Kako odpraviti težavo z omrežjem?

Kako odpraviti težavo z omrežjem?

Kako odpraviti težavo z omrežjem v sistemu Windows 10

Leta 1995 je bilo na spletu le približno 1% svetovnega prebivalstva. Dvajset let kasneje ima več kot tri milijarde ljudi, skoraj polovica planeta, internetno povezavo. Dandanes je nemogoče, da bi se povezali z internetom, moteče in se počutite kot v letu 1995. Če uporabljate operacijski sistem Windows 10 in prejmete napako, kot je 'Ne morem se povezati s tem omrežjem' , potem veste, kako se to počuti. Razlogov, zakaj se računalnik morda ne poveže z določenim omrežjem, je več - to za uporabnike sistema Windows ni nova težava, dobra novica pa je, da jo je mogoče zlahka odpraviti.

Morda je nekaj narobe z vašo omrežno kartico ali povezanim gonilnikom (napako lahko povzroči stari ali napačen omrežni gonilnik). V tem primeru poskusite posodobiti ali namestiti drug (pravilen) gonilnik omrežne kartice. V drugih primerih boste morda morali onemogočiti omrežni protokol IPv6, da se boste lahko povezali z internetom in odpravili to težavo. Pogosto je preprosto ponastaviti usmerjevalnik, da bo sistem pozabi trenutne omrežne povezave in jo znova vzpostavite. Obstajajo lahko tudi drugi razlogi in načini za odpravo povezave. Predlagamo, da začnete pri najlažji rešitvi in ​​preverite, ali to pomaga. V nasprotnem primeru poskusite z drugimi rešitvami, dokler ne najdete tiste, ki vam ustreza. V tem članku prikazujemo nekaj preprostih načinov, kako popraviti 'Ne morem se povezati s tem omrežjem' težava v operacijskem sistemu Windows 10.kako popraviti lahko

Das System kann die angegebene Datei uTorrent nicht finden

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Odstranite omrežni vmesnik

Če je težava v omrežni kartici (gonilniku), jo poskusite odstraniti in pustite, da jo Windows 10 samodejno znova namesti. Če želite odstraniti gonilnik omrežne kartice, pojdite v Upravitelj naprav. Odprite s tipkanjem 'upravitelj naprav' v Iskanje in izberite dani rezultat.

odstranite omrežni adapter 1. korak

V aplikaciji Device Manager poiščite 'Omrežni vmesniki' in ga razširite, izberite omrežni vmesnik in z desno miškino tipko kliknite nanj. Kliknite 'Odstrani napravo' da ga odstranite.

odstranite omrežni vmesnik 2. korak

Označi 'Izbriši programsko opremo gonilnika za ta gonilnik' potrdite in kliknite 'Odstrani'

odstranite omrežni adapter 3. korak

Znova zaženite računalnik. Windows bo samodejno namestil nov gonilnik za vaš omrežni vmesnik ob naslednjem zagonu sistema Windows 10.

[Nazaj na kazalo]

Posodobite gonilnik omrežne kartice

Težavo lahko povzroči stari ali napačen gonilnik - pridobite posodobljen / nov gonilnik za omrežni vmesnik. To lahko storite samodejno z namestitvenim programom Snappy Driver. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko shrani celotno zbirko gonilnikov brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek namestitvenega programa Snappy Driver Installer v tako imenovanih gonilniških paketih, ki so samo zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Lahko tudi prikaže podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike ter ločuje posodobitve ki zahtevajo, da znova zaženete računalnik, da jih boste lažje ločili od ostalih. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj.

posodobite gonilnike s hitrim namestitvenim gonilnikom

Ko končate s posodabljanjem in namestitvijo gonilnikov, znova zaženite Windows 10, da začnejo veljati, in se povežite z internetom, da preverite, ali deluje.

Gonilnik lahko posodobite tudi ročno. Za to možnost potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo. Pojdite na spletno mesto proizvajalca omrežnih adapterjev. Prenesite najnovejši gonilnik in ga kopirajte na pogon USB. Pojdite v Upravitelj naprav (vnesite 'upravitelj naprav' v Iskanje in ga odprite). Razširite 'Omrežni vmesniki' izberite omrežni vmesnik, z desno miškino tipko kliknite nanj in nato izberite 'Posodobi gonilnik' .

posodobite gonilnik omrežnega vmesnika 2. korak

Vprašani boste, kako želite iskati gonilnike, in na voljo imate dve možnosti: 1) samodejno iskanje posodobljene programske opreme gonilnikov 2) brskanje po računalniku za programsko opremo gonilnikov. Prva možnost zahteva internetno povezavo. Če imate težave z internetno povezavo, izberite drugo možnost. Poiščite gonilnik (na pogonu USB) in sledite navodilom.

posodobite gonilnik omrežne kartice 3. korak

Ko končate z namestitvijo novega / posodobljenega gonilnika, znova zaženite računalnik, da začnejo spremembe veljati, in preverite, ali je težava z omrežno povezljivostjo odpravljena.

[Nazaj na kazalo]

Povrnite gonilnik omrežne kartice

Ta možnost lahko deluje, če ste se lahko povezali z internetom in se je težava pojavila pred kratkim, ko ste posodobili gonilnik omrežne kartice ali namestili drug gonilnik. Če želite vrniti gonilnik omrežne kartice, odprite Device Manager in odprite lastnosti omrežne kartice. Razširite 'Omrežni vmesniki' in z desno miškino tipko kliknite adapter. Izberite 'Lastnosti' .

povrnite gonilnik omrežne kartice 1. korak

V oknu Lastnosti kliknite 'Vozniki' zavihek in izberite 'Povrni gonilnik' .

povrnite gonilnik omrežnega adapterja 2. korak

Če je 'Povrni gonilnik' Možnost ni na voljo, ni gonilnika, na katerega bi se lahko vrnili. Če je ta možnost na voljo za vas, znova zaženite računalnik, ko zavrtite gonilnik, da bodo spremembe začele veljati.

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite usmerjevalnik

To je eden najlažjih načinov ponastavitve usmerjevalnika - mnogi uporabniki so poročali, da jim je pomagal odpraviti težavo. Na vašem usmerjevalniku bi moral biti gumb za ponastavitev - pritisnite ga za ponastavitev. Če gumba za ponastavitev ni, lahko usmerjevalnik preprosto izključite (izključite), da ga ponastavite. Ko je to končano, poskusite znova vzpostaviti omrežno povezavo.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite orodje za odpravljanje težav z omrežjem

Orodje za odpravljanje težav z omrežjem vam pomaga diagnosticirati in odpraviti pogoste težave z omrežno povezljivostjo v računalniku. Če želite zagnati orodje za odpravljanje težav z omrežjem, najprej vnesite nadzorno ploščo 'Nadzorna plošča' v Iskanje in izberite 'Nadzorna plošča' .

zaženite orodje za odpravljanje težav z omrežjem 1. korak

V oknu nadzorne plošče kliknite 'Omrežje in internet' .

zaženite omrežno orodje za odpravljanje težav 2. korak

V oknu Omrežje in internet kliknite 'Center za omrežja in skupno rabo' .

zaženite orodje za odpravljanje težav z omrežjem 3. korak

V centru za omrežje in skupno rabo kliknite 'Odpravljanje težav' .

zaženite orodje za odpravljanje težav z omrežjem 4. korak

To vas bo vodilo do okna za odpravljanje težav, kjer lahko izberete, katere težave želite odpraviti. Morali bi videti 'Internetne povezave' možnost. Kliknite to, če želite poiskati in odpraviti težave pri povezovanju z internetom ali spletnimi mesti - Windows bo za vas zagnal orodje za odpravljanje težav.

zaženite 5. korak orodja za odpravljanje težav z omrežjem

[Nazaj na kazalo]

Zaženite ukaze za odpravljanje težav z omrežjem

Z ukaznim pozivom zaženite določene ukaze za odpravljanje težav v omrežju, ki se uporabljajo za ponastavitev sklada TCP / IP, sprostitev naslova IP, obnovitev naslova IP, izpiranje in ponastavitev predpomnilnika odjemalca DNS. Najprej odprite ukazni poziv s tipkanjem 'ukazni poziv' v Iskanju in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' da ga zaženete s skrbniškimi pravicami.

zaženite omrežne ukaze za odpravljanje težav 1. korak

Ko se ukazni poziv odpre, vnesite svoje ukaze. Obstaja seznam ukazov, ki jih morate vnesti (lahko jih vnesete ročno ali kopirate in prilepite posamezno v okno ukaznega poziva). Ko vnesete (ali kopirate in prilepite) vsak ukaz, pritisnite tipko Enter na tipkovnici. Tu je seznam ukazov:

netsh winsock ponastavi
netsh int ip ponastavi
ipconfig / javnost
ipconfig / podaljšaj
ipconfig / flushdns

zaženite omrežne ukaze za odpravljanje težav 2. korak

Ko končate z vnašanjem ukazov, zaprite okno ukaznega poziva. Ne pozabite, da morate računalnik znova zagnati, da začnejo spremembe veljati. Po ponovnem zagonu preverite, ali še vedno prejemate 'Ne morem se povezati s tem omrežjem' napaka.

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite IPv6 v računalniku

Ena od rešitev te težave je onemogočiti omrežni protokol IPv6 v računalniku. Pojdite v Nastavitve (v meniju Start) in izberite 'Omrežje in internet' .

onemogočite ipv6 v računalniku 1. korak

V oknu Omrežne in internetne nastavitve (v oknu 'Stanje' podokno), poiščite 'Center za omrežja in skupno rabo' na dnu in kliknite nanjo.

onemogočite ipv6 v računalniku 2. korak

Ko ste v oknu Center za omrežja in skupno rabo, kliknite svojo trenutno povezavo. V našem primeru 'Ethernet' .

onemogočite ipv6 v računalniku 3. korak

windows update windows 7 kann nicht heruntergeladen werden

V oknu Stanje povezave kliknite 'Lastnosti' .

onemogočite ipv6 v računalniku 4. korak

V oknu Lastnosti boste videli besedilo, 'Ta povezava uporablja naslednje elemente:' Iskati „Različica internetnega protokola 6 (TCP / IPv6) 'in počistite potrditveno polje zraven. Ko končate, kliknite V redu.

onemogočite ipv6 v računalniku 5. korak

Znova zaženite računalnik, da uveljavite izvedene spremembe, in preverite, ali še vedno obstaja težava z internetno povezavo. Če to ne pomaga, boste morda morali tudi onemogočiti IPv6 na usmerjevalniku. Onemogočanje usmerjevalnika je precej zapleten postopek. Predlagamo vam, da najprej preberete priročnik za usmerjevalnik.

Če ste pred kratkim nadgradili sistem Windows 10, sta morda protokola IPv4 in IPv6 po nadgradnji onemogočena. V tem primeru poskusite nasprotno od onemogočenja protokola IPv6: preverite, ali sta omogočena oba protokola (IPv4 in IPv6). Nato znova zaženite računalnik in se poskusite znova povezati z internetom.

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite in omogočite svojo povezavo

Poskusite onemogočiti in omogočiti internetno povezavo - to je preprosto dejanje, ki bi lahko pomagalo odpraviti težavo. Če želite onemogočiti (in kasneje omogočiti) povezavo, pojdite v Center za omrežja in skupno rabo in kliknite 'Spremeni nastavitve vmesnika' .

onemogočite in omogočite povezavo 1. korak

Z desno miškino tipko kliknite povezavo in izberite 'Onemogoči' iz spustnega menija. Ko je onemogočena, znova kliknite znova in izberite 'Omogoči' .

onemogočite in omogočite povezavo 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Odstranite ESET Smart Security Antivirus

Nekateri uporabniki poročajo, da je ESET Smart Security povezan s to napako »Ne morem se povezati s tem omrežjem«. Po mnenju uporabnikov ESET Smart Security preprečuje, da bi vaš sistem zaznal Ethernet kartico v računalniku. V tem primeru ga odstranite iz sistema Windows. ESET ni edini protivirusni program, ki lahko povzroči težavo v sistemu Windows 10. Če vaša internetna povezava začne delovati po odstranitvi, lahko znova namestite protivirusno programsko opremo. Če želite odstraniti ESET Smart Security (ali drugo protivirusno programsko opremo), pojdite v Nastavitve in kliknite »Aplikacije«.

odstranite eset smart security antivirus 1. korak

V oknu Aplikacije poiščite aplikacijo ESET Smart Security (ali drug protivirusni program, ki ste ga namestili v računalnik) pod 'Aplikacije in funkcije' , kliknite in izberite 'Odstrani' . Če imate nameščenih veliko aplikacij, vnesite ime aplikacije, da ga hitro najdete na seznamu.

odstranite eset smart security antivirus 2. korak

Nezmožnost povezave z internetom in napaka »Ne morem se povezati s tem omrežjem« je lahko velika težava mnogih uporabnikov. Kot smo že omenili, obstaja veliko razlogov, zakaj se to lahko zgodi, vendar upamo, da so bile rešitve v tem članku koristne pri odpravljanju težave.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti težavo z omrežjem, se ne more povezati:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

Kako odstraniti PUP.Optional.Legacy Virus - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti CryptoLocker-v3 Ransomware - koraki za odstranitev virusa

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Imate radi igre na Linuxu? Pojdite na novo raven igranja iger tako, da svojo igralno miško v Linuxu konfigurirate s pomočjo aplikacije Piper GUI.

Nullbyte Ransomware

Nullbyte Ransomware

Kako odstraniti Nullbyte Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Emotet Trojan

Emotet Trojan

Kako odstraniti trojanski program Emotet - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Kako odstraniti povezavo s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako se znebiti My Smartlink Browser Hijacker - vodnik za odstranjevanje virusov

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Mazy - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti JSSLOADER RAT - navodila za odstranjevanje virusov

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Kako odstraniti baterijo, ki jo poškodujejo virusi POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije