Kako popraviti črni zaslon po prebujanju iz težave s spanjem na Macu?

Kako popraviti črni zaslon po prebujanju iz težave s spanjem na Macu?

Kako popraviti zaslon računalnika po prebujanju iz stanja spanja ali po zagonu ostane črn?

Kako veste, ali obstaja resna težava z računalnikom? Jasen znak bi bil sistem, ki se s težavo zažene. To lahko pogosto zadeva uporabnike, še posebej, če so zasloni njihovih računalnikov Mac še vedno črni. To se pogosto zgodi, ko poskusite Mace prebuditi iz načina spanja: tudi po neomejenem čakanju se zaslon preprosto ne vklopi. Pojavi se lahko tudi, ko ljudje odprejo pokrov MacBook. Še bolj zaskrbljujoč znak je, ko lahko zaslišimo opozorila tipkovnice / računalnika, ki kažejo, da je računalnik buden, a zaslon ostaja mrtev.

To ni posebej pogosta težava, vendar številni uporabniki o njej poročajo. Pogosta tema v zvezi s to težavo je nadgradnja operacijskega sistema na macOS. Nekateri uporabniki takoj po nadgradnji sistema poročajo, da pride do te težave: med postopkom nadgradnje, ko se računalnik znova zažene, se zaslon ne vklopi. Nekatera poročila kažejo, da gre za težavo s prejšnjimi različicami operacijskega sistema Mac. Ta težava ima več vzrokov in rešitve niso vedno enostavne. Kljub temu ni treba skrbeti, saj obstaja več načinov, s katerimi lahko poskusite rešiti težavo s črnim zaslonom, kot je podrobno opisano v tem članku.uvod

Steam-Spiele unter Linux

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Preverite svetlost in moč zaslona

Začnite z osnovami, preden poskusite bolj zapletene rešitve. Najprej nastavite svetlost zaslona na največjo vrednost tako, da pridržite funkcijsko tipko (fn) in na tipkovnici kliknete tipko za povečanje svetlosti (f2). Nato zagotovite, da je računalnik dejansko vklopljen: preverite, ali lučke na tipkovnici svetijo, ali lahko slišite zvok ventilatorjev, ki delujejo, in zvočna opozorila, na primer, ko prilagajate raven zvoka. Če uporabljate zunanji zaslon, se prepričajte, da je priključen na vir napajanja in vklopljen. Preverite, ali je računalnik priključen na napajalnik - tudi če gre za prenosnik, se baterija morda izprazni. Pogosto je svetlost zaslona preprosto nastavljena na minimalno, medtem ko je računalnik dejansko buden in vklopljen.

[Nazaj na kazalo]

Znova zaženite svoj Mac

Druga pogosta rešitev za črni zaslon po težavi s spanjem je izklop in vklop računalnika. Ker računalniški zaslon ne deluje, to možnost pogosto zanemarimo, vendar jo je enostavno poskusiti. Če želite znova zagnati Mac, najprej držite gumb za vklop, dokler se računalnik popolnoma ne izklopi. Če želite potrditi, da je Mac popolnoma izklopljen, poiščite lučke na tipkovnici, opozorilne zvoke pri prilagajanju glasnosti in poslušajte ljubitelje računalnikov. Ko ste prepričani, da je računalnik popolnoma izklopljen, počakajte nekaj trenutkov in nato znova pritisnite gumb za vklop. Preverite, ali je težava s črnim zaslonom odpravljena. Ta metoda pogosto deluje, če se po nadgradnji operacijskega sistema pojavijo težave s črnim zaslonom. Nekateri uporabniki poročajo, da ta metoda deluje v drugih situacijah (ne le po nadgradnji sistema) in v vseh različicah operacijskih sistemov in naprav.

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite Mac SMC in NVRAM

System Management Controller je strojna komponenta Mac-a, odgovorna za porabo energije računalnika, polnjenje in delovanje baterij, termično in ventilatorsko dejavnost, GPU in video način delovanja, načine spanja / budnosti in druge strojne funkcije. Ponastavitev SMC lahko reši črni zaslon po težavah s spanjem, ki se ponavljajo. Če želite ponastaviti SMC na večini prenosnih računalnikov Apple, izklopite napravo in priključite napajalnik na Mac. Med pritiskom gumba za vklop držite tipke Shift, Control in Option. Na koncu sprostite vse tipke hkrati - lučka na adapterju MagSafe lahko spremeni barvo, kar pomeni, da je bil SMC ponastavljen. Podrobne informacije o kako ponastaviti SMC v drugih različicah računalnikov Mac, najdete tukaj.

smc

Nehlapni pomnilnik z naključnim dostopom (NVRAM) je majhen odsek v pomnilniku Mac, ki shranjuje določene nastavitve na mestu, ki je dostopno samo operacijskemu sistemu. Ponastavitev NVRAM-a lahko reši različne težave, povezane s strojno opremo, vključno s črnim zaslonom po spanju. Če želite ponastaviti NVRAM, zaustavite Mac in ga nato vklopite. Ko zaslišite zvok nakladanja, hkrati držite gumba Option, Command, P in R. Držite to kombinacijo vsaj 20 sekund. Videti je, da se računalnik znova zažene. Če ponovno zaslišite zvok zagona, spustite gumbe. Ko boste drugič zaslišali zvok zagona, se bo NVRAM ponastavil in morali boste znova konfigurirati nastavitve za ločljivost zaslona, ​​informacije o časovnem pasu, izbiro zagonskega diska, glasnost zvočnika itd.

nvram-reset

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite operacijski sistem

Če ponastavitev SMC in NVRAM ne odpravi težave in ste poskusili znova zagnati računalnik in ste preverili, da je svetlost zaslona največja, razmislite o ponovni namestitvi macOS (ali druge različice). Ponovna namestitev operacijskega sistema je možna brez formatiranja trdega diska, zato podatkov ne smete izgubiti. Podrobna navodila o kako znova namestiti operacijski sistem, najdete v tem priročniku.

[Nazaj na kazalo]

Alternativne metode za reševanje težave s črnim zaslonom

V redkih primerih, ko zgornje metode ne rešijo težave, obstajajo številne druge, bolj specifične rešitve, ki so opisane spodaj.

  • Zaženite Mac v varnem načinu. V varnem načinu se računalnik zažene samo z zahtevanimi razširitvami jedra, prepreči samodejni zagon zagonskih in prijavnih elementov, popravi napačne imenike diskov in izbriše datoteke predpomnilnika. Če želite zagnati Mac v varnem načinu, med vklopom naprave držite tipko Shift - držite jo, dokler se ne prikaže logotip Apple. Na zaslonu za prijavo se v zgornjem desnem kotu prikaže varni način, če ste se uspešno zagnali. Upoštevajte, da varni način traja dlje, da se zažene zaradi preverjanja in popravil, zato bodite potrpežljivi.
  • Uporabite privzeto zagonsko sliko s strežnika NetBoot, tako da med zagonom držite tipki Option (alt) in N na tipkovnici.
  • Vnesite geslo za svoj račun in pritisnite return - mnogi uporabniki poročajo, da se z vnosom gesla in pritiskom na return (čeprav ne vidijo znakov, ki se vnašajo na zaslon) izvede uspešna prijava in zaslon se vrne.

[Nazaj na kazalo]

Obrnite se na podporo Apple

Če zgornje metode ne rešijo težave s črnim zaslonom po prebujanju iz spanja, se obrnite na uradno ekipo za podporo Apple in napravo morda odnesite v trgovino Apple. Redko je, da je vzrok težave strojna oprema, vendar je to mogoče.

[Nazaj na vrh]