Kako popraviti napake DirectX?

Kako popraviti napake DirectX?

Kako enostavno odpraviti napake DirectX v sistemu Windows 10?

Microsoft DirectX je zbirka aplikacijskih programskih vmesnikov (API-jev) za obdelavo nalog, povezanih z večpredstavnostjo, zlasti programiranjem iger in videom, na Microsoftovih platformah. Prvič se je pojavil v operacijskem sistemu Windows 95, zdaj pa bi težko našli igro, ki v sistemu Windows ne bi uporabljala DirectX-a.

Za ustvarjanje programov, ki uporabljajo DirectX, morajo razvijalci programske opreme uporabiti komplet za razvoj programske opreme DirectX, ki je na voljo pri Microsoftu. Komplet za razvoj programske opreme DirectX (SDK) je sestavljen iz izvajalnih knjižnic v binarni obliki, ki jih je mogoče distribuirati, skupaj s priloženo dokumentacijo in glavami za uporabo pri kodiranju. Prvotno so izvajalne programe namestile samo igre ali izrecno uporabnik. Ta komplet za razvoj programske opreme je na voljo za brezplačen prenos.Zgodnje različice operacijskih sistemov Windows (XP in starejše) so imele več različic DirectX, ki jih je bilo treba namestiti ločeno. Kasnejše različice sistema Windows so vključevale DirectX, nekatere pa je bilo mogoče nadgraditi. Najnovejša različica DirectX za Windows 10 je DirectX 12.

Kot morda že veste, je DirectX pomemben del operacijskega sistema Windows in je potreben za številne hipermedijske programe in programe. Včasih imajo uporabniki na svojih računalnikih različne težave, kot so napake DirectX, in če berete ta članek, ste verjetno eden izmed njih. Če imate v računalniku napake DirectX, preberite spodnji članek in našli boste več načinov, kako lahko te napake DirectX dokaj enostavno odpravite.

kako popraviti napake directx -

Kazalo:

installiere r unter linux

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Znova namestite video gonilnike

Grafični (video) gonilnik je programska oprema, ki vašemu operacijskemu sistemu in programom omogoča uporabo strojne opreme računalniške grafike. Posodobljeni grafični gonilniki so pomembni in pogosto zagotavljajo boljšo zmogljivost. Posodobitve gonilnikov običajno nudijo popravke napak in združljivost z novejšo programsko opremo.

V nekaterih primerih preprosto namestitev video gonilnikov pomaga odpraviti napake DirectX. Če želite znova namestiti video gonilnike, jih morate najprej odstraniti. Če želite to narediti, pojdite v Upravitelj naprav (vnesite 'upravitelj naprav' v Iskanje in ga odprite). Razširite razdelek naprave za video strojno opremo, izberite gonilnik in z desno miškino tipko kliknite nanj, nato izberite 'Odstrani napravo' .

windows 10 update schwarzer bildschirm mit mauszeiger

znova namestite video gonilnike 1. korak

Prepričajte se, da 'Izbriši gonilniško programsko opremo za to napravo' potrditveno polje je označeno pri odstranjevanju naprave. Zdaj bodo gonilniki odstranjeni.

znova namestite video gonilnike 2. korak

Če jih želite znova namestiti, morate znova zagnati računalnik in Windows bo samodejno namestil manjkajoče gonilnike namesto vas.

Če ste po ponovni namestitvi gonilnikov videoposnetkov dobili napake DirectX, jih poskusite posodobiti. Gonilnike lahko posodobite ročno, vendar potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo ali gonilnike v pogonu USB. Pojdite na spletno mesto proizvajalca naprave in prenesite najnovejši gonilnik za grafično kartico ter ga kopirajte v pogon USB. Pojdite v Upravitelj naprav (vnesite 'upravitelj naprav' v Iskanje in ga odprite). Razširite razdelek naprave za video strojno opremo, izberite gonilnik in z desno miškino tipko kliknite nanj, nato izberite 'Posodobi gonilnik' .

znova namestite video gonilnike 3. korak

Lahko pa tudi samodejno posodobite gonilnike s programom Snappy Driver Installer. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek namestitvenega programa Snappy Driver Installer v tako imenovanih vozniških paketih, ki so samo zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Lahko tudi prikaže podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike ter ločuje posodobitve za katere morate znova zagnati računalnik, da jih boste lažje ločili od ostalih. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj.

posodobite gonilnike z namestitvenim gonilnikom

[Nazaj na kazalo]

Namestite starejšo različico DirectX

Različne izdaje operacijskega sistema Windows vključujejo in podpirajo različne različice DirectX, kar omogoča novejšim različicam operacijskega sistema, da še naprej izvajajo programe, namenjene starejšim različicam DirectX, dokler teh različic ne bo mogoče postopoma opuščati v korist novejših API-jev, gonilnikov in strojne opreme. Če imate napake DirectX, poskusite v računalnik namestiti prejšnjo različico DirectX. Ker nekatere aplikacije zahtevajo, da starejše različice DirectX-a delujejo pravilno, vam lahko namestitev prejšnje različice pomaga odpraviti napake. Kliknite na to povezavo za prenos namestitvenega programa. Po končani namestitvi znova zaženite računalnik in preverite, ali v računalniku še vedno obstajajo napake DirectX.

[Nazaj na kazalo]

Prenesite Visual C ++ Redistributables Package

Paketi za distribucijo Visual C ++ namestijo izvajalne komponente knjižnic Visual C ++ v računalnik, v katerem ni nameščen Visual C ++. Številne aplikacije zahtevajo redno distribuirane pakete Visual C ++ za pravilno delovanje. Ti paketi so pogosto nameščeni neodvisno od aplikacij, kar omogoča, da več aplikacij uporabi paket, hkrati pa ga je treba namestiti samo enkrat. Včasih namestitev teh paketov pomaga odpraviti napake DirectX, zato boste morda želeli preizkusiti tudi tega. Pojdi do to spletno stran in prenesite Visual C ++ Redistributable.

realtek hd audio manager kein ton

Prepričajte se, da ste prenesli pravo različico datoteke za distribucijo Visual C ++. Če niste prepričani, katerega želite prenesti in namestiti, ugotovite, ali uporabljate 32-bitni ali 64-bitni sistem, tako da preberete Ta članek .

naloži vizualni c ++, ki ga je mogoče distribuirati

[Nazaj na kazalo]

Uporabite diagnostično orodje DirectX

Diagnostično orodje DirectX je orodje, namenjeno odpravljanju težav, povezanih z DirectX. Če želite zagnati to vrsto diagnostičnega orodja 'teči' v Iskanje in odprite Zaženi. V pogovornem oknu Zaženi vnesite vrsto 'dxdiag' in pritisnite Enter na tipkovnici ali kliknite 'V REDU' .

uporabite diagnostično orodje directx

V odprtem orodju za diagnostiko DirectX boste videli štiri zavihke: Sistem, Zaslon, Zvok in Vhod.

The 'Sistem' jeziček vsebuje sistemske informacije o vašem računalniku in določa različico DirectX, ki je nameščena v vašem računalniku.

Flash Plug-In konnte nicht geladen werden

The 'Zaslon' zavihek vsebuje informacije o vašem grafičnem adapterju in monitorju. Prikaže tudi informacije o vaših grafičnih gonilnikih in o tem, katere funkcije DirectX so omogočene

The 'Zvok' zavihek diagnostičnega orodja vsebuje informacije o zvočni strojni opremi, gonilnikih in izhodnih napravah, ki se uporabljajo v vašem sistemu.

The 'Vhod' zavihek vsebuje vhodne naprave, povezane z računalnikom, in vhodne gonilnike, nameščene v računalniku.

Zavihkov bi lahko bilo več, odvisno od vašega sistema. Če orodje za diagnostiko DirectX zazna težavo, vam bo prikazalo opozorilno sporočilo, prikazano v 'Opombe' na dnu okna na vsakem zavihku (razen 'Sistem' zavihek).

uporabite diagnostično orodje directx 2. korak

Diagnostično orodje DirectX vam ponuja hiter način, da zagotovite, da je DirectX pravilno nameščen in deluje, ter si ogledate informacije o napravah in gonilnikih v vašem sistemu, ki so povezani z večpredstavnostjo in videom. S tem orodjem preverite, ali v sistemu Windows obstajajo težave z DirectXom. Orodje omogoča tudi preprost način za shranjevanje teh podatkov v računalnik.

Upamo, da vam je vsaj ena od opisanih rešitev pomagala odpraviti napake DirectX v računalniku z operacijskim sistemom Windows 10 in zdaj lahko računalnik uporabljate brez težav, povezanih z DirectX.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napake DirectX:

[Nazaj na vrh]

Windows konnte das folgende Update mit Fehler 0x80073712 nicht installieren

Zanimivi Članki

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Kako odstraniti Ads by Social2Search [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Ghost Ransomware

Ghost Ransomware

Kako odstraniti Ghost Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Virus FormBook

Virus FormBook

Kako odstraniti virus FormBook - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Kako odstraniti neželeno aplikacijo Nero TuneItUp - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti SUMMON Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Google je v svojem dogodku za razvijalce Keynote I/O napovedal podporo za aplikacije za Linux za Chromebooke. Ljudje, ki uporabljajo Chromebooke, bodo kmalu lahko v svojih sistemih zagnali aplikacije za Linux. Preberite več o tem.

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Kako odstraniti vaš nakup BTC se je začel e-poštni virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vaš trdi disk bo izbrisan

Vaš trdi disk bo izbrisan

Kako odstraniti trdi disk bo izbrisana prevara - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Kako odstraniti Thepiratebay.org Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije