Kako popraviti črni zaslon s kazalko?

Kako popraviti črni zaslon s kazalko?

Kako popraviti črni zaslon s kazalko miške samo v sistemu Windows 10?

Črni zaslon smrti je zaslon z napako, ki ga operacijski sistemi prikažejo po kritični sistemski napaki, ki lahko povzroči izklop sistema. Operacijski sistem ta črni zaslon prikaže tudi, ko se sistem ne more zagnati.

Morda ste že imeli računalnik z operacijskim sistemom Windows (prenosni računalnik ali tablični računalnik), ki je zamrznil s praznim ali črnim zaslonom. Črni zaslon smrti sistema Windows 10 (BSOD) je pogosta težava pri ponovnem zagonu računalnikov po nadgradnji sistema Windows. Težave s črnim zaslonom v sistemu Windows povzročajo dva različna scenarija: 1) V računalnik se lahko prijavite, vendar zaslona ni. 2) V računalnik se celo ne morete prijaviti in prikaže se črni zaslon. Ta članek podrobno opisuje drugi scenarij - situacijo, ko vidite črni zaslon in samo kazalec.V tem primeru zaslon postane črn samo s kazalko in ko znova zaženete računalnik, vidite samo črni zaslon. Operacijski sistem Windows naj naloži 'lupino', grafični uporabniški vmesnik (GUI) za operacijski sistem Microsoft Windows. Elementi, ki jih je mogoče prepoznati, vključujejo namizje, opravilno vrstico, meni Start, preklopnik opravil in funkcijo samodejnega predvajanja. Ko prejmete črni zaslon, je lupina sistema Windows poškodovana, poškodovana ali spremenjena dovoljenja in sistem se ne more naložiti. Težavo lahko povzroči tudi poškodovan gonilnik video grafike. Na srečo gre za težavo s programsko opremo, ki jo je mogoče odpraviti brez večjih sprememb. V tem priročniku je prikazano, kako rešiti to težavo in ponovno zagnati sistem Windows.

OPOMBA: Za večino rešitev morate biti prijavljeni v sistem Windows, in če to ni mogoče zaradi črnega zaslona, ​​morate zaženite Windows v varnem načinu najprej.

Varni način je diagnostični način zagona v operacijskih sistemih Windows, ki se uporablja kot način za omejen dostop do sistema Windows, ko se operacijski sistem ne zažene normalno. To se razlikuje od običajnega načina, ki Windows zažene na običajen način. Varni način je na voljo v sistemih Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10 in večini starejših različic sistema Windows.

Eden najpogostejših korakov pri odpravljanju težav z računalnikom je zagon v varnem načinu. Varni način zažene sistem Windows v osnovnem stanju z uporabo omejenega nabora datotek in gonilnikov. Pomaga vam lahko pri odpravljanju težav v računalniku. Če se na primer težava ne zgodi v varnem načinu, boste vedeli, da težave ne povzročajo privzete nastavitve in osnovni gonilniki naprav.

Če se želite zagnati v varnem načinu, ko ne morete normalno zagnati računalnika, morate najprej izklopiti računalnik. Pritisnite gumb za vklop, da vklopite računalnik, nato pa ga pridržite za prisilno zaustavitev. To morate ponoviti še trikrat, da odprete zaslon Priprava na samodejno popravilo. V možnosti Samodejno popravilo odprite možnosti Napredno odpravljanje težav in izberite Nastavitve zagona. Nato kliknite 'Ponovni zagon' in izberite 'Omogoči varni način' s pritiskom na tipko 4 ali F4. Ko zaženete Windows v varnem načinu, lahko preizkusite spodaj omenjene rešitve.

kako popraviti črni zaslon samo s kazalko

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Izklopite hitri zagon

Hiter zagon je funkcija v sistemu Windows 10 (in tudi Windows 8), ki omogoča hitrejši čas zagona med zagonom računalnika. Večina ljudi, ki uporabljajo to funkcijo, se je ne zaveda. Če želite to funkcijo onemogočiti, najprej pojdite na Power Options. Tip 'Nadzorna plošča' v Iskanje in kliknite 'Nadzorna plošča' rezultat, da ga odprete.

ubuntu von usb installieren

onemogočite hitri zagon 1. korak

Na nadzorni plošči izberite ogled z majhnimi ikonami, tako da kliknete trenutno nastavitev pogleda v zgornjem desnem kotu in izberete 'Majhne ikone' . Nato boste videli celoten seznam nastavitev. Kliknite 'Nastavitve napajanja'.

onemogočite hitri zagon 2. koraka

V oknu Možnosti porabe kliknite 'Izberite, kaj bodo naredili gumbi za vklop' .

3. korak onemogočite hitri zagon

Kliknite 'Spremeni nastavitve, ki trenutno niso na voljo' možnost.

onemogočite 4. korak hitrega zagona

Videli boste a 'Vklopi hiter zagon (priporočeno)' nastavitev pod 'Nastavitve zaustavitve' . Prepričajte se, da je ta izklopljen. Potrditveno polje mora biti neoznačeno. Odznačite jo in kliknite 'Shrani spremembe'. Znova zaženite računalnik v običajnem načinu in preverite, ali to pomaga.

onemogočite 5. korak hitrega zagona

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite ali znova namestite grafične gonilnike

Črni zaslon lahko povzroči ločena grafična kartica, sistem pa v nekaterih primerih meni, da ima vaš računalnik dvojni monitor. Če želite odpraviti težavo, poskusite onemogočiti integrirano grafično kartico. Če želite onemogočiti grafični gonilnik, odprite Device Manager v sistemu Windows. Upravitelj naprav je aplikacija nadzorne plošče v operacijskih sistemih Microsoft Windows, ki omogoča ogled in nadzor strojne opreme, priključene na računalnik. Seznam strojne opreme je mogoče razvrstiti po različnih kriterijih. Če želite odpreti Device Manager, vnesite 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

onemogočite ali znova namestite grafične gonilnike 1. korak

Ko je upravitelj naprav odprt, poiščite svojo vgrajeno grafično kartico in jo kliknite z desno miškino tipko, izberite 'Onemogoči' ali 'Onemogoči napravo' v spustnem meniju, da ga onemogočite. Če niste prepričani, katera je integrirana, jih poskusite posamezno onemogočiti, da preverite, ali je težava odpravljena. Ko onemogočite vsako grafično kartico, znova zaženite računalnik.

onemogočite ali znova namestite grafične gonilnike 2. korak

Če s tem težave ne odpravite, poskusite posodobiti gonilnike. Preprosto izberite 'Posodobi gonilnik' v spustnem meniju tako, da v upravitelju naprav z desno miškino tipko kliknete grafično kartico. Lahko tudi odstranite gonilnik tako, da izberete 'Odstrani napravo' in Windows naj vam namesti gonilnike ob naslednjem zagonu sistema Windows. Prepričajte se, da 'Izbriši gonilniško programsko opremo za to napravo' potrditveno polje je označeno pri odstranjevanju naprave.

System und komprimierter Speicher mit RAM

[Nazaj na kazalo]

Posodobite BIOS

BIOS (Basic Input Output System) je programska oprema, shranjena v majhnem pomnilniškem čipu na matični plošči. Morda boste morali dostopati do BIOS-a, če želite spremeniti delovanje naprave ali pomagati pri odpravljanju težav. Posodobitev BIOS-a lahko včasih popravi črni zaslon s težavo s kazalcem. Upoštevajte, da je posodobitev BIOS-a postopek za napredne uporabnike in če ne bo pravilno izvedena, lahko povzroči trajno škodo na strojni opremi.

Če želite posodobiti BIOS, pojdite na spletno mesto proizvajalca matične plošče in prenesite najnovejšo različico BIOS-a za svojo matično ploščo. Tam bi morali najti priročnik za posodobitev BIOS-a. Pazljivo preberite. Če ne veste, kako posodobiti BIOS, predlagamo, da poiščete naprednega uporabnika in se izognete morebitni poškodbi računalnika.

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite računalnik

Ponastavi ta računalnik je orodje za popravilo resnih težav z operacijskim sistemom, ki je na voljo v meniju Napredne možnosti zagona v sistemu Windows 10. Ponastavitev tega računalnika lahko obdrži vaše osebne datoteke, če jih potrebujete, in odstrani vso nameščeno programsko opremo, nato pa jo popolnoma znova namesti Windows. Morda je to zadnja stvar, ki bi jo želeli narediti, vendar bi lahko bilo v pomoč. Če želite ponastaviti računalnik, pojdite v Nastavitve in nato izberite 'Posodobitev in varnost' .

ponastavite računalnik 1. korak

Gimp macht weißen Hintergrund transparent

Kliknite 'Obnovitev' na levem podoknu. Kliknite 'Začeti' Spodaj 'Ponastavi ta računalnik', in sledite navodilom za ponastavitev računalnika.

ponastavite računalnik 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Odstranite problematično programsko opremo

Nekatere programe lahko povzročijo tudi težave s črnim zaslonom. Nekateri uporabniki trdijo, da jim je odstranjevanje aplikacij, kot je UxStyle, pomagalo rešiti težavo. UxStyle je programska oprema, ki sprošča zahteve za podpis teme Windows, da omogoča prilagajanje tretjim osebam. Takšnih programov je več, na primer StartIsBack. Svetujemo vam, da ne uporabljate tovrstne programske opreme, da se izognete težavam s črnim zaslonom ali podobnim. Eden od načinov za odstranitev programske opreme iz sistema Windows je odpiranje upravitelja opravil. Upravitelj opravil je sistemski nadzorni program, ki se uporablja za zagotavljanje informacij o procesih in programih, ki se izvajajo v računalniku, ter splošnem stanju računalnika. Nekatere izvedbe lahko uporabimo tudi za zaključevanje procesov in programov ter spreminjanje prioritet procesov. Če želite odpreti upravitelja opravil, pritisnite Ctrl + Alt + Delete, kliknite 'Mapa' in izberite 'Zaženi novo nalogo' iz spustnega menija. Če ne vidite 'Mapa', kliknite 'Več podrobnosti' puščica.

odstranite problematično programsko opremo 1. korak

V 'Ustvari novo nalogo' pogovorno okno, vnesite 'appwiz.cpl' in kliknite 'V REDU' da ga zaženete. Pojavilo se bo okno Programi in funkcije, ki vam omogoča odstranitev problematičnih programov iz sistema Windows.

2. odstranite problematično programsko opremo

Kot je razvidno zgoraj, lahko črni zaslon s kazalcem v sistemu Windows 10 povzroči veliko težav. Lahko ga poskusite popraviti tudi tako, da odklopite dodatne monitorje ali pa monitor priključite na druga vrata. Upamo, da vam je ena od teh rešitev pomagala odpraviti težavo in zdaj lahko normalno uporabljate Windows.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti črni zaslon s kazalko:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Spletna vrstica Adware

Spletna vrstica Adware

Kako odstraniti programsko opremo Web Bar - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti Heroes Of The Storm Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Email Helper App - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Ta članek obravnava dva preprosta načina za spremljanje temperature procesorja in grafičnega procesorja v ukazni vrstici Linuxa.

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Kako odstraniti Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti Ad by Pop Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Kako odstraniti dovoljenje Obvestila o spletnih mestih POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Live Protection Suite Fake Antivirus

Live Protection Suite Fake Antivirus

Kako odstraniti ponarejeni protivirusni program Live Protection Suite - vodnik za odstranitev (posodobljen)

Skype virus

Skype virus

Kako odstraniti Skype Virus - Navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije