Kako popraviti File Explorer?

Kako popraviti File Explorer?

Kako enostavno popraviti File Explorer, če se v sistemu Windows 10 še vedno sesuje

File Explorer (prej znan kot Windows Explorer) je sestavni del Microsoft Windows, upravitelja datotek, ki je bil prvič predstavljen v operacijskem sistemu Windows 95 in je takrat nadomestil File Manager. Uporabnikom omogoča dostop do datotečnih sistemov z uporabo grafičnega uporabniškega vmesnika - za kopiranje, premikanje, brisanje datotek in še veliko več. Je ena najpogosteje uporabljenih aplikacij v operacijskem sistemu Windows 10, vendar je mogoče operacijski sistem Windows uporabljati brez File Explorerja z izvajanjem ukazov v ukaznem pozivu z uporabo upravitelja opravil itd. Do Explorerja datotek je enostavno dostopati s pritiskom na Windows + Tipke E ali preprosto kliknite ikono File Explorer v opravilni vrstici.

drahtlose netzwerkverbindung hat keine gültige ip

Ko je File Explorer spremenil Windows Explorer, je bilo narejenih tudi nekaj sprememb v funkcionalnosti. Z novim File Explorerjem lahko z aplikacijami delite fotografije in druge datoteke neposredno iz File Explorerja. Poleg tega je OneDrive zdaj del Raziskovalca datotek. Obstaja 'Hiter dostop' funkcija, ki vam omogoča hiter dostop do pogosto in nedavno uporabljenih datotek ali map. Kar pomeni, da vam ni treba preiskovati številnih map, da bi našli določene datoteke. Microsoft načrtuje izdajo nove posodobitve, ki bo najverjetneje vključevala tudi nekatere spremembe v File Explorerju, kar bi se moralo zgoditi kmalu. Govori se, da bo ta posodobitev predstavljena nekje aprila 2018.Vendar mnogi uporabniki poročajo, da imajo težave z File Explorerjem, na primer s stalnimi zrušitvami. Z drugimi besedami, File Explorer se vedno zruši, ko uporabniki iščejo datoteke, brskajo po File Explorerju, upravljajo s svojimi datotekami itd. Še vedno je marec in težko je reči, ali bo prihajajoča posodobitev odpravila težavo z zrušitvijo File Explorerja. Kakor koli dobra novica je, da obstaja nekaj metod, ki bi lahko rešile to težavo za vas, in točno to vam bomo pokazali v tem članku. Preberite spodnji vodnik in preizkusite naše ponujene metode, upajmo, da bo eden od njih rešil to težavo z File Explorerjem.

kako popraviti raziskovalec datotek, če se v operacijskem sistemu Windows še vedno sesuje

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Počisti zgodovino File Explorerja

File Explorer hrani seznam datotek in map, ki ste jih nedavno odprli ali pogosto uporabljali. Brisanje zgodovine File Explorerja izbriše podatke o tistih datotekah in mapah, ki jih je operacijski sistem Windows shranil na teh seznamih zgodovine. Nekateri uporabniki so poročali, da jim je brisanje zgodovine File Explorerja pomagalo preprečiti zrušitev File Explorerja. Če želite počistiti vrsto zgodovine File Explorerja 'Nadzorna plošča' v Iskanje in kliknite rezultat na nadzorni plošči.

Počisti zgodovino raziskovalca datotek 1. korak

Najti 'Možnosti File Explorer' na seznamu in ga kliknite. Če seznam vidite drugače, izberite meni nadzorne plošče z majhnimi ali velikimi ikonami.

Počisti zgodovino raziskovalca datotek 2. korak

gimp transparenter hintergrund png

V oknu File Explorer Options poiščite 'Počisti' in ga kliknite. S klikom nanjo izbrišete zgodovino File Explorerja. Poglejte, ali je to odpravilo težavo.

Počisti zgodovino raziskovalca datotek 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite mapo Windows v ločenem postopku

Te nastavitve nadzorujejo, ali se vsa okna map odpirajo kot ločena opravila raziskovalca ali ne. Če se eno okno sesuje, to ne sme vplivati ​​na druga odprta okna in ostati odprta. Če pa omogočite to nastavitev, bo morda potrebno več sistemskih virov, da bo vsaka mapa odprta. Če želite omogočiti te nastavitve, pojdite na Nadzorno ploščo in izberite 'Možnosti File Explorer' ponovno. Ko ste v oknu File Explorer Options, izberite 'Pogled' in nato poiščite 'Zaženi okna map v ločenem postopku' nastavitev pod 'Napredne nastavitve' in jo omogočite tako, da potrdite polje ob njej. Kliknite 'Uporabi' in 'V REDU' da shranite opravljene spremembe in zaprete to okno. Preverite, ali omogočanje te nastavitve odpravlja težavo in preprečuje, da bi se Explorer Explorer zrušil.

v ločenem koraku postopka zaženite okna map

wie installiere ich programme unter linux

[Nazaj na kazalo]

Odstranite Foxit PhantomPDF

Foxit PhantomPDF je pretvornik in urejevalnik PDF in je morda eden najboljših pretvornikov PDF. Vendar pa so nekateri uporabniki poročali, da povzroča težave z File Explorerjem. Če uporabljate programsko opremo Foxit PhantomPDF, priporočamo, da jo poskusite odstraniti. Pojdite v Nastavitve in izberite 'Aplikacije' , poiščite nameščeno programsko opremo Foxit Phantom PDF in jo odstranite. Preverite, ali to odpravlja težavo z Raziskovalcem datotek Windows. Če to reši težavo, vam priporočamo, da preklopite na drugo orodje za urejanje / pretvorbo PDF. Če ni bil krivec te težave, ga znova namestite in preizkusite druge spodaj omenjene rešitve.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite preverjanje sistemskih datotek

Preverjevalnik sistemskih datotek (SFC) je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo poškodbe in obnovijo poškodovane datoteke. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek (vključno z datotekami DLL). Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo delovale ali pa se bo sistem Windows zrušil. The sfc scannow Opcija je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo v ukazu sfc, ukazu ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, morate najprej odpreti Command Propmt. Če ga želite odpreti, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' , izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Če želite izvajati skeniranje SFC, morate zagnati povišan ukazni poziv.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 1. korak

V odprtem oknu ukaznega poziva vnesite vrsto okna 'sfc / scannow' in pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bi nekaj časa, da dokonča skeniranje. Trajalo bi približno 15 minut. Počakajte, da se postopek optičnega branja konča, in znova zaženite računalnik, da preverite, ali težava z Raziskovalcem datotek Windows še vedno obstaja. Priporočamo, da skeniranje SFC zaženete večkrat, tudi če najde in popravi poškodovane datoteke ob prvem zagonu.

windows 10 mausklick funktioniert nicht

zaženite preverjanje sistemskih datotek 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Izvedite ukaz za ponastavitev Netsh Winsock

Za to boste morali v ukaznem pozivu izvesti drug ukaz. Znova odprite ukazni poziv kot skrbnik in vnesite 'ponastavitev netsh winsocka' ukaz. To je ukaz, ki ga lahko uporabite v vseh različicah operacijskega sistema Microsoft Windows, ki katalog winsock ponastavi na privzete nastavitve ali v čisto stanje. Pritisnite Enter, da zaženete in znova zaženete računalnik. Preverite, ali to odpravlja težavo z Raziskovalcem datotek Windows.

zaženite ukaz za ponastavitev netsh winsock

[Nazaj na kazalo]

Posodobite operacijski sistem Windows

Druga stvar, ki bi jo morda želeli poskusiti, je posodobiti trenutno različico sistema Windows. Preverjanje posodobitev za celoten operacijski sistem Windows je ponavadi dobra ideja in bi lahko pomagalo rešiti to težavo z File Explorerjem. Če želite preveriti vrsto posodobitev sistema Windows 'preveri za posodobitve' v Iskanje in kliknite 'Preveri za posodobitve' rezultat.

posodobite operacijski sistem Windows 1. korak

Samodejno bi vas morali usmeriti v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve' in Windows bo začel preverjati posodobitve. Če so na voljo posodobitve, jih namestite in poskusite znova preveriti, ali so na voljo najnovejše posodobitve v vašem operacijskem sistemu. Po namestitvi posodobitev (če jih je bilo treba namestiti) preverite, ali imate še vedno težave z Windows File Explorerjem.

posodobite operacijski sistem Windows 2. korak

Wie lange dauert es, nach Updates zu suchen?

[Nazaj na kazalo]

Odprite File Explorer v tem računalniku

File Explorer se privzeto odpre za Hitri dostop in Hitri dostop lahko včasih povzroči zrušitve File Explorerja. Da bi se izognili zrušitvam Raziskovalca datotek Windows, priporočamo, da poskusite spremeniti nastavitve Raziskovalca, da odprete Raziskovalec na Ta računalnik in ne Hitri dostop. Če želite to narediti, znova odprite okno Možnosti File Explorerja (pojdite na Nadzorno ploščo in izberite 'Možnosti File Explorer' ). Ko ste v oknu File Explorer Options in njegovem zavihku General, poiščite 'Odpri File Explorer v:' in ga spremenite v 'Ta računalnik' . Kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe in 'V REDU' za izhod. Preverite, ali je to pomagalo preprečiti zrušitev File Explorerja.

odprite raziskovalec datotek na ta računalnik

To je to, upamo, da je vsaj eden od naših načinov rešil težavo File Explorerja in zdaj lahko uporabljate svoj operacijski sistem Windows brez težav, povezanih z njegovim File Explorerjem. Če je za vas težavo odpravila druga metoda (ali metode), ki v našem vodniku ni omenjena - ne oklevajte in jo delite z nami in drugimi, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku za komentarje.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti File Explorer v operacijskem sistemu Windows 10:

[Nazaj na vrh]