Kako odpraviti težave z izhodom HDMI?

Kako odpraviti težave z izhodom HDMI?

Kako enostavno odpraviti težave z izhodom HDMI v sistemu Windows 10?

HDMI (High-Definition Multimedia Interface) je avdio / video vmesnik za prenos nestisnjenih video podatkov in stisnjenih (ali nestisnjenih) digitalnih zvočnih podatkov iz HDMI-združljive izvorne naprave, kot je krmilnik zaslona, ​​na združljiv računalniški monitor, digitalno televizijo, video projektor ali digitalna avdio naprava. HDMI je digitalna zamenjava za analogne video standarde.

HDMI je bil izumljen in se je začel razvijati leta 2002. Od začetka izdaje tehnologije je bilo razvitih in izkoriščenih več različic HDMI, vendar vsi uporabljajo isti kabel in konektor. Poleg izboljšanih avdio in video zmogljivosti, zmogljivosti, ločljivosti in barvnega prostora imajo novejše različice dodatne neobvezne funkcije, kot so podatkovne povezave 3D in Ethernet. Standard HDMI je razvilo več podjetij, med njimi Hitachi, Philips, Sony in Toshiba.HDMI je zelo priljubljen visokokakovosten način povezave in mnogi ga uporabljajo kot video / avdio izhod. Kljub priljubljenosti ima veliko uporabnikov težave - izhod HDMI je pogosta težava, ne glede na to, ali uporabljate Windows 10 ali starejše različice operacijskega sistema Microsoft Windows. Najpogostejša težava s HDMI je, da manjka zvok ali video, kar običajno povzročijo nezdružljivi gonilniki operacijskega sistema. Na srečo je to težavo enostavno rešiti. V spodnjem članku so opisane nekatere možne rešitve.

kako odpraviti težave z izhodom hdmi -

Kazalo:

So entfernen Sie die Yahoo-Suche auf Chrome

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Preverite svojo strojno opremo

Najprej preverite strojno opremo - zagotovite, da je kabel HDMI pravilno priključen / vstavljen. Poskusite odklopiti kabel in ga nato ponovno priključiti. Odklopite naprave, povezane prek kabla HDMI (ali odklopite kable na obeh koncih), in jih nato ponovno priključite. Če s tem težave ne odpravite, pojdite na druge spodnje metode.

[Nazaj na kazalo]

Posodobite svoje gonilnike

Ker to težavo pogosto povzročajo nezdružljivi / nepravilni / napačni / zastareli gonilniki, predlagamo, da takoj posodobite gonilnike za zvok in video. Grafični (video) gonilnik je programska oprema, ki omogoča, da vaš operacijski sistem in programi uporabljajo strojno opremo računalniške grafike. Posodobljeni grafični gonilniki so pomembni in pogosto zagotavljajo boljšo zmogljivost. Posodobitve gonilnikov običajno nudijo popravke napak in združljivost. Večina gonilnikov, ki jih dobite z računalnikom ali sistemom Windows (prek storitve Windows Update), je ustreznih in drugih gonilnikov ni treba nameščati ali posodabljati. Obstaja pa izjema za grafične gonilnike.

Zvočni gonilnik je del računalniškega sistema, ki sprejme signale, ki izvirajo iz programa, in jih pretvori v obliko, ki jo lahko uporabljajo zvočniki (ali druge zvočne naprave). To omogoča zvočni kartici, da olajša izhod zvoka iz računalnika in komunicira z zvočnikom.

Namestite najnovejše gonilnike (posodobite jih). Pojdite na spletno stran proizvajalca avdio in video kartic - prenesite in namestite najnovejše gonilnike za strojno opremo. To lahko storite tudi ročno z Upraviteljem naprav v sistemu Windows ali samodejno s programsko opremo Snappy Driver Installer.

Če želite ročno posodobiti gonilnike za zvok in video, pojdite v Upravitelj naprav s tipkanjem 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite rezultat Upravitelj naprav.

posodobite gonilnike 1. korak

V oknu upravitelja naprav dvokliknite 'Adapterji zaslona' (ali kliknite puščico), da razširite ta razdelek. To bo prikazalo model in proizvajalca vaše grafične kartice. Z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Posodobi gonilnik' iz kontekstnega menija. Izberete lahko tudi 'Odstrani napravo' - označite 'Izbriši gonilniško programsko opremo za to napravo' potrdite pred odstranitvijo naprave - Windows bo znova namestil gonilnike ob naslednjem zagonu sistema Windows.

posodobite gonilnike 2. korak

Če ste se odločili 'Posodobi gonilnik' , boste vprašani, kako želite iskati gonilnike: samodejno za posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali brskati po sistemu za programsko opremo gonilnikov. Izberite želeno možnost in sledite navodilom.

logitech kabellose maus verzögert windows 10

posodobite gonilnike 3. korak

Drug način za posodobitev ali namestitev novih gonilnikov za vašo avdio / video strojno opremo je uporaba programske opreme drugih proizvajalcev, kot je Snappy Driver Installer. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek namestitvenega programa Snappy Driver Installer v tako imenovanih vozniških paketih, ki so samo zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Lahko tudi prikaže podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike ter ločuje posodobitve za katere morate znova zagnati računalnik, da jih boste lažje ločili od ostalih. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj.

posodobite gonilnike z namestitvenim gonilnikom

[Nazaj na kazalo]

Nastavite svojo napravo HDMI kot privzeto

Prepričajte se, da je naprava HDMI nastavljena kot privzeta naprava. Če želite to narediti, z desno miškino tipko kliknite ikono zvočnika v opravilni vrstici in izberite 'Naprave za predvajanje' iz kontekstnega menija.

nastavite svojo napravo HDMI kot privzeti 1. korak

V oknu Zvok izberite digitalno izhodno napravo ali napravo HDMI in nato izberite 'Nastavi privzeto' . Zvočna naprava HDMI bo zdaj nastavljena kot privzeti izhodni vir. Prepričajte se, da 'Pokaži odklopljene naprave' možnost je omogočena in vidite vse naprave, povezane z računalnikom. Če je ta možnost omogočena, lahko preverite z desnim klikom na prikazano napravo (tisto, ki ste jo nastavili kot privzeto) ali z desnim klikom na prazno ozadje okna Zvok.

nastavite svojo napravo HDMI kot privzeti 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite orodje za odpravljanje težav v sistemu Windows

Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom ali operacijskim sistemom. Če želite začeti odpravljati težave, pojdite v Nastavitve, vnesite 'odpravljanje težav' in nato izberite 'Odpravljanje težav' s seznama.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 1. korak

Najti 'Odpravljanje težav z združljivostjo programov' Spodaj 'Poiščite in odpravite druge težave', izberite, kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav', in sledite navodilom.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 2. korak

Če imate v sistemu namestitveno datoteko gonilnika (morda ste jo prenesli s spletne strani proizvajalca avdio / video strojne opreme), lahko odpravite težave z njeno združljivostjo tako, da z desno miškino tipko kliknete namestitveno datoteko in izberete 'Odpravljanje težav z združljivostjo' iz kontekstnega menija.

zaženite orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows 3. korak [Nazaj na kazalo]

Izvedite popolno skeniranje sistema

Zlonamerna programska oprema lahko povzroči težave v računalniku, vključno s težavami s povezavo HDMI. Opravite popoln pregled sistema in preverite, ali zazna škodljivo programsko opremo v vašem sistemu. Uporabite lahko Windows Defender (vgrajeni protivirusni program), ki ščiti vaš računalnik pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Uporabite lahko tudi drugo protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev. Če želite zagnati celotno skeniranje sistema s programom Windows Defender, vnesite 'braniti' v Iskanje in kliknite na 'Nastavitve Windows Defender' rezultat.

izvedite celoten pregled sistema 1. korak

Kliknite 'Odpri varnostni center Windows Defender' na desnem podoknu.

lokales dienstnetzwerk eingeschränkt windows 10

izvedite celoten sistemski pregled 2. koraka

Nato kliknite „Zaščita pred virusi in grožnjami“ .

izvedite celoten korak 3. skeniranja sistema

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami kliknite 'Napredno skeniranje' .

izvedite 4. korak celotnega skeniranja sistema

Izberite 'Celotno skeniranje' in kliknite 'Skeniranje zdaj' . S tem bo sistem začel iskati zlonamerno programsko opremo. Preverite, ali to pomaga odpraviti težavo s povezavo HDMI.

izvedite 5. korak skeniranja sistema

[Nazaj na kazalo]

Preverite posodobitve sistema Windows / posodobite sistem Windows

Posodobite trenutno različico sistema Windows. Preverjanje posodobitev celotnega operacijskega sistema Windows bi lahko pomagalo odpraviti težavo. Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve za Windows, pojdite v Nastavitve in izberite 'Posodobitev in varnost' .

preverite posodobitve sistema Windows 1. korak

Samodejno bi morali biti usmerjeni v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve'. Windows bo začel preverjati posodobitve. Če so na voljo posodobitve, jih namestite in znova preverite, ali obstajajo posodobitve (če želite biti prepričani, da imate nameščene najnovejše posodobitve). Po namestitvi posodobitev (če jih je bilo treba namestiti) preverite, ali imate še vedno težave s povezavo HDMI.

preverite posodobitve sistema Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite SFC Scan

Preverjevalnik sistemskih datotek je pripomoček za Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah iščejo poškodbe in jih obnovijo. V tem priročniku je opisano, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in popravilo manjkajočih ali poškodovanih. Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo uspele ali se bo sistem zrušil. ' sfc scannow 'je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo za ukaz sfc, ukaz Ukazni poziv, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če želite zagnati ukazni poziv, vnesite ' ukazni poziv 'v Iskanju z desno miškino tipko kliknite' Ukazni poziv 'in izberite' Zaženi kot skrbnik 'iz spustnega menija, da ga zaženete s skrbniškimi pravicami. Za izvedbo skeniranja SFC morate zagnati povišan ukazni poziv.

zaženite korak skeniranja sfc 1

V okno ukaznega poziva vnesite 'sfc / scannow' in pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bo nekaj časa, da se skeniranje zaključi (približno 15 minut). Ko se postopek optičnega branja konča, znova zaženite računalnik in preverite, ali imate še vedno težave z izhodom HDMI.

zaženite 2. korak skeniranja sfc

[Nazaj na kazalo]

Očistite začasne datoteke in mape s čiščenjem diska

Najenostavnejši in najhitrejši način brisanja začasnih datotek in map iz sistema Windows je uporaba čiščenja diska. Čiščenje diska se uporablja za zmanjšanje števila nepotrebnih datotek na vaših pogonih, kar lahko pomaga vašemu računalniku, da deluje hitreje. Lahko izbriše začasne datoteke in sistemske datoteke, izprazni koš in odstrani številne druge predmete, ki jih morda ne potrebujete več. Te neželene datoteke lahko vplivajo na hitrost obdelave v računalniku, zaradi česar se aplikacije počasi odzivajo in jim celo preprečijo zagon. Te datoteke lahko povzročijo težave z zvočnimi in video napravami, ki uporabljajo HDMI. Če želite zagnati čiščenje diska, vnesite 'čiščenje diska' v Iskanje in kliknite 'Čiščenje diska' rezultat.

očistite začasne datoteke in mape s 1. korakom čiščenja diska

warum lädt youtube so langsam

Izberite datoteke, ki jih želite izbrisati (to orodje prikazuje tudi količino prostora, ki ga lahko sprostite z brisanjem nekaterih datotek in map) in kliknite 'Počisti sistemske datoteke' .

očistite začasne datoteke in mape z 2. korakom čiščenja diska

[Nazaj na kazalo]

Obnovite sistem s pomočjo obnovitvene točke

Orodje za obnovitev sistema ustvari obnovitvene točke. Obnovitvena točka je zbirka pomembnih sistemskih datotek, ki jih Obnovitev sistema shrani na določen datum in čas. Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Za uporabo tega orodja morate ustvariti obnovitvene točke. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje delovno stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke.

Ta rešitev je morda v skrajnem primeru, vendar če imate kakršne koli obnovitvene točke sistema, ki so bile ustvarjene, preden ste se soočili s to težavo, jo boste morda lahko odpravili z obnovitvijo sistema. Če želite obnoviti sistem, morate zagnati Run - pritisnite tipko Windows + R in vnesite 'rstrui.exe' v pogovornem oknu Zaženi. Pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

obnovite sistem s 1. točko obnovitvene točke

V odprtem oknu za obnovitev sistema kliknite 'Naslednji' .

obnovite sistem s pomočjo 2. točke obnovitvene točke

Če so ustvarjene obnovitvene točke, jih boste seznam. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje. To bi moralo prikazati več obnovitvenih točk. Izberite želeno obnovitveno točko (odvisno od ustvarjenega časa itd.) In kliknite 'Naslednji' . Ne izberite točke obnovitve, med katero ni bilo ikone za glasnost - v to stanje se ne želite vrniti.

obnovite sistem s pomočjo 3. točke obnovitvene točke

Zdaj morate potrditi svojo obnovitveno točko. Vaš računalnik bo obnovljen v stanje pred dogodkom, prikazanim v 'Opis' polje. Če ste z izbiro zadovoljni, kliknite 'Končaj' in postopek obnovitve sistema se bo začel.

obnovite sistem s pomočjo 4. točke obnovitvene točke

[Nazaj na kazalo]

warum startet mein spiel nicht auf steam

Pridobite nov kabel HDMI

Če težave s temi metodami niso odpravile, je verjetno, da je to posledica strojne opreme in ne programske opreme. Če imate druge kable HDMI, poskusite zamenjati obstoječega in preverite, ali dobite avdio / video izhod prek HDMI.

Upamo, da vam bo ena od teh rešitev pomagala odpraviti kakršne koli težave z avdio / video izhodom HDMI.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako odpraviti težave z izhodom HDMI:

[Nazaj na vrh]