Kako popraviti napako 36 v Macu?

Kako popraviti napako 36 v Macu?

Kako odpraviti težavo, medtem ko je Finder prikazoval napako 36 v računalnikih Mac?

Računalniki Mac so po splošni zmogljivosti in upravljanju vsebine dobro znani kot stabilne in hitre naprave. Mnogi uporabniki računalnikov Mac uživajo v skoraj brezhibnem upravljanju podatkov in hitrem prenosu datotek. Na žalost se včasih lahko prikaže koda napake Finder 36, ki navaja, da operacije ni bilo mogoče dokončati, ker datotek ni mogoče brati / zapisovati. To je redka težava, ki se lahko pojavi v računalnikih s katero koli različico operacijskega sistema Mac. Čeprav je to vprašanje občasno, obstajajo številne rešitve. Na srečo ta napaka na splošno ni povezana z zrušitvami strojne ali programske opreme.

V večini primerov problematična datoteka (ki je ni mogoče prebrati / zapisati) vsebuje pripono s podčrtano piko (._). Pogost primer takšne datoteke je '.DS_Store'. Te skrite datoteke vsebujejo dodatne informacije, kot so slike ikon in povezane datoteke. Ko se te datoteke prenašajo med nosilcem, združljivim z operacijskim sistemom Windows, na Mac in obratno, pride do napake 36. Najučinkovitejša rešitev je uporaba vgrajenega okna ukazne vrstice in funkcije dot_clean, vendar je razlog za napako Finder 36 včasih lahko drugačen - morda virusi, zlonamerna programska oprema, poškodovane datoteke ali celo neželene datoteke. V tem članku opisujemo najučinkovitejše metode za reševanje te težave, ne glede na vzrok.uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Gimp macht transparenten Hintergrund

Uporabite dot_clean prek terminala za rešitev napake 36

V najpogostejših primerih težave z napako Finder 36 povzročajo poskusi prenosa skritih sistemskih datotek, kot je .DS_Store in druge, ki v svojih imenih vsebujejo podčrtano piko. Kot smo že omenili, te datoteke preprosto vsebujejo dodatne informacije, zato prvotna datoteka ne bo poškodovana, če izbrišete skrito datoteko. To je eden najboljših načinov za odpravljanje napak 36, vendar je lahko takih skritih datotek veliko. Zato uporabite ukaz dot_clean prek terminala, ki očisti vse skrite datoteke v izbranem imeniku. Zaženite aplikacijo ukazne vrstice prek Spotlight s pritiskom na bližnjično tipko na Command in preslednica. Nato vnesite Terminal in pritisnite return. Ko se aplikacija zažene, vnesite »dot_clean«, pritisnite preslednico in nato povlecite in spustite mapo, ki se uporablja za prenos datotek (in posledica napake 36). Tako bo Terminal samodejno ustvaril lokacijo problematične datoteke / mape. Na koncu pritisnite Return, da se izvrši.

dot-clean-terminal

Druga možnost je, da povlečete in spustite ali ročno vnesete lokacijo celotnega nosilca, da ga vse očistite. To je priporočljivo, če naletite na napako 36 pri poskusu varnostnega kopiranja nosilca. Ko se postopek terminala konča, poskusite premakniti isto mapo, da preverite, ali je napaka 36 odpravljena.

[Nazaj na kazalo]

Preverite dovoljenja in izvedite varen zagon

Drug pogost primer, ki povzroči napake 36, so neusklajenosti dovoljenj za mape in možnosti skupne rabe ter težave z zunanjimi napravami. Pri poskusu prenosa preverite dovoljenja in možnosti skupne rabe mape, povezane z napako 36. Z desno miškino tipko kliknite ali z gumbom Control kliknite mapo in izberite Pridobi informacije. Na dnu razširljivega seznama poiščite Skupna raba in dovoljenja, ga razširite in preverite, ali vaš uporabniški račun vsebuje dovoljenja za branje in pisanje. V nasprotnem primeru kliknite status privilegijev in izberite Branje in pisanje. Če ne morete spremeniti dovoljenj, se boste morda morali prijaviti s skrbniškim računom. Druga uporabna rešitev je zagon računalnika v varnem načinu, ki se uporablja v številnih problematičnih situacijah - poskusite s tem načinom odpraviti napako 36. Če želite zagnati Mac v varnem načinu, najprej izklopite napravo. Ko se popolnoma izklopi, ga znova zaženite. Ko zaslišite zvok ob zagonu, držite tipko Shift, dokler ne vidite logotipa Apple. Ko je Mac popolnoma naložen, poskusite mapo premakniti. Če težavo odpravite, znova zaženite računalnik na običajen način.

map-permissions-finder

[Nazaj na kazalo]

Optično preberite računalnik s Combo Cleanerjem

Če zgornje metode ne odpravijo napake Finder 36, je morda računalnik okužen z virusom ali zlonamerno programsko opremo ali pa težavo povzročajo poškodovane / neželene datoteke. Če želite odpraviti to težavo, optično preberite računalnik z Kombinirano čistilo , ki vsebuje dva motorja za iskanje virusov in funkcijo za čiščenje diska. Ta programska oprema zagotavlja, da Mac ni okužen z virusom ali zlonamerno programsko opremo in samodejno čisti neželene datoteke. Podroben pregled te programske opreme je na voljo v tem članku .

Eclipse Kommentarfarbe ändern

kombinirano čistilo-1

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako Finderja 36 v sistemu Mac

[Nazaj na vrh]