavo reši onemogočanje določene protivirusne programske opreme, predlagamo, da se obrnete na razvijalca protivirusne programske opreme in preverite, ali vam lahko s čim pomaga, morda obstajajo napake v programski opremi. Preberite Ta članek če želite izvedeti, kako začasno onemogočiti protivirusno programsko opremo Avast, ESET, Avira, McAfee in Webroot.

To je to, upamo, da je vsaj ena od načinov rešila veliko uporabo diska v operacijskem sistemu Windows in zdaj lahko računalnik uporabljate brez težav in računalnik ni upočasnjen. Če poznate drugo delujočo rešitev za to težavo, ne oklevajte in pustite komentar v spodnjem oddelku za komentarje.

Welches Bitsystem habe ich

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti Video, ki prikazuje, kako popraviti 100% uporabo diska v sistemu Windows 10:

[Nazaj na vrh]