Kako popraviti integrirano spletno kamero?

Kako popraviti integrirano spletno kamero?

Kako enostavno popraviti integrirano / vgrajeno spletno kamero v sistemu Windows 10

Spletna kamera je kombinacija besed 'Splet' in 'kamera' (ali video kamero). Izraz se nanaša na digitalno video kamero, ki pretaka ali hrani sliko - naprava se poveže z računalnikom in ljudem omogoča komunikacijo prek interneta z video in zvokom. Večina sodobnih prenosnih računalnikov ima vgrajene spletne kamere (in mikrofone) brez potrebe po ločenih napravah. Poleg tega so spletne kamere običajno cenejše od običajnih video kamer, nekatere pa lahko celo posnamejo visokokakovosten video.

Spletne kamere so uporabne za videokonference, delo na daljavo in družabno uporabo s prijatelji in družino. So tudi uporabna orodja za izobraževanje, vključno z učenjem na daljavo itd. Za nekatere ljudi imajo spletne kamere pomembno vlogo v njihovem vsakdanjem življenju, zato je lahko zelo neprijetno, ko prenehajo delati. Ta vrsta težav je precej pogosta, zlasti po nedavnih nadgradnjah operacijskega sistema Windows na Windows 10.Glavni vzrok te težave so zastareli, pokvarjeni ali nezdružljivi gonilniki. V tem primeru se spletne kamere ne odzovejo ali povezane aplikacije prikažejo sporočilo o napaki, 'Vaše kamere ne moremo najti ali je ne moremo zagnati' (ali podobno). Na srečo je to težavo enostavno rešiti. V spodnjem priročniku opisujemo številne rešitve, s katerimi lahko spletno kamero zaženete in zaženete.

kako popraviti integrirano spletno kamero -

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Posodobite sistem Windows

Najprej poskusite posodobiti trenutno različico sistema Windows. Preverjanje posodobitev za celoten operacijski sistem Windows je ponavadi dobra ideja in bi lahko pomagalo rešiti težavo s spletno kamero. Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve za Windows, vnesite 'preveri za posodobitve' v Iskanje in kliknite 'Preveri za posodobitve' rezultat.

posodobite svoj Windows 1. korak

Samodejno bi morali biti usmerjeni v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve'. Windows bo začel preverjati posodobitve. Če so na voljo posodobitve, jih namestite in poskusite znova preveriti posodobitve (samo zato, da zagotovite, da imate najnovejše posodobitve v operacijskem sistemu). Po namestitvi posodobitev (če jih je bilo treba namestiti) preverite, ali imate še vedno težave pri odpiranju in uporabi integrirane (vgrajene) spletne kamere.

ubuntu lts vs normal

posodobite svoj Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite orodje za odpravljanje težav v sistemu Windows

Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom ali operacijskim sistemom. Če želite začeti odpravljanje težav, pojdite v Nastavitve, vnesite 'odpravljanje težav' in izberite 'Odpravljanje težav' s seznama.

zaženite orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows 1. korak

Najti 'Strojna oprema in naprave' Spodaj 'Poiščite in odpravite druge težave' , izberite in kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' . Začel se bo postopek odpravljanja težav. Sledite navodilom in preverite, ali najde in odpravi težave z nameščenimi napravami v operacijskem sistemu, vključno s spletno kamero.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Znova omogočite spletno kamero

Druga metoda, ki bi lahko rešila težavo s spletno kamero, je onemogočiti in nato znova omogočiti. Nekateri uporabniki so poročali, da je ta preprost trik rešil težavo. Če želite znova omogočiti spletno kamero, vnesite 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

znova omogočite svojo spletno kamero 1. korak

Videli boste seznam naprav, povezanih z računalnikom. Poiščite napravo s spletno kamero pod 'Kamere' , dvokliknite 'Kamere' in videli boste napravo s spletno kamero. Z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Onemogoči napravo' iz kontekstnega menija. Nato znova kliknite z desno miškino tipko in izberite 'Omogoči' . Preverite, ali to odpravlja težavo s spletno kamero.

Wie man eine Torrent-Datei ausführt

znova omogočite svojo spletno kamero 2. korak

Če v razdelku Fotoaparati na seznamu Upravitelj naprav ne najdete naprave s spletno kamero, poiščite „Slikovne naprave“ ali 'Krmilniki zvoka, videa in iger' in ga razširite tako, da dvokliknete nanj ali kliknete puščico blizu njega. Najti 'Integrirana kamera' ali drugo podobno ime in ga znova omogočite po zgoraj omenjenih korakih.

[Nazaj na kazalo]

Povrnite gonilnike spletne kamere

Povrni gonilnik je funkcija upravitelja naprav Windows, ki je na voljo v vseh različicah sistema Windows. Ta funkcija vam omogoča, da odstranite trenutno nameščeni gonilnik strojne naprave in nato namestite prejšnjo različico. Ta funkcija se običajno uporablja, če najnovejši ali novejši gonilniki ne delujejo pravilno. Upoštevajte, da so najnovejši in posodobljeni gonilniki običajno boljši od prejšnjih različic in vključujejo nekatere izboljšave. Kljub temu lahko posodobljeni gonilniki dejansko povzročajo težave, namesto da bi jih odpravili. Funkcija vračanja gonilnika omogoča preprosto odstranitev trenutnega gonilnika in njegovo zamenjavo s prejšnjo različico z nekaj kliki miške. Če želite povrniti vgrajeni (vgrajeni) gonilnik spletne kamere, odprite upravitelja naprav. Poiščite napravo s spletno kamero pod 'Kamere' , „Slikovne naprave“ ali 'Krmilniki zvoka, videa in iger' in z desno miškino tipko kliknite, izberite 'Lastnosti' iz kontekstnega menija.

povrnite gonilnike spletne kamere 1. korak

V oknu z lastnostmi spletne kamere pojdite na 'Voznik' kliknite zavihek 'Povrni gonilnik' in sledite navodilom. Če je gumb siv in ga ne morete klikniti, prejšnja različica gonilnika za to napravo ni nameščena.

povrnite gonilnike spletne kamere 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Posodobite gonilnike spletne kamere

Če z vračanjem gonilnika spletne kamere težave ne odpravite, so težavo morda povzročili napačni ali nepravilni gonilniki. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno, če sploh. Če želite posodobiti gonilnike, pojdite v Upravitelj naprav in poiščite napravo s spletno kamero pod 'Kamere' , ' Slikovne naprave ' ali 'Krmilniki zvoka, videa in iger' z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Posodobi gonilnik' iz kontekstnega menija.

posodobite gonilnike spletne kamere 1. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati gonilniško programsko opremo. Če izberete prvo možnost, bo Windows po računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če izberete drugo možnost, morate gonilnike poiskati in namestiti ročno. Če želite uporabljati to možnost, morate imeti v računalniku že naložen gonilnik ali pogon USB.

posodobite gonilnike spletne kamere 2. korak

Drug način za posodobitev ali namestitev novih gonilnikov za naprave je, da to storite s pomočjo neodvisne programske opreme, kot je Snappy Driver Installer. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko shrani celotno zbirko gonilnikov brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če v računalniku ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in tudi z operacijskim sistemom Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek programa Snappy Driver Installer v 'driverpacks', ki so preprosto zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikažejo lahko tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike. Ločuje posodobitve, ki zahtevajo vnovični zagon računalnika, da jih je lažje prepoznati. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj .

posodobite gonilnike spletne kamere 3. korak

linux bekommt plattenplatz

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite gonilnike spletne kamere

Če z vračanjem in posodobitvijo gonilnikov spletne kamere težave ne odpravite, jih poskusite odstraniti in nato znova namestiti. Če želite to narediti, odprite Device Manager in poiščite napravo s spletno kamero pod 'Kamere' , „Slikovne naprave“ ali razdelek »Krmilniki zvoka, videa in iger« in ga kliknite z desno miškino tipko in izberite 'Odstrani napravo' iz kontekstnega menija.

znova namestite gonilnike spletne kamere 1. korak

Prejeli boste opozorilo, da boste to napravo odstranili iz sistema. Označi 'Izbriši gonilniško programsko opremo za to napravo' potrdite (če obstaja) in kliknite 'Odstrani' .

znova namestite gonilnike spletne kamere 2. korak

Nato znova zaženite računalnik. Windows bi moral samodejno namestiti manjkajoče gonilnike spletne kamere. Če se ne, pojdite v Upravitelj naprav in z desno miškino tipko kliknite ime računalnika, izberite 'Iskanje sprememb strojne opreme' . Preverite, ali to rešuje težavo s spletno kamero.

warum antwortet mein dns server nicht

znova namestite gonilnike spletne kamere 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Vklopite spletno kamero s funkcijskimi tipkami

Funkcijska tipka je tipka na tipkovnici računalnika ali terminala, ki jo je mogoče programirati tako, da povzroči, da tolmač ukazov operacijskega sistema ali program izvaja določena dejanja. Te funkcijske tipke so tipke od F1 do F12 na tipkovnici. Nekatere tipke F1-F12 vključujejo dodatne funkcije, če jih uporabljate v kombinaciji s tipko Fn, ki je običajno v bližini Ctrl. Nekateri uporabniki poročajo, da je težavo rešila uporaba bližnjične tipke Fn + F10. V teh primerih so bile kamere preprosto onemogočene - z bližnjico na tipkovnici so jih znova omogočili. Ta rešitev deluje samo na nekaterih prenosnikih. Preizkusite druge bližnjice na tipkovnici Fn + F (poljubno število), da vidite, ali je spletna kamera vklopljena.

Upamo, da bodo te rešitve rešile težave s spletno kamero. Če poznate alternativno rešitev, jo delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti integrirano spletno kamero v sistemu Windows 10:

[Nazaj na vrh]