Kako popraviti napako DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET?

Kako popraviti napako DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET?

Kako popraviti napako DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET Google Chrome v sistemu Windows 10

Izšel leta 2008, Google Chrome je Googlov spletni brskalnik in eden najbolj priljubljenih in najhitrejših spletnih brskalnikov, ki so na voljo. Sistemske vire upravlja drugače kot drugi brskalniki in dobro deluje z Googlovimi storitvami, kot so Gmail, Google Drive itd. Težave pa lahko nastanejo pri 'DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET' napaka, ki se prikaže pri poskusu odpiranja katerega koli spletnega mesta.

Prve tri črke (DNS) označujejo napako 'kategorija' . DNS (sistem domenskih imen) je dogovor o poimenovanju storitev, računalnikov in drugih virov, ki so povezani z internetom. DNS igra pomembno vlogo pri zagotavljanju internetnih funkcij. Napake DNS se pogosto pojavijo, kadar gre za počasno internetno povezavo ali druge težave. Na primer 'DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET' napaka nastane, ko se predpomnilnik DNS ne poskuša naložiti pri poskusu dostopa do določenega spletnega mesta.



Na srečo obstaja več načinov za odpravo 'DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET' napaka. Morda boste morali spremeniti DNS v Google DNS, sprostiti in obnoviti naslov IP, počistiti predpomnilnik Google Chrome, posodobiti brskalnik Google Chrome itd. V tem priročniku opisujemo številne možne rešitve.

DNS PROBE NI KONČALA INTERNETA Napaka

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Počistite predpomnilnik Google Chrome

Najprej pokažemo, kako počistite predpomnilnik brskalnika Google Chrome in kako posodobite Google Chrome. Ti preprosti koraki lahko včasih popravijo 'DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET' napaka.

Zgodovina brskanja je sestavljena iz zapisov spletnih strani, ki ste jih obiskali v preteklih sejah brskanja, in običajno vključuje ime spletnega mesta in ustrezen URL. Med sejo brskanja se shranijo tudi druge komponente zasebnih podatkov, kot so predpomnilnik, piškotki, shranjena gesla itd. Brisanje teh podatkov brskanja lahko včasih popravi 'DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET' napaka. Če želite počistiti predpomnilnik brskalnika Google Chrome, kliknite tri pike v zgornjem desnem kotu in izberite 'Več orodij', in kliknite 'Počisti podatke brskanja ...'

počistite predpomnilnik google chrome 1. korak

V oknu Počisti podatke brskanja izberite podatke, ki jih želite odstraniti iz predpomnilnika brskalnika Google Chrome, in kliknite 'POČISTI PODATKE' . Zaprite Chrome in ga znova odprite. Preverite, ali s tem popravite 'DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET' napaka.

Linux auf chromebook installieren

počistite predpomnilnik google chrome 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Posodobite Google Chrome

Z najnovejšim brskalnikom in pripadajočimi vtičniki zagotavljate najboljšo zmogljivost in uporabniško izkušnjo, odpravljene napake in napake. Če posodabljate brskalnik, bi lahko tudi brskalnik deloval bolj gladko. Če želite preveriti, ali uporabljate najnovejšo različico brskalnika, odprite Google Chrome in kliknite tri pike v zgornjem desnem kotu in izberite 'Pomoč', in nato kliknite 'O Google Chromu' .

Videli boste različico brskalnika. Če ni najnovejši, se prikaže obvestilo, ki predlaga, da posodobite Chrome. Če obvestila ni, je brskalnik že posodobljen na najnovejšo različico, zato morate za rešitev težave preizkusiti drug način (spodaj).

počistite predpomnilnik google chrome 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Spremeni DNS v Google DNS

Če imate težave s strežnikom DNS, poskusite spremeniti strežnik DNS v Googlov javni DNS, brezplačno storitev DNS, ki je na voljo uporabnikom interneta po vsem svetu. Javno storitev DNS in strežnike vzdržuje in ima Google. Delujejo kot rekurzivni imenski strežnik, ki zagotavlja ločljivost domenskega imena za katerega koli gostitelja v internetu. DNS morate spremeniti ročno, kot sledi.

Če želite spremeniti strežnik DNS v Googlov strežnik DNS, pojdite v nastavitve omrežnih povezav. Z desno tipko miške kliknite meni Start in izberite 'Omrežne povezave' ali pojdite v Nastavitve in kliknite 'Omrežje in internet' .

spremenite dns v google dns korak 1

V oknu Nastavitve omrežja in interneta izberite vrsto povezave (v našem primeru 'Ethernet' ) v levem podoknu in nato kliknite 'Spremeni možnosti adapterja' na desnem podoknu.

spremenite dns v google dns korak 2

Z desno miškino tipko kliknite povezavo in izberite 'Lastnosti' iz spustnega menija.

spremenite dns v google dns korak 3

Izberite „Različica internetnega protokola 4 (TCP / IPv4)“ in kliknite 'Lastnosti' .

spremenite dns v google dns korak 4

V oknu Lastnosti internetnega protokola različice 4 (TCP / IPv4) izberite 'Uporabi naslednje naslove strežnika DNS' , vnesite 8.8.8.8 kot 'Prednostni strežnik DNS' in 8.8.4.4 kot 'Nadomestni strežnik DNS' . Kliknite 'V REDU' če želite shraniti spremembe, odprite Google Chrome in preverite, ali to odpravlja težavo z 'DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET' napaka.

spremenite dns v google dns 5. korak

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite predpomnilnik IP in počistite DNS

Ta metoda vključuje vnos in izvrševanje 'netsh' in 'ipcofig' ukazov v ukazni poziv. Netsh je pripomoček za skriptiranje v ukazni vrstici, ki omogoča (lokalno ali oddaljeno) prikaz ali spreminjanje omrežne konfiguracije računalnika, ki se trenutno izvaja. Netsh ponuja tudi skriptno funkcijo, ki omogoča zagon skupine ukazov v paketnem načinu proti določenemu računalniku.

Ipconfig je orodje ukazne vrstice, ki prikazuje trenutno konfiguracijo nameščenega sklada IP v omrežnem računalniku. Z orodjem lahko splaknemo in ponastavimo vsebino predpomnilnika razreševalnika DNS in obnovimo konfiguracijo DHCP.

Za ukaze je potreben povišan ukazni poziv, odprt s skrbniškimi pravicami. Če želite odpreti povišan ukazni poziv, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' da ga zaženete s skrbniškimi pravicami.

ponastavite ip in počistite predpomnilnik dns 1. korak

Ko izberete 'Zaženi kot skrbnik' , se bo pojavil poziv za nadzor uporabniškega računa z vprašanjem, ali dovolite, da ukazni poziv spreminja vaš računalnik. Kliknite 'Da' .

ponastavite ip in počistite predpomnilnik dns 2. korak

Prikaže se povišan ukazni poziv. V okno ukaznega poziva vnesite te ukaze:

netsh int ip ponastavi
netsh winsock ponastavi
ipconfig / javnost
ipconfig / podaljšaj
ipconfig / flushdns

ponastavite ip in počistite predpomnilnik dns 3. korak

Po vnosu vsakega ukaza pritisnite tipko Enter na tipkovnici. Ko se izvedejo vsi ukazi, znova zaženite računalnik in preverite, ali je s tem popravljen 'DNS strežnik se ne odziva' napaka.

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite / odstranite programsko opremo za spletno filtriranje

Programska oprema za spletno filtriranje (ali spletno spremljanje) pregleda spletna mesta in določi, katera vsebina je prikazana. Nekateri filtri preverjajo vsebino spletnega mesta in blokirajo vohunsko programsko opremo, viruse, sporno oglaševanje itd. Nekateri uporabniki poročajo, da je odstranitev programske opreme za spletno filtriranje (če je bila sploh nameščena) odpravila težavo in odpravila 'DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET' napaka. Če uporabljate katero koli programsko opremo za spletno filtriranje, jo začasno onemogočite (ali odstranite) in preverite, ali je vzrok težave.

[Nazaj na kazalo]

Posodobite gonilnike omrežnih vmesnikov

Gonilnik naprave je programska oprema, ki operacijskemu sistemu in drugi programski opremi zagotavlja informacije o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali posamezniki. Gonilnik programski in strojni opremi omogoča nemoteno komunikacijo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno, če sploh. Napačen gonilnik bo morda treba posodobiti ali znova namestiti. Možno je, da so gonilniki, nameščeni v vašem računalniku, poškodovani in povzročajo 'DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET' napaka. Poskusite posodobiti gonilnike omrežnih vmesnikov, da preverite, ali to odpravlja težavo. Če želite to narediti, odprite Device Manager tako, da z desno miškino tipko kliknete gumb Start in izberete 'Upravitelj naprav' rezultat iz kontekstnega menija.

posodobite gonilnike omrežnih vmesnikov 1. korak

Poišči 'Omrežni vmesniki' in ga razširite tako, da kliknete puščico zraven ali preprosto dvokliknete. Nato z desno miškino tipko kliknite omrežni vmesnik in izberite 'Posodobi gonilnik' iz kontekstnega menija.

posodobite gonilnike omrežnih vmesnikov 2. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali po računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če izberete drugo možnost, morate delati ročno. Izberite prvo možnost in sledite navodilom. Znova zaženite računalnik in preverite, ali je s tem popravljen 'DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET' napaka.

posodobite gonilnike omrežnih vmesnikov 3. korak

Drug način za posodobitev ali namestitev novih gonilnikov za naprave je, da to storite s pomočjo neodvisne programske opreme, kot je Snappy Driver Installer. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če v računalniku ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in deluje tudi z operacijskim sistemom Windows XP. Gonilnike lahko prenesete s programom Snappy Driver Installer v 'driverpacks', ki so preprosto zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikažejo lahko tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike. Ločuje posodobitve, ki zahtevajo vnovični zagon računalnika, da jih je lažje prepoznati. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj.

posodobite gonilnike omrežnih vmesnikov 4. korak

Na koncu lahko poskusite znova namestiti brskalnik Google Chrome. Odstranite, prenesite najnovejšo različico in nato znova namestite. Če to ne pomaga, boste morda morali preklopiti na drug spletni brskalnik.

Upamo, da je ena od teh metod odpravila 'DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET' napaka. Če poznate drugo rešitev, ki ni omenjena v našem vodniku, jo delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET:

[Nazaj na vrh]