Kako popraviti napako aplikacije 0xc0000005

Kako popraviti napako aplikacije 0xc0000005

'Programa ni bilo mogoče pravilno zagnati (0xc0000005).' Kako popraviti napako aplikacije 0xc0000005?

Morda ste naleteli na kodo napake aplikacije 0xc0000005, znano tudi kot napaka kršitve dostopa. To je pogosta težava, s katero se srečujejo uporabniki sistema Windows, ne glede na različico operacijskega sistema. Napaka aplikacije 0xc0000005 je široka in jo lahko povzročijo številne različne težave.

Napaka se ponavadi pojavi, ko poskušate zagnati program ali aplikacijo (kot je navedeno v imenu napake). Uporabnikom preprečuje zagon različnih aplikacij in programov ter navaja, da se aplikacija ni mogla pravilno zagnati. V tem trenutku je vse, kar lahko storite, da s klikom zaprete pojavno okno z napako 'V REDU' - Nato Windows zaključi (zapre) aplikacijo. To vam očitno preprečuje zagon te posebne aplikacije v sistemu Windows. Poleg tega lahko pride do napake ne le pri poskusu zagnanja aplikacije ali programa, temveč tudi pri poskusu uporabe nekaterih vgrajenih orodij sistema Windows. Torej, do napake lahko pride pri poskusu izvajanja številnih različnih nalog.Vzroki za to težavo so različni, na primer protivirusni programi drugih proizvajalcev, ki sprožijo napako aplikacije 0xc0000005. Poleg tega je možno, da je sistemski register sistema Windows poškodovan, zaradi česar se sistem in z njim povezani programi obnašajo nenormalno. Mogoče so težave tudi z nameščenimi gonilniki - lahko so poškodovani, nepravilni ali okvarjeni. Nekateri programi so bili morda posodobljeni ali nepravilno nameščeni ali pa je operacijski sistem okužil zlonamerna programska oprema ali virus. Jasno je, da ni nobenega razloga za napako aplikacije 0xc0000005 in obstaja več različnih načinov, kako jo odpraviti. V tem priročniku opisujemo možne načine za odpravo težave.

Napaka aplikacije 0xc0000005

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

installiere kali linux in virtualbox

Preglejte sistem za zlonamerno programsko opremo

Najprej preprosto preglejte sistem za zlonamerno programsko opremo in viruse. Zlonamerna programska oprema sistemu pogosto preprečuje dostop do različnih programov, aplikacij in orodij. Dobro je občasno pregledati sistem. Uporabite lahko Windows Defender (vgrajeni protivirusni program), ki ščiti vaš računalnik pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Lahko pa zaženete še drugo protivirusno programsko opremo, če jo imate nameščeno. Če želite zagnati celotno skeniranje sistema s programom Windows Defender, vnesite 'virus' v Iskanje in kliknite na „Zaščita pred virusi in grožnjami“ rezultat.

skenirajte sistem, ali je v njem 1. korak

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami kliknite 'Napredno skeniranje' .

optično preberite sistem, ali je v 2. koraku zlonamerna programska oprema

Izberite 'Celotno skeniranje' in kliknite 'Skeniranje zdaj' . S tem bo sistem začel iskati zlonamerno programsko opremo. Če najdete viruse, jih izbrišite.

3. skenirajte sistem za zlonamerno programsko opremo

Na našem seznamu Top anti-malware lahko izberete optični bralnik virusov in zlonamerne programske opreme. Seznam je sestavljen iz dobro znanih odstranjevalcev vohunske programske opreme in vam bo pomagal izbrati pravo programsko opremo za zaščito vašega računalnika. Poiščite seznam na to povezavo .

[Nazaj na kazalo]

Začasno onemogočite protivirusni program

Po drugi strani pa lahko protivirusni programi vplivajo na različne datoteke in programe ter povzročijo tudi napako aplikacije 0xc0000005. Če želite zagotoviti, da nameščena neodvisna protivirusna programska oprema ni vzrok te napake, jo začasno onemogočite in preverite, ali napaka ni odpravljena. Če vam onemogoči (ali odstrani) protivirusno programsko opremo, priporočamo, da preklopite na drug protivirusni program. Če niste prepričani, kako onemogočiti protivirusno programsko opremo, preberite ta vodnik v katerem boste našli navodila, kako onemogočiti nekatere najbolj priljubljene protivirusne programe.

[Nazaj na kazalo]

Popravi register

Napako aplikacije 0xc0000005 lahko povzroči poškodovan register operacijskega sistema. Te poškodbe se običajno zgodijo, če so nekateri programi nepravilno nameščeni ali odstranjeni. Primer nepravilne namestitve je poskus namestitve programa na isti predhodno nameščeni program, ne da bi prej izbrisali starega. Če želite odpraviti tovrstno težavo z registrom, morate odstraniti (ali popraviti) odvečne in podvojene vnose v registru. Priporočamo, da poskušate popraviti vnose v registru s programsko opremo drugih proizvajalcev, imenovano CCleaner.

CCleaner je majhen, učinkovit pripomoček za računalnike z operacijskim sistemom Microsoft Windows. Čisti neželeno pošto in težave, ki se kopičijo skozi čas: začasne datoteke, pokvarjene bližnjice in druge težave. Ščiti zasebnost, čisti zgodovino brskanja in začasne internetne datoteke, kar vam omogoča, da ste bolj samozavestni uporabnik interneta in manj dovzetni za krajo identitete. CCleaner lahko očisti odvečne datoteke iz različnih programov, s čimer prihrani prostor na trdem disku, odstrani nepotrebne vnose v registru sistema Windows, pomaga odstraniti programsko opremo in izbere, kateri programi se začnejo z operacijskim sistemom Windows. Lahko prenesete CCleaner od tod .

Ko ga prenesete, namestite CCleaner in ga odprite. Izberite 'Register' v levem podoknu in kliknite 'Iskanje težav' . V računalniku bo našel različne težave z registrom. Če jih želite očistiti ali popraviti, kliknite 'Popravi izbrane težave ...' . Ko konča s popravljanjem registra, zaprite CCleaner in preverite, ali še vedno prejemate napako aplikacije 0xc0000005.

popraviti register

[Nazaj na kazalo]

Izklopite DEP

Če imate pri poskusu zagona določene aplikacije ali programa izkušnje z napako aplikacije 0xc0000005, lahko težavo rešite tako, da jo dodate kot izjemo v preprečevanje izvajanja podatkov (DEP). DEP je varnostna funkcija v operacijskih sistemih Windows, ki pomaga preprečiti škodo na računalniku zaradi različnih virusov in drugih varnostnih groženj. Če želite onemogočiti preprečevanje izvajanja podatkov za določen program, najprej zaženite pogovorno okno Zaženi s tipkanjem 'teči' v Iskanje in kliknite Zaženi rezultat ali tako, da z desno miškino tipko kliknete meni Start in izberete 'Zaženi' v kontekstnem meniju ali s pritiskom tipke Windows + R.

izklopite 1. korak

V pogovorno okno Zaženi vnesite 'sysdm.cpl' in pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

izklopite korak 2. koraka

V oknu System Properties pojdite na 'Napredno' zavihek in kliknite 'Nastavitve ...' pod Performance.

izklopite korak 3

V oknu Performance Options kliknite 'Preprečevanje izvajanja podatkov' in izberite možnost »Vklopi DEP za vse programe in storitve, razen tistih, ki jih izberem«. Kliknite 'Dodaj ...' in se pomaknite do izvedljive datoteke (.exe) programa, ki povzroča težave, jo izberite in kliknite 'Odprto' . Zdaj kliknite 'Uporabi' da shranite opravljene spremembe in zaprete okno System Properties. Preverite, ali še vedno prejemate napako aplikacije 0xc0000005, ko poskušate zagnati določeno aplikacijo ali program, ki ste ga pravkar dodali.

izklopite 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Preverite RAM

Možno je, da je napako aplikacije 0xc0000005 povzročil slab RAM pomnilnik ali pa je ena od palic RAM poškodovana. Če veste, kako namestite in odstranite RAM, priporočamo, da preverite te komponente. Najprej se prepričajte, da je računalnik izklopljen in izključen iz vira napajanja. Če težavo povzroča ena od palic, ugotovite katero, tako da poskusite zagnati sistem Windows brez ene od palic in preverite, ali napaka ni odpravljena. Naredite to z različnimi RAM-ploščicami, odstranjenimi v postopku odstranjevanja. Če je med postopkom napaka odpravljena, boste vedeli, katera palica povzroča napako in jo je treba zamenjati.

ubuntu unter windows 7 installieren

[Nazaj na kazalo]

Zaženite preverjanje sistemskih datotek

Preverjevalnik sistemskih datotek je pripomoček za Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah iščejo poškodbe in jih obnovijo. V tem priročniku je opisano, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in popravilo manjkajočih ali poškodovanih. Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo uspele ali se bo sistem zrušil. ' sfc scannow 'je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo za ukaz sfc, ukaz Ukazni poziv, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če želite zagnati ukazni poziv, vnesite ' ukazni poziv 'v Iskanju z desno miškino tipko kliknite' Ukazni poziv 'in izberite' Zaženi kot skrbnik 'iz spustnega menija, da ga zaženete s skrbniškimi pravicami. Za izvedbo skeniranja SFC morate zagnati povišan ukazni poziv.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 1. korak

V okno ukaznega poziva vnesite 'sfc / scannow' in pritisnite Enter, da ga izvedete. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bo nekaj časa, da se skeniranje zaključi (približno 15 minut). Počakajte, da postopek optičnega branja zaključi in znova zaženite računalnik. Preverite, ali napaka aplikacije 0xc0000005 še vedno obstaja.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Posodobite napačne gonilnike

Mogoče je, da so nekateri nameščeni gonilniki okvarjeni ali pokvarjeni. Pogosto tiskalniški in video gonilniki povzročajo napako aplikacije 0xc0000005. Gonilnik naprave je programska oprema, ki obvešča operacijski sistem in drugo programsko opremo o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali ljudje. Voznik omogoča nemoteno komunikacijo med strojno in programsko opremo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno. V tem primeru morate dobiti posodobljene / nove gonilnike za strojno opremo. Če želite posodobiti gonilnike, odprite Device Manager tako, da z desno miškino tipko kliknete gumb Start in izberete 'Upravitelj naprav' rezultat iz kontekstnega menija ali vrste 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

posodobite napačne gonilnike 1. korak

V upravitelju naprav boste videli seznam naprav, povezanih z računalnikom. Če veste, kateri gonilniki povzročajo težavo, jih lahko posodobite. Razširite kategorijo naprav in z desno miškino tipko kliknite napravo ter izberite 'Posodobi gonilnik' iz spustnega menija.

posodobite napačne gonilnike 2. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če izberete drugo možnost, morate gonilnike poiskati in namestiti ročno. Za uporabo te možnosti je treba predhodno prenesti gonilnike v računalnik ali bliskovni pogon USB - to je daljši postopek, saj boste morali vse najnovejše gonilnike za vse naprave prenesti ročno, tako da obiščete uradna spletna mesta proizvajalcev naprav. Priporočamo, da izberete prvo možnost in sledite navodilom.

posodobite napačne gonilnike 3. korak

Če ne želite porabljati časa za posodabljanje vseh gonilnikov (in niste prepričani, kateri povzroča napako), lahko posodobite in namestite nove gonilnike s pomočjo neodvisne programske opreme, kot je Snappy Driver Installer. Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če v računalniku ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in deluje tudi z operacijskim sistemom Windows XP. Gonilnike lahko prenesete s programom Snappy Driver Installer v 'driverpacks', ki so preprosto zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikažejo lahko tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike. Ločuje posodobitve, ki zahtevajo vnovični zagon računalnika, da jih je lažje prepoznati. Lahko prenesete Snappy Driver Installer od tod . Lahko pa poiščete drugo programsko opremo za samodejno posodabljanje gonilnikov v spletu, da posodobite vse gonilnike skupaj.

posodobite napačne gonilnike 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Obnovite sistem

Nazadnje priporočamo obnovitev sistema, da se vrnete v stanje pred napako aplikacije 0xc0000005. Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Za uporabo tega orodja morate ustvariti obnovitvene točke. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje delovno stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke. Če imate kakršne koli obnovitvene točke sistema, ki so bile ustvarjene, preden so se pojavile težave z napako aplikacije 0xc0000005, boste morda težavo odpravili z obnovitvijo sistema. Če želite obnoviti sistem, zaženite Run. Če ga želite zagnati, pritisnite tipko Windows + R in vnesite 'rstrui.exe' . V pogovornem oknu Zaženi pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

obnovite sistem 1. korak

V oknu za obnovitev sistema kliknite 'Naslednji' .

obnovite sistem 2. korak

Če so ustvarjene obnovitvene točke, boste videli njihov seznam. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje, ki naj prikaže več obnovitvenih točk. Izberite obnovitveno točko, ki vam najbolj ustreza (odvisno od ustvarjenega časa itd.), In kliknite 'Naslednji' .

obnovite sistem 3. korak

Potrdite obnovitveno točko. Vaš računalnik bo obnovljen v stanje pred dogodkom, opisanim v 'Opis' polje. Če ste z izbiro zadovoljni, kliknite 'Končaj' in postopek obnovitve sistema se bo začel.

obnovite sistem 4. korak

Upamo, da je ena od zgornjih metod rešila težavo Application Error 0xc0000005. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako aplikacije 0xc0000005:

[Nazaj na vrh]