Kako popraviti napako BAD POOL HEADER?

Kako popraviti napako BAD POOL HEADER?

Kako popraviti napačno glavo POOL HEADER Blue Screen Of Death

Napaka BAD POOL HEADER se pojavi na modrem zaslonu smrti (BSOD), napaka (ali koda napake), ki se prikaže, ko Windows naleti na kritično težavo, iz katere se ne more obnoviti. Za odpravo BSOD je pogosto dovolj preprost ponovni zagon, vendar tega problema ne smemo prezreti. Ko pride do BSOD, operacijski sistem Windows ustvari datoteko 'minidump', ki vsebuje posebne informacije o napaki. Za prikaz teh informacij je potrebno napredno znanje, kot je podrobno opisano v tem članku.

Težava z BAD POOL HEADER je težava pri dodeljevanju pomnilnika Windows, vendar se napaka lahko pojavi tudi zaradi drugih težav. Težave z RAM-om so običajno vzrok napake, toda težave s potapljači naprav, nepravilnimi sektorji ali drugimi težavami s pisanjem na disk so tudi pogosti razlogi. Če želite odpraviti napako BAD POOL HEADER, boste morda morali zagnati orodje za diagnostiko pomnilnika, onemogočiti funkcijo hitrega zagona, posodobiti gonilnike, začasno onemogočiti nameščeno neodvisno protivirusno programsko opremo ali druga dejanja. V tem članku opisujemo najpogostejše možne popravke za odpravo te napake.OPOMBA: Če vam BAD POOL HEADER preprečuje zagon sistema Windows, morate Windows zagnati v varnem načinu z omrežjem. Preberite ta vodnik in uporabite 'Prekinitev zagonskega postopka sistema Windows' metoda. Nato zaženite Windows v varnem načinu z omrežjem od tam.

kako popraviti napako BAD POOL HEADER v Windows 10

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Začasno onemogočite protivirusni program

Če ste pred kratkim namestili protivirusno programsko opremo, je možno, da to povzroča napako BAD POOL HEADER - mnogi uporabniki poročajo, da je težavo odpravila začasna onemogočitev (ali odstranitev) njihove protivirusne programske opreme. Priporočamo, da preizkusite to metodo, tudi če že nekaj časa uporabljate protivirusno programsko opremo. Če to reši težavo, se obrnite na razvijalce protivirusne programske opreme in jih vprašajte, ali lahko njihovi programski opremi preprečijo napako BAD POOL HEADER. Preberite ta vodnik če niste prepričani, kako onemogočiti protivirusno programsko opremo. Članek vsebuje podrobna navodila, kako onemogočiti nekatere najbolj priljubljene protivirusne programe.

[Nazaj na kazalo]

Odklopite zunanje naprave

Odklop zunanjih naprav lahko odpravi napako BAD POOL HEADER. Priključene zunanje naprave / zunanje naprave morda motijo ​​operacijski sistem. Odklopite vse zunanje naprave in zunanje naprave ter pustite priključene samo miško in tipkovnico. Nato znova zaženite računalnik. Preverite, ali še vedno vidite napako BAD POOL HEADER. Če težavo odpravite, je morda ena od zunanjih naprav ali zunanjih naprav poškodovana ali pokvarjena, kar povzroča težavo. V tem primeru zamenjajte zunanjo ali zunanjo napravo.

sauerstoff os für oneplus one

[Nazaj na kazalo]

Zaženite diagnostično orodje Windows Memory

Če imate težave z RAM-om (pomnilnik z naključnim dostopom), zaženite Windows Memory Diagnostic, orodje za preizkus pomnilnika, ki je celovito in enostavno za uporabo. Če ga želite zagnati, vnesite 'diagnostika pomnilnika Windows' ali 'mdsched' v Iskanje in kliknite 'Diagnostika pomnilnika Windows' rezultat.

zaženite diagnostično orodje za pomnilnik sistema Windows 1. korak

Če želite zagnati diagnostiko, znova zaženite računalnik. Vprašani boste, ali ga želite znova zagnati zdaj ali ga zagnati ob naslednjem zagonu računalnika. Ko znova zaženete računalnik, se samodejno zažene orodje za diagnostiko pomnilnika Windows. Na zaslonu se prikažejo postopek testiranja in rezultati.

zaženite diagnostično orodje za pomnilnik sistema Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Onemogoči hitri zagon

Hiter zagon je uporabna funkcija sistema Windows 10 (in tudi sistema Windows 8), ki omogoča hitrejši čas zagona ob zagonu. Mnogi ljudje te funkcije ne poznajo, medtem ko jo nekateri takoj onemogočijo, ko prejmejo nov računalnik z operacijskim sistemom Windows. Če je omogočena funkcija hitrega zagona, se lahko zdi, da zaustavitev računalnika popolnoma izklopite, vendar to ni povsem res, saj preide v stanje med mirovanjem in zaustavitvijo. Če omogočite hiter zagon, to ne bi smelo škodovati osebnemu računalniku, saj gre za funkcijo Windows, vendar je to lahko razlog za napako BAD POOL HEADER. Če želite odpraviti težavo, lahko to funkcijo onemogočite. Pojdite na Iskanje in vnesite 'moč' . Kliknite 'Izberite načrt porabe' rezultat, da ga odprete.

onemogočite hitri zagon 1. korak

V oknu Možnosti porabe kliknite 'Izberite, kaj naj počne gumb za vklop' .

onemogočite hitri zagon 2. koraka

Kliknite 'Spremeni nastavitve, ki trenutno niso na voljo' in nato počistite polje 'Vklopi hiter zagon (priporočeno)' možnost (če je omogočena). Kliknite 'Shrani spremembe' da shranite opravljene spremembe in preverite, ali je s tem odpravljena napaka BAD POOL HEADER.

preverite, ali je omogočen hiter zagon

[Nazaj na kazalo]

Posodobite svoje gonilnike

Gonilnik naprave je programska oprema, ki obvešča operacijski sistem in drugo programsko opremo o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali ljudje. Voznik omogoča nemoteno komunikacijo med strojno in programsko opremo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno (če sploh) in bo prikazala različne modre zaslone smrtnih napak, vključno z BAD POOL HEADER. Če želite posodobiti gonilnike, odprite Device Manager tako, da z desno miškino tipko kliknete gumb Start in izberete 'Upravitelj naprav' rezultat iz kontekstnega menija ali tip 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

posodobite gonilnike 1. korak

V upravitelju naprav boste videli seznam naprav, povezanih z računalnikom. Ker je težko ugotoviti, kateri voznik povzroča težavo, jih boste morali posodobiti, razen če ste opazili posebne okoliščine, v katerih je prišlo do BAD POOL HEADER. Če na primer pride do napake, ko se povežete z internetom, začnite s posodobitvijo gonilnikov omrežnih vmesnikov. Z desno miškino tipko kliknite napravo in izberite 'Posodobi gonilnik' iz spustnega menija.

posodobite gonilnike 2. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows po računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnika za napravo. Če izberete drugo možnost, morate ročno poiskati in namestiti gonilnike. Za uporabo te možnosti je treba predhodno prenesti gonilnike v računalnik ali bliskovni pogon USB - to je daljši postopek, saj boste morali vse najnovejše gonilnike za vse naprave prenesti ročno, tako da obiščete uradna spletna mesta proizvajalcev naprav. Priporočamo, da izberete prvo možnost in sledite navodilom. Uporabite korake za vse naprave.

posodobite gonilnike 3. korak

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko shrani celotno zbirko gonilnikov brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če v računalniku ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in tudi z operacijskim sistemom Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek programa Snappy Driver Installer v 'driverpacks', ki so preprosto zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikažejo lahko tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike. Ločuje posodobitve, ki zahtevajo vnovični zagon računalnika, da jih je lažje prepoznati. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj . Lahko pa poiščete tudi druge avtomatizirane posodobitve gonilnikov v spletu, da posodobite vse gonilnike.

posodobite gonilnike 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Izvedite čisti zagon

To težavo lahko poskusite odpraviti tudi s čistim zagonom operacijskega sistema Windows 10. Čist zagon zažene sistem Windows z uporabo minimalnega nabora gonilnikov in zagonskih programov. To pomaga odpraviti konflikte s programsko opremo, ki se pojavijo, ko namestite program ali posodobitev ali zaženete program v sistemu Windows. Zato morate onemogočiti vse programe in storitve drugih ponudnikov, da ugotovite, ali katera od teh aplikacij povzroča napako BAD POOL HEADER. Za čist zagon vnesite 'konfiguracija sistema' v Iskanje in odprite namizno aplikacijo System Configuration. Drug način dostopa do konfiguracije sistema je tipkanje 'teči' v Iskanje odprite, vnesite 'msconfig' in nato kliknite V redu, da ga zaženete.

izvedite čisti korak 1

Ihr Browser ist stark beschädigt durch (4) Virus Android

Ko se odpre sistemska konfiguracija, izberite 'Selektivni zagon' tako da lahko spreminjate in odstranjujete oznake 'Naloži zagonske elemente' .

izvedite čisti korak 2

Nato pojdite na 'Storitve' in označite 'Skrij vse Microsoftove storitve' potrditveno polje. S tem bodo skrite Microsoftove aplikacije in storitve (ker moramo onemogočiti samo programe drugih ponudnikov). V našem primeru sta ostali le dve storitvi. Kliknite 'Onemogoči vse' .

izvedite čisti korak 3

Kliknite 'Uporabi' in 'V REDU' da shranite spremembe in zaprete okno System Configuration. Obveščal vas bo, da morate znova zagnati računalnik, da uveljavite spremembe. Izberite, ali želite znova zagnati zdaj ali pozneje ročno.

izvedite čisti korak 4

Če težavo odpravite, veste, da težavo povzroča eden od nameščenih programov drugih proizvajalcev. Ugotovitev, kateri program povzroča BAD POOL HEADER, je lahko dolg postopek, saj morate programe onemogočiti enega za drugim. Če želite normalno zagnati sistem Windows, boste morali razveljaviti spremembe, da omogočite običajni zagon, namesto selektivnega zagona v sistemski konfiguraciji.

[Nazaj na kazalo]

Preverite svoj RAM

Kot smo že omenili v uvodu, lahko napako BAD POOL HEADER povzročijo težave s pomnilnikom z naključnim dostopom (RAM). Mogoče je, da čip RAM ni pravilno priključen ali je reža (ali čip) prašna. Če veste, kako odstraniti RAM in ga nato znova povezati, priporočamo, da poskusite to. Odstranite čip RAM-a, zagotovite, da ni prašen, in ga vrnite. Ne delajte tega, ko je računalnik vklopljen. Ko končate, znova vklopite računalnik in preverite, ali se še vedno pojavlja napaka BAD POOL HEADER.

[Nazaj na kazalo]

Obnovite sistem s pomočjo točk za obnovitev

Na koncu priporočamo, da obnovitev sistema zaženete z obnovitvenimi točkami. Obnovitvena točka je zbirka pomembnih sistemskih datotek, ki jih Obnovitev sistema shrani na določen datum in čas. Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Za uporabo tega orodja morate ustvariti obnovitvene točke. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje delovno stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke. Če imate obnovitvene točke sistema, ki so bile ustvarjene, preden se je začela pojavljati napaka BAD POOL HEADER, boste to morda lahko popravili tako, da preprosto obnovite sistem v prejšnje stanje. Če želite zagnati obnovitev sistema, pritisnite tipko Windows + R in vnesite 'rstrui.exe' . V pogovornem oknu Zaženi pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' . Drug način za odpiranje pogovornega okna Zaženi je, da z desno miškino tipko kliknete Start in izberete 'Zaženi' iz kontekstnega menija.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 1. korak

Pojavilo se bo uvodno okno za obnovitev sistema. Kliknite 'Naslednji' nadaljevati.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 2. korak

Če so ustvarjene obnovitvene točke, boste videli njihov seznam. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje, ki naj prikaže več obnovitvenih točk. Izberite najprimernejšo obnovitveno točko (odvisno od ustvarjenega časa itd.) In kliknite 'Naslednji' . Prepričajte se, da niste izbrali obnovitvene točke v času, ko je že bila prisotna napaka BAD POOL HEADER.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 3. korak

Potrdite obnovitveno točko. Vaš računalnik bo obnovljen v stanje pred dogodkom, opisanim v 'Opis' polje. Če ste z izbiro zadovoljni, kliknite 'Končaj' in postopek obnovitve sistema se bo začel.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 4. korak

Upamo, da je ena od zgornjih rešitev odpravila napako BAD POOL HEADER. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje kako popraviti napako BAD POOL HEADER:

[Nazaj na vrh]