Kako popraviti modri zaslon smrti v sistemu Windows 10?

Kako popraviti modri zaslon smrti v sistemu Windows 10?

Kako enostavno popraviti modri zaslon smrti (BSOD) v sistemu Windows 10

Modri ​​zaslon smrti (znan tudi kot modri zaslon ali BSoD ali napaka STOP) je zaslon z napako, prikazan v računalniškem sistemu Windows po usodni sistemski napaki, znan tudi kot zrušitev sistema: ko operacijski sistem doseže stanje, ko ne more več varno delovati ali pa se mora Windows popolnoma ustaviti. Običajno se pojavi, ko sistem Windows naleti na kritično napako in se ne more obnoviti. Obstaja več vrst modrih zaslonov, odvisno pa je tudi od različice operacijskega sistema Windows.

Modre zaslone praviloma povzročajo težave s strojno opremo računalnika ali težave s programsko opremo gonilnikov strojne opreme. Na tej točki lahko naredite samo eno - znova zagnati računalnik, vendar če so nekateri programi z njihovimi podatki odprti, jih Windows ne bo mogel shraniti. Ampak nekaj bo zagotovo shranjeno: Windows samodejno ustvari datoteko z imenom “Minidump” ki vsebuje informacije o zrušitvi in ​​jih shrani na vaš disk. Ogledate si lahko informacije o mini odlagališčih, da boste lažje prepoznali vzrok modrega zaslona. Vendar datoteka minidump ne vsebuje toliko informacij kot celotna datoteka odvoza zrušitve, vendar vsebuje dovolj informacij za izvajanje osnovnih operacij odpravljanja napak.Dobra novica je, da je ta modri zaslon smrti mogoče precej enostavno odpraviti, odvisno od tega, kaj natančno ga je povzročil, v tem priročniku pa vam bomo pokazali več rešitev za različne vzroke. Ta članek govori o modrem zaslonu smrti na splošno. Če poznate določen razlog (napako), ki ga je povzročil, se načini odprave lahko razlikujejo. Preberite spodnji članek in poiščite rešitve, ki bodo upale na vas.

OPOMBA: Če ste zataknjeni na tem modrem zaslonu in ne morete uporabljati operacijskega sistema Windows, boste morali Windows, preden poskusite kar koli drugega, zagnati v varnem načinu. Preberite Ta članek če želite izvedeti, kako se zagnati v varnem načinu. Če imate namestitveni DVD za Windows (ali USB), lahko z njim zaženete zaslon Samodejno popravilo (s klikom na 'Popravilo računalnika' v oknu za namestitev sistema Windows) in od tam zagnati sistem Windows v varnem načinu. Če sistema Windows ni treba zagnati v varnem načinu, ga preskočite in se preprosto prijavite v sistem Windows in sledite spodnjim korakom.

kako popraviti modri zaslon smrti

Kazalo:

windows unter linux installieren

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

BSOD ob zagonu sistema Windows

Tu obstajata dve možnosti: bodisi lahko zaženete sistem Windows ali pa ga ne, in ta modri zaslon smrti vam preprečuje dostop do sistema Windows. V tem primeru se modri zaslon smrti ponavadi prikaže, če imate težave z gonilniki, če so v operacijskem sistemu Windows nezdružljivi / poškodovani ali okvarjeni gonilniki. Ali pa je s sistemom Windows Update nekaj narobe.

Gonilnik naprave je programska oprema, ki operacijskemu sistemu in drugi programski opremi zagotavlja informacije o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali posamezniki. Gonilnik programski in strojni opremi omogoča nemoteno komunikacijo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno, če sploh. Napačen gonilnik bo morda treba posodobiti ali znova namestiti.

Če sistema Windows ne morete normalno zagnati, ga zaženite v varnem načinu (z omrežjem). Povezavo do članka o zagonu sistema Windows v varnem načinu najdete v uvodnem razdelku.

Če lahko Windows normalno zaženete, vnesite 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat, da ga odprete.

bsod pri zagonu sistema Windows 1. korak

Če niste prepričani, kateri gonilnik povzroča težavo, vam predlagamo, da posodobite ali znova namestite vse gonilnike v sistemu Windows. V upravitelju naprav razširite napravo in z desno miškino tipko kliknite gonilnik, izberite 'Odstrani' v spustnem meniju, da ga odstranite. Znova zaženite računalnik in Windows bo samodejno namestil manjkajoči gonilnik.

bsod pri zagonu Windows 2. koraka

Poskusite tudi posodobiti gonilnike. Ponovite zgornje korake in izberite 'Posodobi gonilnik' v spustnem meniju (ko z desno miškino tipko kliknete napravo v oknu upravitelja naprav). Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če se odločite za brskanje po računalniku, kjer najdete programsko opremo za gonilnike, boste potrebovali ustrezen gonilnik v računalniku ali pogonu USB. Gonilnike lahko najdete na spletnem mestu proizvajalca naprave.

bsod pri zagonu Windows 3. koraka

Drug način za posodobitev ali namestitev novih gonilnikov za naprave je, da to storite s pomočjo neodvisne programske opreme, kot je Snappy Driver Installer. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo. Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek namestitvenega programa Snappy Driver Installer v tako imenovanih vozniških paketih, ki so samo zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Lahko tudi prikaže podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike ter ločuje posodobitve za katere morate znova zagnati računalnik, da jih boste lažje ločili od ostalih. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj.

posodobite gonilnike s hitrim namestitvenim gonilnikom

Druga stvar, ki bi jo morda želeli preizkusiti, je odpravljanje težav s sistemom Windows Update. Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom ali operacijskim sistemom. Če želite začeti odpravljati težave, pojdite v Nastavitve in vnesite 'odpravljanje težav' , izberite 'Odpravljanje težav' s seznama.

bsod pri zagonu sistema Windows 5. korak

Najti 'Windows Update' Spodaj 'Vstani in zaženi' in ga izberite, kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' in sledite navodilom. Preverite, ali je orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update odpravilo težavo z modrim zaslonom smrti.

bsod pri zagonu sistema Windows 6. korak

Poskusite odstraniti nedavno nameščene posodobitve sistema Windows, tiste, ki ste jih namestili na dan, po katerem se je v vašem sistemu Windows začel prikazovati modri zaslon smrti. Včasih lahko to težavo povzročijo najnovejše (nedavno) nameščene posodobitve. Običajno so te posodobitve potrebne za pravilno delovanje sistema, lahko pa povzročijo tudi nekaj težav. V tem primeru morate najnovejše posodobitve sistema Windows 10 odstraniti iz operacijskega sistema Windows. Če želite odstraniti posodobitve, pojdite v Nastavitve in kliknite 'Posodobitev in varnost' .

bsod pri zagonu operacijskega sistema Windows 7. korak

V meniju Posodobitev in varnost se prepričajte, da ste vklopljeni 'Windows Update' in kliknite na 'Ogled zgodovine nameščenih posodobitev' .

bsod pri zagonu Windows 8. koraka

Dateiexplorer windows 10 lässt sich nicht öffnen

Videli boste seznam nameščenih posodobitev. Izberite posodobitev, ki jo želite odstraniti, in kliknite 'Odstrani' .

bsod pri zagonu okna 9

Znova zaženite Windows in preverite, ali imate še vedno težave s pojavljajočim se Blue Screen Of Death.

[Nazaj na kazalo]

BSOD pri poskusu nadgradnje na Windows 10

Če dobite modri zaslon smrti, ko poskušate nadgraditi svoj trenutni operacijski sistem Windows na Windows 10, vas mora običajno namestitveni program vrniti v vaš trenutni / prvotni operacijski sistem Windows in ne smete ostati na pol poti. Na trdem disku pa bi morale ostati namestitvene datoteke sistema Windows 10 (običajno je to pogon C:). Predlagamo, da te datoteke odstranite / izbrišete, preden znova poskusite nadgraditi na Windows 10. Te namestitvene datoteke za Windows 10 najdete v 'SoftwareDistribution' mapa pod 'Windows' mapo. Operacijski sistem Microsoft Windows uporablja mapo SoftwareDistribution za prenos in upravljanje posodobitev, ki veljajo za vaš operacijski sistem in programe. To mapo najdete po tej poti: 'C: Windows SoftwareDistribution' .

Če vsebine te mape ne morete izbrisati, je to verjetno zato, ker se izvajata storitvi Windows Update in Background Intelligent Transfer.

Storitev Windows Update omogoča zaznavanje, prenos in namestitev posodobitev za Windows in druge programe. Storitev Intelligent Transfer v ozadju prenaša datoteke v ozadju z nedejavno pasovno širino omrežja. Če ne morete izbrisati vsebine mape SoftwareDistribution, poskusite ustaviti ti dve storitvi z izvajanjem nekaj ukazov v ukaznem pozivu.

Odpiranje vrste ukaznega poziva 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' , izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami.

bsod pri poskusu nadgradnje na Windows 10 1. korak

V odprtem oknu ukaznega poziva vnesite vrsto okna 'net stop wuauserv' in na tipkovnici pritisnite Enter, nato vnesite 'neto stop bitovi' in znova pritisnite tipko Enter na tipkovnici, da izvedete te ukaze. Zdaj bi morali izbrisati mapo SoftwareDistribution.

bsod pri poskusu nadgradnje na Windows 10 2. korak

Zdaj, ko ste izbrisali datoteke v mapi SoftwareDistribution, morate odpreti nastavitve BIOS-a in omogočiti UEFI Boot, preden poskusite nadgraditi svoj trenutni operacijski sistem Windows na operacijski sistem Windows 10.

Ereignis 41 Kernel macht Windows 7

BIOS (Basic Input Output System) je programska oprema, shranjena v majhnem pomnilniškem čipu na matični plošči. Morda boste morali dostopati do BIOS-a, če želite spremeniti delovanje naprave ali pomagati pri odpravljanju težav. Za dostop do BIOS-a morate med zagonom računalnika in med zagonom računalnika pritisniti tipke Del ali F2.

Omogočite UEFI Boot in poskusite nadgraditi svoj trenutni operacijski sistem na Windows 10, kar bi vam pomagalo, da se med nadgradnjo na Windows 10 približate Blue Screen Of Death.

[Nazaj na kazalo]

Popravite BSOD z obnovitvijo sistema

Orodje za obnovitev sistema ustvari obnovitvene točke. Obnovitvena točka je zbirka pomembnih sistemskih datotek, ki jih Obnovitev sistema shrani na določen datum in čas. Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Za uporabo tega orodja morate ustvariti obnovitvene točke. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke. Če imate obnovitvene točke sistema, ki so bile ustvarjene, preden se je začel pojavljati modri zaslon smrti, boste to morda lahko popravili z obnovitvijo sistema.

Če ne morete dostopati do sistema Windows in njegovega namizja, bo sistem po več ponovnih zagonih sistema samodejno zagnal tako imenovani način popravila. Ko ste na zaslonu samodejnega popravila, izberite 'Odpravljanje težav' .

popravite bsod z uporabo 1. koraka za obnovitev sistema

Zdaj izberite 'Napredne možnosti' nastavitev.

popravite bsod z 2. korakom za obnovitev sistema

Videli boste seznam naprednih možnosti, izberite 'Obnovitev sistema' .

popravite bsod z uporabo 3. koraka za obnovitev sistema

Za nadaljevanje postopka obnovitve sistema boste morali vnesti geslo računa. Ko vnesete geslo za račun, se prikaže okno za obnovitev sistema. Kliknite 'Naslednji' .

popravite bsod z uporabo 4. koraka za obnovitev sistema

Če so ustvarjene obnovitvene točke, jih boste seznam. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje. To bi moralo prikazati več obnovitvenih točk. Izberite želeno obnovitveno točko (odvisno od ustvarjenega časa itd.) In kliknite 'Naslednji' . Ne izberite točke obnovitve, med katero ni bilo ikone za glasnost - v to stanje se ne želite vrniti.

popravite bsod z 5. korakom za obnovitev sistema

macos:spigot-ay {Welpe}

Zdaj morate potrditi svojo obnovitveno točko. Vaš računalnik bo obnovljen v stanje pred dogodkom, prikazanim v 'Opis' polje. Če ste z izbiro zadovoljni, kliknite 'Končaj' in postopek obnovitve sistema se bo začel.

popravite bsod z 6. korakom za obnovitev sistema

To je to, upamo, da vam je ta članek pomagal odpraviti težavo z modrim zaslonom smrti. Ta članek govori o napakah modrega zaslona smrti na splošno in rešitve so bile le najpogostejše. Te metode ne morejo pomagati, če obstaja še en poseben razlog, zakaj dobite ta modri zaslon smrti.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti modri zaslon smrti v sistemu Windows 10:

[Nazaj na vrh]